- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
Aktív témák
-
válasz
Kendek #42020 üzenetére
Ja, azt mondjuk nem tudtam, hogy a grub MBR-ben levő része pontosan mit tartalmaz. De akkor nyilván semmit az indítandó rendszerekről.
Ha valakinek nem megy az Abevjava Oneiric-en (hamarosan szükség lesz rá :S ) :
- Jar file letölt
- terminálba java -jar abevjava.jarA NAV/APEH oldalon a telepítővel csak letöltötte a progit, telepíteni nem tudta.
-
G4bi89
senior tag
válasz
Kendek #42022 üzenetére
Na király köszi
Most probálgatom az Unity -t eddig 10.04 volt fent illetve 1hete megnéztem magamnak a Linux Mint ~ Lisa -át.
Eddig az tűnt fel, hogy jó lehetne de mindig ott van valami kis apró dolog ami idegesítő.Lisa Unity -ben ha szabad így fogalmazni az tetszett, hogy bal felső sarokba vittem az egeret és egyből feldobta a felületet míg itt ubiban kattintani kell.
Amitől *** kapok azaz egybevont menü. Lehet megszokom de iszonyat idegesítő meg értesítésgyűjtő terület hiánya. (igen láttam valahogy odalehet varázsolni) Indikátorok sorrendje sem változtatható!?
Az új szoftverközpont is a halálom első dolgom volt a synaptic felpakolása.
Opera ikont is kitettem a dockra és nem jelent meg szóval vannak még apró bugok. Igaz hála mindenre van megoldás. [How to add Quicklists for Opera in Unity]Talán LTS verzióra összedobják annyira, hogy ezek az idegesítő dolgok eltűnnek.
-
-
rybank
senior tag
válasz
Kendek #41872 üzenetére
Kiegészítem Kendek kolegát azzal, hogy optimálisan van beállítvan a rendszer. Ha akarsz valamit és root jog kell hozzá könnyel el tudod érni. Azonosítod magad jelszóval.
Alapértelmezetten viszont nincs szükség ilyen komoly jogosultságra, több a kár, mint a haszon belőle. És a jogosultságok a biztonság egyik alap pillére. -
Thusor
őstag
-
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek #41744 üzenetére
32-esnél írás eddig nyerőnek tűnik. Köszöntem.
Skype-ban látom a képet.
Igaz még nempróbáltam ki partnerrel de remélem mennifog
Amúgy ezt egyszer kell csak elindítani vagy minden gépindításnál?
Ha igen hogy lehet file-ba beletenni hogy egyből gyorsan letuttassa a
parancsot ha használni szeretnénk. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek #41271 üzenetére
> sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype
ERROR: ld.so: object '/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.Ezt a hibát dobja erre a parancssorra:
sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype"De a camera működik camera szoftverrel lesem akkor ott látom a dolgokat a skype-al meg nemlátnak semmitse. Igaz a partnernek meg windózos kliense van.
-
floatr
veterán
válasz
Kendek #41616 üzenetére
Egy kicsit maszatoltam PM témában, és eléggé úgy tűnik, hogy egy rapszodikusan visszatérő problémába futottam bele, ami a mainstreamben is jelen van. Az upowerd megeszi a CPU-t, és teszi ezt egészen addig, amíg a processzt ki nem lövöm. Ha kilövöm, akkor viszont nem lesz energiagazdálkodás, ami egy netbookon elég necces.
Több javaslatot is olvasgattam, package downgrade, cpulimit, os downgrade... öehh, őrület. Gyanítom akkor, hogy bármilyen variánst telepítenék, akkor is ott szopnék vele.
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #41610 üzenetére
Hello Kendek!
látom te lubuntus vagy, én telepítettem 11.10-es ubira lxde-t, és gyorsabb lett mint bármilyen előző felület(asztali környezet). a kérdésem az hogy lubuntuból hosszan támogatott verziók vannak? és mikori a legutolsó? érdemes-e újratenni a rendszert egy lubival, attól még gyorsabb lesz, vagy nem? -
>-48-<
aktív tag
válasz
Kendek #41610 üzenetére
Köszönöm a választ!
Egy 75GB-s partíción terpeszkedő szinte szűz telepítésről van szó. Összesen kb 8GB adatom van a gépen. Ezért találtam picit furán soknak a szükséges időt.
Egyébként sógorom munkásgépén win7 van és mivel épp térítem, ciki lenne ha bejelezne az egyik pendrive-omra. Ez csak ilyen elvi dolog tudod.
Azért a clamav-ot választottam, mert az tárolóból telepíthető. Paranoid állat vagyok tudom, de nem bízom a vírusirtó cégekben.Amúgy meg hallgatok az okosabbra és szarok a vírusvédelemre. Sógorom meg használjon linuxot és akkor neki sem kel majd izgulnia!
-
-
-
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek #41543 üzenetére
Telepítettem a kiterjesztést is de ezzel az üzivel fogad.
Az USB alrendszerhez történő hozzáférés sikertelen.
A VirtualBox jelenleg nem férhet hozzá az USB eszközökhöz. Ezen változtathatsz, ha a felhasználód hozzáadod a 'vboxusers' csoporthoz. Részletes magyarázatért nézd meg a Felhasználói kézikönyvet.Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x00004005)
Komponens:
Host
Interfész:
IHost {dab4a2b8-c735-4f08-94fc-9bec84182e2f}
Callee:
IMachine {5eaa9319-62fc-4b0a-843c-0cb1940f8a91}VMware-val nem is foglalkoztam tovább amúgy.
Nemtelepült azt hagytam is. -
válasz
Kendek #41507 üzenetére
Ezt értettem, csak nem voltam benne biztos, hogy jól dekódolom a "vezérlő" fogalmát... (ezek szerint igen)
Most fordul kicsit több befordított dologgal, de amúgy eddig is benne volt a generic pata support, az ata_piix, és hasonlók (i440bx, azt az ólajtó is kezeli kb.).
A .config-os mókát meg köszi, ha nem fog menni, kipróbálom úgy, mert ugye a többi kernellel megy. -
válasz
Kendek #41499 üzenetére
Nem hinném, de megnézem...
(Mit keressek? Rootfs-t, vagy az ext4-re gondolsz? Utóbbi bele lett fordítva...)@Babetta-X : NTFS-t jól kezeli a Linux, nem sokat vesztesz sebességben, viszont mind a képtszoprendszerről eléred az adataidat, ez pedig kényelmes..
A Win7-nél meg persze, hogy gyorsabb lesz
-
-
-
-
válasz
Kendek #41361 üzenetére
úgy nézem nincsenek benne az fstabba. csak a fájrendszer, a swap és egy sd kártya..
van egy -ro bejegyzés, de az sztem a linux particióra vonatkozik. ext4 a tipusa.
sajnos nem tudom melyik particiómnak mi a sorszáma. igy nem fogom tudni beleirni.
tegnap még minden jól működött, ma meg már nem ez az érdekes. -
erhas01
tag
válasz
Kendek #40562 üzenetére
Köszöntem a választ. Olvasgatom azóta is, a fórumot. Mit is szeretnék?
A legfontosabb:
Szeretnék lementeni adataimat pendrive ra kiírni dvdre, a firefox beállításokat, és könyvjelzőket, a Google Eart eddigi lementett útvonalakat, képeket, beállításait.
Nem találtam a parancssort, vagy rosszul írtam be.
Dolphin fájlkezelő, tárolóeszközök. Nem látok itt semmit. mount ?
Nekem első lépéseknek ez is bőven elég lesz.Később: ( amint lementettem mindent )
A pendrive ról indítható op rendszer, és a Lubuntut is kipróbálnám,vagy a 10.04.LTS verzióit. amelyik megy stabil, az lesz a végleges.
Böngésző, letöltő, szövegszerkesztő, képnéző, fájlkezelő,pdf, gimp,csomagkezelő, film zene lejátszó, alapban más talán most nem is kellene. -
-
-
-
válasz
Kendek #41165 üzenetére
A Marvell telepítőjével. Kis menüs cucc, szépen magától fordítja a modult, bepakolja, stb. Aztán blacklisteltem a sky2-t.
@hallari : A PDF önéletrajz azért mégiscsak jobb, mint egy sima doc.
Mondjuk az Openoffice (Libre) jó ideje elvan a docx/xlsx/mindenx -ekkel... Ha meg semmi sem segít, akkor RTF, azt az ólajtó is nyitja. -
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
-
-
-
-
aag
őstag
válasz
Kendek #40935 üzenetére
Még mindig nem látod, hogy hol írtad el a parancsot?
Szerintem ezt sokan nemlátják. Hatalmas baj, hogy a linux rákényszeríti az embereket erre a szükségtelen dologra. Nevezzük nevén: Ez bizony programozói munka.
Mi a frászkarikának kell rákényszeríteni egy desktop-felhasználót, hogy programozói munkát végezzen, amikor csak azt szeretné, hogy működjön a gépe?
Valószínűleg azt hiszed hogy valóban értesz a linuxhoz. Pedig ha valóban értenél hozzá, ha valóban rendelkeznél valódi programozói ismeretekkel, akkor olyan programot írnál, amivel a felhasználó a feketeablakos varázslás helyett két egérkattintással elvégezheti a feladatát. De sajnos ehhez kevés vagy. Ahogyan a többi linux-szakember is kevés hozzá. Nem megy ez még nektek igazán gyerekek.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Kendek #40915 üzenetére
köszi a kernelt megpróbálom holnap
biosban acpi-re vonatkozóan két lehetőség van, mindkét opciót kipróbálva ugyanaz a helyzet.
a grub-ba való beírás sem hozott eredményt.a poén, hogy kiírja a leállításnál promtban, hogy system halted, a gép minden funkciója/hardvere leáll, kivéve az alaplap, ami továbbra is kap valamennyi áramot, amolyan "félholt" állapotba kerül a gép
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Kendek #40896 üzenetére
Találtam neten 3.1 kernelt oneirichez, majd kipróbálom.
A másik problemám, hogy nem hajlandó leállni és sokszor újraindulni sem a gép...
Ha gnome felület alatt nyomok egy újraindítást vagy leállítást, akkor a bejelentkező képernyőre dob.
Ha terminálban adok neki egy sudo halt-ot, vagy sudo restart-ot, akkor pedig elkezd kikapcsolni, de nem fejezi be. Volt olyan, hogy egy újraindításhoz kétszer kellett kiadnom a restart parancsot, hogy megtörténjen.Úgy olvastam, hogy acpi problem, és a etc/grub/menu.lst-be kellene beírni "acpi=force apm=off" , de eleve nincs ilyen fájl azon a helyen.
-
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Kendek #40892 üzenetére
Na ezt megnézem ha legközelebb csinálja és postolom.
repo szerint a legújabb van fennt:
root@cz-htpc:~# uname
Linux
root@cz-htpc:~# uname -r
3.0.0-12-generic
root@cz-htpc:~# apt-cache search linux-image
linux-image - Generic Linux kernel image.
linux-image-3.0.0-12-generic - Linux kernel image for version 3.0.0 on x86/x86_64
linux-image-3.0.0-12-virtual - Linux kernel image for version 3.0.0 on x86/x86_64
linux-image-extra-3.0.0-12-virtual - Linux kernel image for version 3.0.0 on x86/x86_64
linux-image-extra-virtual - Linux kernel extra modules for virtual machines
linux-image-generic - Generic Linux kernel image
linux-image-server - Linux kernel image on Server Equipment.
linux-image-virtual - Linux kernel image for virtual machines
linux-image-3.0.0-12-generic-pae - Linux kernel image for version 3.0.0 on x86
linux-image-generic-pae - Generic Linux kernel image
alsa-base - ALSA driver configuration files -
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #40869 üzenetére
Teljesen igazat adok kendinek mert az illetőtől tényleg lassan csak annyit látni, hogy szar, kaki le kell hányni nehasználd. ahogy írták egy másik fórumban nyugodtan nyitni kellene egy topit neki ahol kakálhat kedvére magának.
Nekem sincs lassan 1 éve bluetoothom, meg nyomtatóm amióta ubit használok de nem fogom köpdösni. majd ha kell ráfekszek a témára. -
aag
őstag
válasz
Kendek #40860 üzenetére
Amúgy pedig az a probléma, hogy az ilyen egyszerűbb, tudással kevésbé rendelkező felhasználóknak mint amilyen Te is vagy, nem kellene saját összeállításokat farigcsálniuk, de legalábbis nem kellene közzétenniük azt.
Gondoltam, hogy a legjobb jószándék ellenére ez majd visszaüt egyszer... Leszedtem. Pont.
-
válasz
Kendek #40848 üzenetére
Nyilván, de ez megvan windózon is, azaz megeshet, csak oda jobb ütemben fejlesztik a drivereket. Hogy konzolon kell mókolni vagy nem, az részletkérdés, a legtöbb ember már ott elakad, hogy gúglizzon :S
@aag : "hiszen enélkül az alkatrész nélkül egyáltalán nem is működik!"
Nemtom, én 2 héttel ezelőtt egy jó ideig VGA nélkül használtam a gépem, mert meghótt, és nem volt PCIE-s kártyám. Szóval működik az.Amúgy is, a "nem működik" az egy tág fogalom. winnóz és Linux is ad képet külső VGA driver nélkül, tehát működik, max. nem megfelelően.
Nekem meg nem megy a VDPAU, de ez nem azt jelenti, hogy nem működik a vdeokártya. -
aag
őstag
válasz
Kendek #40833 üzenetére
Nem tudom, hogy miért kell a rendszertől független dolgokat is a hibáinak tekinteni, mikor nem azok.
Nem, ez nem így van!
Videokártya driverről beszélgettünk. Már hogy a francba ne lenne a videókártya a számítógép szerves része?, hiszen enélkül az alkatrész nélkül egyáltalán nem is működik! Ha pedig a számítógép szerves része, akkor az operációs rendszer szerves része is egyúttal. Gondold át szerintem mielőtt ilyesmit leírsz.
Az a felhasználó pedig aki a rendszert maga tudja telepíteni, az majd ha nem tud valamit akkor elolvassa a hozzá tartozó leírást, dokumentációt.
Mert abban aztán benne van ám mindaz amit te itt segítségképpen leírtál, -ugye?. Mert szerintem nincsen benne. Sőt, biztosan az is hogyan kell csommagot készíteni, hogy aztán a leírásod alapján a feketeablakban varázsolni tudjon az illető, ahelyett, hogy mindez automatikusan történne? Szóval ez mind benne van, csak meg kell tanulni angolul, le kell fordítani, meg kell tanulni, be kell gyakorolni és máris használhat valaki egy amúgy felhasználóbarátnak kikiáltott desktop oprendszert? Kedves fórumtárs, ez egy vicc! 20011 évvége van. Azért ilyen butaságokat azért ne írjunk már le ide!
Ha te nem segítettél volna ember, én sem tudtam volna valóban működő ubit csinálni magamnak. Amellett, hogy hatalmas tisztelet jár érte neked, elmondanám, hogy nem pont ez a felhasználóbarát oprendszer elsődleges ismertetőjele...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #40827 üzenetére
Köszi! Mindent a leírás szerint csináltam, de nem megy.
Egyébként valószinüleg tényleg az a megoldás, az ATI oldaláról letöltött drivert a terminálban kell futtatni. Ezt qamu74-nak is javaslom. Ha tényleg ilyen egyszerű a megoldás, akkor iszok valamit.
Nekem pesze még nem megy. -
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Windows 11
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 24 Hours of Le Mans
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest