- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lev258
veterán
válasz
RaZroX #28373 üzenetére
Windows alól frissítsd a BIOS-át.
Ubuntu alatt valószínűleg azért kapcsolt le, mert volt egy BIOS bug, ami miatt nem megy a hűtés és túlhevül. Ezt idővel javították. Tudom, mert kitartott mellettem pár évig egy ilyen gép. Egyszer télen kinn az udvaron telepítettem fel (garantált hűtés).
(Megjegyzem, ugyanez XP alatt is előfordult, ha nem volt telepítve az Acer saját energiakezelő alkalmazása.)
Egyébként Ubuntu Mate, Xubuntu, Lubuntu, esetleg Linux Mint mehet rá. -
-
-
törölt tag
Szerintem akkor is az első vinyó első és egyben elsődleges partícióját akarja. Ekkor az Ubuntu telepítésekor kell figyelni, hogy a grub az első lemez mbr-jébe kerüljön, különben (a bootolandó hdd-t kiválasztva) kézzel kell indítani minden boot után. Vagy ilyesmi.
De miért akarod utólag? Hogy mielőbb Ubuntud legyen?
Ne siess! Nem éri meg.
-
törölt tag
Én egy 80-as vinyóval kaptam a notebookomat, előtelepített XP-vel. Ubuntu telepítő iso-be, reboot, live mód, és a telepítés során az Ubuntu telepítője, partícionálója mindent megcsinált szépen. A Win mellé telepítős opciót kell választani. Ebből adódóan először az XP-t telepítsd!
-
stopperos
senior tag
Csak olvasni lehet. Mást nem tudsz, mivel az ufs van rajta, azt csak olvasni lehet. A kernelből ki szokták hagyni a forsítás során az írást, mert általában csak a gond van vele
Ha nagyon akarod módosítani, akkor a BSD-k világa felé kell kacsingatni, mert azokban van ilyen fájlrendszer. Mondjuk pcbsd, freesbie. Ezekből van live cd is.http://www.pcbsd.org/en/download.html
-
-
-
-
-
-
Indítólemez-készítő, ha települőt akarsz készíteni.
Amúgy nemtom, én régóta KDE-t használok, de nem sok bajom van vele (igaz, témázni még nem próbáltam).
Esetleg a téma készítőjének írni, hogy most akkor hogyan?Amúgy sudo apt-get install kdm-theme-manager , vagy hasonló? Vagy synapticban rákeresni, ott nincs ? :S
Gnome3-at nem ismerem, de a 2-ből nekem is elég volt
-
Akkor én nemtom
De mondjuk kicsit utánanézhetnél, amíg itt a válaszra vársz
-
-
-
-
-
-
MacCaine
őstag
-
-
-
Syl
nagyúr
-
fradi81
veterán
Hello
Ha jól rémlik most nemrég írt valaki akinek llyen videókártyája van, és a kereső azt adta hogy a 11.10-ben van hozzá még driver, de utána nincs. De próbáld ki mire képes egyáltalán a unity 2d, vagy amit még megnézhetsz az a 12.10-re épülő gnome shell remix, hasonló felülettel, többen írták hogy gyorsabb. De ott van még a KDE és a MATE is.
u.i.: lehet nem érdekel, de az ősrégi gépedtől nem várhatod el hogy egy mai fullosabb rendszer jól fusson rajta, unity a leglassabb az összes felület közül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged