- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
rybank #13300 üzenetére
Jól mondod, a 3.2+régi zárt vs. 3.11+új open egy érdekes meccs. Nálam azért dőlt el az utóbbi javára, mert nem játszom napi szinten és xfce felületet használok. Így nem kell sok 3d.
Illetve mikor a gyári oldalról a drivert felraktam, még 3.2 idején, akkor kirakta hogy nem támogatott hw az asztal sarkába. Nem szenvedtem vele, inkább feladtam és frissítek azóta is. -
válasz
rybank #12949 üzenetére
Értem, köszi!
Közben belefutottam a következő problémába: W7 rendszert lementettem vhd-be. Viszont a Virtualboxban végtelen ciklusba fut a boot Kiírja hogy a windows betölti a fájlokat, alul húzza a fehér csíkot, aztán újraindul.
Az a baja, hogy ebbe az 1 vhd fájlban van a 100MB-os rendszertöltő, és a "normal" C: partíció?
Hogyan készíthetnék egy VirtualBox alatt is működő lemezképet?Hopsz, engedéjeztem az io apci-t, és beröffent
-
sonar
addikt
válasz
rybank #12656 üzenetére
http://distrowatch.com/ - igaz nem user szerinti, csupán letöltés alapján rangsorol.
user szerintire én is kiváncsi lennék -
-
válasz
rybank #12405 üzenetére
Gyenge gépekre azt szoktam ajánlani. Minek tegyen rá amúgy egy full Unitys cuccot, ha nem tetszik neki, meg amúgy is videót kell lejátszani azon a gépen, és valószínű a kutya nem fog hozzányúlni?
Különben nem annyira fapadz az az LXDE, nekem van 3 saját gépemen, meg anyámén. Nem sok hártányát érzem... A saját asztalimon KDE van, de az el is bírja. -
-
-
-
-
gilfoyle
őstag
-
-
-
-
-
quailstorm
félisten
Aham. Ha behal az apt. Egyébként nem raktam újra. dist-upgrade azt jóvan. Az még ment. Azóta jó. Csak nem LTS.
(#8219) eternam: van ott registry pucoló, csak kb 1 GB driver tölt be az XP minden indításnál, így azért kell 5 perc neki míg teljes gőzzel a feladatra koncentrál. A vista és a 7 rendben van. Reményeim szerint hamarosan veszek új HDD-t, mert beteltem, és rakok fel még rendszereket. Win8 tuti, Kali linuxon még gondolkozok. PC-BSD úgyszint. Mac OSX megy fel, elvileg kompatibilis minden. Aztán majd meglátom. Igazából eddig csak debian alapokkal foglalkoztam, a rövid openSUSE ismerkedésnek ott vége szakadt hogy: Mi ez a lag?
(#8221) Nkboy: én is közéjük tartozom. Szép, látványos, okos, csak laglaglag.
(#8222) hcl: kifejezettem szeretem benne a testing jelleget. Különben semmi értelme nem lenne. Nem lenne újdonság. Ettől függetlenül stabil az, csak nálam szokott hülyéskedni. Engem nem szeret a linux. Semelyik...
Ellenben soha nem találkoztam egy windowsos típushibával sem. -
-
-
-
-
De nem az, hanem GNOME 2 fork. Az Ubuntus Light témák pedig csak az alaptárolóból is telepíthető GTK3-as tartalék felületes GNOME panelhez tartalmaznak beállításokat.
Amúgy ha nem támogatják a MATE-t, akkor miért gondoskodnának a vele való kompatibilitásról témaügyileg? Ez így valahogy nem lenne túl logikus. -
-
-
Hát, igazából a visszaállítási pont készítésének sebességét több minden is befolyásolja. Egyrészt nem mindegy, hogy elsőnek készítesz egyet, vagy van honnan hardlinkelni. De az sem jó ha már sok visszaállítási pont van, mert a bonyolult struktúra sem segít rajta. Az sem mindegy, hogy az előző visszaállítási ponthoz képest mennyi minden változott, de persze az elmentendő rendszer mérete is sokat számít. Ha nem is ment pluszban semmit, azért az ellenőrzés is idő. Aztán a tárolóegység típusa meg a használt fájlrendszer is elég nagy meghatározó tényező. Végül pedig az a nagyon nem mindegy, hogy egyazon háttértároló egységre készül-e a visszaállítási pont amiről a rendszer is fut, avagy egy másikra. Legvégül pedig akkor is gyorsabb, ha egy másik után készítesz nem sokkal, méghozzá úgy, hogy közben nem indítod újra a rendszert.
-
Lacces
őstag
Jah, látom megtaláltam mind a 3 parancsot...
Viszont már más megkérdezte, amit én ugye sejtettem, hogy miért eszik ennyit a Linux kernel? Bici 1713-as hsz-e, letöltött 58mb és 300mb kevesebb hely neki. Frissítések esznek meg ennyit a rendszerből? Ez úgy mond nekem is feltűnt. Csak az ő válaszára nem érkezett válasz ez ügyben, ezért merem feltenni neked. -
-
RBJ
addikt
use_xft yes
xftfont DejaVu Sans:size=8
xftalpha 0.1
update_interval 1
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 300 5
maximum_width 800
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color white
default_shade_color red
default_outline_color green
alignment top_left
gap_x 80
gap_y 500
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 1
override_utf8_locale yes
use_spacer yesTEXT
${voffset 10}${color EAEAEA}${font DejaVu Sans:pixelsize=120}${time %H:%M}${font}${voffset -84}${goto 350}${color ACCD8A}${font DejaVu Sans:pixelsize=41}${time %d} ${voffset -15}${color EAEAEA}${font DejaVu Sans:pixelsize=22}${time %B} ${font}${voffset 21}${font DejaVu Sans:pixelsize=42}${goto 350}${time %A}
${goto 351}${font DejaVu Sans:pixelsize=18}${voffset -31}${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=CC} ${font DejaVu Sans:pixelsize=18} ${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=HT}
${voffset -9}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=10}${color ACCD8A}CPU ${offset 8}${color EAEAEA}${cpu}%${offset 8}${goto 80}${color ACCD8A}RAM ${offset 8}${color EAEAEA}$mem / $memmax${offset 19}${color ACCD8A} TERHELÉS${offset 8}${color EAEAEA}${offset 8} ${loadavg}${color ACCD8A} ${offset 19}HŐ ${offset 8}${color EAEAEA}${execi 30 sensors | grep 'temp1' | cut -c15-21}#${offset 8}${color EAEAEA}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=CC}${font Ubuntu:pixelsize=10}${offset 8}${color ACCD8A}${execi 3600 python ~/.scripts/conkyForecast.py --location=HUXX0019 --datatype=HT}
#${offset 19}${color ACCD8A}HOME ${offset 8}$color${fs_free /} / ${fs_size /}${time %A}
-
-
gyulank
addikt
1. Copy DarkCold4 dir to /usr/share/themes Ezt már nem engedi, mert ha másolom, a themes mappában nincs beillesztés, ha áthelyezem, nem engedi.
-
-
-
-
-
gyulank
addikt
1 GB-osra is lehetne ilyet csinálni? Mert most 1 GB-os van folyton benne, és arról indítom mindig a próbát, és nekem egyenlőre ez is elég lenne, de zavaró, mindig beállítani mindent, viszont nincs nagyobb pendrive-om.
Más kérdés, hogy azóta sem tudom megnyitni az url-fájlokat.
Olvastam valami olyasmit, hogy a FAT, és NTFS-fájlrendszerek folyamatos töredezettsége tönkreteszi a merevlemezt. Ez igaz? Vagyis a Linux-os filerendszer nem töredezik, vagy az nem árt?
Ha van a gépen Linux, és Windows is, és a Windowst újra kell telepíteni, mert rossz, akkor hogy lehet elindítani a Linuxot? Ugyanez fordítva is érdekelne.
Ha nem muszály a jót is törölni, akkor nem szeretném, mert sok macera a telepítés, az egyéb dolgok telepítése, beállítása, és sokszor adatmentésre sincs helyem. -
-
-
-
-
chab7
addikt
Hát az épp lehet, mert a laptopban (IBM R52) levő wifi valami olyan amihez a debian alatt is kellett külön driver (ipw2200-bss.fw), addig fel sem ismerte a telepítő, míg ezt be nem adtam neki pendrive-ról. Most meg egy chakra-t akarok próbálni livecd-ről, de abban ugyanúgy nem lát wifi-t, mintha benne sem lenne (miközben az asszony HP-ján szépen megy ugyanazzal a lemezzel). Még szerencse, hogy az ubuntu legalább kezeli simán. Ez az iidőnként elmegy a net dolog meg tényleg olyan ritka, hogy inkább hónapok, mint hetek az előfordulási ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged