Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz ---Lasali--- #62193 üzenetére
Ventivel fújatni kell, nem csak a ramokat, hanem az egész nyákot lehetőleg, főleg a vrm környékét.
Így volt nekem is hűtve az 1080Ti-m is:
Meg a 980Ti is:
Mondjuk az utóbbi ugyanúgy végezte, ahogy a tied: De az másik sztori
(#62194) -Gabesz- : Oké, hogy pár fokkal van jobb, de azért ez se kutya, ennek is azért hűteni kellene rendesen.
Mondjuk akkor maradt a delid, hiába a jó blokk, meg a nagy radi, a millió venti.
A W3680am simán lehűtötte, pedig az is 130W TDP-s CPU.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
-Gabesz-
senior tag
válasz Laraxior #62184 üzenetére
Én teljesen meg vagyok elégedve az alphacool xpx blokkjával. 10 magosat hűti 5ghz-en.
Amúgy a heatkillernél van állítólag jobb: user benchmark -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Használtam egy Sapphire 270x Toxic ot általam átalakítva vízhűtésesre, egy Zern v2 blokkal, nem is volt vele gond, sok évig működött, aztán meghalt, lefagyogatott, aztán a rendszer sem
töltött be többet, biosban konstans rózsaszín csíkos képet adott:
Most vettem használtan egy Palit 1070 GTX -t helyette.
Gondoltam hogy átalakítom ezt is úgy, hogy rámegy a Zern blokk, és minden másra meg készítek bordákat.
Viszont a 270x nél is problémám volt a memóriákkal mert nem volt körülöttök furat hogy felrakjak rájuk házilag vágott nagy bordákat túlméretezve úgy, hogy biztos elég legyen, és kis öntapadós süniket raktam rájuk.
Utólag meg azon gondolkodtam hogy a meghibásodás lehet azért volt mert nem volt elégséges a memóriák hűtése, és szépen lassan tönkre mentek. De egyébként erről a 270x toxicról több embertől hallottam hogy tönkrement nekik, viszont azok gpu "bga hiba" gyanúsak voltak, ami nálam a zern el kevésbé tűnik reálisnak, ugyanis 35-55 fok közt működött mindig.
Mutatom a képeket hogy nézett ki a 270x tákolmányom: [Hátulja]
Na most a 1070 hez tudtam venni kicsit nagyobb bordákat, így néznek ki:
Az a dilemma hogy vajon ezek elég hűtést adnának-e, vagy sem.
Sehol nem találok semmilyen technikai dokumentációt arról, hogy a kártyán levő ramok mekkora hőt disszipálnak, vagy hány watt a fogyasztásuk hogy saccolni tudjak.Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz Melorin #62191 üzenetére
Akkor itt a megoldás!
Ezzel a rotary toldóval bármelyik adapterből tudsz forgathatót varázsolni!
(Picit szoros a forgó rész, ~1 éve használom, többször átépítettem, hibátlanul teszi a dolgát!)
Másik megoldás, eleve rotary 90°adapter , kb 10 nap alatt itt volt! -
Laraxior
titán
válasz Demo07 #62189 üzenetére
Sima alapórajelen, 5GHz. 1.3V, terhelés alatt olyan 1.27V
A CLU csak megszínezte a régi blokkot, amit már nem tudok kiszedni a rézből, de úgyfest, hogy a hőátadást nem befolyásolta.
A rad, ventik mind ugyanaz, csak egy sima blokk-csere volt a CPUn.
MX4 a hűtőpaszta*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Demo07
aktív tag
válasz Laraxior #62180 üzenetére
Még mindig nem tudjuk mennyin megy proci... Ghz? fesz? Radi/k, áramlás?
Ezen lényeges infók hiányában számunkra nehéz megállapítani hogy miért melegedhet/ne esetleg jobbanNem tudom milyen feszen megy a cpu-d de ha alapból az alphacool blokkal is 80 körül voltak a magok akkor valami nem kerek, vagy kicsi a radi- kevés a ventik légszállítása, radiban lerakódás, alacsony az áramlás... másik dolog, írtad clu volt a blokkon és úgy voltál 80 fok körüli magokkal... én személy szerint sokallom ezt épített vízzel.
Nekem delid előtt, még aio-val volt 5ghz/8700K 85 fokos(cpu throttling is volt), épített vízzel 1 radival(420/30) lett 70 a mag, deliddel 62 fok a max 6-8 óra játék után, hogy azóta +1 420/30 radi és 1080ti is került mellé. (6-8 óra full load után már 36 fokos a vizem )Melorin: Reméljük nem fix 90° adaptereket vettél?! Minden adapterből rotary-t érdemes csak venni, akkor kevesebb a meglepetés, többnyire azért is olyat ajánlunk.
Rotary-nál értelem szerűen forgathatod a neked tetsző irányba a "pipát"![ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
válasz Melorin #62187 üzenetére
Nem hát simán meghúzod amennyire tudod aztán gondolom 90 fokosból rotary-t vettél azt meg oda csavarod ahova kell. Vagy sima egyszerű fix 90-eset vettél?!
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Melorin
addikt
Megjöttek a Barrow 90 fokos fittingek. Rögtön megfogant egy kérdés bennem: ahhoz, hogy számomra megfelelő irányba nézzen a "pipa", mit lehet tenni? A "teljesen megszorítom" es a "még szoros" közötti állapotot használom ki?
-
pokmky
tag
válasz Laraxior #62184 üzenetére
Ha jól látom még merevítőt sem adnak a blokkohoz, tehát a lapot húzza, vagy nem húzza, de akkor nincs annyira leszorítva. Ez is benne lehet.
Nem sokat adnék, annak a tesztnek az eredményeire, ahol az EK supremacy MX jelentősen veri az EVO-t miközben, amikor blokkot kerestem olyan teszteket találtam, ahol az EVO volt lényegesen jobb, azt is vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Igen... pár napja kérdeztem, de valahogy senki nem vette észre a kérdést, holott, jópár képet is beszúrtam, meg leírtam a csere okát is.
Szóval mégegyszer:
62132 és 62135Egy Noctua NH-D14 volt kezdetben az új cuccon (Giga Z390- i9 9900KS) , azzal el se indítottam a stressz tesztet, utána kikerült a régi konfig a gépből (X58A-UD9 - W3680, alaplap is vizezve volt, és a CPU) , bekerült az új, ráment az Alphacool blokk, azért olyan 80°C alatt voltak a magok.
Most megjött az új blokk, ezzel meg 80 fölött vannak.
Szóval bazi érdekes. Főleg, hogy ez a blokk több, mint fél kg.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Nem vagyok vele megelégedve, mintha melegebb lenne a CPU...
Pedig teszt alapján ez az egyik legjobb blokk. [link][ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Omli85 #62177 üzenetére
Ha jól emlékszem a restartor 1 tornya belülről is eloxált...
Szerk.: Igen az: [link] Ez pont megfelelő védelem a réz - alu kapcsolatra.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Omli85
őstag
válasz varmi2 #62021 üzenetére
Cirka 5 éve használok alu+réz kombót sima g12+ fagyálló + desztvíz keverékkel az "akváriumomban" és semmi nem kezdett el oldani semmit. Megfelelő folyadékkal nem fog vándorolni semmi sehova igaz nálam az alu a rendszerben egy Zalman Reserator torony nem radi de attól még alu.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
DonDennis
senior tag
válasz fboldog #62173 üzenetére
Nem tudom sokan szidják az EK-t nekem van egy SE360 és egy Velocity-m (szét szedtem nem volt sorjás a jetplate) Merlinból illetve egy EX360 overclockers UK-tól egy egyikkel se volt semmi bajom.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
-G-
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat.
(#62159) varmi2 : köszi a tippet a fittingek váltására. Használtat nem akarok venni. A többi alkatrész még kérdéses nem tudok dönteni intel és amd közt egyelőre az alaplap viszont iTX lesz a hely miatt. hogy legyen hely majd a második radinak lentre.
(#62162) KAMELOT : meg próbálom azt is hogy úgy mennyire jön ki. ebben a fix szetben az tetszet meg, hogy nem kell sokat gondolkodni és amit szeretnék azt elvégzi.
(#62165) proci985 : Köszi a tanácsot. Ház egy Corsair Crystal 280X TG lesz.
-
senior tag
Épp készülök új radiátorokat rendelni és az a kérdés merült fel bennem, hogy mivel többen is irtátok a hibásan érkezett EKWB radiátorokat kinek-honnan (és milyen típus) jött ilyen hibás radiátor?
üdv.: Boldog Ferenc
-
F e Z o
veterán
-
Melorin
addikt
Megjött a radiátor és a pumpa. Ahogy olvasom mindenképpen ki kellene öblíteni a radit mielőtt elkezdem használni. Jó lesz a sima desztillált víz erre vagy tegyek bele ecetet is? Nem gáz ha most átmosom de csak hetek múlva fog keringeni benne a víz? Nem rohad bele vagy tudomisén? -
proci985
MODERÁTOR
-
Demo07
aktív tag
válasz mpierre #62160 üzenetére
Köszönöm a választ!
Valahogy elsiklottam ez felett, régebbi manual volt nálam lementve(~2015-6).
Jelenleg 5XT-m van, de sajnos cserélnem kell mert kevés a pwm foglalat, úgyhogy amint ott tartok, hogy megrendeltem a 6-os aquaero-t, kerül is ki az 5XT apróra!
Valamelyik nap kipróbálom a másik csatin a jelenlegi high flow(3pin, 53068 típus) mérővel, ebből van 2 db, ha az 5XT tudja akkor a 6-nak is tudnia kell, szerintem! Ha jó akkor kicsit spóroltam. Jelenleg a 2103 FW van rajta, ami már tudja a leírás szerint a flow2-t venni aquabus low lábról! Köszi! -
-
asturel
őstag
Aquaero vagy az aquacomputer többi fan controllere tud fan stoppot úgy, hogy nem instant megáll/elindul a ventilátor ahogy eléri a hőfokot (pl. ha bekapcsol 2 fokkal aláhűt vagy legalább valami spin up time)?
Jelenleg CLCP -m van, de sok dolog nem tetszik, ezeket aquaeronál is problémák?:
- a fentebb említett dolog miatt 5 mpkent ki-be kapcsol a ventilátor (lemegy 28.99 fokra a vízhő -> kikapcsol -> felmegy 29.00-ra és be is kapcsolt)
- nem tudok fix rpm-et beállítani (mivel csak egész fokokat lehet beírni, így amíg <1 fok a különbség nem a beállított rpm-en megy, bizonyos fokozatokon d5 meg durván rezonál)
- nem enged 300 rpm alá állítani.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Demo07 #62157 üzenetére
Melyik aquaero van neked? 5 vagy, 6... Júzergájd 7- oldalán megtalálod a layout-t.
Alapból mindkettőre 2 megy fel. Van egy-egy 4 és egy 3 pines csati, amire átfolyásmérőt rakhatsz. Tehát valszeg nem kell feltétlen az usb-s, lehet elég a mps. De az mps az aquaero 5-tel szeret beszélgetni... A leírása szerint.
Azt vedd figyelembe, hogy aqua-ék folyamatosan fejlesztik a firmware-t, ami a cuccaikhoz vannak. Tehát simán lehet, hogy a 6-sal is megy.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
varmi2
nagyúr
Ez a szett elég a cpu-ra, de ha később a vga-t is be akarod vonni a körbe, akkor a radi már kevés lesz. Olcsóbban kijönnél használt alkatrészekből, vagy kínából rendelt cuccokból. Ha váltassz merev csövekre majd a jövőben, azokhoz más fittingek kellenek, így azt is cserélni kell. Nem tudjuk a gép többi komponensét.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-G-
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsot kérnék mert még nem látom át a teljes vízes dolgot és mielött fölös dolgokat/rosszakat vennék inkább kérdezek.Új gép van kilátásba amit már vízzel hûtenék.(Sok álmatlan éjszaka és álmok amiben tervezgetem hogyan is nézzen ki 😂)
ház: Corsair Crystal 280X TG lesz várhatóan.Elsô körben a CPU-t majd késöbb a GPU-t is vagyis tudjam bôviteni a rendszer.
Elsô körben ezekre gondoltam:
[link]
[link]
Javasoljátok ezeket a kombókat? (Nyilván igy egyszerûbb az elsôt megépiteni.)Illetve félek picit a tartály méretétôl hogy be fér e a nagyobb. ( nyilván akkor derûl majd ki minden ha màr épitem)
Szeretném majd cserélni késöbb a gumi csövet fix-re gondolom ennek nincsen akadálya csak a méreteknek kell maradnia. Jól sejtem?
Ti mivel szoktatok tervezni hogy optimálisan elférjen minden a házban van esetleg valami fasza kis progi rá?
Elôre is köszi a tanácsokat. -
Merlinclub
senior tag
válasz Melorin #62001 üzenetére
Egy projektemben húzott i7-6800K és Zotac 1080Ti egy db 420-as radin vanank, igaz relatív sok vízzel. 3 tartály van
Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper 420mm
hűti 3 db 140-es Cooler Master ventivel. Nem a leg halkabb darabok, de teljesítményre elég.
Ennyi minimum kell Neked is -
nyunyu
félisten
válasz apollo12 #62151 üzenetére
Pumpád teljesítménye többszöröse, mint amit az átfolyásmérőd regisztrálni tud...
At the moment, three versions of the mps flow sensor are available that differ in range. Please select the sensor best fitting your system:
mps flow 100: Range approximately 20 - 100 liters per hour / 5 - 26 US liquid gallons per hour (Art. 53130)
mps flow 200: Range approximately 40 - 200 liters per hour / 11 - 53 US liquid gallons per hour (Art. 53131)
mps flow 400: Range approximately 80 - 400 liters per hour / 21 - 106 US liquid gallons per hour (Art. 53132)Emiatt kapsz fals értékeket.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Csak úgy kíváncsiságból: milyen áramlásmérőtök van?
Nem lehet, hogy annak a csapágyazása van tönkremenőben, és egyre kevesebbet mutat?
Régen, mikor éttermi automatizálással foglalkoztam, ott külön probléma volt a sörátfolyásmérők rotorjának a súrlódása, sokkal kevesebb impulzust küldenek literenként, ha éppen hogy csordogál a sör, mint amikor teljesen ki van nyitva a csap.
Nem lineáris a kimenetük, alacsony tartományban nagyon pontatlanok![ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Írta itt valaki, hogy vett a d5 pumpába új rotort, kérhetnék linket, eléggé remeg az enyém is, lehet az új rotor megoldaná. Könnyen cserélhető?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nyunyu
félisten
válasz Demo07 #62141 üzenetére
Eredetileg hátrafelé néz a Mo Ra 2 csatlakozója.
Az övén valamit buheráltak.Amire figyelni kéne: radiátor alsó csonkján menjen be a víz, felsőn pedig ki, különben nem légtelenedik rendesen a rendszer feltöltésekor!
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz nyunyu #62139 üzenetére
Mo-ra2-t azért nem gondoltam első körben, mert a csatlakozási pontokon, olyan mint ha valami rá lenne forrasztva, valami nagy bumszli és abba megy be a cső.
Lehet az utólagos forrasztás lehet a hibás az alacsony áramlásért, + lerakódással karöltve, de egy blokk és radi pucolást mindenképpen eszközölnék....
UI: Közben rákerestem valóban mo-ra2, de biztosan javított a csatlakozási pontokon mert a gyári nagyon ilyen, akkor lehet a javítás nem sikerült itt jól.
Pont hirdetnek itt ph-n mora2-t és ott szépen látszik a gyári kialakítás![ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.... aquaero-n hogyan tudok 2 db áramlás mérőt üzemeltetni?
Alapból egy db dedikált flow port van, ami most is van egy AC Flow 'high flow' mérő ami 3 pines, viszont ha jól sejtem akkor a másik áramlás mérőnek már az újabb fajta High flow USB-nek kell lennie igaz? Egyik dedikált flow portról a másik meg aquabus high ágról?
Vagy esetleg az RPM port(szintén 3 pin, mint a flow csati) is képes lehet, hogy áramlás mérőt kössek rá?? Van 2db high flow 3 pines régi fajta mérőm és ha nem muszáj nem vennék másikat, ha esetleg az RPM signal foglalat képes rá
Valakinek esetleg a Aquacomputer flow rate sensor mps flow 200 típussal/sorozattal van tapasztalata? Jó/rossz bármi???
Vagy mindegy, hogy a kettő közül melyiket választom?
Jelenleg a régi egyszerű AC high flow van a rendszerben, és az mellé kerül majd a másik, külön körön lesznek. -
nyunyu
félisten
válasz Demo07 #62138 üzenetére
Szemre az a radiátor Mo-Ra 2-nek tűnik, ami ~15 éve a kapható legerősebb vízhűtés radiátor volt a piacon.
Valószínűleg még mindig megeszi reggelire a 3-4 ventis radiátorokat.Valami dugulás lehet a rendszerben, mert ez a radiátor megfelelő csövezéssel simán elviseli a D5-öt maximális fokozaton is, nem ő lesz a szűk keresztmetszet.
Vagy túl kicsi a CPU/VGA blokk áramlási keresztmetszete.(D5 Vario+Mo-Ra 2-m van, 10/13-as csövekkel, mindenhol HF csatikkal.
Más kérdés, hogy azt a pumpát másfélnél nem érdemes feljebb tekerni, mert akkor már levegőt szív a teli tartályomból...)[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz apollo12 #62136 üzenetére
Miért lenne baj még +1 pumpa? Segíti az áramlást, bár a 90L/H ezzek a pumpával nagyon karcsú... bár ahogy nézem a radiátor nem vízhűtés radiátor még távolról sem...
Érdemes lenne szétszedni a rendszered és kipucolni minden blokkot, valamit a radit kipucolni citromsav, vagy ecetsav(20%-os)+ desztvíz kombóval...
De ha már teszel be plusz pumpát legalább egy hasonló erősségűt lenne célszerű. -
nyunyu
félisten
-
Laraxior
titán
(0.5kg)
(0.3kg)
(0.5kg+)
Akkor így kérdezem... ezek közül?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz F e Z o #62123 üzenetére
en anno csinaltam tartostesztet (kb negy ev), leszedeskor meg kenheto volt pedig kapott a rendszer rendesen hoterhelest.
290X matrix platinum volt, 375W koruli peakkel, ez egy delutan amikor OCt nezegettem volt tobb is, csak ugy mar blokkal se nagyon lehetett meghuteni.
MX4 az MX2hoz kepest elhanyagolhatoan volt jobb amikor neztem, viszont sokkal egyszerubb vele dolgozni, foleg polirozott feluleteknel kenhetobb egyszerubben.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Fesq
tag
Frissített valaki AquaSuite progit mostanában?
Feltetem ez a Version X.11 -et.De valamiért semmilyen külső programot nem érzékel. A régi ment szépen az AIDA64 -el.
Ebben verzióba nincsen külső program lehetőség?" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játsszon, amennyit bír "
-
Laraxior
titán
Milyen CPU blokkot érdemes venni? 9900KS-re kellene, kicsit elhasználódott a AlphaCool Nexxxos XP3 blokkom, hála a CLUnak, gondolom így már nem igazán olyan a hőátadás, mintha tiszta réz lenne. Ha lenne polírcuccom, akkor megcsinálnám, de nincs...
Sajnálom szegényt, mert megvan már pár éve
Szóval kőne egy új blokk... jó lenne, ha Aquatuningon lehetne kapni.
A többi motyóval nincs gond*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Pakmara
őstag
Nem akarlak lebeszélni. Tudomásom szerint nem károsítja a rezet (csak az alut szedi szét) de az tény, hogy elszínezi.
MÁS: Nincs valakinek ilyen elfekvőben? [link]
Pontos méretei érdekelnének. A befoglaló méreteket megtaláltam honlapjukon, de az pl sehol nincs fent, hogy az alacsonyabb (feülről a bekötés felől nézve) részén mi a vastagsága, ill. az alacsony résznek mik a méretei. Support rajzot nem tudott (akart) küldeni róla csak a honlapról letölthető doksit linkelte.
-
RazoR
veterán
Ha már paszta, a gpu-ra és a cpu-ra a blokk alá mennyire ajánlott/nem ajánlott a conductnaut?
-
Devid_81
félisten
válasz Melorin #62117 üzenetére
MX4, Noctua NT-H2, Gelid Solutions GC-Extreme.
En az osszes Thermal Grizzly t@knyot kiprobaltam GPU es CPU-n egyarant, amig nem folyekony fem addig a tobbi sokat nem er az egesz termekcsaladbol.
Tul hypeolt szutykok.
Allitolag kilehet fogni beloluk jot es rosszat, nekem nem sikerult a jora ratalalnom, pedig van mindegyikbol 1-1.
Es valahogy azt a magyarazatot nem is fogadtam el, hogy jo pasztak pedig, de van szoras kozottuk.
Szerintem meg ne legyen szoras, foleg ne ennyiert[ Szerkesztve ]
...
-
Melorin
addikt
GPU blokk alá milyen paszta ajánlott? Látom a TG ajánlott márka, de azon belül van néhány változat: Kyro, Hydro, Aero, Conduct
-
senior tag
-
senior tag
válasz fboldog #62108 üzenetére
Nem feltétlen kell az Arctic, csak ha ref blower hűtőd van. Minden más hűtő esetében a gyári 9cm zajkeltők helyett felraksz 2db 12cm ventit és instant kapsz egy csúcs hűtést. Strix Vega tulajoknál népszerű volt anno.
Szerintem is felesleges ennyi radiátor. Nálam 280x30 és 240x28 hűt 1600X (95W) és Vega 64 (~260W) kombót.
Amúgy a modellezős képed baró. Én CAD-ben csináltam végig, a teljes gépház modellezve volt.
Egy megjegyzés még ide: vertikális radiátornál így tudom a fittingnek felül tanácsos lenni. (mintha az utolsó képen lent lenne az oldalsó radiátoré) -
Demo07
aktív tag
Valakinek van tapasztalata XSPC EX 480 radival, vagy a gyártó EX(35mm) sorozatával?
Erről a konkrét típusról nem találtam értelmes tesztet.
Még játékban van Alphacool ST30 V2 480 és HW Labs Black Ice Nemesis GTS 480 is.
A fenti 3 radi közül melyik lehet a legjobb választás áramlás, és alacsony fokok szempontjából? -
senior tag
-
veterán
válasz fboldog #62106 üzenetére
"Számomra a vízhűtés nem a tuningról és a túlhajtásról szól, hanem arról, hogy ne legyen a gépnek zavaró zaja"
Ha nincs tuning ,nincs hotermeles, ergo felesleges a viz
A nema gep kivitelezheto 40k bol is,sot tovabb megyek ;halkabb is lehet mint egy vizes gep (CPU-ra : Noctua D15 /TR LeGrandMacho /Deepcool Assasin III /Scythe Ninja5 /BQ DRP 4 stb + Arctic Accelero Xtreme a VGAra ) -
senior tag
Jelenleg 360 + 240 van és ez dolgozik az én szemszögömből olyan hatásfokkal, hogy teljes terhelés alatt is képes max 40%-os (kb. 750 rpm, de még a 35% is bőven elég, ha nem szimulált extrém terhelés van) ventfordulatszám mellett úgy hűteni a gépet, hogy közben csend van.
Számomra a vízhűtés nem a tuningról és a túlhajtásról szól, hanem arról, hogy ne legyen a gépnek zavaró zaja.üdv.: Boldog Ferenc
-
Devid_81
félisten
-
senior tag
Úgy alakult, hogy kisebb gépházra (jelenleg O11D van) lesz szükségem, így elkezdtem tervezni, hogy mi hogy is férne el.
Hosszas keresgélés után léptem egy kockázatosat és vettem egy MetallicGear Neo Mini V2-t.
Azzal a tudattal, hogy nem tudom elkerülni az előlap alakítását. (esélyesen CNC és kap egy mesht). Ugyanis hivatalosan csak egy 240 esetleg 280 (, de ez látva élőben, határeset a megvalósítása) és egy 120 radiátort támogat.
Én úgy voltam vele, hogy az előzetes skiccek alapján bele fogok tudni préselni egy 240x50, 240x30 és egy 120x50-es radiátort.
Az látszik, hogy a skicc hibás, mert túl sok hely van a videókártya és az alsó ventik között. Látszólag oda is be lehetne erőszakolni egy radiátort, de élőben már ez nem igazán tud megvalósulni.Miután megjött a ház, csináltam pár 1:1-es "makettet" és szépen betettem őket a helyükre.
(borzasztó a régi telefonom kamerája, de ez volt kéznél )Látszik, hogy működni fog a dolog, de amit nem fogok megúszni az építésnél jelenleg:
- marad a vega56 nano (max. kap egy 64-es biost), mert a normál 5700XT nem fog beférni (hacsak nem fogatom el valami extrém módon)
- minden tápkábelt egyedileg kell legyártanom (van egy átalakítható tartalék készletem), mert borzasztóan kevés a hely a felesleges kábeleknek.
- CNC-vel mart előlap
- új alaplap (el kellett engednem az ATX méretet)Most rendelem majd az új radiátorokat és pár tartalék fittinget, aztán jöhet a móka.
FYI: Az alaplap csak demonstrációs célokat szolgál.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest