- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hol tudom ellenőrizni, hogy a következő hálózati kártya megy-e Ubuntu 16.04 szerverrel?
Dell G218CA leírás szerint ez van benne:
Broadcom® NetXtremeTM II 5709 NICEgy PCIEx16-os hely van az alaplapomon.
-
Én is erre gondoltam és átkábeleztem az egészet direkten. Akkor sem ad promptot csak nem reklamál a radeon az edid adatokért. A KVM beiktatása csak az alkalom volt amikor észrevettem a problémát.
Az a fura, hogy amikor átálltam 12.04-ről 16.04-re akkor egy kicsit elbaltáztam és akkor még volt prompt mert úgy raktam helyre. Azóta a Domoticz került fel meg a WiFi hotspot működése indult el.
De azt végképp nem értem, hogy ha kérek egy másik konzolt azon miért nincs prompt. -
Ubuntu 16.04 headless szerver. Tettem rá egy régi KVM switch-et így a garázsban lévő PC monitorát és billentyűzetét tudom használni ha gond van a szerverrel. A KVM nem viszi át az EDID adatokat.
Ekkor vettem észre, hogy a szerver a boot után nem ad promptot. A boot során kiírt sorok mind Ok.-val kezdődnek. Minden funkció működik, elérhető SSH-n.
Visszakötöttem KVM nélkül egyenesbe és úgysem. Hiába nyomok Shift+Ctrl F2 stb ott is csak villog a kurzor. A dmesg-ben nincs hiba.
Hol kellene megnézni, hogy mibe akad bele? Hol lehet végignézni a boot során kiírt dolgokat hátha beakadt valamelyik? -
Ubuntu 16.04 szerver. Miképpen tudnám egyszerűen megoldani, hogy egy process újrainduljon ha sig 11-el elszáll?
-
Libreelec-en van gondom, de úgy hiszem általános Linux kérdés:
Hogyan tudok egy modult eltávolítani majd betölteni újra.
modprobe -r vagy rmmod kiírja, hogy használatban van. Ez logikus is, de hogyan lehetne megtudni, hogy miképpen tudnám visszafelé törölni a megfelelő modulokat a kívántig?
Valahol a rendszerben megvan a betöltés sorrendje? -
Ubuntu 12.04 szerverben van egy 2TB-os HDD. Nem rendszer. Parancssorból kellene 300GB-nyi helyet csinálnom a HDD végén. Letörlök ennél több adatot.
Mennyi az esélyem resize2fs-el, hogy megmaradnak az adataim? -
Otthoni szerver, kisfogyasztású AMD-s lap. Szeretném a 12.04 helyett feltenni a 16.04-et. Végignéztem néhány linuxakadémiás videót, de ugye attól még nem vagyok rendszergazda.
Itt vagy melyik másik topikban kérdezzek, szerintetek?
A kérdések pl. fájlrendszer, RAID, programok... -
Az új Ubuntu Mate gépemre szerettem volna conky-t tenni, mert Lathronos openbox-os remasteréről megkívántam.
Van néhány problémám a működésével kapcsolatban:
Valami változott az 1.9 és az 1.10 között.Emiatt egyik letöltött téma sem ment mert hibát jelzett.
Nem baj gondoltam majd én programozom, de nem találtam leírást az új conkyrc szintaktikájáról.Valaki tud linket ahol leírják az 1.10-et miként kell programozni?
Lathronos ! Esetleg, ha nem sért szerzői jogokat és az 1.10-hez való akkor elkérhetem az openbox-os remaster képein látható conkyrc-t?! Eléggé tetszik és kicsit egyszerűbb megérteni és módosítani azt, úgy gondolom.
Köszönet.
-
Ez érdekes:
A cégnél virtuálboxban fut egy Ubuntu Mate 16.04 azért, hogy ha ott érek rá kérdezni akkor meg tudjam nézni a választ. Meg ugyebár ha valamit elrontok csak visszamentem az utolsó működő verziót és minden megy tovább.
Itthon élesben meg ugyanaz az Ubuntu.
No, a virtuálisban nincs online az itthoniban van?Már működik is itthon!
-
DAVE írt egy jó kis cikket az Ubuntu 16.04-ről.
DAVE ha itt vagy: sehol sem találom a Neten, hogy miként lehet az Evolution-ba integrálni a Google naptárat. Tudsz konkrét linket? -
Egy újabb Ubuntu 16.04 kérdés:
Az install idején egy másik HDD is volt a gépben. Azon két partíció. Az egyik ext4, a másik FAT32.
Ez utóbbit nem csatolja fel csak írásvédetten. Először a magyar karakterek is kérdőjelek voltak. Az automatikus fstab amit az install-kor hozott létre (csak a KOZOS-t írtam be az ID-je helyett):
/dev/disk/by-uuid/CE89-CEDF mnt/KOZOS auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0Aztán egy utf8=1 a karaktereket megjavította:
/dev/disk/by-uuid/CE89-CEDF /mnt/KOZOS auto nosuid,nodev,nofail,utf8=1,x-gvfs-show 0 0Sajnos az írásvédettség megmaradt.
Az mtab tartalma:
/dev/sdd1 /mnt/KOZOS vfat rw,nosuid,nodev,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0Az /mnt/KOZOS tulajdonosa a root:root. Ha átírom a saját useremre a következő csatoláskor újra root lesz. Nem értem.
Mit írjak az fstab-ba hogy jó legyen?
-
-
Feltettem az Ubuntu Mate 16.04-et. Néhány problémám maradt, úgy tűnik mind a DE-hez kötődik.
1, Virtualbox 5.018 az ubuntus tárolóból, windows7 vendég: Ha teljes képernyőre váltok az a kis kezelőpanel ami alul szokott lenni a képernyő közepére ugrik és megmarad a felső panel a normál desktopról. 12.04-en, ugyanez a vendég gép, ugyanezen verziójú virtualbox működik rendesen. (még fent van a régi rendszer ha gond volna)
2, Néha az egész desktop megváltozik. A plank nem rejt többé és más alapja lesz. Picit más árnyalatra és karakterformára vált a panel. Ki- , bejelentkezés visszaállítja.
3, A bejelentkezéskor a jelszó ablak villan egyet pár másodperccel a megjelenés után. Ha addig elkezdtem írni a jelszót akkor az elveszik. Olyan mintha elindulna és pár másodperc múlva újraindulna. Ez a Light DM?
4, Simple Scan fájl mentésekor kiír 124 bájtot aztán csak az erőltetett kilépés maradt.
Nem panaszkodni akarok, csak ha valaki már találkozott bármelyikkel, hátha tud megoldást. Már gugliztam 3 napot péntek óta és nem találtam a megoldást.
Azt meg tudjátok mondani melyik hibának melyik logban keressem a hibaüzeneteit? -
Valamit elrontottam. Ubuntu MATE 16.04. i5 2400 CPU
A MATE tweak progiban átállítottam az ablakkezelést szoftveres-ről compiz gpu nevű beállításra.
Most csak konzolt kapok és a startx után felszólít, hogy vegyem fel a kapcsolatot a fejlesztőkkel.
Hogyan tudom konzolról visszacsinálni vagy kapni GUI-t? -
Ubuntu MATE 16.04. Külön partícióra tettem a /home-ot. Szeretném ennek a partíciónak beállítani a nodev és társait.
Ezt az fstab-ban vagy az mtab-ban kell vagy van rá valami GUI-s progi? -
Olvasgattam az Ubuntu oldalát amíg lejön az Ubuntu MATE telepítő.
Azt olvasom, hogy az Ubuntu MATE LTS csak 3 évig támogatott (2019). Értem, hogy a MATE nem hivatalos verzió, de mi az akadálya az 5 év támogatásnak?Én a mostanit Ubuntut is 4 éve használom.
Ha újabb 5 év támogatást akarok akkor telepítsek alap Ubuntut és tegyem fel rá én a MATE-t?Én ezt nem értem!
Ráadásul most nézem, hogy ha megvárom a Mint MATE 18-at az is csak 3 éves.
-
Ne ugorjatok már bele!
Adott egy állítás: "Legkésőbb estére kész lesz egy minden igényt kielégítő, teljes multimédia támogatással rendelkező gyors és erőforrás takarékos ubuntu."
Egy embert zavar valami ki nem mondott érzése, hogy bántják az Ubuntut amit ő jónak tart. Ki tudja miért érzi ezt? Valahogy el szeretné mondani, de senki sem fikázta konkrétan a rendszert.
A fejében megfogalmazódik egy állítás, amit, addig senki sem írt itt le. Kell valamit találni ami kapcsán leírhatja.
"Nem ismerem a munkásságod," dehogynem ismeri, hiszen abból az egy mondatból sohasem lehetne ilyen következtetést levonni: "...mert így úgy fest mintha az alap Ubi valami félkész szar lenne és a te hozzáadott értéked nélkül nem teljesülnének a fentiek,..."
És már ugrik is a társaság, és a feszültség növekedésével végre valaki mérgében leírja "Kimondható, hogy egy nyers disztró nem használható szinte semmire sem." Ami elég erős kijelentés, talán ebben a formában nem is igaz, de alkalmas arra, hogy most már konkrét kijelentést lehet cáfolni, azaz innen elsikkad, hogy az eredeti megjegyzésnek nem volt konkrét alapja, és vég nélkül lehet hit és néha szakmai vitát folytatni egy teljesen lényegtelen és az ízléstől csak kissé különböző témában.
Mint tudjuk ízlésről meg nem lehet értelmesen vitázni.
Azt nem állítom, hogy Dave direkt csinálta, lehet ez spontán viselkedés is, de ugye nem látunk a fejébe...Lathronos: Sajnálattal hallom, mert már megvan az új SSD az új rendszerhez. Akkor marad a "gyári" Ubuntu MATE vagy a Mint MATE. Csak nem fogom kibírni a MINT-ig...
-
válasz
Lathronos #25706 üzenetére
Visszaolvastam, és pár napja említettél egy Ubuntu MATE 16.04 64 bites remastert.
Az most még nincs kész?
Nagyon szeretnék már új Ubuntut és az Ubuntu - Mint v. MATE - Cinnamon kombinációba kissé belegárgyultam.De jó is volt a coccalizmus mikor csak egy közül lehetett választani!
-
Ne nevessetek
: én csak most tudtam meg, hogy létezik hivatalos (vagy annak tűnő) Ubuntu Mate verzió is.
Sokat töprengtem, hogy mi váltsa a 12.04 gnome fallback-et az asztali gépemen (Ubuntu Cinnamon, Mint Cinnamon, Mint Mate).
Most úgy tűnik az Ubuntu Mate áll a legközelebb a megszokott rendszeremhez.
Ha megjönnek az első visszajelzések az új rendszerről csapok egy installos hétvégét.Btw: van arra megoldás, hogy ha otthon felteszek egy Ubuntut és a cégemnél Virtualboxban egy ugyanolyat, akkor valamin keresztül szinkronban tartsam a két gépet? (háttérkép, beállítások, dokumentumok, stb.)
-
Ha végre megérkezik az Ubuntu 16.04 Cinnamon vagy a Mint 18 Cinnamon, az átállásnál cserélném az Evolutiont.
Szerintetek mire? 2db POP3-as fiókot kellene kezelnie. -
i5 2400, 4GB RAM, ubuntu 12.04-et futtatok, ezek szerint 4 éve, gnome fallback desktop. Úgy döntöttem, hogy a 16.04 megjelenése után tiszta lappal újrahúzom a rendszert egy új SSD-re.
Nem játszom, Firefox, Libre office, kis fejlesztés Atmel, Eagle, VLC, Clementine, sok virtualbox.A kérdésem Ubuntut tegyek fel és Cinnamont rá vagy Mint Cinnamont vagy Mint Matet?
Nem szeretnék flame-et generálni csak észérveket és információkat kapni pro és kontra.Köszönettel.
-
Hahó!!
Jól összekavartátok.
Ahogy a verzióból látszik (12.04) már 4. éve így bankolok nagy megelégedésemre. De a bank a napokban fejlesztette a felületet és egyik nap még ment, a másik nap meg kiírta hogy 9-nél nagyobb verzió kell. Azt is kiírták, hogy csak az én érdekemben fejlesztettek.A bankos felhasználó alatt nosza beléptem az adobe tesztoldalára és ki sem tudta írni milyen verziójú flash-t futtat a firefox.
A "normál" felhasználó alatt (természetesen sudo -s után),közben egy leírás alapján feltelepítettem a firefox alá a cromium legújabb flash verzióját. Nem a bank hanem az egyik online oktatási rendszer miatt ami csak a legújabb flash-t fogadja el. (ennyit arról hogy vége a flash-nek).
A kérdésem arra vonatkozott, hogy root-ként feltelepített flash mi a fenéért nem látszik az összes felhasználó firefoxában. Nem a /home alá mentek a fájlok hanem a /opt és /usr alá.
Nem kérek wint. Amúgy van virtualboxban xp, win7, win8.1, win10. Általában a win7-et használom, de lehet átállok a 10-re ha nem veti el magát sokszor.
-
válasz
ubyegon2 #24454 üzenetére
Én nem vagyok ebben a jogosultságban nagy tudós. Egyszer elolvastam egy cikket, hogy egy kissé nagyobb biztonságot jelent, ha az ember létrehoz egy felhasználót bankolni, de azt a saját felhasználójából hívja meg su-val. A magyarázatot nem értettem teljesen.
Ez így nem olyan kényelmetlen mint a live, de a win-nél sokkal, a sima felhasználónál egy kissé biztonságosabb.
A virtuális billentyűzet mit segít?A firefox frissül az biztos. Lehet időnként be kellene lépnem a bankos felhasználóval is egyenesen.
Én azt hittem a root-tal minden felhasználót izélgethetek és amit telepítek az mindenkire fog vonatkozni.Amúgy is megette a fene a nagy biztonságot, ha a bank adobe flash-t használ. Ezt még én is tudom.
-
Egy kis tanács kellene.
Ubuntu 12.04-en feltettem ezt a flash-et: Chrome (embedded), Chromium-based browsers - PPAPI
A firefoxban ki is írja a tesztoldal: You have version 20,0,0,286 installed.Van egy másik felhasználóm, amin csak bankolok. A netes bankfelületet nem tudom használni, mert kiírja, hogy 9-esnél magasabb verziójú flash kell neki.
Amikor root-ként feltelepítettem az újabb flash-t az nem érvényesül a másik felhasználó esetén? Mit kell tennem, hogy az a firefox mindenhol az újabb flash-t futtassa?
-
Ubuntu 12.04 szerveren fut a minidlna. A videók között van egy pár BD rip amik tele vannak m2ts fájlokkal. Ez a kis buta mind kigyűjti őket külön videónak és a TV listázza is.
Van a conf-ban olyan lehetőség, hogy bizonyos fájltípusokat kitiltsak? -
válasz
újraregelt #20948 üzenetére
Logikus. Akkor ez lesz. Előtte bekapcsolom.
-
Mint-et használok virtualboxban. El szoktam menteni a gép állapotát, tehát nem lépek ki. Be lehet állítani, hogy betöltéskor kérjen jelszót? Mintha képernyőkímélőből jönne vissza.
-
Ubuntu 12.04 Firefox 34.0 minden flash-re azt írja, hogy a plugin veszélyes. Át szerettem volna állítani "mindig betölt"-re, de nem engedi. Gondolom az Ubi el van maradva és nem jön a frissebb.
Le lehet ezt tiltani, hogy ne vizsgálja? Úgysem tudom/akarom külön frissíteni. -
Ez csak egy vélemény:
Álljatok meg! szundybence-nek van egy problémája. Nyilván idegesíti, hogy nem kap rá megoldást. Feltettünk már ezer kérdést. Már van egy ember aki érti a problémát. Mi nem vagyunk kötelesek megérteni ha egyszer nem megy. Az adjon választ aki érti mi a kérdés!
Nem kell nógatni, hogy másképp oldja meg mert ő úgy szeretné megoldani ahogy gondolja. Majd ha kiderül, hogy nem lehet akkor kérdezni fog, mi lehet a más megoldás. -
válasz
szundybence #18367 üzenetére
A windows-os portable programokat is csak windows alatt lehet futtatni csak nem kell felinstallálni. A Linux alatt nem lehet semmilyen windows-os progit futtatni wine nélkül ( néha azzal sem
).
-
-
Egy 12.04-es ubuntu szerver ezt írja ki a frissítés során egy ideje. Merre induljak el, hogy megtaláljam a hiba okát, ha egyáltalán hiba, hogy nem frissít bizonyos fájlokat?
"Frissített csomagok:
libmysqlclient18 mysql-client-core-5.5 mysql-common mysql-server
Frissíthető, de nem hozzáférhető forrású csomagok
mysql-client-5.5 mysql-server-5.5 mysql-server-core-5.5" -
A Mint és az alap Ubuntu közötti különbségek valahol fel vannak listázva? Nagyon tetszik a Mint, de ha most váltok a 12.04-es LTS-ről a következő Mint LTS-re akkor át kellene vinnem (manuálisan) egy pár egyéni beállítást (pl. Bitsync).
Szerintetek az ilyen tárolókból feltett cuccok oda is ugyanazzal a módszerrel telepíthetők? -
Azért tettem fel vboxba hogy előre kitaláljam melyik ablakkezelőt kell feltenni, hogy ugyanilyen megjelenésem legyen.
A gép i5 a beépített GPU-val 384MB megosztott memóriával.
A 12.04-en gnome fallback van fent. Nem ragaszkodom ehhez, lehet valami újabb csak ugyanezek a funkciók benne legyenek és be tudjam állítani ezt a megjelenést.
Szóval szerintetek melyiket? -
Tiszteletem!
64-bites Ubuntu 12.04 alatti virtualboxba tehetek fel 64 bites Ubuntu 14.04-et vagy csak 32-est?
-
válasz
Fritz Teufel #14748 üzenetére
Meggyütt az ikon meg a háttér.
Azért nekem nem olyan mint a képen. Valami ikonkészletet kellene feltölteni de nem értem honnan. -
válasz
Fritz Teufel #14736 üzenetére
Azért ennyire nem komoly a dolog , csak ki akartam próbálni mennyire olyan mint az XP.
-
válasz
Fritz Teufel #14734 üzenetére
Megvolt. Az Openbox configuration manager-re gondolsz? Az is megvan. A Blue-t választottam.
Azt írja a hátteret és a start gobot ki kell választani de nincs a letöltött cuccban. -
válasz
Fritz Teufel #14713 üzenetére
Ez nekem nem megy. Nem találom a hátteret és a start gombot és nem változott meg minden. Ha valaki telepítette tud segíteni?
-
Amit írsz az windows-on nem automatizálható (vagyis én nem tudom hogyan), tehát, ha egy fájlba módosítok a melóban és elfelejtek megnyomni egy gombot vagy ilyesmi akkor otthon a régi fájl fogad és az nem jó.
Ez a BitTorrent Sync még izgat egy szerverrel, csak még nem találtam magyarul semmit róla. Angolul meg el fog tartani egy darabig a megértése. -
Nagy gyorsan: 4 meglévő mappát kell szinkronban tartani, 3 gépen. Az egyik a Dokumentumok amit nem mozdíthatok el.
Dropbox: én nem találtam a win7 klienst.
Drive: Na akkor én is mindenemet felteszem a kémhálózatra.
Mega: Ez már időtlen idők óta készül...
A Tresorit jó lenne de annak a linuxos kliense is már jó ideje készül csak készül... ráadásul méretkorlátos 0,5GBSzóval már éppen beállt a cucc most kezdhetem elölről.
Erről mit tudtok: BitTorrent Sync? Állítólag van szerver oldala is. Nekem lenne erre szerverem.
-
Olvastátok, hogy megszűnik az Ubuntu One?
Mit ajánlotok helyette aminek különböző ubuntukon és a win7-esen is van szinkronizáló kliense? -
Sikerült regisztrálnom az EDX-re.
tomtyi: Azért kösz, mert a " Szabad Szoftver Kompetencia Központ " még használható lehet. A Linux Akadémián már jónéhány előadást hallgattam. Eleinte az anyagot is le lehetett tölteni, de ma már pénzért adják. Nem sokért (pár ezer forint) de én nem ebből élek ezért nem fizetek érte.
-
Hátha valakit érdekel:
Ingyenes Linux tanfolyam indul a nyár végén -
válasz
lionhearted #13954 üzenetére
Kösz, tényleg rányomtam telepítéskor a home titkosítására.
Van linked az általad említett megoldásokra? Csak mert a paraméterekben nem vagyok otthon.Ez nem egy egész meghajtó csak egy direktory. Akkor is megy?
-
válasz
Rimuru #13950 üzenetére
Mert nem működik.
Az a buta Ubuntu one csak a saját (home) mappából hajlandó szinkronizálni. Nekem egy másik meghajtón van egy munkadirektori. Több módszert is olvastam a megoldásra, de ha a grafikus belépés előtt csinálok bármit, a home-ban nem jelenik meg a kívánt tartalom.
Találtam egy mount + opciók parancssort amivel működik root terminálból. Ezt próbálom automatizálni. -
Tiszteletem!
Ubuntu 12.04-en futtatnom kell root jogon egy mount-ot. Írtam egy script-et. Azt az Indítópultban gksu -u root után futtatom. A belépés, jelszó után újra kéri a jelszót a script-nek és minden működik szépen.
Megpróbáltam a sudoer-be beírni a script-et. Utána nem kér jelszót, de nem is végzi el a feladatát, nem látható a mountolt direktori.Mit rontottam el? A Google szerint ennek működnie kellene.
-
Tiszteletem!
Ezt miért írja a Ubuntu 12.04 szerver apt-get upgrade esetén:
"Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
mysql-client-5.5 mysql-server-5.5 mysql-server-core-5.5"Miért nem frissíti ill. jó ez így nekem a szerveren?
Üdv.
FF.
-
Tiszteletem!
Ubuntu 12.04 szerveren szeretnék levelet kapni a vírusirtó működéséről.
Ha beírom parancssorba:
root@*********:~# clamscan -i /filetar | mail -s "tftp vírusellenőrzése11" foldif@gmail.comAkkor a levél helyes lesz:
root foldif@gmail.com
tftp vírusellenőrzése11
----------- SCAN SUMMARY -----------
Known viruses: 3101028
Engine version: 0.97.8
Scanned directories: 1
Scanned files: 5
Infected files: 0
Data scanned: 3.69 MB
Data read: 2.64 MB (ratio 1.40:1)
Time: 30.319 sec (0 m 30 s)Ha cron-ba teszek bejegyzést:
0 4 * * 7 root clamscan -i /filetar | mail -s "A tftp vírusellenőrzése lezajlott" foldif@gmail.comAkkor üres levelet kapok. Csak tárgya van.
Mi a baj a bejegyzéssel?
A levelezés működik, mert a frissítéskor kapok levelet tartalommal.
Üdv.
FF.
-
válasz
Aethelstone #13494 üzenetére
Köszönöm.
-
Lubuntura firefox, chrome v. chromium legyen a böngésző?
Mi a különbség a chrome és a chromium között? Csak nagy vonalakban.
-
Melyik linux distro-t érdemes az embernek magával hordoznia hibaelhárítási okokból?
Melyiken van a legtöbb hasznos program? Esetleg van ilyen spéci live distro?
-
Tiszteletem!
Van olyan install image ami Ubuntut, Lubuntut, Kubuntut is tartalmaz? Hol ezt, hol azt kell telepítenem.
Most olvastam egy W8.1-es Toshiba tablet tesztjét. Van már az Ubuntunak tabletre való verziója? Gondolom ez az x86-os tablet már simán vinné.
-
válasz
God Vazzeg #13208 üzenetére
Kösz.
Akkor nekivágok.
-
Tiszteletem!
Az Ubuntu 12.04-en Virtualbox 4.1.12 fut. Ezt a Synapticból raktam fel. Nem igazán frissül a verzió. Van benne 5 gép.
A Virtualbox oldaláról letölthető a 4.3 is. Ez már támogatná a win8.1-et és ki tudnám próbálni.
Hogyan kellene átállni a Virtualbox verziójára "fájdalommentesen". Attól félek, hogy ha csak uninstall-install akkor nem veszi fel a mostani beállításokat és újra kell az összes gépet konfigurálni!?
-
válasz
lionhearted #12175 üzenetére
Félreértetted. Azért keresek saját felhő megoldást mert nem megy az Ubuntu One. Ha menne nem kellene más megoldást keresnem.
-
válasz
God Vazzeg #12174 üzenetére
Kevés a 2GByte. Most 4,4GB az adat.
-
Ismertek olyan linux (és windows kliens) alkalmazást, hogy a saját ubuntu-s szerverem legyen a felhő ami szinkronizálódik windows-os és ubuntu-s gépen megfelelő mappákkal.
Az Ubuntu One az istennek sem akar szinkronizálni a windows-os kliensen keresztül. Egyszer megtette aztán többet nem.
Az ubuntun megy rendben. -
Még egy kérdés:
A frissítő kiírta, hogy nem tudja a medibuntu tárolót elérni. Megnyitottam a medibuntu oldalát és megszűnt a projekt. Meg tudom valahogy nézni, hogy melyik programjaimat érinti? Melyik progi nem fog többé frissülni? -
Egy mount parancsot szeretnék lefuttatni a login után.
Ezt hívom meg:
#!/bin/bash
# Felcsatolja fecus dokumentumokat a home/fecus-ba
gksu -u root mount --bind /media/KOZOS/fecus\ dokumentumok /home/fecus/fecus_dokumentumokezt mondja:
fecus@fecus-desktop:~/Scripts$ ./fecus_dok_csatol.sh
gksu: a(z) "--bind" kapcsoló ismeretlen
GKsu 2.0.2 verzióDe a --bind már nem a gksu paramétere, hanem a mount-é. Mit rontok el?
-
válasz
lionhearted #11679 üzenetére
Köszi. Nem lehet "kivenni" csak a pipát. Ha kiveszem a pipát utána nem jelenik meg az általad írt jobb klikkes menü sem. Csak a szinkront tudom tiltani, de el nem tűnik a listából.
A symlinket kipróbáltam. Megcsinálta. Ott a home-ban a fecus dokumentumok de továbbra is ugyanazt a hibát adja és nem fogadja el szinkronizálandó helynek. Kár.
-
Ubuntu One szakértőt keresek.
A gépemen van egy FAT32-es HDD-n van egy munkára használt mappa. Azért itt, hogy a virtuális gépek is használhassák. Ezt a mappát szeretném feltenni az U1-re, hogy a céges win7-es gépemen is megjeleníthessem szinkronban. No meg máshol is elérjem weben keresztül. "/KOZOS/fecus dokumentumok" néven és úton.
Próbáltam space nélkül is.
A csatolt hibaüzenetet adja.Valakinek van ötlete miképpen tudnám elfogadtatni vele?
Még egy: hogy lehet a Dokumentumokat kivenni belőle?
-
Használja valaki a Cinnamon 1.8-at Ubuntu 12.04-en? Érdemes feltenni? Stabil?
-
válasz
#57018880 #8420 üzenetére
Valami inteles bug van a kernelekben. Vissza kellett térnem a 3.2.0.39-ről a 32-esre. Ubuntu 12.04LTS. Akkor megszűnt.
Le kellett tiltani az apport szolgáltatást, de már nem emlékszem hol (/etc/...). Most nem otthon vagyok.
Itt olvashatsz róla.
Erre keressetek: apport-gpu-error-intel.pySajnos jobban én sem értem mit tettem.
-
"Ubuntu szerver 12.04, C60-as alaplap. Most (történelmi okokból) torrentflux fut rajta. Váltanék.
Kérdéseim:
Transmission, deluge, rtorrent torrentflux-b4rt? Melyiket?Ami kellene bele:
- magnet link kezelése;
- web vagy távoli kliens win7 és ubuntu esetleg symbian;
- ha le kell állítani a szervert akkor újraindulás után kezdjen el seed-elni;
- minél kisebb erőforrás, hogy ne hajtsa a szervert, hogy az ne fogyasszon;
- kisebb szabályzások: sávszélesség torrent/Mbps, összes/Mbps, fel és le;
- jelszavas belépés;
- max. 30 torrent."Erre valaki?
Még egy kérdés: lehet fokozatosan átállni? Futhat két torrent progi a szerveren párhuzamosan?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest