Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz DroiDMester #80694 üzenetére
-
Demo07
aktív tag
válasz abridabri #80684 üzenetére
A régi high flow is képes volt zörögni kb 300 L/H áramlástól, de csak egy bizonyos pozicióban, mivel akkor berezonál a járókerék benne, korábban amikor az volt beépítve 360-as rotary adapter volt a két végén, és addig forgattam ameddig el nem halkult. Kb 400 literig így el lehet némítani.
Persze addig én is 3x átépítettem mire megokosodtam. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz tibcsi0407 #80696 üzenetére
20 loop lett, maradhat? Nekem nincs 10 loop-os beállítás, csak az Advanced-et vettem meg.
Személy szerint elégedett vagyok a hőfokokkal.
A szobában klíma megy, pont a külső radival szemben, így a vizet hűvösebben tudtam tartani, de visszavettem belőle, hogy nézzük meddig megy, így lett a szobahőfok 24 fok a végére. (köszi Csaveznek a szenzorért. )[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #80693 üzenetére
teis mérhetnél egy ilyet amt kértem a kollégától!
neki is TUF 4090. van mint nekünk
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
tibcsi0407
félisten
-
veterán
válasz tibcsi0407 #80691 üzenetére
-
veterán
válasz DroiDMester #80688 üzenetére
100% power limit / GPU +180 / Vram +900
Radiventik végig 700 rpm körül mentek.
Valamiért maxon pörgeti őket az octo a gép bekapcsolását követő 1percben ,azért szerepel a hwinfoban a max rpmnél 1600. Pedig nincs beXelve a "start boost" opció ?!
Futás közben :#80689 _Horka_
köszi[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
válasz abridabri #80684 üzenetére
Ez.... ez.... NAAAAGY!
A "számítógépház" kifejezést újradefiniálja ez a konfig (mármint, méretben - persze, nem a méret a lényeg ) . Nem semmi munka van benne. Gratula hozzá!STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
nagyúr
-
_Horka_
aktív tag
válasz KAMELOT #80683 üzenetére
Ez igaz, de már rég megvettem (elődje 5800X volt, ugyanilyen gondokkal - egy mag miatt nehezebb hűteni - és ugyanilyen előnyökkel - egy mag miatt nincs a két összetákolt procimag közötti extra késleltetés (azaz nyolc magig gyorsabb)).
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
veterán
[képek] az új bildemről .
Tapasztalatok :
-Corsair XG7 blokk . Eddig ez volt a legkönnyebb szerelni , rohadt praktikus ,hogy előre fel van rakva minden pad és még a paszta is . Ráadásul mindenhova egyforma csavar megy ( talán 10db összesen ) , 5perc volt felrakni a blokkot
-VPP 655pwm : csalódás -hangos /rezonál (habszivacsra rakva + gumi alátét minden csavarnál ) leszabályoztam 70/ ra ,így nem zavar.
-VPP Apex : eddigi legjobb pumpám . Rohadt halk még maxon is.Mora + 2 blokk + pár 90 / 45 fitting pumpák 70 +80 % on 230 L/H a flow .
Maxon 285L ,de itt már zörög a Highflow Next is. -
Demo07
aktív tag
válasz abridabri #80681 üzenetére
Pont ezt akartam én is javasolni, hogy virtual sensor. De a kolléga megelőzött.
Annyival én kiegészíteném a dolgot, hogy átlagolom a hőmérsékletet és azt adom be a sensor értéknek, így nincsen hirtelen felvisító venti, vagy ilyen 2-3 mp-es felpörgések, így szép lineáris a vezérlésem. Illetve ez a sensor érték viszi a pumpa vezérlését is.
Persze van profil is, de az csak benchmarkhoz és légtelenítéshez használom. -
veterán
válasz DroiDMester #80680 üzenetére
Közben megtaláltam ,csináltam egy virtual sensort és az az input ,most már jól szabályoz
-
nagyúr
-
veterán
Valaki szabályoz radiventiket aquasuiteben cpu temp alapján ? Egyszerűen nem tudom ,hogy kellene beállítani. Fix fordulaton idleben hangos , load altt meg gyenge. Ha az inputhoz kiválasztom a cpu tempet egyől 100%on pörögnek a ventik.
Nem vagyok hasra esve a mora420- tól 33 fokos szobában 40C ig elment a vízhő szros 420W fogyasztás mellett 800rpmes p14 ventikkel..
-
nagyúr
Megjött az Aquatuningtól a pótlólagos pad.
Méretre vágva nincs, nekem kell majd szabó-varró szakkört tartani
De egyelőre szkeptikus vagyok, hogy nekiálljak e mert ahogy mértem 0.7-0.8mm (nem tud pontosabbat a tolómérő) és azzal szerintem fixen nem lesz jobb mint most.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #80674 üzenetére
x-flow. De, megválaszoltam magmanak.
Csak, nem kapható.. de létezik.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
Az hogy lehet ,hogy este felpumpàltam a loopot 0,5bar ra és reggelre már csak 0,4et mutatott ? Minden fitting meg van húzva ,úgyhogy feltöltöttem . 3óràja keringetem a vizet 2pumpàval ,de nem làtok leaket
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
mozesapo
tag
EKWB-nél elég érdekesen működik a rendelés, csomagösszekészítés. Június 19.-én rendeltem, 1 cucc hiányzott, minden más volt raktáron, most írtak, hogy más cucc ami a rendeléskor raktáron volt elfogyott, mit szeretnék, ami akkor hiányzott, az már van. Röhej, és szánalom, nehogy már a június 19.-én rendelt alkatrészeket nem zárolták, hogy majd ha beérkezik a hiányzó cucc, meglegyen minden és postázzák. Hogy nagy volumenű rendeléssel vigyázzatok, most abban bízom, hogy más nem fogy el amit rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #80666 üzenetére
Kijavítom, beférhet.. Nekem a ram hűtése miatt nem fér el, pl. a 45-öst sem tudom már push-pullba tenni, persze rendes ventivel nem is kell, de nem is fér el. Ha levizezném a ramot, elférne.. de ez nem olyan, hogy érdemes.
Véleményem szubjektív...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hackeeeee #80665 üzenetére
így már felül csak 30-as játszik...
Nem feltétlenül, csak nekem ezek a radik voltak. A 30-as X-flow korábban egy Define 6-osban volt, abba nem fért volna vastagabb, 60-as meg nem is nagyon létezik tudtommal.
Szóval beférne a 2db 60-as, ventikkel kéne kicsit játszani, legrosszabb esetben egyet elhagyni.
Más kérdés, hogy ténylegesen össze lehetne-e úgy rakni, mert ugye nem csak annyi hely kell, amennyit a radiátorok foglalnak.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #80664 üzenetére
Akkor jól saccoltam, hogy 420/420 oké, a 480-nal már szűkös lenne, ill így már felül csak 30-as játszik...
Mivel nekem csak felül van radi jelenleg, elgondolkoztam egy nagyobb, 480-on ,csak kár h nincs belőle flow. Vagyis én nem találtam.
Véleményem szubjektív...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Hellboy2387 #80651 üzenetére
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
aktív tag
-
_Horka_
aktív tag
Az aquatuning-on nagyon piri pénzért (20€) vannak "B-Stock" Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 280mm radiátorok. Namost ezek gond nélkül belemennének a P600S-be (TOP+FRONT) és a vastagsággal sem lenne gond. Pár fittinggel több, de így is sokkal költséghatékonyabb lenne, mint egy 420-as 45-ös radcsi+normálisan elférnek. Kérdés, hogy mennyire vállalható ez a B-stock dolog, illetve tudni fog akkora hűtési teljesítményt adni a két 30x280-as, mint egy 45x420-as. Valamint az alphacool core 200 aurora vpp apex-el meghajtja ezt a két radiátort normálisan (meg úgy általában, mennyire javallott összekötni a radiátorokat)?
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Laraxior
titán
válasz Hellboy2387 #80658 üzenetére
Pakold kintre.. vagy ajanlom a Corsair 7000-et, minden is elfer benne
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Hellboy2387 #80658 üzenetére
Az új CM Hafban, vagy az Obsidian 1000D-ben minden is elfér.
Fogj egy centit, méricskélj, sógornál még a HAF előtt ezt csináltuk, hogy hogy fér el.. a HAF-ban már mindegy, mert kb elnyelt 2 darab 360-as egy 280-as vastag radit
Nálam meg most csak 1 360-as van, és egy ideig így is lesz.
Véleményem szubjektív...
-
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Hellboy2387 #80656 üzenetére
Méricskélni kell. A kép alapján amit Enton fórumtárs küldött az alapján necces sztem a 420/420 is.
Véleményem szubjektív...
-
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Hellboy2387 #80654 üzenetére
Hát azt még nagyon faragni sem tudod.
Nekem ugye 480/480 a max papíron, de 480/420 fér el max.
Sőt, sztem a 60-as így sem férne el 480-ból, talán a 45, de sztem még az is szűkös lenne.
Az a gond, ha felül koppon vagy, és az elülsőt és kicentized, akkor sztem 30mm a max, full towereknél fér el vastagabb.
Nekem a memória hűtés miatt 45 a max, amúgy férne.. Gondoltam rá h teszek fel nagyobb radit, mivel elől nincs semmi, 480-at, de elengedtem plusz nekem praktikusabb a flow.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
aktív tag
válasz hackeeeee #80653 üzenetére
Ez a bajom nekem is. Talán azért nem is látok ilyet. Mondjuk a zallman z7 mashine-be előre befért a 420as 60mm es radi. Fölülre is befért volna ha nem kivehető keret van. Itt is gondolom faragós lenne
Úgy lenne, hogy a felső radinak hátul az első radinak alul lenne a jobb leereszhetőség miatt.
A mostani házamban is így vannak a 360mm es radik. Nem volt egyszerű
[ Szerkesztve ]
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha az a max, akkor sztem nem fog elférni.. Nekem a define 7 XL-ben sem férne el elől/felül együtt, mert annyival nagyobb a radi a csatihely miatt.
Véleményem szubjektív...
-
Enton
addikt
Weblapjukon van builders guide elég sok minden belepakolható:
[link]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
aktív tag
Sziasztok van e esetleg valalkinek ilyen háza? [link] A kérdés az hogy én ebbe be tudnék rakni felülre egy 420x60mm-es és előre egy 420x45mm-est? 1-1 sor nagy erejű venti lenne rajta pull-ban. Elférhet? sajnos amit találtam videokat nem nagyon volt példa erre :/
-
mpierre
veterán
Azaz. A fenti hőmérsékletekből a 27,4°C kb + - 0,2°C-ra pontos. Tehát minden más adat sci-fi.
A másik, ami fura - első ddc-m - hogy 90~115l/h között változik az áramlás gép bekapcsolásonként. Újraindítás esetén is. Ezt a D5 pár l/h eltéréssel tudja megoldani. Gondoltam már a tápra is, de nincs akkora fesz eltérés két bekapcsolás között. Úgyhogy ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
Az Mps200 vajh hőmérséklet kalibrálható? 33,9°C-os víz, míg a proci csak 28-29°C. Vaaaagy a 12600k belső hőmérője vacak. Persze mindez 27,4°C-os szobában.
Szerintem jó lesz tájékoztató adatnak a hőmérséklet. Ha megáll a ddc, akkor úgyis visít a gép.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
_Horka_
aktív tag
válasz Hellboy2387 #80644 üzenetére
Kezdek hajlani arra, hogy 360-as 45-ös radi legyen felül, aztán ennyi. No majd még olvasgatok...
-
aktív tag
válasz _Horka_ #80643 üzenetére
Hát amúgy nem vészes. Jó a szellőzésem. Csak 1x kell jól összerakni csak a radinál volt nagy matek. Meg a szép elvezetés volt kihívás. Könnyebb lenne ha nem lenne a táp takaró. Én is probáltam 420as radit az is elég macerás. De nekem mondjuk 60mmes van
-
_Horka_
aktív tag
válasz Hellboy2387 #80638 üzenetére
Szép, bár picit zsúfoltnak tűnik elsőre. Hmmm... asszem meg kell mérnem a 4070ti hosszát is, hogy hogy fér be...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz _Horka_ #80636 üzenetére
Hát, én most vettem SW 4 pro ventiket.. Persze nem kellett volna, elég lett volna a High speed, de nem sokkal voltak drágábbak, és pwm-mel szabályzom.. A 120-asok úgy át tolják a 45-ös radit push-ban mint a pinty, és elég halkak, és még van bennük tartalék. 50% körül mennek, a 140-asek pedig csak a házban lévő huzatot csinálják. Drága volt, de így van huzat bőven..
Nekem volt bajom a Noctua-val, azóta inkább nem, csak akkor, ha nincs más. Pl, a ramon lévő ventik ilyenek..
Nekem xflow radim van, annó azért vettem mert csövezés miatt egyszerűbb volt így, amikor a vga is volt vizezve, bár most is jó, így is h csak a procin van.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
_Horka_
aktív tag
válasz abridabri #80637 üzenetére
Ismét hálás köszönet az infókért!
Szóval, sűrű lamella=hangosabb működés, meg persze nagyobb hőátadó felület... de tény, a halk működés prioritás.
a 7700X és a minimális hő egy mondatban említésével picit vitatkoznék... melegszik ez, mint a rosseb. Az alacsony csíkszélesség=alacsonyabb chip-méret=csökkenő hőátadó felület miatt, igencsak forrógfejű tud lenni pillanatok alatt. Ezért is mentem el anno az AIO irányába (jelenleg egy 360-as arctic lqf II hűti), mert az adott idő alatt több hőt von el a sapekról. Az 5800x-nél frankón teszi is a dolgát, de a 7700X már feladja neki a leckét, ha nagyon belehúz a ryzen. Persze, ez egy komoly(abb) vizes rendszernél valóban elenyésző lesz (sokkal nagyobb radiátor+erőssebb pumpa).
Ha az apex-el nincs komolyabb gond, akkor kezdő szettbe jó lesz az.
Oké, hallgatok rád, várok még véleményeket. Amúgy hajt a tatár (ugyan a bedöglött 7700X-et már cserélték - a fene essen bele, de addig a "régi" rendszeren elpötyögök).
Jut eszembe, van a házban feltöltő és leeresztő portnak helye. Ezt célszerű beépítenem (gondolom igen), és ha igen, akkor mivel kell bővítsem a szettet? A csövek vágásához elég lesz a tapétavágó, vagy vegyek hozzá célszerszámot?STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
aktív tag
Szia.
Nekem így nézki
Felül alphacool 360/ 45mmes radi van pushba elöl ek 360/40mm es van push-pullban (ezt úgy oldottam meg, hogy az előlap alatt is elfér egy sor venti. A előlapot meg úgy raktam vissza hogy egy sima fekete szivacsszűrőt raktam a ventik elé.
Teljesen jól fogja a port.
Minden venti alapon megy.
Ilyenkor kb 30fokos a víz.
Tejesítményre nekem:
5600x és 2080ti van.
A tied forróbb az tuti de ennél többet szerintem nem lehet kihozni. Ami pont elfér.
És a frontradinak a csatik lent vannak. Oda kapott is egy leengedőt( T elosztó és egy csap) is ami szerintem nagyon praktikus.Arctic p120 as ventik. Ár értékben szerintem a legjobb. Ha nem kell rgb
[ Szerkesztve ]
-
veterán
NF A14 is jó venti (10éves már ) ,de a SW4 egy picit még jobb .
420as radi csak elöl fér el, fent csak 360 ,és abból is csak vékony ,ami ugye nagyobb FPI-s (sűrűbb lamella = több zaj , te meg halk kritériumot adtál meg)
420 V2 annyit tesz ,hogy a záródugók laposak ,nem emelkedik ki a radi síkjából mint a V1 záródugók. Ha pullban vannak a ventik és a radi közvetlen házhoz van csavarozva a kiálló záródugók néha tudnak fejtörést okozni . Ha a ház és a radi között vannak a ventik, akkor nincs jelentősége .(ST30 15fpi = sima / HPE 18fpi = extra sűrű lamellázás / Xflow = crossflow azaz egyik oldalt be másik oldalt kimenő ág [ Crossflow vs Dual Pass Radiator... Which is better? ] )
A 7700x olyan minimális hőt termel,hogy a VGA meg sem érzi azt az 1C-t amivel melegebb hőt kapna a front radiból. 300W -CPU val már jobb választás lehetne egy top radi még ,ha csak360 as lehet ugye a 420 helyett.
A VPP Apex egy D5 klón , szerintem nem éri meg az 50% felárat a valódi D5 egy 200 ezres keretnél ( 95 eur vs 150 eur /Ultitube D5 150/ )
Talán a +25%- ot azt mondom megérné ,de ezt csak az aquaában megoldható a most futó kedvezmény miatt :
[Core 200 tartály] + [VPP655pwm (ez valódi D5) ] =125 eur
De várj még egy kicsit a rendeléssel, majd hátha ír más is, hogy ne csak egy vélemény alapján ítélj.[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
válasz abridabri #80634 üzenetére
Közben megnéztem a hazai árakat is... kb. ugyanennyire jött ki a csomag (Merlin), így lehet innen rendelem (azért a gyari mégiscsak könnyebb).
CPU blokk, fittingek, cső, lötyi, áramlás/hőmérő egység (ezen még gondolkodom, mert nem pici a különbség) - pipa. Nagyon jónak tűnnek, szóval ezeket fogom megvenni.
A ventik noctua NF-A14-PWM lesznek (ezeket már más miatt megrendeltem és ahogy elnézem, jobbak, mint a silent wings 4-esek - légtömeg mozgatásban és légnyomásban is) - ha tévedek javítsatok.
Kérdések:
- Alphacool 420 XT45: ebből van "normál", V.2, és FLOW is... melyik a jobb? Illetve, ez így a vastagsága miatt FRONT-ra tud csak bemenni, TOP-ra nem (max 65 mm hely van - ez meg ugye 45+25 a venti = 70). Szóval, nem járnék jobban a TOP-ra (hogy ne a ház belsejébe pumpája a meleg levegőt) egy ST30 vagy HPE30-as alphacool-al (amúgy mi a kettő között a különbség), vagy esetleg 360-as XT45 (itt nem tudom, befér-e az alaplap és a memóriamodulok magassága miatt - ezt még le kell mérjem)?
- pumpa+tartály kombó: ez az apex vpp akkor D5, vagy nem? Ha nem, akkor van valami nyűgje, amire figyelni kell, illetve a D5 (a gondolom nem kevés) a felárat megéri?
-
veterán
válasz _Horka_ #80630 üzenetére
200k elég szűkös sajnos ,nem tudom megoldható -e egyáltalán annyiból.
Ryzenre a most megjelent
[Core 1] blokk a legjobb 106eur
Ha halkság fontos ,akkor 45 vastag radi ajánlott . Ide még nem kell nagy fordulatszámú venti.
[Alphacool 420 XT45] 122 Eur
Csőből én EPDM párti vagyok, ebben nincs plasticizer ( nem tudom magyarul ) ami kiválik idővel a normál csövekből és szépen eltömíti a microfineket a blokkokban.
[3M Alphacool EPDM] 19 eur
Fittingből alphacool 13/10 et tudom ajánlani , olcsó és tartós :
[egyenes] 4,25x 6db = 26 eur
A biztonság kedvéért én vennék 2db 90es fittinget is ,ha nem lehet szépen megoldani egyenessel valahol
[90fokos] 2x 6,4 eur = 13 eur
Vízhőmérő opcionális , de szerintem fontos ,és nem is drága (alaplapodon van temp sensor header ahova bedugható )
[Eiszapfen temperature sensor] 9,5 eur
pumpa +tartály kombó (radira szerelhető ) most akciós [Core200 aurora+Apex] 95 eur
Folyadékból mindenképpen átlátszó színtelen verziót javaslok
Elvileg elég lesz 1L neked .De ha biztosra akarsz menni ,akkor 2 palackal
[Cryofuel ] 10eur / [Apex clear] 15 eur
Szállítás 15 eur
Összegezve :
106+122+19+26+13+9,5+95+ 20+15 =
425,5 Eur = 163kÉs még marad egy kis pénzed radiventikre is.
[Silent Wings4 140mm] 3*25 Eur (+28k)
vagy mondjuk egy
[Highflow next] flow /temp mérőre 95 Eur (+36k) ( ehez kell még 2db egyenes fitting is ,de az a kieső Eiszapfen sensor árából kijön) -
Laraxior
titán
válasz _Horka_ #80632 üzenetére
En, az itt nem tul sűrűn latott HF csatira esküszöm. Csak rahuzom a csovet es kesz. 13-as csatira, 16/10-11-es cső. Az eletbe nem jon le.
Szivattyubol mindenképpen D5, akar kulon, akar tartallyal egyben, vagy darabokban megvéve, kulon a rotor, aztan valami tető rá.
Blokk mindenkeppen tipusspecifikus kell.
Folyadékbol en a gyogyszertari alkoholra es a deszt víz keverekre eskuszom, még sokan rajtam kivul, de hasznalnak elore bekevert kotyvalékot is.
Radiatorbol ami elfer hazon belul, ha oda akarod, ha hazon kivul, akkor oda. Hely fuggvenye.
Ventit nem tudok mondani, engem nem zavar a ventik zaja, nekem megfelel a legolcsobb is, arrol majd mas nyilatkozik.
De ha akad itt apron is ez az, akkor mindenkepp onnan, ha jo az ár, tekintve egy hasznalt radinak nem sok baja lehet, vagy csatinak*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
_Horka_
aktív tag
válasz Laraxior #80631 üzenetére
Már nézegettem, és valóban van pár igen jó ajánlat. A kérdés az, mit vegyek?
Melyik-milyen radiátor, fitting, cső, venti, cpu blokk, pumpa/tartály/distroplate, folyadék az, ami megéri és még passzol is a meglévő alkatrészekhez úgy, hogy csendes, de hatékony hűtést adjon ennek a forrófejű 7700X-nek... hja, meg persze ne csöpögjön szivárogjon, ne kelljen valamelyik alkatrészt pár hónap múlva kidobni, mert szériahibás, vagy a lötyi leragad a hajszáleres lemallékon a blokkban, stb.[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
válasz abridabri #80629 üzenetére
Csak a CPU (persze az nem baj, ha bővíthető). A keret úgy 200k, de persze ár-érték arány nem mindegy. Hja, és mivel én raknám össze, elsőre biztos, hogy nem hardtube lenne
[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Az alapok a következőek:
Phanteks P600S
Asus STRIX B650E-E
Ryzen 7700X
Szeretném vizezni a cuccot.
Elkezdtem nézegetni a fórumot, meg persze a gyártók ajánlatait is (alphacool, ekwb), de eléggé belezavarodtam már az egészbe. Fitting, pumpa, radiátor méretek, átfolyás, levegőnyomás, lemallasűrűség, CPU blokk, lötyi, alcateal, réz-nikkel-alu... melyiknél mire kell figyelni, melyik gyártó cucca a jobb, stb. A problémakör természetesen ennél bővebb, de hirtelen csak ezek jutottak eszembe.
A cél az lenne, hogy minőségi, megbízható, halk és jó teljesítményű hűtést hozzak össze.Megköszönném, ha tudnátok ajánlásokat tenni egy-egy konkrét setupra, vagy mire figyeljek oda az alkatrészek összeállításánál.
Előre is köszönöm a segítséget.STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
-
Pakmara
őstag
-
Pakmara
őstag
-
Pakmara
őstag
válasz Laraxior #80610 üzenetére
A tiéd vizes azt lehet cibálni ha van lelkesedés hozzá. Nálam nem volt cél a a hű meg hú OC, maga a heatsink tetszett . Egy alap XMP profilal próbálgattam TM5@anta alatt, cca 4,5 fokot hozott az alap bordához képest. Ami érdekes volt, hogy futtattam úgy is TM5@anta-t, hogy csupasz RAM és RAM gyári bordával, cca 0,5 fok eltérés volt a kettő között nálam. Finomhangolt OC-zott RAM-nál biztos nyílna az olló de XMP mellett nem sokat számítot a gyári borda nálam.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz Hellboy2387 #80607 üzenetére
GTX590hez talaltam dobozos EK blokkot, latom 690hez keresel igaz, de ha szereznél egy 590-et... (nem tőlem )
Az eszaki hidat sem kötöm be az X58as lapon, a nagygépen meg nem kinlodok a ramokkal is merevcsovezessel, szoval igazabol nem tudom minek kellett, de enni nem fog kérni. Ha nagyon megöl az unalom, akkor majd keresek neki helyet*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
aktív tag
-
aleister
veterán
Át kéne öblítenem az első használat előtt a radikat, de már be vannak szerelve. Csináltam egy kis kört, ami csak rajtuk és természetesen a pumpán megy keresztül. Gondoltam ezen majd átpörgetem a vizet, viszont nincs szűrőm. Van valami házi megoldásotok erre? Tudomisén...valami vizet könnyen átengedő szövet kifeszítése az egyik csatinál.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
netguru10
aktív tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy a Corsair-os "cuccokkal" mik a személyes tapasztalatok? Már ha van aki használ ilyeneket?
(XC7 CPU block, XD5 pumpa/tartály, XR5 360 radiátor, XG7 VGA block, (bár ebből elég gyér a választék/kínálat)Arbeit Macht Frei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest