- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spammer
veterán
Convert to new 1.10 syntax · brndnmtthws/conky Wiki
Nem túl bőbeszédű, de van ott egy konvertáló script, meg némi példa. Szerk: a legalján vannak további példák linkelve. Lényegében lua szintaxist használ.
-
Dhampir
félisten
-
spammer
veterán
Akkor passz, ott más bug lesz.
Egyébként nem tart semeddig kilépni a teljes képernyőből egy pillanatra, amíg a VBox menüben felcsatolod az usb-t vagy hibernálsz (ezek nem olyan dolgok, amiket folyamatosan csinálsz), bár a mini eszköztárat gyorsabb elérni valóban, kb. 2-3 másodperc a különbség.
-
lev258
veterán
Bár azt nem mondom, hogy lehetetlen, de a grafikus felületek nem a biztonsági hibák legfőbb forrásai. Valahol érthető a döntésük, ugyanis a saját erőforrásaikat a későbbi kiadásokra is kell fordítaniuk (új Mate verzió, annak funkció, ...). A 3 év korrekt időtartam. Régen az LTS-ek is ennyi ideig voltak támogatva. Másrészt pedig ennyi idő alatt kijön egy új LTS is, amelyre az ember igény szerint válthat, esetleg az új Mate-t felrakhatja ppa-ból.
-
Dave™
nagyúr
Próbáld ki mindegyiket live rendszerként és ami a legjobban kézreáll. Hatalmas különbségek nincsenek, inkább filozófiában, elrendezésben vannak különbségek és attól függ ugye neked melyik áll kézre. Nekem bejött a Unity, ezért én az alap Ubuntut használom, de előtte végigpróbáltam szinte mindegyik környezetet, mire végül megállapodtam az Ubuntu/Unity mellett.
-
Unitys Ubuntura ne tegyél Cinnamont, inkább várj pár hetet majd és megcsinálja neked ezt a Mint csapat profibban a 18-as verzióval!
Ha nem akarod megvárni, akkor egy Ubuntu Gnome 16.04-et tennék fel a helyedben Gnome 3.18 verzióval. 3.20-as még nem lesz benne.
Mint Mate helyett meg inkább a Mint XFCE-t választanám!
-
King Unique
titán
i5, 4 GB RAM, SSD esetén kb. ugyan mindegy, ezen a konfigon mindegyik elmegy. Amúgy szvsz a Mint Cinnamon, ami leginkább kézre álló. De, mivel ez Ubuntu topik, legyen akkor a 16.04 LTS natúrban.
Ha 16.04 LTS beta 2-re Unity 8-at akarok feltenni, azt hogyan kell? Nemrég telepítettem, de ott nem volt kiválasztható...
I. [link]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install unity8-desktop-session-mirII.[link], [link]
sudo apt-add-repository ppa:unity8-desktop-session-team/unity8-preview-lxc
sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt install unity8-lxc -
Ha jól tudom azért, mert a "plugin"-ek, az user könyvtárában vannak. Annak az felhasználónak amelyiknek rendben megy a flash, annak a .mozilla/extensions könyvtárába kukkants bele. Elméletileg ott lesz egy libflashplayer.so, vagy hasonló fájl. Azt másold át a problémás user könyvtárába.
Nem teleik el úgy hónap hogy ne találnának valami huncutságot a flash-ben, és már az adobe is rájött, hogy nincs jövője. Erre most állnak át flash-re?
- Miért nem teszed fel a chrome-ot, abban beépítve van a legfrissebb flash, és csak bankolásra használod.
- Miért nem jó a gyári flash? 11.2 az uccsó hivatalos, vagyis probléma nélkül működne, ha csak 9-esre van igény.
- Kicsit túlparázod ezt a bankolást. Mondjuk nekem nincs is említésre méltó összeg a számlámon -
Olvastál egy cikket, nem értetted, de alkalmaztad az abban leírtakat.
Ez így nem olyan kényelmetlen mint a live, de a win-nél sokkal, a sima felhasználónál egy kissé biztonságosabb.
Kényelem és biztonság együtt! hmmm... ezek ritkán járnak kéz a kézben! Egy pendrive-on lévő Live Linux alkalmazásával 5 perc alatt intéztem el a havi utalásokat, mikor kipróbáltam.
A virtuális billentyűzet mit segít? Van, akit megnyugtat.
Egyébként a keylogger miatt van értelme, ha valaki véletlenül beenged ilyet a gépére.A bankok már 256 bites titkosítást használnak, ráadásul egy utalás több lépcsős, mobilon is jön jelszó.
Biztonság!? Az utcán leszúrnak pár ezresért vagy a mobilodért.(#24466) Syl
valószínűleg a bank követelménye is egyszerűbben teljesül egy win-en, mint linuxon
Mióta Linuxozok, simán tudok netbankolni!
-
Ha azért van másik felhasználód, hogy bankolásra használsz, le is szedheted! Mitől vagy nagyobb biztonságban, ha másik felhasználóval netbankolsz? Semmivel. Ha parázol, akkor két lehetőséged van, live rendszerről netbankolsz, vagy a normál felhasználóddal, de nem használod a billentyűzetet, hanem felraksz egy virtuális billentyűzetet, például az Onboard-ot és egérrel kattingatsz mindent.
A másik felhasználóval meg az lehet a gond, hogy nem jó csoportba ill. nem jogosítottad fel arra, hogy fogadja az ilyen frissítéseket. Gondolom lejelszavaztad, így a root joggal való frissítés az alapfelhasználó /home-jához fér hozzá, mert a Firefox ott van, mindkét felhasználónál a /home-ban. szerintem az első javaslatomat használd, ezek a felhasználók jogosultságai témát én se vágom annyira magabiztosan, nem is csináltam még másik felhasználót
A másik felhasználóddal tudsz telepíteni mondjuk Synaptic-ból?
-
-
Legacy mód megoldotta a problémát. Most a jelenlegi problémám az, hogy minden egyes indítás után újra el kell indítanom a Transmission-t hogy működjön. (Arra gondolok, hogy miután WiFi adapterről megy a hálózat ez zavarhat be.)
Valahogy lehet késleltetni az indítást?
Tipp?
mobal,
Szerk.: #17129: Pont tegnap futottam bele: [link]
-
Az Ubuntu alapú Mint teljesen Ubuntu alapú, olyannyira, hogy annak a csomagtárolóit használja közvetlenül (az LMDE meg a Debianét). Így tehát teljesen kompatibilis is vele (a másik meg a Debiannal). Pár saját csomagjuk van csak amivel kiegészítik a rendszert. Ezáltal az ekvivalens verziójú Ubuntuhoz szánt PPA-k (vagy egyéb tárolók) ugyanúgy használhatóak hozzá.
-
-
Azért tettem fel vboxba hogy előre kitaláljam melyik ablakkezelőt kell feltenni, hogy ugyanilyen megjelenésem legyen.
A gép i5 a beépített GPU-val 384MB megosztott memóriával.
A 12.04-en gnome fallback van fent. Nem ragaszkodom ehhez, lehet valami újabb csak ugyanezek a funkciók benne legyenek és be tudjam állítani ezt a megjelenést.
Szóval szerintetek melyiket? -
-
Fritz Teufel
addikt
Nem kicsit lettem most pipa! Valóban nincs a csomagban sem a háttérkép (ez a kisebbik baj) sem a start button készlet. Nem is találom sehol a neten. Nem ellenőriztem le, mert én nem használok efféle dolgot. Nem is feltételeztem, hogy nem fog működni, elvégre az om!gubuntu! és azóta több egyéb Linux portál is reklámozza. Látom, hogy már más is szóvá tette a téma szerzőjének a dolgot, talán pótolja. Kissé kényelmetlenül érzem most magam, így elnézést kérek azoktól, akiket félrevezettem!
-
-
Windózra is van SSH. Amúgy akkor ne csinálj FTP-t, tegyél rá egy Teamviewert, ha azt biztonságosabbnak érzed, vagy egy VNC-t, és akkor is eléred a géped
A TW tud fileátvitelt, és akkor még dinamikus DNS se nagyon kell.
Mondjuk nekem egyszer nyomultak be az FTP-mre, amikor még standard porton volt. Meg azért arra is vannak okosságok, fail2ban, stb. -
-
Syl
nagyúr
Dropbox: én nem találtam a win7 klienst.
Hmm. Akkor nálam az irodában biztos a kismanók kódolták le a win7 klienst
https://www.dropbox.com/downloading?os=win -
HardRic
addikt
-
-
törölt tag
Linuxos alapismeretek mindenkinek, ingyen
Ilyen is van. Nyilván nem magyarul, de a forrásból. -
Aethelstone
addikt
A fene tudja. Ha android telód van és chrome megy rajta, akkor mindenképpen chromium. Nálam ez a helyzet. Egyébként személyes preferencia. Én úgy szoktam, hogy ha van egy disztró, amiben van defaultban egy alkalmazás, akkor nem cserélem le, hacsak nem valami ótvar szar.
-
-
-
törölt tag
-
"Ubuntu szerver 12.04, C60-as alaplap. Most (történelmi okokból) torrentflux fut rajta. Váltanék.
Kérdéseim:
Transmission, deluge, rtorrent torrentflux-b4rt? Melyiket?Ami kellene bele:
- magnet link kezelése;
- web vagy távoli kliens win7 és ubuntu esetleg symbian;
- ha le kell állítani a szervert akkor újraindulás után kezdjen el seed-elni;
- minél kisebb erőforrás, hogy ne hajtsa a szervert, hogy az ne fogyasszon;
- kisebb szabályzások: sávszélesség torrent/Mbps, összes/Mbps, fel és le;
- jelszavas belépés;
- max. 30 torrent."Erre valaki?
Még egy kérdés: lehet fokozatosan átállni? Futhat két torrent progi a szerveren párhuzamosan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- Steam topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Macska topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest