- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
b05co
tag
válasz
leslieke #10221 üzenetére
köszönöm
ui.: ubuntu one szolgáltatást használjátok? ha jól vettem ki ez felhő alapú stuff, tudom ide menteni az ubuntu beállításaimat valamiféleképpen, pl ha egy másik gépen csak bejelentkezek akkor behúzza nekem azokat?
még egy apróság, win7 alatt comodo dragont használok böngészőként, ezért inkább a chromium áll közelebb a szívemhez, ubuntu alatt szerintetek chromium vagy ff?
-
stopperos
senior tag
válasz
leslieke #8719 üzenetére
10.04-el kapcsolatban arra vagyok kíváncsi, hogy elérhető lesz e a firefox frissítés még valahonnan május 9 után. Mert a kernel frissítés az megoldott, ugyebár szerver szinten még két évet támogatják, de hogy a böngészőkkel mi lesz...
(Egy laptopon muszáj leragadni a 2.6.32-es kerneleknél, mert utána egy timer bug miatt használhatatlan a gép) -
válasz
leslieke #8696 üzenetére
Ja-ja, azok is fontosak.
Amúgy engem csak azért nem hoz annyira lázba a dolog, mert már egy ideje fent van a Raring. Viszont a kilenc hónapos támogatási időszak miatt annak sem feltétlen érdemes megvárnia a három hónapos kiforrási időt, aki eddig azt tette. Úgyhogy irány frissíteni/telepíteni!(#8697) sh4d0w: Ahogy a neve is mutatja, egy igen kicsi méretű, előtelepített Ubuntu rendszerkép. Főleg ARM-re érdekes, ahol mondjuk csak simán rá kell másolni a memóriakareszra a cuccot, meg pár beállítást el kell végezni rajta. Bár igazából ez fejlesztőknek jó, mert annyira alaprendszer, hogy netet is nehéz varázsolni rá.
Alternatív telepítő nincs, a funkcióit beépítették a desktop telepítőbe. -
-
gyulank
addikt
válasz
leslieke #8427 üzenetére
De az egyik mező az, hogy abból a mappából töltse be a torrent fájlokat. Pont azért, hogy szinkronizálhassam, ne utólag egyenként tegyek be minden újat ide is. De most először kéne valami, amivel le tudom szedni a torrent fájlok utáni .added kiterjesztést egyszerre, mert sok van. De lehet nincs is átnevezve, csak linuxban mutatja így a transmission miatt. Próbáltam törölni a transmissiont, de nem tudom, mert most a 13.04 tegnapi kiadására van frissítve, és a csomagkezelőben keresni se lehet, telepítettem a synaptic-ot de nem lehet az alkalmazra menni. Beírtam, hogy sudo apt-get remove transmission, azt mondta, nincs ilyen, ezért nem tudta eltávolítani, de a menü kiadja, és meg is nyílik.
-
-
kiskaktusz
addikt
válasz
leslieke #7232 üzenetére
Tévedtem, így sem adja be mindig jól, viszont rájöttem, hogy miért nem; mivel a win miatt 2 partíció volt (OS, adat), így linuxnál is megmaradt a 2 partíciós élet. Abban az esetben, ha bootolás után nem nyitom meg a másik partíciót a fájlkezelőben, akkor szívózik és erőltetni kell az ellenőrzést, viszont, ha bootolás után még a deluge megnyitása előtt a fájlkezelőben megnézem a másik partíciót, akkor már rögtön helyesen seeddel kezd.
És így a kiikszelős bezárással is jól adja vissza a következő bekapcsolásnál. Játszottam vele kicsit.
szerk.: akkor tűnt fel a bibi, amikor láttam, hogy a letöltésekhez került fájl (nfl game day), mindig jól akart indulni (seeddel), a többi viszont nem (a másik partícióra töltöttek).
-
-
quailstorm
félisten
válasz
leslieke #7038 üzenetére
Nem tudom, én soha többet nem kérek a 12.04-ből. Alig használtam mégis tönkrevágta magát...
Linuxos megítéléssel meg még mindig rosszul állok, tekintve hogy nálam jobban megy az XP 1,4GHz-en mint a Lubuntu. Grafikus felület meg nem annyira rendszerkérdés. Igaz konkrét gnome2 nincs 12-es ubuntukra sem. -
quailstorm
félisten
válasz
leslieke #7036 üzenetére
Ezt csak az öregsége miatt mondtam, nem azért mert rossz lenne...
Csak ezt egy XP-vel lehetetlen összehasonlítani, de ha mindenáron régi gépre kell, én nem a linuxban szoktam látni a megoldást.
Az a gép amire fel akarja rakni, kb bármit visz. Akkor meg miért nem 12.10? Se frissítés, se újraoptimalizált csomagok, már csak a régi szerverek kedvéért tartják a rendszerben a lelket. Semmi értelme. -
Syl
nagyúr
válasz
leslieke #6542 üzenetére
A Nexust nem akarom piszkálni. Az a fő tabom, amit mindenhová magammal viszek. A Samsung a kísérleti egér, azon járt már vagy egy tucatnyi ROM
(#6544) T_Stark
A /home olyan mint vindózban a "user" mappa. Minden személyes cucc (dokumentumok, telepített programok beállításai) oda kerül.
-
quailstorm
félisten
válasz
leslieke #6154 üzenetére
Sokat nem nyomkodtam. De legalább Wave 3-mal kezdtem. Hánynom kellett tőle. Undorító gyári appok, sebesség 0. Nem vállalható. Appot fejleszteni rá meg nehéz és érdektelen. Kár volt azt a platformot létrehozni.
(#6153) sheratan: ezzel már fognak piacot szerezni. Persze elég kicsit. De valami lesz belőle. Az android meg az iOS is kinőtte magát, pedig ott még 1-2 évig ment a bétatesztelés a felhasználók zsírján. Ez kiforrottabbnak tűnik. Majd meglátjuk. Az N900-am viszont nagyon szeretné futtatni, azt hiszem... -
Syl
nagyúr
válasz
leslieke #5743 üzenetére
Mármint hogy ez nem működik?
sudo apt get install mtpfs
mkdir ~/android/
mount.mtpfs ~/android/
Nálam működik hibátlanul, csak éppen leválasztani nem tudom az eszközt. Gép újraindításig ott marad bemountolva a Nexus.Youri
Nem található „umount.mtpfs” nevű parancs, talán erre gondolt:
„mount.mtpfs” parancs a(z) „mtpfs” (universe) csomagból
umount.mtpfs: a parancs nem található -
-
-
-
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
leslieke #2252 üzenetére
Azt se tudom, hogy mi az az nvidia-xconfig
"reset után bejön egy ablak, amiben közli, hogy az nvidia driver nincs betöltve, nem indult el, és különben is nincs semmi." Ez itt a baj, mert nincs blacklistelve a nouveau (open nvidia driver). Én Jockey-val raktam fel a drivert (további illesztőprogramok menü), úgy működnie kell, mert az megcsinál mindent ami kell a zárt driverhez.
-
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1947 üzenetére
Jó tudni.
Olyat nem tudsz esetleg ajánlani, amin, ha megnyomom a play gombot, akkor meg lesz nyomva, és a stop, vagy pause lesz aktív, és ha a stop, vagy pause gombot megnyomom, akkor a play lesz aktív?
Ja igen, és még mindig csak a transmissiont ajánlja fel, ha egy magnet linkre kattintok, és fogalmam sincs, hogy válasszak mást. -
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1890 üzenetére
Egymás után 2.
1.: A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: XP.
The virtual machine 'XP' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens:
Machine
Interfész:
IMachine {662c175e-a69d-40b8-a77a-1d719d0ab062}2.:
Error in supR3HardenedMainitRuntimeRTR3Init failed with rc=-1912 (rc=-1912)
Please install the virtualbox-ose-dkms package and execute 'modprobe vboxdrv' as root.Az előzmény annyi, hogy elkezdtem csinálni egy Új gépet, létrehoztam egy meghajtót, és akkor ugye megjelent az új gép, és ezután lehetne telepíteni rá valamit, ha lehetne.
-
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1814 üzenetére
Oké, hogy futhat párhuzamosan, de amiből ez letöltött valamennyi azt nem folytatja az. Engem most ez érdekel. Ha áthelyezhetném a munkamenetet, akkor már meg lenne oldva, és már most kikapcsolhatnám a gépet, de mivel nem, így végig kell várnom, míg ez végez.
Nem szerencsés megoldás... 1 IDE van 2 HDD+1 CD. Esetleg el tudom távolítani előtte az a HDD-t mint Windowsban? Akkor olyan lenne, mintha amúgy se lenne benne, és nem zavarná, ha kihúzom. -
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1812 üzenetére
Az jó, viszont nem tudok semmit csinálni, míg ez kész nem lesz. A multiloader és kies nem igen megy wine-al, én ha megy, akkor is tartok tőle, hogy hibázik, és a telefonomnak annyi.
Lefagy, ha kihúzom az egyik IDE HDD-t, és átdugom a kábelt, és a tápot egy IDE CD meghajtóba? Mert így telepíthetnék virtuális XP-t anélkül, hogy megszakad a letöltés. Csak arra van helyem. De nem akarom kockáztatni, hogy megint előlről kezdjem. -
gyulank
addikt
válasz
leslieke #1810 üzenetére
Nos, a helyzet nem ilyen egyszerű. Amúgy is le akarom cserélni valami olyanra, mint a uTorrent, amin egy ablakban látom, hogy mit töltök, hol tart. Most nem az egészre, hanem a külön fájlokra gondolok. de az egyik torrent nincs meg, és le se tudom tölteni, szóval amíg ez le nem tölti, ami elég soká lesz, mert azóta 99 MB jött le, és mindkettő csak 10-20 kB/s-al jön. De amúgy ez ismert hiba ennél, és biztos, hogy a másik nem csinálna ilyeneket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged