Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #82396 üzenetére
Remélem nincs harag, csak nem lehetett kihagyni
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #82396 üzenetére
troll on [link]
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #82392 üzenetére
Annyira dúrva a kicsi chillers a padláson, hogy be sem kapcsol a nagy! A 0 °C-os levegő megteszi a hatását!
Az ac apex ram blokkot akartam megrendelni, már a kosárban volt, mikor jött az email, hogy jövő héten tudja szállítani a november eleji rendelésem!
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Hülye kérdés lesz sry,
Formán kívül van bármilyen különbség a két megoldás között? Gondolom mind a kettőenk ugyan az a funkciója.
[EK-Quantum Reflection² PC-O11D EVO D5 PWM D-RGB - Plexi]“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
tibcsi0407
félisten
válasz #15779328 #82391 üzenetére
Igen, az emelőmagasság sokat számít. Meg ugye minden egyes elem egy-egy ellenállás a rendszerben, ahol esik a belső nyomás. Nekem is ezért van a 3. Pumpa a distro után és a MO-RA előtt.
Kiviszem a High Flow Nextet kívülre, mert most nem mér jól. Előtte és utána is kell egy 10 centis egyenes szakasz, kíváncsi leszek változik-e az eredmény.utdetailing.hu
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #82390 üzenetére
Ami biztos, hogy nem mindegy hová helyezed el a pumpákat, pl. amikor a gép mellé raktam a 4. pumpát, nem hogy hozott, visszafogta a rendszert, írtam is.
-
Laraxior
titán
válasz tibcsi0407 #82388 üzenetére
Egy szivattyúval nem is megy a rendszer. Mint ahogy belső radival sem
Ezek tények.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #82386 üzenetére
Ennek tuti van szép ellenallása ...
-
tibcsi0407
félisten
-
fudi2002
veterán
Alphacool Apex RAM X4 [link]
Végre egy visszafogott kinézetű, nemátlátszó-minimálcsillámpóni változat.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
törölt tag
Na felraktam a padlásra a pici chillert, meg a fszt.-i emelés után még egy pumpát, 305-ről felment az áramlás 355-re, levettem a chillersről a gyorscsatikat, felment 395-re, azaz egy db gyorscsati -20lph.
A kicsi 13°C-ra van állítva, így tudom a nagytesó 3perces holtidejét szinten tartani.
Természetesen ehhez a chillerhez is csináltam vezérlést, a pc-vel együtt indul, + raktam be egy wifis konnektort, ha nem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #82372 üzenetére
Oh, akkor kevertem Csavezzal.
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #82373 üzenetére
Zsír, akkor még ötödikén tudom akciósan rendelni a blokkot, köszi!
Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
Watercool-nál akció van:
In order to treat you all a little sweetener for the 1st Advent we are offering a whopping 7% off everything in our store from today until December 7, 23:59.
Simply use the code XMAS23utdetailing.hu
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #82370 üzenetére
Nekik csak contact frame van 1700-ra. ÖÖ, de neked nem EK DD blokkod van?
-
Pakmara
őstag
Nekem nem volt meg az, hogy der8auer = Thermal Grizzly de lényeg, hogy már kapható a DD block ryzenre (ha valakit érdekelne): [link]
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
Én személy szerint nem PVC csövet vennék hanem EPDM-et, plexi blokkot is elkerülném. Első használat előtt teljes tisztítást is kéne tolni a rendszernek, utána pedig évente egy átmosás + folyadékcsere. Emiatt, meg mivel általában első építés után sokan még kb. kétszer újraépítik a rákövetkező 2 hétben a rendszert valszeg kelleni fog tartalék lötty. Ez az EK venti amúgy tényleg jobb, mint a jól bevált Arctic P12/P14 PWM? Blokkból meg a legjobbat venném, amit csak lehet, az meg nem az EK lenne. Áramlásmérő is elég jó szolgálatot tud tenni. Hűtőpaszta meg a legjobb, ami csak lehet, de az nem EK-tól lesz, talán Alphacool Apex vagy Thermal Grizzly legjobbja, de inkább az előbbi.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
3L1T3
addikt
válasz Garsza #82361 üzenetére
Én is csak a CPU-t akarom vizezni egyelőre plusz VGA-t nagyjából évente cserélek, így azoknak a blokkjaival nem szórakoznék.
Egy Lian Li O11 Dynamic EVO XL házat tervezek beszerezni és arra gondoltam, hogy 2 480mm-es radiátorral oldanám meg a dolgokat. Kérdésem, hogy ez a radiátor mennyiség elegendő lehet-e? Egyrészt mik az ajánlott radiátorok? Másrészt én nem fix csövezést szeretnék mert nem akarok melegíteni meg hajlítgatni, nekem megfelelnek a flexibilis csövek.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
gaben22
senior tag
válasz Garsza #82361 üzenetére
Nekem AquaComputer D5 Next van, ez alacsony frekvencián vibrál, amiatt meg lehet egy mély morajló hangja, főleg magasabb fordulaton. Amúgy én 0%-on használom alapjáraton. Nálam ezt tetézte, hogy házban hátulra van felrögzítve és először kicsit bénán csavaroztam fel, az meg felerősítette a vibrációt. Amúgy ehhez a pumpához jár ilyen csavar, ill. AquaComputer árul még ennél "puhább" verziót is, nekem is van csak már nem kell, mert házon kívül lesz rövidesen minden . Röviden van/lehet hangja, Aquacomputer nem véletlen ad egy nagyon puha szilikon aljat ehhez a pumpához. Nekem speciel amúgy 0%-on már nem hallani semmit, magasabb fordulatra meg akkor megy, ha a gépben a ventik is felpörögnek, akkor meg azért nem hallom.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló! Elkezdtem trvezni én is egy épített vizet. Egyenlőre csak CPU, és azzal is szeretnék 100k környékén megálni. Viszont hallottam olyasmit, hogy a pumpák bőven halhatóak. Ebből mi igaz? Esetleg van erről valami összefoglaló teszt?
-
veterán
válasz tibcsi0407 #82243 üzenetére
Jó neked . Én most rendeltem feketepénteken aquaártól 300k nyi bővítést a meglevő 700k-s vízhez
Duplakörösítem majd nyárra ,hogy könnyeb legyen szerelgetni . 1-1 morával 2-2 pumpával (redundancia miatt kell 2-2 )
És még kelleni fog egy második HighflowNext is a szerelés előtt, szerencsére nem volt raktáron most[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #82243 üzenetére
Leakshield, chiller, még egy chiller, vrm blokk, ssd blokk, soroljam még?
-
Laraxior
titán
válasz spleenszuru #82355 üzenetére
Aquatuningon is szetnezhetsz, ott is van mindig valami akcio, szinten korrektek.
Merlin is innen rendel, csak busas hasznot tesz ra*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #82355 üzenetére
Rengeteget rendelek tőlük, piszok gyors és korrekt áron van minden.
Nekem a gépben a proci és a RAM blokkot leszámítva minden Watercool.
3 pumpa, a MO-RA a Noctua ventik is Watercool kiadások,VGA blokk, PCH blokk.utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #82354 üzenetére
Már regeltem Watercool oldalára, nevetséges, hogy kiszállítással együtt is olcsóbb, mint Merlinről.
Akartam kérdezni, megbízható-e onnan a rendelés, de megelőztél.Köszönöm a tippet Urak.
Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
-
veterán
válasz spleenszuru #82352 üzenetére
AM4 = AM5 lefogatás . Nem kell hozzá semmi azoknál a hűtőknél amik a gyári amd lefogatót használják ,nincs külön backplate-jük ( Heatkiller ilyen )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tibcsi0407 #82347 üzenetére
Heatkiller IV van nekem sajnos .
-
Ceze
tag
válasz spleenszuru #82346 üzenetére
Lehet az Amd-nél mást produkálna mert ott assszem nem olyan magasak az órajelek,nem mondom hogy nem jó,csupán én egy kicsit jobbra számíottam ha már nekem is ezt javasolták
-
tibcsi0407
félisten
-
Ceze
tag
válasz tibcsi0407 #82341 üzenetére
felraktam,közel azonosan húztam meg a csavarokat 1,7L/min áramlás megvan.
Szerintem ennyit tud a core 1 -
Ceze
tag
válasz spleenszuru #82333 üzenetére
-
Ceze
tag
válasz spleenszuru #82333 üzenetére
Most vettem pár hete,egy 700kf mellé.
Nem rossz de r23 alatt kicsit meleg -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Van-e itt valakinek Alphacool Core 1 CPU blokkja?
Bevált-e, ha igen?
Személyes tapasztalat érdekelne, innen Tőletek, nem netes tesztek.Malaka!
-
ericdrawen74
senior tag
Aki a vízen gondolkodik, 2019-10. hóban vettem egy Alphacool Eissturm Tornado Copper 60 2x140mm Komplett szettet 90e-ért ez volt az induló. Mindig is két körösben gondolkodtam, így a gpu is megkapta a magáét. Most 2db 400x200 radim van 4db 200-as ventivel házon kívül és egy THERMALTAKE Commander F6-tal vezérlem a ventijemet + 2 áramlásjelző. Ez az utolsó szett 185e volt. Most már csak vga vagy gpu cserénél kell blokkot cserélni, ha esetleg nem kompatibilis. Nincsenek hőmérséklet emelkedésnél felpörgő ventik, maga a hőmérsékletemelkedések is minimálisak a léghez képest. De a lényeg: A CSENDESEBB MŰKÖDÉS a léghűtéshez képest! Ja és csak bele kell vágni a többi megy magától Én nem bántam meg! Üdv, egy lelkes Épített vízhűtés (nem kompakt) olvasó.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
gaben22
senior tag
Fórum összefoglaló jó kiindulási pont. Utána jópár estét/éjszakát rá kell szánni olvasgatásra, kutakodásra, fejben/papíron összeírni a tételeket, fejben összerakni a cuccokat, megismerni mi kompatibilis mivel (furatok mérete, cső átmérő, fitting méretei...), jó alaposan végiggondolni neked mi is fog kelleni, párszor újrakezdeni, egyre drágább lesz a vége, végén már csak fittingre elversz 200-at, thermal padokra 50-et . Épített wasser inkább hobby, aminek sosincs vége. Ráadásul évente egyszer karban is kell tartani, léghűtésnél ez kb. annyi, hogy bordák le, újrapasztázás, sűrített levegővel átfújás. Wassernél erre még rájön a leengedés, átmosás, feltöltés. Utóbbi elég komoly balettozás is lehet, főleg ha nem bazinagy házban vagy vagy radik nem házon kívül vannak. Pláne, ha merev csöveid vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
Sztem a 0 pont az, hogy felteszed a kérdést magadnak: hajlandó vagy-e 200+ (de a +-on van az igazi hangsúly) elkölteni erre? [link]
Ha igen, akkor kérdés mit kell lehűteni. Milyen házban és/vagy külső radi játszik-e? Mik az elvárások? Stb. Ez után lehet szerintem bármit is ajánlani (+összefoglalót ha elolvasod egy alap rálátást ad)
-
Laraxior
titán
-
3L1T3
addikt
Sziasztok,
Egyre nehezebb a mostani konfigokat megfelelően hűteni, ezért megfordult a fejemben egy 10-15 éves régi vágyam , hogy saját rendszert építek.
A kérdésem, hogy hol és hogyan érdemes elkezdeni? Hogy álljak neki egy saját vizes rendszer létrehozásának?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Pakmara
őstag
Nem feltétlen a víz a lényeg a buildben (de azért az is van )[link]
-
hyperst
tag
Üdv
Kicsit off kérdés de kérdezem.
Van az előző konfigomból egy Lepa 240 aio. Akkoriban mikor vettem még szerintem tervben sem volt a 1700 foglalat, igy nincs is a kompatibilitás listán. Viszont mielőtt beszereltem volna a mostani 1700-es lapba a hűtőt azért hátulról oda próbáltam az alaplap hátuljához a Lepa 1150-ra oda való részét, a lyukak simeltek és bele is lehetet dugni a lapba. Kérdésem hogy ha ez is van, akkor esetleg rá lehetne próbálni a 1700-es lapra a Lepát? Vagy ha a felfogatási pontok egyeznének is akkor még ott lehet a probléma a Cpu magasságával? Csak mert sajnálnám a Lepát mert a 4690k-t 4.3on elég jól hűtötte (max 60fok)Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
k1raly
aktív tag
válasz tibcsi0407 #82321 üzenetére
Szerintem is. Régóta szerettem volna vizes rendszert, de sokaltam az árát, ennyiért viszont úgy gondoltam belevágok, első építésem ami a képen van.
-
Garsza
veterán
válasz tibcsi0407 #82312 üzenetére
Pumpának van hely. Viszont a 420 radi nemfér el. De az nem is volna baj. Jobb szeretem kívül. Az LF420 is kívül van. Esetleg D5 tartályval eggyütt?
-
Garsza
veterán
válasz tibcsi0407 #82310 üzenetére
Az egyenlőre nem. Csak CPU esetleg ram. Lehet majd idővel a VGA is de az még bőven odéb van.
-
András12345
aktív tag
válasz Csabesz666 #82300 üzenetére
Petg az könnyen lágyul az akrilhoz képest, kezd szerintem relatív alacsony hőmérsékleten, aztán raérzel hamar.
-
gery14
senior tag
Amikor látod hogy barna es ég akkor jó a csőnek. [link]
Érezni kell en 350w csinálom a sajátommal. Kb 2 csovet baxtam ell uttana raereztem. Mit menyire tartasz kozel stb.(ek hd petg)[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Laraxior
titán
válasz Csabesz666 #82303 üzenetére
3mm1.5mm[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Csillag01
aktív tag
válasz Csabesz666 #82303 üzenetére
Az a legvastagabb cső. Én azt javaslom egy darabon probalgasd. Ehez rutin és kézügyesség kell. Az se jó ha túl nagy hovel hirtelen nekiesel mert lefittyen az egész. Inkább türelem kell hozzá. Érezni fogod ha meglagyul.
[ Szerkesztve ]
Asus Rog Phone 6
-
Garsza
veterán
Helló! Elgondolkodtam, egy épített víz kiépítésén a CPU -ra ami egy 14700k.
Jelenleg egy LF 420 -val hűtöm ez kb. 260w tudja értelmes hőfokokval megfogni. Ennél kéne valami jobb megoldás 320-350w -ig kb. Mennyiből lehetne egy ilyet összedobni? Nemkell feltétlen új csak jó legyen, csendes legyen elsősorban a pumpa. Configom az adatlapomon. -
Csillag01
aktív tag
Hát ez függ H milyen vastag a cső, milyen messzire tartod....van egy tfk tutorial erről.
[ Szerkesztve ]
Asus Rog Phone 6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest