- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
annyit sikerült kideríteni, hogy alapból el akarná indítani a rendszer az ikont megjelenítő fájlt, a neve: MSASCuiL.exe, csakhogy a Defender fájljai között nincs ilyen.
https://www.file.net/process/msascuil.exe.html
The genuine MSASCuiL.exe file is a software component of Microsoft Windows 10 by Microsoft Corporation.
On any older Windows OS, (8.1/8/7/Vista/XP), or in another location, it is disguised malware.ha volt is ilyen fájlom, korábban ESET Internet Security volt fent, lehet az nézte malware-nek és törölte. mindenesetre hivatalos forrásból nem találom, hogyan lehetne letölteni.
-
-
jani-wan
tag
-
rumos14
nagyúr
classic shell igen.
szóval a Windows/fonts mappába benéztem és megdöbbenésemre 3 file volt, tehát eltűntek a betűkészletek.
egy másik Win 8 gépről átmásoltam a font mappa tartalmát és akkor némi F5 frissítés után rendben vannak a betűk.
DE
ahogy újraindítom a Win-t, eltűnnek a betűk a mappából és megint krixkrax lesz. -
rita7107
aktív tag
Köszönöm!
Akkor 64bit 8.1 lesz belőle. Mindegyikkel rendelkezem dobozos, azaz nem OEM változatban.
Tavaly megszűnt egy pc-s cég déli szomszédunknál, és pár dobozos szoftver "megmaradt".
Ellenőriztettem az ms-nél. Egyiket sem regisztrálták még. Jogtiszta, igaz angol, de az nem gond.
Viszont a vga miatt egy kicsit félek, igaz 512 rammal rendelkezik, de kicsit kicsinek tűnik. Lehet megérett egy cserére a oprendszer miatt. -
netpeti98
addikt
Régen Windows 8.0 alatt ez működött, azóta nem próbáltam.
-
-
quailstorm
félisten
Annyira utolsó, hogy már 3 Windows10 van, és elég komoly kompatibilitási problémákat jelent. Iparban még most tartanak az AU-nál, egyszerűen ez a rolling release nem jó sehogy se. (tudom, használjunk LTSB-t)
És az MS-nek se jó, mert hiába van újabb, tovább kell támogatni a régebbieket is. Most is két Windows 10-et, a legkorábbit már dobták, bár lehet LTSB-n még nem.Úgyhogy egyelőre az utolsó klasszikus kiadási modellt követő Windows a 8.1, azt már nem fogják változtatni, szétbarmolni. Viszont akinek kell a DX12, meg a Kaby Lake és a többi, az mehet 10-re, amivel általában nincs gond, de a rolling release miatt mégis gyakrabban mint a sima Windowsokon. Plusz itt mire megoldják a problémákat jön a következő build következő potenciális bughalom.
-
Beri
addikt
Újraraktam, letiltottam mindent, felraktam a két update-et a linkről, most jónak tűnik. Máshogy nem ment fel, bármit is csináltam. Most már csak a maradék 135 másik update-et kell felraknia...
A tanulság az, hogy ezeket a csomagokat integrálni kell a telepítőbe, ha az ember nem akar napokig nézni egy csíkot, ami még csak nem is progress bar.
-
kispx
addikt
A Skype-osat nem tudom megválaszolni, de a munkahelyemen sincs fent a one drive, de a worddel mégis tudok a one drive-ra menteni, így az egy részének fent kell lennie.
Ilyeneknél nem kell nagy dologra gondolni, elég egy eldugott feature is. Pl ha körlevél írásánál ha adatbázisból szeretnél kinyerni az adatokat, akkor valószínűleg az access egy komponenséhez fog fordulni a word. Így megint fent kell lennie a megfelelő részének. Azt hogy mi mitől függ csak a ms tudja, sehol nem látok egy ilyen dokumentációt.
-
kispx
addikt
Az Officeban egy csomó megosztott kód van, amit az egyik program a másik programból vesz át. Így hiába nem raktad az Access-t, OnetNote-ot, ..., az egy részük így is feltelepült. A feltelepült részhez kaptál frissítést. Amit jó felrakni, mert így nem foltoztad be a biztonsági réseket.
A másik pedig "ráépülő frissítés" lesz.
Így gondolkodik a frissítő: Felesleges a silverligh összes frissítését telepíteni, elég csak a legfrissebbet, mert az "magába foglalja" az addigi összest is. Tehát ha van egy Build 5.1.50901.0 és egy 5 Build 5.1.50709.0 verziójú Silverlight az update-ben, akkor elég a legfrissebbet felrakni. Emiatt csak a legfrissebbet ajánlja fel.
Szóval hiába rejted el a silverligh frissítést, csak a legfrissebb silverlightot rejtetted el. Az azelőtti nem, így legközelebb felajánlja az azelőtti verziót. De ne kérdezd meg, hogy miért nincs olyan opciót, hogy nem szeretnék silverlightot, mert nem tudomVan egy-két release belőle.
-
SP4C3
veterán
-
törölt tag
Mindegy, maradt a második opció, vagyis a windows 10 újratelepítése. amúgy sem volt igazából bajom vele Minden sikeresen települt, két problémám adódott és egy észrevételem amit nem tudtam megoldani. Egy intel dynamic thermal driver nevezetű programot nem sikerült telepíteni mert már nem lelem a support oldalon, illetve az éríntőpadomnál a kétujjas érintéssel előhozható helyi menü sem működik. Az észrevételem meg annyi lett, hogy a hálózati eszközöknél a 10es telepakolta nekem különböző wan miniportokkal (ip, ipv6, pppoe stb). Ez azt hiszem eddig nem volt benne. De végülis minden rendben lezajlott és ennek örülök
-
King Unique
titán
Korábban a Win7 topikban linkeltek mindenféle listát, amiben a Win10-hez köthető frissítések vannak. Azokban viszonylag sok fel volt sorolva, de amúgy nálam is aszem csak 4-5 db van elrejtve.
Én nem emlékszem korábbról, hogy havi frissítéskor x idejű várakozás után ilyet dobott volna fel nekem, de attól még elképzelhető. Jelenleg a letöltés engedélyezve van nálam, de mivel patch keddeken általában frissítem a gépet, így nem tudom pontosan megmondani, hogy alapból van / nincs az említett üzenet. -
King Unique
titán
Gondolom erről lehet szó? Nálam ilyen anno még Win8.0 alatt volt, amikor a 8.1-re való frissítéssel cseszegetett. Illetve Win10 build upgrade-nél is ilyennel figyelmeztet az újraindításra. De sima havi frissítéseknél nálam ilyet eddig még nem dobott fel a 8.1, vagy legalábbis nem emlékszem rá.
Igaz esetemben a KB3035583 és társai le vannak irtva a gépről, GWX app sincsen. De akiknél fent van, ott elképzelhető, hogy ez az új módi.
-
King Unique
titán
Mármint, hogy ilyenkor a vezérlőpultot ablakát dobja be? Valami dereng, de nálam mostanában nem volt ilyen és amúgy nem tudom hol lehetne átállítani.
Illetve szerintem ilyen téren sokkal jobb a Win8.1/10, mint a Win7. A 8.1 pl. a bejelentkezési képernyőn is megjeleníti, ha van új frissítés. Továbbá a 2 új Windows nem akarja közvetlenül a frissítés után erővel újraindítani a gépet, mint a 7-es... -
alternatív megoldásként esetleg lecsatlakoztatás/felcsatlakoztatás pl. más betűjellel.
Újracsatolni már próbáltam, de semmi nem változott... Ugyanúgy pingvin a jele.
Mivel DLNA kiszolgáló, így a Win nem betűjellel, hanem automatikusan berakja a Hálózati helyek részbe, szóval a betűjeles csatolás sem megoldás sajnos...
lehet hogy a hálózati meghajtó ikonját máshol (is) cacheli.
Ja, csak hol?
-
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Nem batch-csel, hanem terminálból dir-rel megkerestem a fájlt, mivel gondoltam, h valahol az AppData környékén lehet. És nem tévedtem sokat, mert az AppData/Local mappában volt. Innen kitöröltem, majd rebootoltam. Amikor felállt a gép, akkor valóban látszott, h buildeli a Thumb.-okat, de megnyitva az explorer-t, még mindig a pingvin fogad a hálózati helyeknél... :/
A CCleaner-t nem próbáltam, az megoldaná a problémát?
-
vadorzó
tag
Sokat nem akarok bajlódni vele, csak bosszant és egyben érdekel is a dolog.
Azt honnan tudom meg, hogy a boot szektor pontosan hova került?
(Azért érdekel, mert amire telepítettem a windowst, az ssd, az összes többi meghajtóm nem. A bios-ban ugye a nem ssd-set kezeli elsődlegesként - mintha arról bootolna? - , a kérdés az, hogy valóban így van-e.) -
netpeti98
addikt
A csempés appoknál érdemes figyelembe venni, hogy itt már nem nagyon fog bővülni a Store és az appok se nagyon frissülnek már. A fejlesztők és a Microsoft is a tizesre koncentrál.
Az erőltetés ugyan az, sőt sokaknál az első indításkor már az asztal betöltése előtt felajánlja a frissítést.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
igen pont az OFF részletben leírt dolog kellett volna nekem akkor:
1. Win 8.1 pro iso
2. Win 8.1 pro generic key
3. Eredeti kulcs beírása.Mind1 kész vagyok vele.
a vicc az, hogy az OS telepítés kész volt 10 perc alatt (!!!) csak a rohadt Win updatek több mint 1 órán át telepítette. . . ez vette el a legtöbb időt.
Mind1 kész legközelebb már tudom, hogy hogyan fogom telepíteni.
Köszi még 1x mindenkinek a segítséget.
-
-
milan26
senior tag
Van tökéletes ingyenes alternatívája, csak kevesen ismerik.
-
micafighter
nagyúr
Akik esetleg nem tudják, jobb oldalt fent "gyorskeresés itt", de ha az "opciók"-ra mentek, "részletes keresés" alatt pontosabban meg tudjátok adni, mire akartok keresni, pl több kifejezést is lehet írni, vesszővel elválasztva. Nagyjából 90% az esélye, hogy a kérdéseteket már feltette itt valaki, valamilyen formában.
-
King Unique
titán
Na, ez frankó
, kösz az infót
Bár azt én is tapasztaltam, h többx VHD telepítés esetén is újra lehetett aktiválni. 2 gépen egyszerre, az hogy, egy időben, v ha egyikről előtte eltávolítom
(#42195) szabonagyur: jó én nem vagyok non-stop skype user, rápróbáltam, nálam nem tekert különösebben, nem biztos, h mindent 8.1-re kell fogni...de majd többiek cáfolják, ha náluk is hasonló hiba volt.
-
Dolphine
addikt
Engedélyezve van, hogy lehessen látni a rejtett mappát, de akkor sincs!
A lemezkarbantartónál nincs olyan lehetőség, hogy a rendszerfileokat is nézze át, csak a törlése!
A CCCleaner lát közel 1,5 GB anyagot, ami szerinte felesleges, de egyszer még XP alatt befürödtem az CCCleanerrel, úgyhogy inkább nem törölném ész nélkül!
-
joseph66
csendes tag
Nekifutok a telepítésnek még egyszer. Először a Mikrosoft Fiókot állítom be, utána lövöm ki a jelszót.
Valóban egy régi regemmel léptem be véletlenül, amit már nem akartam használni.
Még pár helyről pucolnom kell azt a belépőt, mert eddig nem sikerült teljesen. Bocs, nem szándékoztam dupla reget használni. Még egyszer nekifutok annak is, hogy hogyan lehet törölni egy regisztrációt. -
"az UAC halálba idegesíti az embert,
fél nap után repülne a monitor meg az egér ha
be lenne kapcsolva. ésszel kell használni a
rendszert és akkor nincs probléma."No offense, de ha az ember ésszel használja a rendszert (és nem félóránként telepít, minden szirszart a rendszermeghajtóra akar letölteni/írni) akkor nem zavarja az UAC. Nálam kb heti 1-2 uac ablak ugrik fel (3rd party addon/böngésző frissítése, játékpatch telepítés).
ja, nem a c-gyökérbe akarom menteni a házifeladat.xlsx-et (legalább egy fránya könyvtárat csinálok neki), ill. gyakrabban cserélek zoknit, mint vírusirtót
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged