- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #15320 üzenetére
Ha beszúrsz valamit ide ami terminálos, akkor alul van a formázások között olyan hogy programkód.
barricade@Barricade:~$ gksu gedit /etc/fstab
(gksu:3361): Gtk-WARNING **: Failed to set text from markup due to error parsing markup: Error on line 1 char 86: Element 'b' was closed, but the currently open element is 'big'
** (gksu:3361): CRITICAL **: fcntl error
** (gksu:3361): WARNING **: Lock taken by pid: -1. Exiting. -
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #15318 üzenetére
gksu gedit helyett: sudo nano
Egyébként meg próbálj ki valami nem Ubuntu alapú disztrót. És használd a programkód formázást.
-
gery2123
őstag
válasz
Fritz Teufel #15315 üzenetére
Annyira nem régi hogy ne menjen rajta az új kernel. Nekem anno egy ezer éves Toshiba lapon ment a Linux mint Petra.
Ha meg a 13.10 jól működik akkor használd azt addig amíg teheted, és csak javítják a 14.04 et. Persze ha szakitasz az Ubuntuval (unity) és egy másik distrót használnál? Ha az Unity jön be akkor azt is rakhatod akármire. Én is ezért váltam meg a Unity Ubuntu - tól.n00n: egy hétig nekem is ment minden hiba nélkül, aztán jött valami update ami nem is szólt csak annyit hogy inditsam újra a rendszert. Én meg Okés és nincs többé Unity de még Compiz se, kb a fele rendszer eltűnt szó szerint. Amit én raktam fel conky, plank... Csak néztem, hogy ilyenkor mi? Aztán kis idő múlva ismét felraktam és ismét egy hét után vagy kevesebb mint egy hét. 3x csináltam meg és azt mondtam köszönöm szépen de én használni szeretném.
-
n00n
őstag
válasz
Fritz Teufel #15315 üzenetére
Az elmúlt napokba 20 különböző konfigra húztuk fel a 14.04-et. Semmi hiba nincs egyikkel sem. Milyen konfigod van?
gksu nem része már az alaptelepítésnek. Te raktad fel?
Szerk.: Közbe látom: Sony Vaio VGN-FW21Z. Meglesem.
-
gery2123
őstag
válasz
Fritz Teufel #15313 üzenetére
Milyen laptop? Lehet nekem is azért esett szét az egész rendszer már a béta verziónál is? Mondjuk nem hiszem, mert akkor Mint alatt miért működött tökéletesen a legújabb kernel? Hát én még várok a 14.04 kiprobálásával amíg nem rendezik ezeket a dolgokat.
-
n00n
őstag
válasz
Fritz Teufel #15307 üzenetére
Ez ugyanaz az amit én leírtam.
Csak szájbarágósan.
Egyébként elárulnád, hogy milyen kernel hibába futottál bele 3.14 alatt? Plusz Plusz Ubuntu 14.04 alatt a 3.13-as kernel van. Te raktad fel a 3.14-est? Ha igen, akkor hogyan?
-
Syl
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #15304 üzenetére
Ez mondjuk régebbi ubunturól van, de az elv ugyanaz most is: [link]
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #15304 üzenetére
Amit fel akarsz tenni ide tartozik.
Ez alapján tényleg úgy kell ahogy n00n már leírta
(már bocs hogy feltartottalak
)
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #15302 üzenetére
Én felvenném a tárolót (ha egyáltalán fel kell, ez valami hivatalosnak néz ki), majd apt-get-el feltenném.
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #15300 üzenetére
Ha ez egy PPA akkor minek töltögetsz le kézzel és telepítesz?
Headers-ből az all minek?
-
n00n
őstag
válasz
Fritz Teufel #15298 üzenetére
Letöltöd a 3 deb fájlt (2 64 bites és egy all). Majd terminalban sudo dpkg -i /letöltés/helye/*.deb
-
Foose
addikt
válasz
Fritz Teufel #15141 üzenetére
Nem. Nem kell nekem html5.
-
RBJ
addikt
válasz
Fritz Teufel #15100 üzenetére
TUdom, hogy kecske vagy bak féle de nekem erről a verzióról maga a okultizmus cimbóluma jut eszembe.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #15078 üzenetére
pm-suspend-hybrid?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #15001 üzenetére
Jó sokára, de inkább
gksu update-manager -d
-
Ablakos
őstag
válasz
Fritz Teufel #15001 üzenetére
Összebaszarintotta a rendszert
-
Syl
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #15026 üzenetére
Jól beszélsz!
Nekem is két pendrive van telepítésre kijelölve. Az egyiken YUMI-val van egy sor motyó (clonezilla, ubuntu variánsok stb.), ez az állandó, mondhatni write protected penA másikra kerülnek a próba OS-ek.
-
válasz
Fritz Teufel #14919 üzenetére
Igen, ha látszik, hogy melózik vele és elakadt valahol, akkor én is szívesen segítek, de aki főiskolára/egyetemre jár és ilyen feladatot kap házinak, akkor azért ül ott, hogy megtanulja. Ha én csinálom meg helyette, akkor nem tanulja meg és lesz egy újabb diplomás munkanélküli.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Fritz Teufel #14899 üzenetére
Szerintem közeli. Max. lefrissíted
-
Aethelstone
addikt
válasz
Fritz Teufel #14874 üzenetére
Kukacoskodás, de az Ubuntu már rég nem Debian vonal
Tökön is szúrnám magam
-
válasz
Fritz Teufel #14748 üzenetére
Meggyütt az ikon meg a háttér.
Azért nekem nem olyan mint a képen. Valami ikonkészletet kellene feltölteni de nem értem honnan. -
tvamos
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #14849 üzenetére
Farmerba volt csomagolva... az nem eleg?
-
válasz
Fritz Teufel #14818 üzenetére
Fogadok, hogy a 30.- ra lett meg!
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14809 üzenetére
-
törölt tag
válasz
-
Jim-Y
veterán
válasz
Lehet ez csak engem idegesít ebben a témában, de engem idegesít, hogy te használtál valami tök huszadrangú, kevesek által (értem ezalaltt hogy nem egy eclipse, vagy office szintű) használt dolgot windowson, és most fel vagy háborodva (látszólag), hogy linuxon ennek nincs alternatívája. Tudod hány olyan Linuxos feature van, aminek meg windowson nincs alternatívája?! Naugye... törődj bele, hogy ezt Linuxon még nem programozta le senki, vagy igen, csak azt meg nehéz megtalálni a neten, illetve itt van előtted az alkalom. Azért jó a net, hogy ha valamire még eddig nincs megoldás, azt Te megcsinálhatod, és megoszthatod utána a neten.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Én az uGet-et használom, ez be is épül a FlashGot-ba. Azt nem tudom, hogy tud-e recursive letöltést vagy sem.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14807 üzenetére
No de a wget-tel szembeni averziódat még mindig nem indokoltad meg.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14803 üzenetére
Most ezt nem igazán értem. Miért nem alternatíva? Mi a bajod vele?
-
válasz
Fritz Teufel #14803 üzenetére
Mi a különség egy parancs beírása, és a kattintgatás között?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14800 üzenetére
"Lassú, körülményes."
?
man wget
-r --recursive
Rekurzív (recursive) letöltés. Az URL protokolltól függően ez
két dolgot jelent. HTTP oldalak rekurzív letöltése azt jelenti,
hogy a parancssorban megadott URL-t letölti, azt HTML-
dokumentumként kezeli (ha egyáltalán az) és letölti mindazokat
az állományokat, amelyekre a dokumentum hivatkozott, ezt
folytatja egy megadott szintig (alapesetben ez 5 szint, -l
opcióval megváltoztatható). wget a HTTP szerveren található
könyvtárstruktúrával azonos struktúrába tölti le a
dokumentumokat.Ez az opció bemutatóknál hasznos, ahol a lassú Internet
kapcsolatot szeretnénk elkerülni. A legjobb eredményt akkor
kapjuk, ha a hivatkozások relatívak, mivel így az oldalak a
letöltött helyen is gond nélkül fognak működni.FTP esetén a rekurzív letöltés a megadott könyvtár összes
alkönyvtárának letöltését jelenti, hasonlóan a HTTP rekurzív
letöltéséhez.Jól meg kell gondolni a rekurzív letöltés használatát, mert az
Internet kapcsolat nagy leterhelését eredményezheti. A
terhelést a letöltés mélységének csökkentésével (Ld. -l)
és/vagy az újrapróbálkozások számának csökkentésével (Ld. -t)
lehet csökkenteni.-l szint --level=szint
A rekurzív letöltés mélységét adja meg. Alapesetben ez 5. A
megadott letöltési mélység elérésekor a letöltés visszatér a
szülőkönyvtárba, és onnan megy tovább másik szálon. Így az -r
-l1 használata csak egy dokumentumból történő letöltést
eredményez. A letöltés mélységének 0-t megadva (elméletileg)
végtelen mélységű letöltés érhető el. Jól gondoljuk meg, mert a
letöltött dokumentumok száma exponenciálisan növekszik a
letöltés mélységével.Példa a manuálban:
Yahoo letöltése 50 letöltési mélységben:
wget -r -l50 http://www.yahoo.com/(
Ne tedd!)
Nem látszik körülményesnek.
Próba:
wget -r -l2 http://mek.oszk.hu/12400/12427/index.phtml
Eredmény (egy saját mek.oszk.hu mappa létrehozása után oda töltött le):
BEFEJEZVE --2014-04-10 12:11:03--
Valóságban eltelt teljes idő: 22s
Letöltve: 153 fájl, 15M 7,7s alatt (1,94 MB/s)Sem lassú, sem körülményes nem volt. Külön jelezném, most csináltam először.
-
válasz
Fritz Teufel #14798 üzenetére
Nem a Linux van lemaradva, egyszerűen csak nem írta meg senki azt a progit, amit te szeretnél.
Van ilyen. Windózra meg nincs más progi. felesleges ezzen sírni. Köss kompromisszumot. -
válasz
Fritz Teufel #14798 üzenetére
Megadható, milyen állományokat szedjen le. Ugorj neki rendesen annak a man oldalnak.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14795 üzenetére
Köszi.
Bár mintha videók letöltéséről is szó lett volna. Vagy csak én értettem félre valamit?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14793 üzenetére
No, de komolyan kérdeztem, melyik az a kiegészítő.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Fritz Teufel #14789 üzenetére
Sikerült, megoldottam Firefox kiegészítővel.
-
válasz
Fritz Teufel #14785 üzenetére
man wget és nézz körül a "-l" opció környékén.
Aethelstone: ofkoz, de ha van hozzáférése, akkor wget-tel lehet session cookie-t is tárolni és betölteni.
-
válasz
Fritz Teufel #14781 üzenetére
Hogyafenébe ne tudná? Nézd meg azt a man-t rendesen...
Teljes website-ról készíthetsz vele local copy-t.
-
válasz
Fritz Teufel #14772 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #14773 üzenetére
En is egyet ertek... Es ez esetben sajat magam vagyok az alany.
-
válasz
Fritz Teufel #14772 üzenetére
Bocs, de ezt nem hagyhatom ki:
(#14772) Decepticon
"Egyedül is meg tudnám természetesen keresni, de vagy 30 letöltésvezérlőt kellene végigpróbálgatni"
(#14773) Decepticon
"Egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek kényelmesebb, ha valaki más oldja meg helyettük a problémákat."Természetesen a választ nem tudom a kérdésedre!
(#14774) Aethelstone
Egyszóval a diploma ZEWA márkázása folyik itten! -
Aethelstone
addikt
válasz
Fritz Teufel #14773 üzenetére
Szintén zenész
4 év GDF, no diploma, de azóta is szoftvert fejlesztek és éppen most tolom Dunaújvárosban a 2. szemesztert
-
válasz
Fritz Teufel #14743 üzenetére
Van akinek ennyi is elég mert keresési kiindulási alapnak jó. Akit meg amúgy érdekel a dolog és nem csak úgy beírt, hogy többé nem látjuk viszont, az majd úgyis megkérdezi, hogy ezt mégis hogyan kell? Akkor pedig készségesen leírom, hogy Any key -> F6 -> nomodeset -> telepítés -> GRUB menü -> nomodeset -> zárt meghajtó aktiválása (már ha még van hozzá).
-
válasz
Fritz Teufel #14736 üzenetére
Azért ennyire nem komoly a dolog , csak ki akartam próbálni mennyire olyan mint az XP.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Fritz Teufel #14713 üzenetére
Linux butítás
-
válasz
Fritz Teufel #14734 üzenetére
Megvolt. Az Openbox configuration manager-re gondolsz? Az is megvan. A Blue-t választottam.
Azt írja a hátteret és a start gobot ki kell választani de nincs a letöltött cuccban. -
válasz
Ez nekem nem megy. Nem találom a hátteret és a start gombot és nem változott meg minden. Ha valaki telepítette tud segíteni?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Zorin Os
-
BoB
veterán
válasz
A jobb felső ablakból xfce -re következtetek. Abban van ilyen ablak kinézet választó.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14709 üzenetére
De, vígan fut 2 eszközön is. Néha meg én nem vagyok víg
Biztos nekem örülsz ennyire? -
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #14705 üzenetére
Honnan veszed hogy bármelyik Lubuntu is rolling release?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14705 üzenetére
Ezzel a névvel nem tudom higyjek-e neked
Köszi -
Videl
csendes tag
válasz
Fritz Teufel #14664 üzenetére
Az unity tweak tool-ban ki lehet kapcsolni még néhány dolgot, köztük az online keresést. Ám végleg kigyomlálni nem lehet szerintem. Részben ezért hagytam ott az Ubuntut.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fritz Teufel #14655 üzenetére
[link]
dd-vel tudsz csinálni bootolható pendrive-ot.assemble: nálam most így néz ki a rendszer, bár még nincs ssd-m.
Ha majd jön SSD annyi változik, hogy a 15 gigás root partíció rákerül.
-
válasz
Fritz Teufel #14660 üzenetére
Csináld parancssorból.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fritz Teufel #14655 üzenetére
Másik gépről?
Próbálj ki egy linux mint 16-ot is
Cinnamon nagyon bejövős
-
soldi3r
veterán
válasz
Fritz Teufel #14652 üzenetére
Unetbootin? Nalam mindegyik mukodott.
Probaltam a Unityt es a Gnomeot, de mindket felulet zavar. Most meg adok egy eselyt a KDEnek, ha nem, akkor en is teszem vissza a regiregi Debiant. -
Syl
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #14654 üzenetére
-
Ablakos
őstag
válasz
Fritz Teufel #14640 üzenetére
A linked alapján bepróbáltam a 12.04 LTS-re a legújabb stabil 3.14 kernelt. Stabilan fel sem bootol a gép. Vissza a 3.2.0-60-generic. Androidos hack kernel érzésem van.
-
kertsa
senior tag
válasz
Fritz Teufel #14613 üzenetére
Vesztettél... frissítés volt rendszer alól
-
gery2123
őstag
válasz
Fritz Teufel #14596 üzenetére
De tényleg miért nem raksz fel egy LTS - t. Vagy egy mint 13, vagy elementary os? Nekem is elhasalt a 14.04 és ment is vissza a Mint 16. Mondjuk erősen gondolkodok egy LMDE - on és akkor nem lenne gondom az új verziókkal se.
-
válasz
Fritz Teufel #14596 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy _nálad_ nem nőtt fel a feladathoz. Aki itt használja sokan elégedettek vele. Pl. én is. És kifejezetten ritkán rakom újra (több évente), pedig gyilkolom rendesen. Na persze ez LTS.
Van valami, ami miatt neked muszáj volt 14.04?
Ja, meg amúgy az Ubi az egyik legbugosabb Linux (ahhoz képest nekem a winnyózzal több a bajom a melóhelyen). Nézz meg egy Debiant. Bár az neked túl fapad lenne.Különben pl. barátnőmet se vigasztalja, hogy a TV tunere elvileg megy win8.1 alatt, gyakorlatilag meg tearingel, de csak a tuner. Mert a 8.1 felülete beleszól valamibe.
Meg most egy melóhelyi 7-tel szívok, ami nem enged be rdp-ről usereket. Múlt héten még beengedett.
De ha te windózt akarsz, miért nem használsz azt?Mindig lesznek, akiknél valami nem jó.
-
válasz
Fritz Teufel #14587 üzenetére
Khm, az ilyen jellegű hibák egy 12.04-nél pl. nem jellemzőek. Nekem évekkel ezelőtt sikrült utoljára hasonlót létrehoznom. De különben nemszoktam az új vrziókat használni, pont emiatt.
Illetve, lehet kifogtál valami driver bugot. -
Sonja
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #14585 üzenetére
De azért jelentsd ezt is, hogy így is előjön a probléma!
Kíváncsi vagyok, hogy erre mit reagálnak.
-
válasz
Fritz Teufel #14575 üzenetére
Csak csomagból lehet jelenleg telepíteni (extra nélkül), ez x64 esetén műxik jelenleg. Ha a csomagok nevei megváltoznak, akkor azokat értelem szerűen módosítani kell az utasításokban, itt megtalálod őket: [link]
Terminálba add ki a következő utasításokat
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/daily/current/linux-headers-3.14.0-999-generic_3.14.0-999.201403310405_amd64.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/daily/current/linux-headers-3.14.0-999_3.14.0-999.201403310405_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/daily/current/linux-image-3.14.0-999-generic_3.14.0-999.201403310405_amd64.deb
sudo dpkg -i linux-headers-3.14.0-*.deb linux-image-3.14.0-*.deb
sudo rebootA kernel verziót vagy verziókat az alábbi parancsokkal kérheted le
uname -a
dpkg --list | grep linux-imageA dolog simán végbemegy, "valahogy" így: [link]
-
válasz
Csomagot nem lehet még leszedni belőle? De amúgy van egy olyan mód, hogy lefordítod, Deb csomagot csinálsz belőle, és azt simán csomagként fel lehet tenni, 0 macera.
-
Syl
nagyúr
válasz
Ezek nem jók?
-
válasz
Fritz Teufel #14549 üzenetére
Minden tiszteletem, de amire gondolhatsz az a "cirkumveniál"
Üdv. core2
-
válasz
Fritz Teufel #14546 üzenetére
Meg kellett volna próbálni hálón bemenni és úgy kilőni
-
válasz
Fritz Teufel #14543 üzenetére
14.04?
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Fritz Teufel #14507 üzenetére
digiKam?
Megnéztem, gyorsabb is képmegjelenítésben, mint ez a geeqie.
És igényesebb is. Jobban hasonlítható egy ACDSee Pro-hoz.
Továbbá képváltás között mintha tearing-elne. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14504 üzenetére
Akkor öröm és bódottá!
Tényleg jó, a raw külön is jó. És nem csak DNG-t, de nálam PEF-et. Nyilván a Gimp miatt. És kattal lehet váltani a raw-jpeg között.
-
válasz
Fritz Teufel #14504 üzenetére
Na végre
Mondjuk nekem elég a Gwenview -ben a jobb katt, open with, és Gimp. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14498 üzenetére
Ami meg engem bármelyik windowsos képnézegetőben idegesít, hogy az egéggörgővel nem tudok belenagyítani a képbe. Meg általában a Windowson: ahhoz, hogy egy ablakban görgetni tudj, bele kell klikkelni.
-
törölt tag
válasz
Ne haragudj, de nagyon idióta a megfogalmazásod. Nekem az általad végtelenül fontos funkcióra eddig sem volt szükségem, és valószínűleg nagyon sokan vannak ezzel így. Ami azért is nagyon valószínű, mert nem programozták bele pont ezt a tudást programba. És hidd el, nem azért, mert bénák, vagy ne lehetne megcsinálni Linuxon (szerintem egy rövid kiegészítő szkripttel is megoldhatná, ha valakit érdekel és ért hozzá).
A gpicview ráadásul éppen majdnem azt tudja, csak még kettőt kell klikkelni a fullscreenhez.
Amúgy ne idegeskedj! Írd meg magad, nyílt forrás. Vagy küldd el a kívánságodat a készítőknek!
-
válasz
Nézz utána, nekem pl. pont elég a Gwenview sebessége (2-3mp alatt megjelenik). Mondjuk nekem helyből fullscreenen indul... (Ja, az első indítás mindig lassabb, mint amikor már a ramból húzza a progit is.)
Meg én azt szoktam, hogy ha már fut a nézegető, akkor csak a képeket pörgetem, nem záárogatom be.A Gwenview amúgy ESC-re pont az áttekintő nézetet adja (miniatűröket).
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14495 üzenetére
Hali! Nálam most a gpicview van fent. Van szalagos ki nézet, de az csak kinyitja a klikkelt képet. Azonban az így megnyitott képbe duplaklikk után feljön a fullscreen, amiben aztán a többi képet is nézheted, míg alul ott marad a szalagon a kis nézet.
-
válasz
Fritz Teufel #14495 üzenetére
Képnézegetőnek Gwenview.
-
PuMbA
titán
válasz
Fritz Teufel #14441 üzenetére
Aha, valószínűleg valami régi telepítőről tetted fel. Itt találod meg a napi legújabbat, ez már majdnem a végleges lemezkép
-
gyulank
addikt
válasz
Fritz Teufel #14477 üzenetére
Rámegyek a telepítésre elindul, aztán újra aktív a Telepítés gomb, közben felhangosodik a ventilátor, és belassul a gép. Majd pár perc múlva kijön egy ablak:
A csomag rossz minőségű
A csomagnak, ami megsérti a minőségi szabványokat a telepítése nem engedélyezett. Ez súlyos kárt tehet a gépében. Kérjük lépjen kapcsolatba azzal a személlyel vagy szervezettel akitől a csomagfájl származik, és mellékelje a részleteit.
A részletek nagyon hosszú.
E: google-earth-stable: control-file-has-bad-owner postinst barricade/barricade != root/root
E: google-earth-stable: control-file-has-bad-owner postrm barricade/barricade != root/root
E: google-earth-stable: control-file-has-bad-owner prerm barricade/barricade != root/root
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid etc/ 1000/1000
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid etc/cron.daily/ 1000/1000
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid etc/cron.daily/google-earth 1000/1000
E: google-earth-stable: wrong-file-owner-uid-or-gid opt/ 1000/1000
A többi opt/google végű, gondolom azok csak azt befolyásolhatják.Talán emiatt csinál olyanokat a géped amilyeneket nálam nem produkál. Mondjuk én napi többször elindítom a frissítéskezelőt még így is, hátha még rossz is lenne.
Ezért is akartam telepíteni azt ami kell neki, mert gondolom nem hülyeségből hiányolja.
De nem tudom milyen törött csomagot kéne megjavítanom, és hogy, hogy működjön. -
válasz
Fritz Teufel #14482 üzenetére
Ilyenkor érdemes lehet manuálisan frissíteni, mert a fejlesztői kiadásokhoz folyamatosan jönnek a frissítések. Reggel, délben és este is frissíthetsz, vasárnap szokott lenni egy kis szünet.
-
gyulank
addikt
válasz
Fritz Teufel #14461 üzenetére
Vagy dpkg-deb: error: az ellenőrző könyvtárnak hibás 777 jogai vannak (>=0755 és <=775 kell legyen).
-
gyulank
addikt
válasz
Fritz Teufel #14461 üzenetére
Sehogy se tudom újracsomagolni. (...)amd64/DEBIAN/control' csomag info fájlt olvasásra: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár.
-
válasz
Fritz Teufel #14455 üzenetére
Ilyennel számolhatsz, ha még bétában sem lévő rendszert használsz.
-
válasz
Fritz Teufel #14446 üzenetére
Talán mert licencköteles...
-
gyulank
addikt
válasz
Fritz Teufel #14441 üzenetére
Mire jó az exFAT? Amúgy Win8 pl. nekem nem feltétlenül állít le mindent, amit akarok.
-
Thusor
őstag
válasz
Fritz Teufel #14436 üzenetére
De ezen miért kell csodálkozni hogy instabil? Fejlesztői stádiumban van a 14.04. Majd csak áprilisban fog megjelenni a végleges verziója, addig ne várj csodát. Minden program, operációs rendszer fejlesztői stádiumban tele lehet hibákkal, bugokkal amiket majd javítanak a fejlesztések során, míg ki nem adják a véglegest. És utána is lehetnek benne hibák amiket ugyan úgy majd a frissítésekkel javítanak.
-
PuMbA
titán
válasz
Fritz Teufel #14436 üzenetére
"(reggel frissítettem)"
Mármint hogy frissítettél? Hogy raktad fel a 14.04-et?
-
kkdesign
senior tag
válasz
Fritz Teufel #14404 üzenetére
Nem baj ha latok mindent Sajatgepben Ubuntuban, csak legyen fenn nekem, utolso mondatodra írván akkor az jo lehet nekem,? mert akkor megnyomom
-
kkdesign
senior tag
válasz
Fritz Teufel #14400 üzenetére
így van nem ment nekem sem a grub meg meghalt az egész kóceráj, az atyaúristen se bootolt be, csak egy linuxmint véééletlen és onnan megmentettem a gépet [off vége
]
tehát most megvan ez a lemezkép amit látsz/ láttok! Ubuntu Pendrive be.. -> ide telepít oda telepít stb... kiválasztom, hogy MÁS!Itt azt kell majd látnom, hogy csak a szabadon hagyot helyet látja ugye? majd ki tudom választani, hogy ezt erre azt arra... és hogy hova csatoljon mit. No ebben kellene segítség hogy hova csatoljak mit
-
kkdesign
senior tag
válasz
Fritz Teufel #14396 üzenetére
-
gery2123
őstag
válasz
Fritz Teufel #14388 üzenetére
Hát azért ez a 14.04 még nem éppen százas, de egy alpha-béta verzióról van szó, úgyhogy ez még elfogadható is. Én egyenlőre maradok ennél, remélem innen már csak stabilabb lesz. A 14.10 még annyira messze van, és addig még egy jó kis Linux Mint is megjelenik amire kíváncsi vagyok.
-
válasz
Fritz Teufel #14388 üzenetére
Ami nem rossz, ne javítsd meg.
Virtuális gépen, vagy egy másik fizikain is el lehet sz*rakodni az új oprendszerekkel, felesleges a napi használatút összeborogatni ilyen piti normál kiadások miatt -
gery2123
őstag
válasz
Fritz Teufel #14385 üzenetére
Nálam még az a háttérben való megnyitás probléma nem jelentkezett, és szerintem javítani fogják. Mondjuk ha nem akar az ember szívni akkor mindenképp LTS kell, de az újdonság ereje nálam nagyobb. :-D
-
gery2123
őstag
válasz
Fritz Teufel #14380 üzenetére
Tegnap raktam én is fel, de nemek tökéletesen működik a szoftver központ. Mondjuk onnan általában csak egy dolgot töltök le az pedig a synaptic
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14380 üzenetére
Az mit jelent, hogy kézzel? Kinyomtatod, megfogod és rárakod?
Terminálban:
sudo apt-get install ... és itt akármennyi csomag nevét felsorolhatod, ami a tárolókban van, ha nem tudod végig, akkor valamennyit az elejéről beírva tabbal kiegészíti, ha több választási lehetőség van, akkor dupla tabbal ezeket listázza, és így írhatod tovább. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Fritz Teufel #14353 üzenetére
Az Ubuntu támogatja az USB hangszórókat.
Már legalább a 10.04 óta. Valami noname vacak van a szüleim gépére kötve usb-n és hibátlanul működik.
-
gyulank
addikt
válasz
Fritz Teufel #14346 üzenetére
De nem tudom, mert messze lakok, és nincs laptopom se. Reméltem, egy itteni Linuxos már vett ilyeneket, és tudja. Remélni remélem, de még nem tudom, hogy remélem-e annyira, hogy kockáztassam, hogy mégse.
Ja, a Webkamera autofókuszos. Olyanom még nem volt, de gondolom, azt programból lehet vezérelni. Az alap driver támogat ilyeneket? Bár állítólag a C920-as is működik, úgyhogy biztos. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Fritz Teufel #14306 üzenetére
Tényleg kell mögé alkalmazás: Evolution. És láss csodát, minden gomb működik!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Fritz Teufel #14304 üzenetére
Hülyeséget csináltam, a Thunderbird-ben kell feltelepíteni a kiegészítőket, ami meg is történt. változás: semmi. Ez nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest