- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
Aktív témák
-
Greenebola
senior tag
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39693 üzenetére
egyszerűen nem megy ezzel is próbálkoztam tegnap ,de nem sikerül.
a root könyvtárba találom meg a .local/share/ mappát ott nincs benne applications könyvtár létrehozom majd jobb klikk dokumentum létrehozása ->> üres fájl azt átnevezem ,hozzá adom a sorokat.
De a kellékek között nincs és nem is találom dashban se.
Ha a dconf-editorban az unity alatt beírok és kilépek majd visszalépek nincs ott amit beírtam.
-
jFox
addikt
válasz
Kendek #39617 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, a kozolt én is próbáltam, de akkor sem világosodott ki. Ellenben egy RIP-linux-szal be bootolva minden frankó volt.
Aztán megegyeztünk, hogy teszek rá neki Mandrivát. Azt jobban ismerem.
De amikor elkezdtem telepíteni a 2011-es verziót, az is ugyanezt csináta.
A fura az, hogy ott van a kép, csak lekapcsolja a lámpát.
Most már rátettem, egy 2010-es mandrivát, azzal műxik jól, de jó tudni ezt a trükköt. Majd legközelebb alkalmazom.
Ja és már grub menü sem jött be, vagy ubi-nál az nincs? -
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39590 üzenetére
Visszakaptam az asztalom
Köszönöm Nagyon segítőkész vagy!
Van rendszer mentésem igaz ,de ha van rá mód akkor nem akarom használni ha valami gebasz van ,most is csak egy parancs volt és minden rendben.
Én ezzel próbálkoztam ezt találtam ,de nem volt jó.gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz -
aag
őstag
válasz
Kendek #39548 üzenetére
Gondoskodtál a külső modulokat beforgató csomagok kompatibilitásáról? Gondolok itt például a zárt grafikus meghajtóra.
Nincsen zárt meghajtóm egy sem.
GNOME 3 esetében maximum a Fallback módot tudod használni
Nem, sajnos azt sem.
Egyébként most én is hanyagolom a Unityt
Nahát, pedig nagyon odavoltál érte, amikor én már rég leszaroztam.
Az AWN-t használtam korábban. Mindig is tetszett, de leírhatnád, hogy akkor mi is a pontos menetrend, amivel meg lehet valósítani. Tudod kínlódnék még egy picit. Élvezem.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #39541 üzenetére
Ki bírod forgatni a szavaimat, az tényálladék. Pedig érted amit leírtam. Szeretnék az ubuntunál maradni. A 10.10 alá nem tudok tenni 3-as kernelt, mert föl sem áll. A 11.10-esben pedig nem lehet lecserélni az Unityt GNOME 2XX-esre. A GNOME3-as meg szar, tele van hibával. Most akkor pontosan hogyan képzeled el a dolgot? Figyelek, mesélj!
(#39543) Kendek: Neeee, ezt azért nézd már ki belőlem!
-
aag
őstag
válasz
Kendek #39533 üzenetére
én azt hiszem, hogy élvezed a vele való kínlódást
Sőt! Biztosan én vagyok az-az egyetlen hülye, akinek a kedvéért az egész Unity-fejlesztést csinálja az Ubuntu. Így gondolod? Szegény Ubuntu disztribúció, milyen kedves, hogy az én kedvemért megteszi ezt a nagy-nagy szívességet.
Már megint azt próbálod beadni, hogy mindenki normális, csak egyedül én vagyok a helikopter. Pedig nem így van. Kellene az új kernel, mert reményeim szerint azzal működnének bizonyos hardvereim és bizonyos alkalmazások megfelelően. Csakhogy az új kernelhez sajnos kötelezően társul az új barom felület. Biztosan én vagyok a hülye, hogy próbálok ezen a buta-buta állapoton úrrá-lenni?
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #39504 üzenetére
Addig nem érdekes, amíg magának oldja meg a gondokat a veterán júzer. Akkor van gond, amikor megállás nélkül jönnek a kérdések s kérések a windowsról áttért friss júzrektől az ember meg kapkodja a fejét, hogy mi is van. Az embernek meg vagy elmegy az ideje, vagy már idegében elküldi a windowsba a júzert. És megjegyzem: a hétvégi júzerek környékén még alacsonyabb a unity népszerűsége - őket már az ablak gombok balra helyezése is sokkolta - aminek kb. annyi értelme volt, mintha egy billentyűzeten balra tették volna a numerikus billentyűket. Szerintem azoknak való akik a PC előtt is a mobiltelójukkal mókolnának. Hogy a fenébe akarnak 200 millió júzert 5 év alatt ilyen filozófiával? Helyükben még a nem LTS verziókat is csak a fejlesztőknek tenném elérhetővé, mert több gond van velük mint haszon. Alapból kiforratlanok. Ha valaki véletlen eltalálja, hogy windows mellett ubira is fejlesztk akkor helyből csak az ubiból 4-5 verzióra fordíthat - mert ugye alapjúzernek PPA vagy .deb kell, nem fog cmake-ezni.
Ha már valami használhatót akarnak, akkor csinálhatnának 1DVD-s kiadást, amiről akár az öreganyám is önállóan fel tudná telepíteni ha a gép girnyó, magától a Lubuntut, ha nem választhatóan Gnome(2)-t, KDE-t, Xfce-t, hozzá izlés szerint a unity dokkolót, awn-t, vignyetákat meg miegymást, és még a gombokat is oda pakolhatná, ahova akarja. Mert az a gond, hogy már nem a kipofásításhoz kellenek atweaker progik, hanem az alapvető használhatóvá tételhez. -
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #39496 üzenetére
Különben érdekes, hogy nem csak a gyalogjúzerek, hanem a komolyabb linux atyúristenek részéről is szinte csak negatív vélemény van az egész uniti mizériával kapcsolatban, mégis erőltetik. Szerintem ha már egy LTS-t is eltrágyáznak vele, a jeligét nyugodtan válthatják "Linux for Pervert Beings"-re.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #39496 üzenetére
Jó-jó, megmondtad, de ez majdnem úgy festett, hogy mindenkinek jó, csak én vagyok a helikopter. Közben az van, hogy valóban úgy szar az egész, ahogy van.
Nemrég betettem ide a Full Circle Magazin 50. számának magyar fordításából egy linket. Világos és tiszta vélemény volt. Ezren csatlakoztak egyből. Az Ubuntu letért a szerethető pályáról. Szóval a fejlesztés vezetője a helikopter... -
aag
őstag
válasz
Kendek #39489 üzenetére
Amúgy meg igen, én azt gondolom, hogy akiben nincsen annyi akarat és elszántság, hogy megismerkedjen a rendszerrel és elsajátítsa a használatát, annak nem való az Ubuntu, mert csak szenvedni fog vele.
Szerintem:
Akiben van annyi akarat és elszántság, hogy megismerkedjen az Ubuntu 11.10-el az csak szenvedni fog vele. Az utolsó jó verzió a 10.10-es volt, de azon is sokat kellett reszelni és vasakat görbítgetni hozzá, hogy egyáltalán alkalmas legyen valamire.
Na így valahogy!
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #39477 üzenetére
fél éve használom lassan megelégedéssel. az, hogy most egyes dolgok pont olyanok amit én használok nem a megszokott módon települnek vagy működnek arról én nem tehetek . Igencsak megkedveltem az ubit így szerintem ne te döntsd el már barátom ha nem haragszol, hogy mi való nekem. ezért mert te évek óta benne vagy és magas szinten műveled a linux t amit én el is ismerek és alá is írom de azt, hogy másokat piszkálj azt már nem fekszik a kis bendőmnek. Úgyhogy tessenek egy szívességet tenni nekem.
Szendevés és befektetett munka hozza meg a gyümölcsét . -
róland
veterán
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39404 üzenetére
Igen persze azt tudom, automatikusan bejelentkezik a gép nem kér felhasználói jelszót és az a bibi hiába a shellt használom újraindításnál mindig az unity jön be.
Automatikus bejelentkezésnél nem lehet valahogy megoldani ,hogy ne az unity induljon?
Olyan macerás így állítgatni vissza kijelentkezni aztán shell. -
Lacces
őstag
válasz
Kendek #39389 üzenetére
Lehet buta kérdés, de honnan tudom biztosan beszerezni a nyílt meghajtót?
Azt hittem, hogy itt ez az, ami a zárt meghajtóknál felkínál. Az AMD-s oldalon lévőre meg gondolom nem ezt használják (fórumozásnál vettem észre, hogy nem erre utalnak)
A bináris atix.org meghatjó fel van rakva.
Esetleg arra gondolsz, hogy deaktivizáljam a zárt meghajtót?
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39362 üzenetére
Az a baj ki volt kapcsolva a hangfal telepítéskor megnézem majd live cdről. Csak töltök még már nem sok van hátra most nem lépek ki.
Megnéztem terminálba lspci
Multimedia audio controller: nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio ControllerOlvastam olyat elöbb ,hogy van telepítéskor hang aztán Videó kártya drivert felrakták és nem volt.
Ha az alsamixert megnyitom Nvidia GPU HDMI/DP ,de semmi beállítás nincs benne tiszta üres hmm ez a videó kártyához tartozik. -
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kendek #39278 üzenetére
"(#39277) pocokxx: Particionáláskor csatoltasd a meglévő partíciót ugyanúgy a /home alá, formázás nélkül. Ha a beállításaidat nem akarod átvinni, akkor pedig töröld a saját könyvtáradból az összes rejtett könyvtárat és fájlt még telepítés előtt."
Egyetértek a fent leírtakkal, anniyban egészíteném ki, hogy szerintem ajánlatos új felhasználó nevet adni az új linuxon (vagy a régit átnevezni a telepítés előtt), és akkor nem lesz gond a már meglévő home partíció tartalmával és a fájlok jogaival.
Mert az új linuxon feltehetően új userID lesz. -
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39275 üzenetére
Hát befizettem a "tanulópénzt" időm , türelmem volt ,de az el is fogyott rendesen
Már az elején gyanakodtam ,hogy valami nem lesz jó és yes tényleg nem amikor telepített akkor sorjában hiba üzenetek szinte a végéig aztán újraindítás ahogy bootolt hiba üzenetek.
Bejött a desktop ott aztán váratlan hiba sorozatok, alkalmazásprobléma stb vagyis használhatatlan.
Rendszermentből vissza állítottam ahogyan írtad jó lett , bár vannak furcsaságok pár oldal mint pl PH,Ubuntu teljesen szét voltak esve ,de vissza kaptam a rendszerem.Na mondom megpróbálom felrakom a 11.04et és egyből frissítem na itt nem voltak hibák az elején szépen elment a végéig mikor azt kaptam ,hogy ubuntu desktop nem telepíthető
restart és ugyanúgy error a bootkor és megint alkalmazásprobléma, leáll,rengeteg hiba üzenet.Úgy döntöttem leszedem majd ha megjelenik és tiszta telepítést csinálok.
Hát nem jött össze a zökkenőmentesség nagyon nem.
Csak az bosszant ilyenkor ,hogy minden újabb megjelenésnél ami fél évente van rakjam újra teljesen a rendszert. -
márNemKereső
tag
válasz
Kendek #39282 üzenetére
Én csak a telepítőről beszélek, hogy nem szemetel bele a formázás nélkül átadott partíció tartalmába.
A /etc/skel kizárólagos használatában egy ideje nem bízom... volt rá példa, hogy végül mást találtam a frissen telepített rendszerem vadonatúj userének a home-jában, mint ami a skel-ben volt. De lehet, hogy csak én nyúltam mellé, mindenesetre óvatos vagyok azóta. -
márNemKereső
tag
válasz
Kendek #39278 üzenetére
Rosszul tudom? Ha formázás nélkül adja oda a telepítőnek a partíciót, akkor az ott tárolt állományokhoz, könyvtárakhoz egyáltalán nem nyúl -> ha kitörli a rejtett fájlokat, attól még nem kapja meg az újonnan telepített rendszer default beállításait.
Ilyen esetben én azt szoktam csinálni, hogy hagyom egy partícióra települni és utólag írom be az /etc/fstab-ba a /home-ot. Az eredetit átnevezem és a rejtett fájlokat, könyvtárakat az újból átmásolom a régibe.
-
róland
veterán
válasz
Kendek #39254 üzenetére
Én nehezített pályán dolgoztatom az Ubuntut. WUBI-val van telepítve a netbookomra.
Új kiadásnál általában eldobálja a wifi-t, s a bluetooth-os egerem csak úgy működik ha előbb Windows-t indítok, majd újraindítom a gépet, s úgy az Ubuntut. Aztán az első kernelfrissítés után minden működik, ahogy kell. (Határozottan érdekes a probléma.) -
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39259 üzenetére
Okés időm van belevágok a gnome shellre is kíváncsi vagyok. Van egy mai mentésem,
A kérdésem ami fontos még ha baj lesz pl nem indul majd a frissített rendszer valami oknál fogva akkor be bootolok live cd-ről és utána ,hogy bírok rendszer vissza állítást csinálni? Mármint Live CD/USB-ről? -
aag
őstag
válasz
Kendek #39254 üzenetére
"Lehet, hogy a 3.0.4-es vanillával csudajó megy a Pisti gépe, majd felfrissítik 3.0.6-ra és máris nem működik megfelelően az (...)"
Rengetegszer jártam már így. Jó volt a DVB-T hangja a csigatévének, meg az rtlnek. Aztán frissítettem és onnan elnémultak. Szépen nyomtatott a Xerox nyomtatóm kétoldalasan. Aztán frissítettem és onnan aztán már csak egyoldalast nyomtatott, a hátsó lapra kerülő anyagot lenyelte. És még lehetne folytatni a sort. De én bizakodó típus vagyok. Majd holnap!
-
aag
őstag
válasz
Kendek #39215 üzenetére
Még ezt a verziót csütörtökön letöltöm és kipróbálom. Szánok 1 napot a tesztelésére. Ha ebben sem működik a nyomtatóm, ha ebben sem jelzi ki a legelterjedtebb csipszetes alaplapom proc-hőmérsékletét, ha ebben sem lesz hangja a DVD-T tévéadásoknak, ha nem lesz videó-gyorsítás az ezen a bolygón legnagyobb számban eladott Inteles videóvezérlőhöz, ha nem tudok pár kattintással egy DOS-os bootolást megcsinálni egy pendrájvon, ha ... ésígytováb, -ésígytovább. Szóval ha nem lesz használható valóban, ha úgyis állandóan át, -meg át kell mennem a windowszra, akkor úgy törlöm le, mint a szél. És akkor vissza a gondtalan munkához az xpén. Így áll a bál. Én reszelgetni, vasakat görbítgetni nem fogok a fejlesztők helyett. Bekephassák, hogy folyton a használatot akadályozó csilivilik fejlesztésén jár az eszük, ahelyett hogy a hibátlanságra, a valódi használhatóságra törekednének.
Talán még kipróbálom a szintén nemsokára debütáló susét, de már előre látom, hogy..., nade ne legyen igazam! Majd meglátom mit tud nyújtani nekem a linux 20011 évvégén a 2001-es kiadási évű XP-vel szemben...
-
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39075 üzenetére
Köszönöm a segítségeket tanácsokat pálinka le is csúszik gyorsan most.
Hely az van a rendszer 10GB abból van 5 a home 20 abból van 15.
No érdekes kb 12 restart után a rendszerment még mindig megyen ilyen vangondolom ezért lett lomha a gép de alig bírok most is írni akadozik.
(#39076) PuMbA akkor ez okozza a gondot tuti. Tweakbe kiszedtem leszedett sok csomagot ,de hagyott is szoftverbázisból kipróbálom szedni (törölni) őket.
Gondolom ott mindent kilehet?
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest