- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szöveges fájl futtathatóként->adj neki futtatási jogot (jobb klikk, tulajdonságok, jogok, alul pipa be (futtatható)), majd duplaklikk, jön az ablak, hogy mit szeretnél RUN / run in terminal / display (ez fájlszerkesztőt hoz be) / cancel..
Ubuntu One: igen, nem lehet igazából simán X-szel kilépni, ez igaz. A beállításaiban ki lehet venni az automatikus indulást, vagy a startupból. Így kézzel kell majd indítani.
Nem a Unity hibája ezek, azt kell, hogy mondjam.
@weinmaker: Ott is kérdezték már, hogy úgy nem megy-e, hogy a /boot kap egy külön FATos partíciót, amikor feltelepíted. Ha a linux kernel elindul, akkor ő már megeszik mindent.
-
-
-
-
God Vazzeg
veterán
Ezt találtam:
"Hi!
Csatlakozol LAN-ra majd az ifconfig parancsal megnézed melyik hálókártya kapott ip-t.
Legyen ez a példában mondjuk eth1...
sudo apt-get install wondershaper
sudo wondershaper eth1 1024 512
A példában az eth1 sávszélességét korlátoztuk, a letöltést 1024 KB/s-re a feltöltést meg 512 KB/s-re.
Hogy ne kelljen mindig bepötyögni célszerű, a hálózattal egyidejűleg indítani.
Ehhez:
sudo nano /etc/network/interfaces
majd add hozzá a következő sorokat:
up /sbin/wondershaper eth1 1024 512
down /sbin/wondershaper clear eth1
CTRL+O (mentés), CTRL+X (kilépés), enjoy"
Próbáld meg hogy a letöltést 20x1024-nek adod meg, tehát 20480-at adj meg..
-
-
-
-
A wondershaper megy dinamikus IP-s eszközökre is, én csak úgy használtam.
Hogy mi a hiba, azt itt nem feltétlenül tudjuk ám megmondani, mert az alapján, amit beírtál, ha jól emlékszem, mennie kéne, a gépedbe meg nem látunk bele - itt sem ülnek mindenttudó emberek
. Hogy 10mbit felett miért lesz végtelen, az jó kérdés. Gúgliztam utána, de nem nagyon találtam semmit olyan esetről, hogy egy bizonyos határ felett végtelenre vált.
Az a baj, hogy melóban én is csak a gúglira hagyatkozhatok, mert itt windóz van -
törölt tag
"arra az eszközre kell alkalmazni, amelyiknek nem a router által kiosztott ip címe van, tehát nem 192.168.x.x"
Őőő. Akkor milyen?Wondershapert nézegettem most, VBoxban. Sajna, csak 20Mb/s-es netem van. 19000-re és 900-ra állítva ~14-15Mb-et és 0,9Mb-et mértem.
Esetleg annyit csinálhatsz, hogy az /sbin/wondershaper fájlban a #!/bin/bash-t kiegészíted egy -x-szel, azaz így néz ki az első sor:
#!/bin/bash -x
Ezután indítva mindenfélét kiír, lehet, lesz benne valami, ami jelzi a hibát.
-
Figy. Pár ezer másik embernek teljesen jól megy a wondershaper. Tehát akkor valószínűleg az oprendszer a hibás
.
Én úgy vagyok vele, hogy ha elolvasok egy leírást, amit egy csomóan visszaigazoltak, hogy működik, megcsinálom, és nem megy, akkor valószínű nálam nem jó valami, vagy én vagyok a béna. Ezt most oprendszerfüggetlenül írtam. -
Első találat volt gugliban, apafej. Értelemszerűen átírod a limiteket és az ip-címeket és végrehajtod, amit a keretes rész alatt írnak.
-
-
Kari1
aktív tag
Igazából nem értem hogy itt mi a probléma? Wondershaper-ben 20000 kbit-et állítottál be (ami kb 20Mbit) a speedtest-en pedig kb 8Mbit-t mérsz ami ez alatt van ugye. Lehet hogy olyan külföldi szervert választottál ki ahonnan nem tud max sávszéllel tölteni vagy ha másik gép is használta a netet akkor azért kaptál kisebb értéket.
Szvsz, először kapcsolj ki minden korlátozást majd keress egy olyan szervert ahonnan max sávszéllel töltesz. Ezután kezd el csökkenteni a Wondershaper-ben a sebességet.
-
-
gery2123
őstag
Hú ezt nem értem. Miért is kell lekorlatozni? Ha netezel azzal a másiknak nem lesz lassabb a net. Plane nem 50 mb netel. Ha meg toltol le, (feltéve ha torrent) akkor a kliensen belül beallitod hogy mi legyen a max le és fel. Vagy én vagyok eltevedve? Nekünk 20-as net van 3 használjuk, ha tudom hogy a többiek fent vannak, vagy itthon akkor ha töltök lassitok.
Vagy ti azt akarjátok hogy, az 50 - es net felét felét hasznaljatok? Bocsi ha egy kicsit leba....an hangzott az írás, nem bantasból írtam, csak nekem fura. -
Nemtom, nekem a wondershaper annyi volt, hogy beírtam neki a megfelelő mértékegységgel a limiteket, és tette a dolgát. Asszony gépére kellett ilyen script, csináltam egyet, ami korlátoz, meg egyet, ami feloldja, ikon az asztalra mind a kettőnek, és ment.
Hogy /bin/sh vagy /bin/bash az nem nagyon számít, mind a kettővel kéne mennie, ha jól tudom.Szobatárssal, ilyesmivel nem foglalkozni, majd amikor ő fut bele valami windóz bugba, akkor te röhögsz. Ez pont olyan, mint azért venni új autót, hogy felvágj a szomszédnak
-
joecontra
addikt
Köszönöm a sört, jól fog esni.
Üdv,
J -
quailstorm
félisten
Nemrég írtam le, itt: [link]
Egyszerűen a két paranccsal kikeresed az adatokat, és megírod a fájlt. Legtisztább, működik. Az NTFS beállítóeszközök 12.10 óta nálam nem hajlandóak működni, csak force close-olnak. NTFS-3G csomag kell hogy fent legyen csak.
chmod +x fájlnév
A jelszavas dolog érdekes kérdés, de ha eleve rootként indul, az is megoldás.
-
b05co
tag
Második újraindítás után lefutott szépen, azóta működik! Aki ezt a tippet írta itt annak egy virtuális sör jár
Másik problémámra valaki ötlet? (Futtatható fájl készítése szövegesből, csak terminálba akarok autómatikusan bevinni pár sort...) Itt eszembe jutott még egy dolog, a root jelszót meg tudom adni valahogy előre, már hogy ennél a bizonyos sor lefutásánál ne kérje be?
-
b05co
tag
Itt visszaolvasva találtam ezt: apt-get install gksu
Megtörtént, elindítottam az NTFS toolt, most megy is, beírtam a jelszót és ennyi... Utána nem jelenik meg semmi. Terminálból indítva gksu-val bejön a program, rámegyek hogy autómatikus konfiguráció majd terminálban ír hibát... Ötlet? -
BoB
veterán
Ha nem kell állandóan változtatni, akkor elég a tűzfalban megadni szabálynak. Lehet felhasználóra, időre állítani.
Iptables Restricting Access By Time Of The Day
How to restrict user's access to the internet for time intervals?
-
BoB
veterán
Nekem tökéletesen működik a chrome, szerintem ott más gond van, de eltávoltítani úgy tudod hogy beírod ezt a terminálba: sudo apt-get purge google-chrome-stable
+ a tárolót is ki kellene venni, azt meg tudod oldani GUI-san a szoftverfrissítés beállításainál. (terminálban passzolom mert nem ubuntut használok)
-
HuMarc
veterán
4. Be lehet állítani, hogy mit csináljon, amikor eléri a kritikus szintet. Be lehet állítani, hogy ne csináljon semmit, és akkor nem kapcsol ki.
2. A Dash-en alul a második (A betű) ikonra kattintasz, akkor a Telepített c. részben az összes ki van listázva. A jobb felső sarokba kattintva tudod őket szűrni. De szvsz gyorsabb keresni.
1. Én alig használok torrentet, de amikor igen, akkor az alap Transmission tökéletesen megfelel (nekem). Mondjuk itt a topikban pont ma panaszkodtak rá, szóval érdemes kipróbálni egy-két másikat is.
Én kérdésem:
Sziasztok! Syl tanácsára megpróbáltam beállítani azt, hogy az egeret bizonyos sarokba húzva előjöjjenek a Munkaterületek, viszont mikor beállítottam, teljesen meghülyült a rendszer. Többszöri indítás (és a beállítások kiszedése) után normalizálódott a helyzet, viszont egy probléma továbbra is fennáll. Ezt látom háttérképnek:
(Kattra nagyobb lesz, lehet találgatni a nevem)
Ez nem egy ügyes screenshot, látszik, hogy be vagyok lépve, látszik, hogy másik háttérkép van beállítva, mégis, erre (ez volt beállítva eddig, mert most a laptop kijelzőjét használom, és hülyén nézett ki rajta az 5:4-es arányú kép, ezért beállítottam az egyik alap háttérképet) rásült a login képernyő és átállítani sem hagyja magát.
Mit csesztem el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest