Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Na most már értem, miért írtad hogy ezzel egyszerűbb.

Megjött a Barrow ram kit, nem jött meg még a gyurma, tehát itthoni padokkal játszottam össze. Hát a Pmic környékével volt bohóckodás, a pmichez vastagabb pad kellett, mint a környékén levő alkatrészekhez. Amúgy a gyári bordával 40-41 fok volt, a gyári borda nélkül mesztelenül 38 fok, most a barrow bordával, de léggel hűtve 36 fok. A vizesblokk majd később kerül fel rá. -
RazoR
veterán
Kíváncsi voltam, hogy milyen hőfok lehet a gépben, eszembe jutott, hogy van a fiókban egy hőmérő aminek van egy külső szenzora, na ez gépen belüli szenzor lett

Gép bekapcsolás után 10 perccel:
Szoba hőfok a gép mellett 25,7
Gépen belüli levegő hőfok 28,5
Víz hőfok 28,8Még nincs nyár.
Kell egy klíma a szobába...
-
Highflow NEXT 200l/h óra fölött másnál is kerreg minimálisan? Utána olvasva a gyártó azt mondja, hogy 100% pumpánál mindegyik kerreg, holott volt visszahívás régebben
Átszereltem MORA IN-ről hogy ne zakatoljon a radiátorral együtt, rezonált (légtelenítés miatt megy a 2db D5 100%-on)
Összességében tetszik, faca kis cucc
-
mgergo76
tag
Van valakinek tapasztalata distro plate-el kapcsolatban?
Lian Li o11-es házat terveznék vizezni, keresgélés közben dobta fel ezt a megoldást.
Köszönöm. -
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ez egy teljesen standard D5 PWM. 2021-ben jött le a gyártósorról.
-
ImpersonatoR
addikt
Corsair féle Xylem D5 pumpával kapcsolatban van valakinek tapasztalata ?
Ez nem valami alvilági / hamisítvány igaz ? (Alzan volt bontatlanul Distróval 60.000 Ft. ért máshol csak a pumpa szinte annyi)
Ugyanolyan halk (leszabályozva) mint egy EK féle D5 ? (nekem ez lenne a legfontosabb EK-Quantum Kinetic FLT 120 D5 PWM D-RGB - Plexi ilyenem volt)Annyit sikerült találnom róla, hogy a vízszállítása kevesebb talán 800 L/h .
-
-
Megvolt a műtét, vízveszteség alig volt, nagyon baba a cucc, még ismerkedünk (főleg az aqua progival)
Maga a high flow a radi IN-re került felülre, a plussz hőmérő a radi OUT alulra
Delta T durván 1fok
(a 265.0l/h az 2db D5 100%-on)
-
fudi2002
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ha a chipek közé bemegy, mennyire lehet a lábaknál kitakarítani? Láttam, hogy ez gyurma állagú, de foltot tud hagyni azért. Tapasztalatod alapján nem gond?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee
üzenetére
seekelo WD raptor 36GB ADAD megvolt, de volt 2800as ipari Papstom is, 45dbAra hitelesitve a gepben.
jelenleg kb 400-800rpmen mennek a radiatorokon a ventik (uresben 400, 800 kb a full terheles). egyebkent a referencia hutos 7900XT terhelve is meglepoen halk, igaz nagyon jol szellozik a hazam
-
fox64
tag
Végül sikerült meggyőzni az Ac-t hogy küldjenek másik pad szettet,valakinek van tapasztalat hogy mennyi idő alatt ér ide?addig már nem szedném szét mégegyszer.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
F e Z o
üzenetére
Sztem ez szubjektív, hogy kinek mi a hangos. Én annó 8cm TT volcano ventik, és búgó Samsung HDD-k mellett "nőttem fel". Ezért pl. kb. minden halk.

az alphacool pumpánál kicsit zavart a búgó hang, de megszoktam.. sógoromnál maxon megy az ek dual, és zárt házból nem hallom a hangját.
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Nem, persze van minimális búgása, O11D XL oldallemezére rögzítettem, gumi alátétet az EK nem ismeri, 40%-on hajtom ha nem kell kakaó, akkor hangtalan, persze ez egyén függő, kinek mi az ingerküszöbe zajra
(50%-on van egy zavaró búgása, L/h adatokkal a high flow Next beszerélese után fogok tudni szolgálni) -
fudi2002
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Hosszú távon mennyire tartja az állagát illetve a hővezető képességét?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Miért jobb mint egy normális pad? Rakjam én is inkább a ramra? Jobban bírja hosszú távon állagra?
Látom igor tesztelte, már nem ezt a márkát.
-
fox64
tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Pontos tipust vagy azt hogy találok ilyet,megírnád?gondolom ez inkább gyurma szerű
-
Egyértelműen két hibalehetőségn áll fenn:
- áramlás: ha nagyon lassú (60 lph alatti), akkor az simán okozhat ilyen állapotot
- blokk felfogatás.Diag:
- tekerd maxra a pumpát. Ha nem lesz jobb, akkor egyértelműen felfogatás. Ha javul, akkor ....
- Szedd le a GPU blokkot és nézd meg amit a többiek is írtak. Van-e nyom a thermal padokon (ha nem, akkor nem viszi el a höt). Rendesen elkenődött-e / kinyomódott-e a paszta (ha nem, akkor pl a távtartók, padok eltartják a blokkot) -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
András12345
üzenetére
imadom

-
-
törölt tag
válasz
András12345
üzenetére
Nekem mondhatod, szintéveztő vagyok, de a nagyobbik lányom lilásat mondott rá.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
András12345
üzenetére
Igazi férfias szín...
-
válasz
András12345
üzenetére
Én biztos agyf@szt kapnék ha a betöltött folyadék csak egy évet bírna. Mondjuk desztillált víz gyógyszertári alkoholon kívül mást nem is vagyok hajlandó használni....
-
András12345
aktív tag
válasz
fonok87
üzenetére
Köszi Ubi82, fonok87!
Nem hígítottam (max pár csepp EK clear folyadék maradt a hátsó distroban, azt nem szedtem szét), és mindent elpucoltam feltöltés előtt, bár amúgy is minimális volt a kosz a blokkokban.
Bízok benne hogy az előírt 1 évet kibírja szépen, utána meg úgyis csere, és nagytakarítás újra
Előzőleg volt felül egy 360X37mm-es radi, azt most kiiktattam, plusz így tud push-pullban menni az alsó 360x60-as és így jobbak a hőfokok. Vszeg nem sok értelme volt átfújni rajta a meleg levegőt, csak a légáramlást rontotta...
-
fonok87
aktív tag
válasz
András12345
üzenetére
De

Kicsit komolyabbra véve, ha szép tiszta volt minden alkatrész és nem higítottad a folyadékot, egy évig valószínű rendben lesz. Ha észreveszed, hogy változik, halványul, érdemes gyorsan lecserélni.
Egyébként nagyon szép letisztult build, grat hozzá
-
válasz
András12345
üzenetére
Szép szín
-
András12345
aktív tag
Kész lett
Nem volt átlátszó lila folyadék raktáron, csak ez a pasztel. Remélem nem fog lerakódni mindenhová
-
fox64
tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Hogy sikerült össszehozni alátéttel?
-
Custom loop, Mo-ra 420 Pro (4db 20-as ventivel), 2db D5, EK Velocity a cpu-n (13900K by Pio), EK+Icemancooler a ramon, vga-n az alphacool

Első körben csinálj egy fotót a gépről hogy lássuk mi merre, a gpu blokk összerakásánál nincs varázs, egyértelmű a leírás, lenyomata jó a pasztának, padoknak?
-
Nem a radik lesznek a gond, hanem a thermal pad méret.
Én is szívtam vele sokat, vagy 10x szedtem szét meg raktam össze minimum, még blokk csere is volt aztán ugye beismerte az AC, hogy az NV-nek nagyobb a szórása összeszerelést illetően (GPU magasság) és mivel sok ember panaszkodott ezért utána adtak ingyen másik padokat.
Igaz akinek probléma volt vele azoknak többnyire 100 fokot is elérte a HS ahogy nálam is.
Én 0.5mm-es padot tettem alá azzal nem jó, de nem is ragikus a dolog, 70 fok alatt megállt. Igazából itt van az asztalon azóta már csomag amit küldött az AC csak és / vagy nem volt időm, meg lusta is voltam kicserélni eddig. -
-
fox64
tag
Üdv mindenkinek!
Azokhoz szólnék elsősorban akik rtx 4090-en használnak alphacool aurora blokkot,van valami varászlat az összerakásnál amivel 74 fok alá lehet vinni a hotspot-ot?mert már harmadjára pakoltam össze de ez eddig a legkevesebb amit folyamatos terhelésnél birtam tartani.i7 12700k van mellette,50 fok alatti hőfokokkal.Áramlás irány jó,radiátorokat úgy itélem meg hogy elég kellene hogy legyen.Folyadék hő nem megy 30 fok fölé.
Alphacool xt45 200x400 push
Bitspower leviathan 120x480 push
Magicool xtreme triple 120x360 push-pull
Ekwb flt240 d5 pwm és 13-10 flexi csövezés.Ha valamit esetleg kihagytam jelezzétek.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jogos, fel kéne vennem a szemüvegem.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001
üzenetére
Kár érte. Ja, hát az a tipikus, hogy túlhajtják, túl hosszút raknak bele, aztán heló. Annakidején az ilyeneket fillérekért szórta ki az AT, kb MÉH-árban voltak, idehaza meg mindig csóróság volt, el lehetett passzolni a javítottat is olcsóért.
Abból az időszakból még van idehaza 20-30db elektronikahibás DDC. Feléhez már az elektronika is megvan, csak azóta is lusta vagyok nekiállni összerakni őket.
-
Az miért van ,hogy az Aquasuite nem tud elvégezni egy egyszerű kivonást ?
Szobahő/ vízhő Delta alapján vezérelném a venti fordulatot ,de így nem tudom beállítani ,hogy fals értékeket mutat.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát má' nem. Több, mint 12 éve. De van még, aki csinálja. Viszont ez nem hinném, hogy javítható a video alapján. Úgy tűnik, mintha az egyik cső hosszan szivárogna. Vegye csak vissza az eladó, aztán adja le a MÉH-ben.

Emlékszek, amiket hoztál, azokba tényleg csak a venticsavar szaladt bele.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Kérdezd meg Pistát, hátha még ott dolgozik, ahol. AT-ról sérülten vett radiátorokat hozzá hordtam javíttatni, de annak már 10+ éve...
-
KAMELOT
titán
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Az a szomorú, hogy ilyet eladott neked!
-
András12345
aktív tag
Tegnap szétszedtem a gépet, hogy lecseréljem a folyadékot benne kb. másfél év után, meg egy csövet kicseréljek, mert nem tetszett. EK clear volt a folyadék. A prociblokkban egy nagyon minimális trutyi volt, pár mm átmérőjű max. A videokártyában semmi.
Aztán gondoltam hogy áttervezem egy kicsit, van úgyis egy rakás csövem. Eddig ez az eredmény:
Felülre megy majd még két 140-es venti, meg az egyik függőleges csövön kell kicsit reszelnem hogy párhuzamosak legyenek.Viszont megszívtam mert folyadékom nem lesz egy hétig kb, Merlinnél nincs raktáron amit szerettem volna...
valakinek nincs véletlenül 3L felesleges EK indigo violet folyadék?
-
Kiratheonly
tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Az én radimat személyesen vettem át és be volt dobozolva, nyilván átnéztem a lamellákat és a csövezést, nem látszott rajta. A nyomást ott sem tartotta teljesen, de nem akartam annyit vacakolni és a teszteremben sem voltam teljesen biztos. Hazaérve jobban körüljártam a témát, akkor cseréltem az O-ringeket is a záródugóknál és a teszteremet is ellenőriztem.
Egyelőre úgy tűnik sikerül megegyezni az eladóval, de azért ez sok overhead-et generált most nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Átszereltem MORA IN-ről hogy ne zakatoljon a radiátorral együtt, rezonált (légtelenítés miatt megy a 2db D5 100%-on)
Összességében tetszik, faca kis cucc