Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
válasz szbalogh #80195 üzenetére
Szerintem szerver felügyeleti alkalmazások felé kéne keresgélned az emailes értesítéshez, ha kész megoldást szeretnél. Valamikor régebben találtam is egyet ami szimpatikusnak tűnt, de nem emlékszem melyik volt az meg én a linuxos szerveremhez kerestem, ha meg is találom, nem biztos hogy windózon menni fog.
A rázós szivattyúhoz meg annyit, hogy hát ez benne van a pakliban egy bizonyos árszintenTruss me, I'm an engineer.
-
szbalogh
addikt
Srácok!
Van olyan hőmérsékletfigyelő program, ami tud küldeni e-mailt ha a processzor elért egy adott hőmérsékletet?Azért ráz ennyire az alis szivattyú, mert nem központosan van ráolvasztva a mágnes a rotor műanyagra...
Nick: HE_Storm
-
Demo07
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #80189 üzenetére
Megrendeltem az XT45-t, köszi a segítséget.
Még 1 dolog lenne, ha megfordítom a légáramlást, vagyis hátuk befúlyok, felül, és elől ki, akkor ha alulra tudok betenni ventit esetleg, vagy, a 120-as monstat még pushpullban akkor az kifelé, vagy befelé termeljen ebben az esetben?
Köszi!
Véleményem szubjektív...
-
Shaza
senior tag
Hello!
Érdeklődni szeretnék hogy az épített vízhűtést kinek ajánlanátok?
Inkább egy hobbi(nem degradálva)ami a gépépítés csúcsának tűnik,vagy nagyon is számít a hűtés terén?
Megtérül a plusz pénz és belefektetett energia %-ban a minusz fokok tekintetében?
Illetve vízhűtésnek csak komoly tuning esetén van értelme?Köszi!
-
senior tag
Ők "gyártják" az emlegetett új pumpát és egyéb dolgokat is.
Viszont eddig semmi nyoma.
https://www.nexalus.com/gaming/üdv.: Boldog Ferenc
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #80176 üzenetére
milyen ventiket raksz ra?
igazabol 10 fokonkent duplazodik a leadhato homennyiseg, szoval ha 35 fokos szobaban oke az 55 fokos viz (worst-case scenario), ugy boven van am tartalekod.
vagy ha a ventiket 700 helyett felengeded 1400-1600ig. ne adj isten 2000ig.
csak itt a topikban elegge konzervativak vagyunk. vizet az ember nem azert epit, hogy meleg vagy hangos legyen.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #80169 üzenetére
2 darab 45-ös 360-as push-ban elég lehet? Akkor rendelnék egy U-s 360-as XT45-t, és kb. ki is találtam, hogy hogy csöveznénk be, max ha befér, akkor az aljába még betennénk a 30-as 280-ast is.
Ill akkor lehet fordítanék légáramlást, h hátul be, elől, felül ki, az alsót még nem tudom, de lehet, hogy akkor push-ban azt kis kitolnám. ha meg nem fér el akkor oda ventit befelé termelésre.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80164 üzenetére
Áhá.
Hát.. elvileg ha fordítanék huzatot, akkor a 60-as is beférne előre.. Vagyis hátul be, elől ki, és akkor leveszem aj ajtaját a háznak..
Nem akartam már radira költeni..
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
Még nincsen ráerősítve a gépházra, amúgyis a tető könnyen levehető a 7000D-nél, de azért ráakarom majd fúrni, csak még a GPU kör nincsen kész a merev csővel, csak a CPU része. Egyelőre idő és alkatrészhiányban vagyok
De szépen üzemel, nagyjából elégedett is vagyok a házzal is, (Azért egy 2.5" helyet hagyhattak volna)
Majd ha kész a pakk akkor rádobom mérlegre, de sanszos, hogy 30-40kg között lesz valahol. Nem egy LANPartys kecó az is biztos.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sógoromnál volt hasonlóan megoldva, abból lett egy HAF 700 evo, hogy ne így nézzen ki. Gyerkőcök miatt én sem szeretném így pakolni, ha nem muszáj..
45-ös, vastagabb a memória hűtő miatt nem fér el. Ezért nincs pp-ben sem a 45-ös, bár az X45 nem is igényli a pp-t.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
tibcsi0407
félisten
válasz hackeeeee #80155 üzenetére
Én feldobtam a gép tetejére. De majd felpattintom a falra, lehet egy IKEA X ROG polcot alápattintok.
utdetailing.hu
-
szbalogh
addikt
Egy kis tapasztalat az "Alis" szivattyúról.
Tegnap kipróbáltam 5W-os és 3W-os ellenállásokkal (autós izzók) sorbakötve 12V-on. Lehet megszegtem az Ohm-törvényt de nem lassult le semennyivel
Aztán kipróbáltam 5 és 9V-on. 5-ön be se indult és végre 9V-on sikerült egy kellemes alacsonyabb fordulaton hajtani. Most bekötöttem fixen egy step-down konverterrel, egész éjjel ment folyamatosan és minden indításra rendben elindult.
Állítólag bldc motor, azaz eleve van benne valami okos pwm szabályzó.Ja, amikor nem indult el akkor is keringett a víz, mint a régi gravitációs fűtésrendszerekben. Nem tudtam mekkora processzorok hőmérséklete, mert a biosban matattam éppen de a kijövő ág meleg volt. Majd ha összeállt a rendszer kipróbálom, hogy szivattyú nélkül hogy bírja a rendszer.
Nick: HE_Storm
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80154 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de nem tudom hová tenni.
XT45-t néztem 1080-asból, de nem tudom hová elpakolni, hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80151 üzenetére
Igen. Hát, nem tudok mit csinálni vele, 24-26 fok van. Panel.
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80147 üzenetére
Ha 400w korul megy akkor igen. 350w korul megall 75-80 fog korul. De ha 250-300w korul van a vga akkor kb 10 fokkal huvosebb.
A 420-as milyen vastag volt?
jam es nekem 4k, ott melegebb minden..
Nekem 30 fok az indulo a tartalyban, es 40-42-ig megy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
tibcsi0407
félisten
válasz sfknasty #80148 üzenetére
Az semmi.
Nekem egy 420-as és egy 280-as radi elvitte a 13900k-t és 6950XT-t, harmincpár fokon megállt a víz. Most a 1260-as radival is harmincpár fokon áll meg, csak most a proci bekap 380-at is, a VGA 420 körül van korlátozva, de nemsokára berakom a 4090-et.
Azt viszont nem tervezem húzni, WQHD-ra felesleges.utdetailing.hu
-
sfknasty
aktív tag
válasz tibcsi0407 #80147 üzenetére
170W körül van egyes játékok alatt.
-
tibcsi0407
félisten
válasz sfknasty #80141 üzenetére
Játék alatt akkor sem jár a kettő csúcson, ott is max 400-450W.
Nekem is a 400W-ot bekapó 13900 KS játék alatt nem nagyon szalad 200W fölé.De már egy TS kör után is felmegy Neked a HS, nem?
Dugd rá az Apex-re és akkor EC-ből tudod olvasni az adatokat. Igor's lab kimérte, ugyanolyan pontos, mint a HF Next. Ami azért nem rossz ennyiért. Nekem van egy a rendszerben, teljesen jól működik.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
nagyúr
van itt valaki aki próbált használni ilyen Alphacool ES "HighFlow" áramlás- és hőmérséklet-érzékelő-t Aquacomputer Aquasuite rendszerben, mondjuk az OCTO-nak a áramlásérzékelő bemenetére kötve!
Mennyire járható út?
Sajnos az MPS FLOW 400-am megdöglött, nem akar mérni áramlást és sz.tem a hőmérsékletre sem valós adatot mond!
Nemtudom mi lett vele kb 1,5.évig állt a szekrényben, mikor kiszedtem a gépből akkor még tökéletesen működött, 7végén össze állt a másik gépemben is a vizes rendszer, oda szerettem volna betenni de nem mér semmit!
high flow NEXT, meg már arany árban van, de jelenleg nem is kapható sehol!
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz sfknasty #80144 üzenetére
Elegge suru a hpe, ill mashonnan nem megy be levego azert lett pushpull hatul kozel a fal, lehet keves lenne de gondoltam erre is.
ill lehet attol meg alulra betennem a 280-at, talan befer csak ha alulra menne akkor ott hogy erdemes ventizni? Push vagy pull? Ill ki, vagy be
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
sfknasty
aktív tag
válasz hackeeeee #80143 üzenetére
Én inkább kivenném a 280-as radit és ha befér nagyobb oda,akkor nagyobbat tennék be.Szerintem ahoz a 280-as radihoz a push pull is felesleges. inkább akkor egy vastagabb és nagyobb radi.Nálam pl. az összes ventillátor ami radin van,az kifelé fúj a házból.Csak az egy hátsó venti fúj be levegőt.A házon belüli hőfokok sokkal jobbak.A memória,ssd,alaplap is hűvösebb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80125 üzenetére
Ujraraktuk, direkt, ujra is lett padozva, jobb lett, de nem jo.
ill azt gondolom akkor nem melegedne a viz, legalabbis szerintem. Mind2 radiator meleg, a csovek is..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
sfknasty
aktív tag
válasz tibcsi0407 #80140 üzenetére
Csak a kártya 350-400W húzva.Az 5900X szintén 230W körül van húzva.Nyilván játéktól függően változik a hőtermelés,de így a 3db 360-as radival nem melegszik el semmi és még csendes is marad a rendszer.
-
sfknasty
aktív tag
válasz tibcsi0407 #80125 üzenetére
Szerintem szimplán kevés a hőleadó felület.6800XT/5900X pároshoz nekem is kellett a 3x360-as radi,hogy megtudjam fogni a hőmérsékleteket.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #80133 üzenetére
Ráraknád mérlegre, hátlap minden nélkül csak a blokkot. -
tibcsi0407
félisten
válasz #15779328 #80132 üzenetére
Itt lesznek Gdrive-on, úgy egyszerűbb (abból van 2 TB )
A héten jó lenne felrakni, remélem annyi időt találok.
Csak ugye akkor már a csövezést is át kell dolgoznom, meg erősen gondolkozok, hogy akkor még a 420-as radit is bedobom a rendszerbe. Úgy lenne a 1260-as AC, egy 420-as AC, meg egy 120-as EK Quantum.
2 Watercool D5 csak elbírna velük úgy, hogy a 90 fokokat kidobom..[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #80131 üzenetére
A foliásakat töröld, csinálhatnál helyette pár normális képet!
-
Pug
veterán
válasz tibcsi0407 #80128 üzenetére
Azert abban van anyag
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #80128 üzenetére
Nem mered kicsomagolni? Semmit nem látni a foliátol.
-
tibcsi0407
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80123 üzenetére
Hát, a vga azért combos, ha elengedem akkor 400-450W körül megy. Egyben azért kemény.
Persze ha megfogom hikomat üzemmódban akkor 250w körül elvan, akkor még a proci sem érzi meg annyira..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80121 üzenetére
Hát, 200w körül tudok megetetni az i5-tel max, ahogy elnéztem, annál többet nem nagyon.
Véleményem szubjektív...
-
tibcsi0407
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80119 üzenetére
Igen, tudom, de mivel szummázva meg van ~500W hő, lehet jól jön egy hőleadó felület pluszban. Eleve a HPE valszeg megfogja már, de meglátjuk.
1-2 hét mire megjön minden apró kiegészítő, aztán kezdjük előről az egészet. Addig megfogom a vga-t 250w körül, és nem lesz melege.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80117 üzenetére
Kollégának akad ROG venti tartója a ramokhoz, azzal meg tudom oldani, h az elkerüljön onnan akkor lesz hely.
Valszeg betesszük, mert nem használjuk, el nem tudtuk adni, legalább használva lesz. Rendeltem hozzá ventit is.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80113 üzenetére
Van egy 120-as monstank, kitaláltuk, valszeg megoldjuk azzal, és lesz 3 radi akkor.. kicsit macerás lesz, de talán jó. Azt letesszük alulra a 280-as alá, és max az kifelé fog szellőzni.
Ill lehet cserélünk, sógornak van EK radija, U, neki jól jön a flow.
Köszi a tippet, hasonlóra gondoltunk.
Kell szereznem egy venti tartó vasat a ramokhoz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
szbalogh
addikt
50-70 ezer Ft? Annyiba került az egész gép!
Jó lesz ez a szivattyúEgyébként megfigyeltem, hogy nem konstans indul, hanem van neki egy gyorsuló periódusa, ami 2-3 másodperc. Ha az elején valamiért nem kapja el, akkor később már nem is indul a lapát, mert kiesik a szinkronból. Biztos vagyok benne, hogy lassabb indítással ez a probléma kiküszöbölhető.
Ismeri valamelyikőtök ennek a szivattyúnak az elektromos részét? Vajon pwm-el vagy ellenállással szabályozható?Nick: HE_Storm
-
tibcsi0407
félisten
válasz hackeeeee #80112 üzenetére
Hiszen 2 radid van.
Bár nem olyan elegáns, mint most, de így megoldhatod:Vagy így
Nyilván, ha nincs nagyon kihegyezve az OC, akkor mindegy, ha úgy hagyod, ahogy van, az is jó, de pár fokot jelenthet a 350W CPU-ra engedett hő. Nálam az OCTVB-nél már lehet instabilitást hozna.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibcsi0407 #80111 üzenetére
Tartalyban van szenzor.. ott is melegszik a viz, szal tuti korbe megy.
agyaltam rajta, csak nem fer.. 1 120-ast vagy egy 140-est tudnek tenni hatra de sztem nem sokat er. 350w mellett.. a 120-as monsta nem fer el hatul a cpu blokk miatt.
igy akartuk eloszor csovezni, csak a flow radi miatt nem adja ki. Cserelni mar nem szeretnek.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
tibcsi0407
félisten
válasz hackeeeee #80110 üzenetére
Nincs ezzel gond, a pumpa alul van. Itt annyi a lényeg, hogy ne legyen fejjel lefelé a pumpa, mert nem kap vizet és nem lesz kenés.
Én a VGA és a proci közé tennék egy radit, hogy ne engedje az egyik a másikra a felmelegített vizet.
Egyébként vehetnél már valami olcsó szenzort, ez a kézrátéteteles megállapítás nem igazán pontos.utdetailing.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
Halp a tartaly leirasaban talaltam egy ilyet:
mi ugye igy raktuk fel mert igy volt praktikus:
akkor most ezt ig nem szabadna?
a felso radi osszekotes ujra lesz gondolva mert nem jo. Megfogva a csovet nem nagyon erzem h van benne aramlas de tuti van mert melegszik a radi is es a kimenobem megy az aramlas..
Véleményem szubjektív...
-
szbalogh
addikt
válasz szbalogh #79973 üzenetére
Na vannak gondok a kis pumpával. Néha nem indul be, valamiért nem kezd el forogni, de amúgy az elektromos része rendben van.
A másik baja, hogy túl erős. A ráírtnál kb kétszer nagyobb teljesítményű. Ha jó a multiméterem, akkor 3,6W helyett 8W. Igazából csak rohadt zajos, de ez azért van, mert a házra rögzítettem.
Ha nincs benne folyadék berezonál a rotor.Nick: HE_Storm
-
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #80104 üzenetére
Reméljük zökkenőmentesebb lesz az applikálás mint nálam
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
tibcsi0407
félisten
válasz tibcsi0407 #80099 üzenetére
Nagy nap ez a mai:
Your order dated 25.05.2023 10:23:07 with order number 49898 has been shipped to you today.
You can track the status of your shipment via the following link:
Watercool küldi a blokkom a 4090-re. Megkérdeztem tőlük, hogy mi a helyzet. Amikor rendeltem 10 napos szállítás volt írva, most 22-23 van. Kaptam egy választ, hogy folyamatosan gyártják és küldik a blokkokat.
Aztán egy órán belül becsapódott a kiszállításos mail.
Már vár rá a kártya az asztalon.
utdetailing.hu
-
Zsohi
őstag
Rozsdamentes acélszövetes tömlő. Mikor már tényleg nem maradt semmi buzerálni való dolog a gépen és kivételesen semmi csinálni valód nincsen.
A szövetet amúgy sok-sok évvel korábban vásároltam és akkor is már a gépbe szántam, de eddig akárhányszor is próbálkoztam vele lehetetlen vállalkozásnak tűnt a dolog, nem lehetett rászorítani a gyűrűt, szétfoszlott és most a véletlennek köszönhetően, elfogyott a 10/16-os tömlőm, fitting 10/16, cső ami volt pedig 10/13-as ami persze nem passzolt és láss csodát, a szövet szépen kitöltötte a rést.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest