- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
quailstorm #12283 üzenetére
2.3 óta használok Androidot, végig WPA2-PSK titkosítású volt a WIFIm, sose volt vele baj - családban van egy Nokia 5800, nála se volt semmi baj
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #12278 üzenetére
Nagyon régi droid lehetett
-
róland
veterán
válasz
quailstorm #12080 üzenetére
Hidd el, nem véletlen készül LTS kiadás. Vállalati környezetbe szánják, az első és legfontosabb szempont a stabilitás. LTS kiadásban SOHA nincs új funkció. S ha mégis hiba maradt a kiadásban, akkor csak az LTS változatból készül felújított telepítőcsomag: X.04.y
-
válasz
Lehet, hogy több a tapasztalatunk, mint az ufóknak...
-
fradi81
veterán
válasz
Szerintem te el vagy tévedve, senki sem kergette el, csak kapott pár hasznos tanácsot, a személyeskedő bicskanyitogató hsz-eidet meg nem kéne itt erőltetni, mert az tényleg nem ide való.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #12078 üzenetére
Hol olvastál itt okoskodást?
-
válasz
quailstorm #11680 üzenetére
Akkor a linux a szar? Lakótársam GTX260-át a win nem (sem?) szabályozta... ami frissebb, mint a 9es széria.
Játék alatt az is elfüstölt volna.Az enyémet mindkettő szabályozza.
-
válasz
quailstorm #11666 üzenetére
Ne beszélj marhaságot, nekem most 40%-on van, mint winen is, 27-28 fokos a kari... kelted itt a pánikot.
@fecus: Azt kell, hogy mondjam, hogy a program MAGYARUL írta le, hogy mi a gondja. Csak a HOME mappád alatti könyvtárakat engedi szinkronizálni. Ha szerencséd van, akkor kikerülheted, ha létrehozol egy linket a külső partícióra. Nautilusban a jobbklikk menüben megtalálod.
Dokumentumok kivétele pedig: Nautilus->Home könytár->Dokumentum könyvtáron jobbklikk->Ubuntu One->innen remélem megtalálod (nekem nem magyarul van.) -
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #11662 üzenetére
Windows ugyanígy leveszi 100%-ról, nem is lehetne elviselni azt a zajt. Nálam nem is volt meleg soha.
-
válasz
quailstorm #11270 üzenetére
Linux alatt még semmilyen más image-dzsel nem volt dolgom, csak iso-val.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #11192 üzenetére
Kapcsoló van rá, csak épp nem lesz tőle jobb semmi. Mondjuk csak a flash videóknál néztem.
-
Syl
nagyúr
válasz
quailstorm #10562 üzenetére
Nálam csak 150 mega. A 2-300 megát tucatnyi kernel esetére saccoltam.
(#10567) gery2123
A hétvégén dobtam fel egy Linux bemutató írást a logout blogomba, részletezve az SSD-vel kapcsolatos tennivalókat.
(#10568) quailstorm
Az Ubuntu nem tudom milyen céllal létezik, a Mint viszont egy szép és egyszerű otthoni PC rendszer akar lenni.
Én viszont azt kérdezem, a Mint nem tudom mi céllal létezik. Nem elég hogy lassú, tökéletesen majmolja a windows felületét. (A következő verzióban bevezetik a csempéket?
)
Szerencsére a linuxból van millióféle disztribúció, sokféle grafikus környezettel, mindenki megtalálja a számára ideálisat. -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10568 üzenetére
Nekem már a Mint 14 se frissítgetett kernelt, azt hittem azért mert nem lts verzió, mintha valaki azt írta volna hogy ez lts sajátosság. De akkor lehet a Mint ilyen "okos"
Ha jól tudom az Ubi a fő csapásirány, ebből készül a Mint is. De tény hogy nekem pl sokkal jobban működik a Mint mint eddig akármelyik Ubi, bár talán a 10.04 volt még ilyen stabil, csak akkor bírtam megborítani ha nagyon barom voltam
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #10568 üzenetére
"Az Ubuntu nem tudom milyen céllal létezik"
Hogy legyen belole friss ropogos Mint
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10564 üzenetére
Nem, ez Mint 15. A lényeg ugyanaz nem?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10562 üzenetére
A teljes /boot 42,3MB
-
milestone
tag
válasz
quailstorm #10518 üzenetére
Újrabootoltam a 48-as kernellel.
A "sudo apt-get -f remove"-re a 49-est akarja telepíteni, de nincs hely.
A "apt-get autoremove"-re továbbra is ezt adja:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
linux-headers-3.2.0-49-generic-pae : Függ ettől: linux-headers-3.2.0-49 de az nincs telepítve -
milestone
tag
válasz
quailstorm #10516 üzenetére
Sajnos nem jó, megtelt a lemez.
Ill. közben ezt is kiírja: "
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
kde-l10n-de kde-l10n-hu kde-l10n-engb kde-l10n-zhcn
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti."Nem kell megadnom, hogy mit töröljön, tudja magától?
Esetleg nem lehetne visszaállni eggyel korábbi - nem törött kernelre - majd azután törölni a régieket, és végül felrakni a 49-est?
Az usr\src mappa 1,5GB.
-
milestone
tag
válasz
quailstorm #10504 üzenetére
Követtem tanácsod.
Ez az aktív kernel: 3.2.0-49-generic-pae
A telepített kernelek: 3.2.0-23-tól 3.2.0-49-ig.
Ez (sudo apt-get purge linux-image-3.2.0-26-generic-pae) után nem megy az adott kernel eltávolítása, az alábbit kapom:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
Próbálja futtatni az „apt-get -f install” parancsot az alábbiak javításához:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
linux-headers-3.2.0-49-generic-pae : Függ ettől: linux-headers-3.2.0-49 de az nincs telepítésre megjelölve
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt-get -f install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!).
Bármelyik későbbi kernel eltávolításával próbálkozom, nem megy.Feltételezem nem lehet csak simán törölni az usr\src adott kernel mappákat...
-
Syl
nagyúr
válasz
quailstorm #10509 üzenetére
Jah, ha egyben van a / és a /home, az cumi.
-
Syl
nagyúr
válasz
Nálam valódi kupleráj van kernel fronton:
zolee@zolee-linux:~$ dpkg --get-selections | grep linux
libselinux1 install
libselinux1:i386 install
linux-firmware install
linux-generic-lts-quantal install
linux-headers-3.2.0-44 install
linux-headers-3.2.0-44-lowlatency install
linux-headers-3.5.0-31 install
linux-headers-3.5.0-31-generic install
linux-headers-3.5.0-32 install
linux-headers-3.5.0-32-generic install
linux-headers-3.5.0-34 install
linux-headers-3.5.0-34-generic install
linux-headers-3.5.0-36 install
linux-headers-3.5.0-36-generic install
linux-headers-3.5.0-37 install
linux-headers-3.5.0-37-generic install
linux-headers-3.8.0-22 install
linux-headers-3.8.0-22-generic install
linux-headers-3.8.0-23 install
linux-headers-3.8.0-23-generic install
linux-headers-3.8.0-25 install
linux-headers-3.8.0-25-generic install
linux-headers-3.8.0-26 install
linux-headers-3.8.0-26-generic install
linux-headers-3.8.0-27 install
linux-headers-3.8.0-27-generic install
linux-headers-generic-lts-quantal install
linux-headers-generic-lts-raring install
linux-image-3.5.0-23-generic install
linux-image-3.5.0-31-generic install
linux-image-3.5.0-32-generic install
linux-image-3.5.0-34-generic install
linux-image-3.5.0-36-generic install
linux-image-3.5.0-37-generic install
linux-image-3.8.0-22-generic deinstall
linux-image-generic-lts-quantal install
linux-libc-dev install
linux-sound-base install
pptp-linux install
syslinux install
syslinux-common install
syslinux-legacy install
util-linux install
zolee@zolee-linux:~$ -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10506 üzenetére
Jahh úgy lehet.. Én is raktam volna nagyobbra, de ez egy 16gb-os ssd, és ezen van 2gb swap is
A /home és egyéb okosságok winyón vannak, az meg akkora lehet amekkora kell.
Cinnamon nekem tökéletes, szép, nem lagol, és nem eszik sok memót se, csak pozitívan tudok nyilatkozni róla
-
God Vazzeg
veterán
válasz
-
milestone
tag
válasz
quailstorm #10484 üzenetére
Amint írtam, nem értek hozzá...
Milyen parancssort üssek be? -
válasz
quailstorm #10484 üzenetére
Megvan, nem volt jó a mappa neve! Sikerült!
(#10485) cigam:Miért?
-
válasz
quailstorm #10481 üzenetére
Nem jó a sorom amit beírok.
/dev/sdb5 /media/Adat 500 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda5 /media/Adat 750 ntfs-3g defaults 0 0 -
Syl
nagyúr
válasz
quailstorm #10255 üzenetére
+Penge_4
Nekem a KDE-nek pont az összetettsége a hátránya. Olyan nehézkes, lassú. Kattintok és egy másodpercig nem történik semmi. (Unity-n ennyi idő alatt betölt a gimp
) A minttel is ugyanez volt a bajom. Sima mappamegnyitás egy másodperc. És itt nem az egy másodpercen van a hangsúly, hanem a laggon. Mint az android egy 10 ezer forintos kínai ócska telefonon.
-
HuMarc
veterán
válasz
quailstorm #10251 üzenetére
Igen, arra, és ó, dehogynem.
Még gondolkodom, hogy hogyan particionáljak, és aztán felteszem a Mintet, mert ezzel nem jutottam előrébb. A Gnome meg nem jön be. KAMI991 írt ma egy bejegyzést a HUP-ra, és olyan, mintha én írtam volna. 100%-ig ugyanazt érzem, mint ő.
"Linux Mintre váltottam. Annak is a 15-ös Cinnamon verziójára. [...] valahogy egyre kevésbé voltam elégedett az Unity felülettel. Egy ideig próbáltam, próbáltam, PRÓBÁLTAM megszokni, de vagy én vagy már öreg, vagy az Unity megszokhatatlan számomra."
-
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10057 üzenetére
Köszönöm, akkor végül is ez már elég a lelki békémhez. Egy darabig amiatt aggódtam, hogy a Quadro egzotikussága okozza a problémát (függetlenül attól, hogy elméletileg nem kellene gondot okozzon). Azzal pedig nincs gondom, hogy nem megy minden annyira flottul az open-source világban.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10053 üzenetére
Ezek szerint nálad is hasonló a helyzet? Neked Quadro nvidia kártyád van?
-
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10049 üzenetére
Látok rációt a véleményedben, de ez a szaggatás az emberi szemnek, vagy legalábbis az enyémnek idegesítő. Az animációk szerintem akkor létjogosultak, ha folyékonyak. Az Android esetében is ezért ment a sírás régebben.
Érdekes módon egyébként Windows esetében ilyenről szó sincs. Körülbelül ugyanarról az animációról van szó (nekem Windows-on is oldalt van a tálca, mint Unity esetében). Sosem akadt még meg az animáció, és valószínűnek tartom, hogy power saving ott is van.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #10009 üzenetére
pl. Jobb ha csak egy felület van rárakva egy rendszerre szerintem főleg ha nem is tudod melyikhez mi kell hogy rendesen működjön, ilyenkor jó az ami már készen van. Ez a Unity LXDE nálad mit takar, Unity vagy lxde? Nem magától megy tönkre, ha azt akarod szeressen a rendszer, ne boncold fel
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10009 üzenetére
Nekem ellenkezőleg, minden megy elsőre
És tényleg nagyon unalmas a Mint, semmi történés, semmi lassulás, csak működik és kész
Pedig ez már a 3. gép alatta
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #10004 üzenetére
"nem tetszik ez nekem, mi a f@sz van?"
Szétbarmoltad a rendszert, kb ennyi lehet
A 'szar' Linux Mint meg unalmasan hibamentes.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10004 üzenetére
Ott valami nagy kavarodás van akkor, egyik cinnamonnal se volt még gondom ezekkel
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9993 üzenetére
Nem megy?
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #9995 üzenetére
Bármi amit felraksz, nem Ubuntus szemmel nézem a világot mivel nem is használom.
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #9993 üzenetére
Csúnya módszer, töröld ki az /usr/share/xsessions/ alól. Egyébként azt se mondod hogy milyen DM-et használsz.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9989 üzenetére
cinnamon-control-center is fel van rakva?
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #9989 üzenetére
Ha nem megy a grafikus környezetek telepítése, rakj fel egy Linux Mintet amiben alapból az van és annyi, azzal nem lesz gond.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9986 üzenetére
Akkor nemtom, elvileg mennie kellene
Nem lehet hogy beta cinnamont raktál fel? Innen szedted?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9983 üzenetére
"Minden beállítás - Panel" alól megy-e? Mert ugyanaz
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #9970 üzenetére
az én kérdéseimre sose válaszol senki? Mintha ott se lenne...
pedig cinnamon felhasználó van pár itt is -
válasz
quailstorm #9856 üzenetére
13.04en meg fog? Arról már hallottam (nVs vagyok
), hogy a legacy nem szereti az új xorgot, ezért kell neki a régi (pl 12.04.1n ami van 1.12), de hogy valamihez csak az új jó? Nekem ez új.
-
donceleger8
őstag
válasz
quailstorm #9842 üzenetére
Akkor lehet mégis a 13.04-et teszem fel, végül is nekem a támogatás nem fontos, úgyis csak az xbmc miatt használnám.
-
donceleger8
őstag
válasz
quailstorm #9840 üzenetére
Mintha kínaiul írtad volna. A kártyám típusa Ati Radeon HD6450.
-
donceleger8
őstag
válasz
quailstorm #9828 üzenetére
Nem ilyedek meg tőle, mert még csak el sem indul. Hogy tudnám működésre bírni?
Amúgy Radeon kártya. HD 6450-es.
Na most elteszem magam holnapra, este folyt köv. -
válasz
quailstorm #9702 üzenetére
Most mar az altalad hianyolt menu is megjelent!
Amugy most vettem eszre, hogy az Ubuntunal ugyanazon a kepen a sarga szin mintha egy picit zoldesebb lenne a win7-hez kepest. Ha pont szembol nezem a monitort, akkor eppen latszik, es ahogy dontom felfele, egyre zoldebb lesz a sarga.
(#9727) RaZroX
Szerintem felulrol a harmadikat telepitsd, mivel az a legfrisebb nem beta kiadas.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #9717 üzenetére
Szerintem az XP még első akar lenni, nem bírja, ha a háttérbe szorítják.
Szóval a lemez első, elsődleges partícióján érzi jól magát.
-
RaZroX
addikt
válasz
quailstorm #9717 üzenetére
akkor mindegy
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
válasz
quailstorm #9691 üzenetére
igen, egyből indul.
-
válasz
quailstorm #9689 üzenetére
oké.
amúgy induláskor nekem a windows boot manager indul el, és onnan tudom kiválasztani, hogy mit szeretnék indítani...megvan. nem látom, hogy most ettől bármi is megváltozott volna.
-
válasz
quailstorm #9686 üzenetére
windows 8? nekem „csak” a 7 meg az ubi van fent.
mindkettőt kipróbáltam, és gond nélkül bootoltak... -
válasz
quailstorm #9686 üzenetére
A GRUB eredeti változata és a GRUB 2 között elég nagy különbség van, már csak konfigurálás terén is. Elég nehéz összetéveszteni a kettőt. Egyébként ez a verziószámozás jellemző, és valóban, a 2-es számot elérve vált hivatalosan is stabillá a GRUB 2. És igen, az Ubuntu a hivatalosan még nem stabil és nem teljesen kész rendszerbetöltőt használta éveken át. Pontosan azért, mert évekig tartott amíg ide eljutottak a fejlesztői. Van olyan disztribúció amely még mindig a Legacy GRUB-ot használja alapértelmezetten.
Nem kell nekem hinned, nyugodtan olvass utána, nem tilos. -
válasz
quailstorm #9683 üzenetére
Az 1.99 az a GRUB 2. A GRUB első változata sosem élte meg az 1-es verziószámot, Raring alatt a 0.97-es verza telepíthető belőle.
És amúgy kiadásfrissítéssel nem cserélődött le a GRUB GRUB 2-re a 9.10 esetében sem és a későbbiekben sem. Ezt csak manuálisan lehetett megejteni. -
válasz
quailstorm #9683 üzenetére
de most megy rendesen (win7 és ubi is). miért kell frissíteni?
-
válasz
quailstorm #9680 üzenetére
okés!
(13.04 van.)
kész!
-
válasz
quailstorm #9680 üzenetére
Akkor ezt te írd le neki, mert itt mi az Ubuntuhoz értünk és nem a Windowshoz.
A GRUB 2 a már rég nem támogatott 9.10-es Ubuntu kiadásban lett az alaptelepítés része.
-
válasz
quailstorm #9677 üzenetére
Alapból az MBR-be rakja, de onnan kitúrta a Windows, hiszen az indul. Te mondtad az előbb, hogy a partícióra kellene hozzá telepíteni, hogy meglehessen azt adni, de jelenleg nincs ott.
Amúgy ez az öt másodperc nem tudom, hogy honnan jön, de én nem tapasztaltam még soha, semmilyen konfigon.
-
válasz
quailstorm #9672 üzenetére
De jelenleg sehova sincs telepítve a GRUB.
(#9674) sz.balazs.95: Nem szó szerint kell másolni, hanem ahogyan oda is írtam, az sdXN az az Ubuntu partíciója. Úgy mint például /dev/sda1 vagy /dev/sda2. Az MBR pedig ebben az esetben a /dev/sda lesz.
-
válasz
quailstorm #9672 üzenetére
Hogyan frissül a grub, ha el sem indul az Ubuntu?
-
válasz
quailstorm #9583 üzenetére
Én lassan 40 vagyok
Programot kitenni, pl a mucommandert szerettem volna, rögzítés a dockban - hibás parancsikont eredményezett. Tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy hogy lehet konkrétan ezt kihelyezni, mivel ez egy nem szoftverközpontos progi.
Egyébként pont tojok rá, hogy a chipset vagy a laptop gyártója tehet róla. Nem megy és kész. Gondolom rajtam kívül még kettő embernek van a világon Lenovi G580-a, és a másik kettő se írt hozzá drivert, vagy valami hasonló lehet vele.
Egyébként van driver, tök hivatalos nvidia driver, mint írtam is, fel is sikerült tenni (valamilyen mértékben / formában) csak működni nem sikerült neki.Szívás ez hogy 2013-ban egy korszerű oprendszer ennyire képes. Azt már meg sem említem, hogy az én aberrált hozzáállásom szerint egy modern oprendszernél élő internetkapcsolattal nem szabadna egyáltalán olyannak felmerülni, hogy drivert kézzel telepítek. Felismeri, felteszi, működik - ez volna kb a helyes metódus. Érthetetlennek tartom hogy ezen túlmenően gépészkedni kelljen mindössze azért, hogy működjön valami.
Azt meg azért nézzük már reálisan hogy az ilyen terminálos sudo-s apt-get-es telepítgetések úgy kb 20 évvel ezelőtt voltak korszerűek, amikor a dos volt a másik rendszer. Csak azóta kettő évtized eltelt, jóreggelt. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
quailstorm #9263 üzenetére
No, akkor jól tudtam, mert engem az a verzió érdekel igazán.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
quailstorm #9260 üzenetére
Lesz natív rendszer is, nem?
-
n00n
őstag
válasz
quailstorm #9257 üzenetére
Azóta kicsit már fejlődött. Jono Bacon az Ubuntu közösségi vezetője már ezt használja ([link]) és május végére már valószínű egész használható lesz. Kicsit tájékozodj mielőtt leoltod a dolgot. Szerintem nagyot fog szólni az Ubuntu Tocuh mert nagyon jó ötletek vannak benne.
-
megema
őstag
válasz
quailstorm #9090 üzenetére
Jobbat.
Majd kiderül, mert mindenképpen össze akarom hozni a dolgot.
Más:
Avimerge-vel összedolgoztam a kétrészes avi-kat. Amíg a kapott fájlméret 2 GB alatt van, addig semmi gond. Viszont 2 GB feletti fájlméret esetén, ha Samba megosztáson keresztül, Win 8-on nézem a filmeket, akkor a 2 GB feletti részhez ugráskor több másodperc a reakció és elkezd terhelődni a proci.
Van valami megoldás erre? Tudom, hogy egyes eszközök nem szeretik a 2 GB feletti videókat, de ha eleve egyrészeset sikerül találni, azzal mérettől függetlenül nincs ilyen gond.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9040 üzenetére
4.1.0.20-nál megy a drag & drop
-
Pano
addikt
válasz
quailstorm #9040 üzenetére
Nekem sincs bajom vele, csak a srácnak válaszoltam
A Windowsosnál nekem is jobban tetszik, mert szerintem átláthatóbb, nincs tele csicsával.
Egyedül ami nekem hiányzik belőle, hogy az üzenetjelzés az állapotsávon 13.04 alatt nem megy. Aki esetleg erre tud érdemi megoldást, azt megköszönöm -
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #9002 üzenetére
Az a legérdekesebb, hogy win alatt leformáztam. Erre az fsck után minden ugyanúgy visszajött. Semmi nem lett törölve. Tudom, hogy a win nem töröl valójában, de hogy ennyire.. Linux alatt egy kis javítás, és máris visszajött minden...
És igen, ezért az 5 mp-ért szenvedtem 2-3 órát.
-
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #9000 üzenetére
sudo fsck -r /dev/sdc1
ez lett a megoldás!
mindenem ugyanúgy ott van! -
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #8998 üzenetére
A Recuva már semmit se lát a lemezből
Pedig eddig mindenre ezt használtam... Lőttek a cuccaimnak? -
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #8995 üzenetére
Na, leformáztam gyorsformázással, így a gép már szóba áll vele, most pedig Recuva-val hozom vissza a dolgokat.
Csak aztán azt hozzá vissza, ami nekem kell...Majd ezt az ubis cuccot is megnézem, mert sokszor jól jönne.
-
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #8993 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Azért formázni még teljesen nem akarom, hogy meg legyen mindenem. De hogy tudnám megoldani? Most HBCD-vel próbálkozok, már a rajta levő összes ilyen progit kipróbáltam, de egy részük a pendrivetól kifagy... windows...
-
Pano
addikt
válasz
quailstorm #8986 üzenetére
quailstorm, Kendek: Köszönöm!
-
válasz
quailstorm #8375 üzenetére
linuxnak semmilyen szinten nem igénye a primary partíció, még a /boot-ot is rakhatod logikaira.
-
Tutu7030
veterán
válasz
quailstorm #8375 üzenetére
tutu@tutu:~$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 7109744 6790012 319732 0 64680 5223424
-/+ buffers/cache: 1501908 5607836
Swap: 2000056 10000 1990056
tutu@tutu:~$ -
Richter36
őstag
válasz
quailstorm #8231 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
quailstorm #8279 üzenetére
+ (#8280) hcl kösz mindkettötöknek az infókat, tapasztalatokat, vsz VB.n rápróbálok az ubira, azt majd meglátom a továbbiakat.
-
soldi3r
veterán
válasz
quailstorm #8286 üzenetére
'estet!
tudna valaki segiteni driverezessel kapcsolatban?
ha a notim alvo alvo allapotbol felebred, nem vilagit a wlan ledje, mukodik, csak nem vilagit -
válasz
quailstorm #8283 üzenetére
"Nekem hetekig tartott egy olyan korszak, amikor egymás után pakoltam fel a linuxokat, mert nem tetszett."
Nekem évekig. Csak aztán rájön az ember, hogy felesleges.A legtöbbeknek a túl különböző dolgok okoznak gondot - mondjuk Win8 csempe a céges gépemen...
...igaz, amióta van Start8, azóta nincs vele gond. -
válasz
quailstorm #8281 üzenetére
Én ugyan nem szeretném azt. Csak jobban tetszik az ablakok kezelési módja, de mellette megvannak az effektek, a betekintő módok, és a rétegzés. A Unity pl. nem jött be.
Meg ugye emellett használok (melóban) windózt - nem baj, ha nem különbözik alapvetően. -
King Unique
titán
válasz
quailstorm #8274 üzenetére
Első kérdésdre
Szal azt mondod külön partíció ubinak (mekkorát érdemes, ha fő (CAD/FEM) progikat inkább win7 alatt használom?
Tehát grub2-t erre telepítsem. ne csak simán MBR-re (én is hallottam storykat, h tönkrevágta win-ét), ez gondolom telepítésnél, v az említett progikkak manuálisan megadható neki, h oda rakja (utána eltávolítható vz)..
Elvileg van benne NVidia is, de csak Intel driverét tudtam feltenni win7/8 alatt is, ez fura, lehet ubi felismeri...
Dual kari miatt korábban kubuntot ajánlották, de ha azt mondod ubira is simán felmegy, akkor ok.Lehet először csak virtualboxban próbálom ki, majd utána élesben.
Kösz szépen az infókat, ha elakadok, lehet majd még kérdezek
-
válasz
quailstorm #8270 üzenetére
Asszem a Pistában jelnt meg ez először, de annyira nem érdekel, hogy utánanézzek -> legszívesebben elfelejteném a májkroszoftot, ha lehetne
-
válasz
quailstorm #8262 üzenetére
Sztem ennyire nem különbözik eymástól az ulti meg a többi, egyszerűen csak az ultiba tették bele azt a progit, ami kicseréli a nyelvet
-
Tamás88
őstag
válasz
Elmondom, hogy nem csak az ultimate-ban lehet nyelvet változtatni, hanem a többi változatban is. Pl Home Premiumban is meg tudod változtatni, csak mivel egy extrához rendelték a nyelvváltást, így ebben a változatban nem tették lehetővé, de külső programmal minden további nélkül megteheted. Egyébként megjegyezendő, hogy ez éppen nem legálisnak tekinthető.
-
Youri
veterán
válasz
Attól még, hogy az Enterprise/Ultimate változatokban a nyelvváltásra adtak egy felületet, még nem lesz más a rendszer felépítése, mint a többinek
A kernel nem kommunikál a felhasználóval, így nincs is beszélt nyelve. A dll-ek osztályleírók, nyelvük többnyire C++. Az emberi nyelven megjelenő verbális kommunikáció mind a shell része. A nyelvi megjelenítésért is a shell felelős. Ahogyan a nyelvi fájlokat is az hívja meg. A kernelnek mindegy, hogy az adott rendszer magyar, vagy szuahéli, ő nem fog emberi nyelven kommunikálni egyik réteggel sem. Nagyon kevered a dolgokat.
-
Youri
veterán
válasz
quailstorm #8255 üzenetére
Nagyon bátran használod a kernel szót, de látszólag fogalmad sincs róla
Maradjunk annyiban, hogy a kernel nyelve nem angol, hanem C/C++ Amit te látsz, akármilyen felületet, és kommunikál veled, az már a shell. Egy bootmgr újrarakás pedig messzeáll a kernelírástól.
-
válasz
Legfeljebb a Windows kényes részeit rakja újra, de új kernelt úgy, ahogy Linuxnál lehet fordítani, nem ír. A nyelvi fájlok meg valahol nagyon magasan vannak a kernel fölött, a kettőnek sok köze nincs egymáshoz.
-
válasz
quailstorm #8257 üzenetére
Teljesen elkülöníthető a winnyóz kernele is. Attól állítódott vissza, hogy felülírta a registryben a nyelvi beállításokat
A kernelnek semmi köze a GUI nyelvéhez. Mondjuk valszeg a kernelt is felülírta, egészségére
A funkcióját végülis ja, ellátja, helyreállít.
-
válasz
Biztos, hogy a kernelt? Vagy csak azt?
Másrészt, az a Lenovo saját cucca, nem a MS-é. -
válasz
quailstorm #8250 üzenetére
Már másodszr olvasom Tőled ezt a kernelújrarakás-dolgot, de kifejtenéd, hogy mit és hogyan raktál újra Windows alatt?
Egyébként meg az MBR nem a Windows-é, hanem az értelmes rendszereké, amelyek nem akarják kisajátítani maguknak a számítógépet.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #8252 üzenetére
Úgy rémlik egyszer raktam partícióra és valami nem lett jó, azóta tudom hogy grub2-t csak MBR-be, és azóta mindig jó.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #8250 üzenetére
"nem szabad MBR-be GRUB-ot telepíteni. "
Csak oda lehet, partícióra nem. Itt egy windows van csak, nem szokott gond lenni. Grub2-t meg nem kell uninstallálni csak felülírni az újjal.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #8248 üzenetére
Miért lenne vége? A grubban ott lesz. Legalábbis nálam így működik másik merevlemez esetében. (Nem SSD-t írtam, HDD-t)
-
Richter36
őstag
válasz
quailstorm #8228 üzenetére
Onnan sem indul
Kendek:
Kár, mert összességében teszik a rendszer. Gyorsabbnak érzem a 12.10 és 12.04-nél. Mintha a boot idő is gyorsabb lenne. Unity is egész használható már.
Na... majd visszatérek rá későbbKöszi mindenkinek a segítséget
-
válasz
quailstorm #8231 üzenetére
Na ez az, hogy nem túrja
Após viszont nem tudom, hogy, de korlátozott fiókkal is le tudta pusztítani
-
válasz
quailstorm #8228 üzenetére
A hálón másolás azért elég gáz... És az mindenhol, ahol dolgoztam, előjött eddig, ahol AD-s háló volt.
Amikor meg nem AD van, még rosszabbA driverhiány meg üzleti érdek
A legtöbbször ha régebbi HW-kre nincs driver winnyózra, az azért van, hogy vegyél csak újat
Az biztos, hogy a Linuxot nehezebb elrontani, de ha csak használja az ember, akkor nem is nagyon szokott semmi lenni vele.
Apósom meg csak "használja" a Windózt, aztán mégis pár havonta új install, mert úgy összetúrja. -
válasz
quailstorm #8225 üzenetére
Nekem senkinél sem repül. Após állandóan tönkreveri. Barátnőmnél jajnemtudomlelehetefrissíteni, ezmiértváltozott, haeztfelrakomösszedől (össze is dőlt már párszor).
A céges gépemen a 8 összeakadt a BIOS-sal, BIOS update-ig fagyott (A Win7 nem.)
Win8-on a céges vason mai napig nincs Bluetooth-om (Dell).
Tartományban hol másol, hol nem. Ha másol, és megáll közben, akkor valszeg addig ott marad az ablak, amíg újra nem indítod(Ezt két AD-ben is volt alkalmam tesztelni...)
Vagy látja a hálón a többi gépet, vagy nem.
A saját gépemen ha néha el kell indítani a Win7, akkor az kín, annyival lassabb a KDE-s Ubinál.
A Win8 (béta) feltelepítése a saját gépemen egy IDE-s winyóra 2 nap volt...
Ezek a mindennapok. XP-től Win8-ig minddel vannak ilyen tapasztalatok.Mondjuk nem játszok, az FX5200 csak azért van anyám gépében, mert ingyen kaptam, kimeneti csati nélkül, azt pótoltam rajta, és azóta jó. Az eredeti Gf2MX-nél mindenképp erősebb
Egy 2600+-os AthlonXP mellé simán jó. Ezen az Lubuntu tök jó.
-
válasz
quailstorm #8223 üzenetére
Ha nem találkoztál a winnyóz bajaival, akkor neked jó
Nekem mindig a család + ismerősök winnyózos gépeivel van bajom. Rendszeres.
Ami a Linuxosokkal volt eddig probléma az
- flash nem támogatja a FX5200-at
- Nvidia zárt driver hiba
- idiótán belőtt Pulseaudio, de az is megoldódottEzek azért nem annyira a Linux hibái.
Mondjuk a francnak kellenek az újdonságok (már ugye mit értünk újdonságok alatt), működjön jól. Ennyi
Most nekem sem LTS-em van, de kb. problémamentes. A régi laptopokon meg Lubuntu, anyám gépén szintén, frankón megy mindegyiken. -
Nkboy
senior tag
válasz
quailstorm #8218 üzenetére
Tudod, ahány felhasználó, ahány géptípus, annyi vélemény létezik. Szerintem ezért nincs értelme az összehasonlításnak.
Én, például Kubuntu-t használok. 10 emberből 9 szidja, hogy bugos, meg, hogy a KDE sz@r, nekem érdekes módon, semmi bajom nincs vele. Most akkor van értelme a összehasonlításnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest