- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
qamu74 #41584 üzenetére
Az mindegy, mert úgyis törlődnek az adatok formázásnál.
Amúgy nekem is egy 16 GB-os pendrive-om van és azon van a telepítő. Félévente elmentem róla az adatokat, nyomatok egy indítólemez-készítő, majd visszamásolom a fájlokat. Meg persze van még pár kisebb, csak ilyesmire való pendrive-om is, azokon meg nem tárolok semmit, csak disztrókat. -
Babetta-X
senior tag
válasz
qamu74 #41571 üzenetére
A64-es gépre megéri amúgy 64bites ubuntut telepíteni, vagy inkább 32bitest tegyek fel? Régen feltettem bátran a 64 bitest, de most hosszabb távra tervezek
Googlen nézegettem a témát és megoszlóak a vélemények, kíváncsi vagyok ti mit mondtok.
Vannak amúgy ubuntu alá jó windows xp emulátorok? Tudtommal igen, de ezek megfelelően működnek is?( max 1-2 programról lenne szó amit így szeretnék futtatni, pl. kresz gyakorlás ilyesmi)
-
aag
őstag
válasz
qamu74 #41380 üzenetére
Az ikonokat hogyan lehet eltüntetni az asztalról?
Most hirtelen nem is tudom, mert nem a LIZA-ban vagyok. De el lehet az biztos, mert már csináltam. Ki-be lehet kapcsolni valahol az egyéb / speciális beállításokban.
Más: Tudja valaki, hogy a Teamviewerben hogyan lehet ID-t cserélni? Korábban az új install esetén automatikusan megváltozott. Most valamiért már nem...
-
válasz
qamu74 #41307 üzenetére
Pipáld be a Rendszerbeállításoknál asszem az utolsó fülön a direkt renderelést (vagy válaszd ki, ha legördülős), és lássuk. A linken annyi volt, hogy ezt az opciót kapcsolták be parancssorból, és akkor elvileg jó lett. De persze az 4.2-s KDE, szóval passz, ha nem megy, akkor nem tudom... A gúgli sajnos nem nagyon ad erre találatokat.
Egyébként, bár ez régi :
"The cylinder and sphere effect require OpenGL Shader support. Unfortunately the
Intel graphics driver do not (yet) support the OpenGL Shading Language"Milyen videokártyád van? Bár nekem egy Nvidiával se megy.
@sh4d0w : Hát ezért szoktam én kihagyni a Translate-et az életemből...
...gondolj bele, melóhelyen Gúgli Fordítóval feladott service request-ek... -
-
válasz
qamu74 #41274 üzenetére
Na megnéztem, nálam sincs gömb és cilinder.
Itt talán lesz megoldás -
-
-
-
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41257 üzenetére
Abban nem csak stereo hangsáv van?
#41259: Elvileg stereonak mutatja a beállítást ez a phonon vagy mi a szösz, mivel csak két hangszórót mutat.
Egyébként sajna passzolok, mivel kubuntuban már nem vagyok otthon, talán 8.10 volt az utolsó, amit még aktívan használtam, azóta ubuntu (gnome) van.
keresgélj és nézegesd azokat az oldalakat, fórumokat, ahol a kde hangbeállításairól van szó.
Soxerencsét.
-
válasz
qamu74 #41257 üzenetére
Nemtom, esetleg van benne sztereo hangsáv, akkor lehet ilyen.
Milyen hangsávokat jelez a lejátszó?@nova96 : A legtöbb lejátszó tud képet menteni videóból. A netre nem tudom, pl. más oprendszerrel is csinálja? Másik gépről is, ugyanaz a kapcsolat?
Azt kéne kiszűrni, hogy minek van baja. Pl. a gépeden a hálókártya, az oprendszer, vagy mondjuk a routered melegszik túl?@fradi81 : Hát amióta 11.10 van, nekem az egész mixer 3 csúszka. Kimenet, bemenet, rendszerhangok.
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41252 üzenetére
Látom, hogy kubuntut használsz, én jó pár éve nem jártam azon a felületen, de talán itt a hardware fülön nézd meg.
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41247 üzenetére
Mindenképp valamilyen beállítási probléma lesz, hangrendszeren belül vagy lejátszószoftverben kellene megnézned, hogy a többcsatornás hangok lekeverését stereóra be lehet-e állítani.
Ill. hangbeállításnál - most épp win alatt vagyok, nem tudok ránézni az ubimra - kellene megnézned, hogy nincsenek-e a kimenő hangok 5.1-re állítva stereo vagy 2.1 helyett.
Nálam ilyenkor fordul elő hasonló eset többcsatornás hanggal rendelkező filmeknél.
-
válasz
qamu74 #41239 üzenetére
Jah, bocs, most nagyon nem is figyeltem, mert az új gépezetemet állítgattam be. Így Brazos után egy kis Llano-zás jó lesz, máris érzem a K10 erejét. Kicsit már hiányzott.
Mikor nekem halk volt a PulseAudio, akkor feltelepítettem a PulseAudio Equalizer. Már az aktiválásától is rendbe jött a hangerő, de a segítségével tovább is lehet erősíteni még. Persze egy normális lejátszóban amúgy is van lehetőség a túlerősítésre.
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41224 üzenetére
Nem csak ennyi csatorna van ám alsamixerben, jobbra nem próbáltál mozogni a csatornák között? (Ha jól látom mutatja is jobb oldalon a keretben, hogy arra is van még mit állítani) Azokat is nézd meg, hogy milyen lehetőségek vannak. (mic csatornát felesleges maxra húzni, az a mikrofon bemenet)
-
-
-
-
>-48-<
aktív tag
-
válasz
qamu74 #41099 üzenetére
Gondolom a CompizConfig beállításkezelővel, mint másutt. Ez se nem disztribúció, se nem asztali környezet kérdése, ezt az alkalmazást írták a beállítására. Igaz, régebben volt hozzá egy egyszerűsített Ubuntus beállításkezelő is, de az újraírt Compizhoz már nem írták meg (vélhetően a Unity miatt).
-
-
-
-
-
-
-
válasz
qamu74 #40994 üzenetére
Sajnos nemigazán tudom, hogy pontosan mire gondolsz. Mármint konkretizálhatnád kicsit a dolgot. Ahogy elnézem a Nautilusban kb. ugyanazokat lehet beállogatni mint a Dolphinban ha nézetről van szó.
(#40995) Petyyyyy: Akkor be kell állítani, hogy az XP-é legyen az alapértelmezett menüpont és a menü ne jelenjen meg.
-
-
Siriusb
veterán
válasz
qamu74 #40976 üzenetére
Próbáld meg ennek a hozzáadásával:
own_window_argb_visual yes
own_window_class conky-semivagy a feh-vel is megoldhatod egy script segítségével:
#!/bin/bash
feh --bg-scale "`grep 'wallpaper=' ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc | tail --lines=1 | sed 's/wallpaper=//'`" -
-
válasz
qamu74 #40971 üzenetére
Nemtom, én az alap scriptet írtam át még a 10.04-en, és azt mentettem le. 11.10-re behúzva ugyanúgy fut...
De ha saját konfiggal akarod, akkor conky --help, és kiírja az opcióit, ott lesz az is, hogy hogyan kell neki máshol levő konfigfile-t adni.
( -c, --config=FILE config file to load )
-
Nagytalp
senior tag
válasz
qamu74 #40909 üzenetére
A KDE és a GNOME meg a töddiek csak ablakkezelők. A rendszer alapja a debian vagy ubuntu aktuális verziója. Szóval ha feltelepítesz egy Kubuntut akkor elég csak a másik ablakkezelőt feltenni (sudo apt-get install ubuntu-desktop alapból a GNOME-ot hozza).
A szabadon testreszabhatóság egyébként egy örökség. Ami remélem mindig meg is marad majd a linuxban.
-
zed01
őstag
válasz
qamu74 #40858 üzenetére
1. Letöltöd a hivatalos meghajtóprogramot.
2. Futtathatóvá teszed (jobb klikk, A fájl végrehajtásának engedélyezése programként)
3. Megnyitod a terminalt.
4. sudo és a fájl elérési útja, ami /home/teneved/Asztal/driver neve (ha az asztalra töltötted)
5. Végigviszed a varázslót, mint windowson.
6. Újraindítod a gépet és örülsz.
Ha előtte volt feltelepítve az eszközmeghajtók menüből a driver, azt a szoftverközpontból, vagy a synapticból el kell távolítani és újraindítani a gépet, majd utána telepíteni a letöltött drivert.
-
floatr
veterán
válasz
qamu74 #40853 üzenetére
Hmm, ez mitől nem tudja normálisan meghívni a függőségek telepítését... (lehet h a magyar lokalizációval van baja
)
Nojo, akkor még pár sor az iméntiek elé
sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0 dh-modaliases
Ha esetleg 64 bites a rendszered, akkor még ez is kell:
sudo apt-get install ia32-libs
Így nem akar majd függőséget telepíteni magától. Aztán megint a korábbi két sor, ami ezek szerint már majdnem ment.
sudo sh ./ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/oneiric
sudo dpkg -i fglrx*.debSorry, ha nem akarja az igazságot, de ezen kívül még egy kdesudo dolphin ból duplakattal elindított driver is települhet, bár ezt azért nem mondom biztosra, mert ezt is régen csináltam
-
floatr
veterán
válasz
qamu74 #40842 üzenetére
Nem varázslat, ~ ugyanaz az egész mint bimbóz alatt a cmdline
Letöltöd a Letöltések mappába, aztán CTRL-ALT-T nyit egy terminált (lehet h KDE4 alatt más a hotkey, de akkor menüből nyitsz egyet). Beírod h cd Letöltések && ls aztán ha nem listázza ki a driver csomagját, akkor kezdheted keresni. Ha megvan akkor
sudo sh ./ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/oneiric
sudo dpkg -i fglrx*.debPersze ha 11.10-es bubid van, nem régebbi. És ha rákérdez a jelszavadra, megadod, meg ha esetleg telepíteni akar valami függőséget, akkor azt is engeded. Ennyi. Már régóta csinálom így, és nagyon rég volt ezzel a procedúrával gond.
Ööö, arra nem is merek gondolni, hogy nem ez a driver csomagjának a neve, mert akkor azért nem találja...
-
floatr
veterán
válasz
qamu74 #40830 üzenetére
Figyu, melyik mappából adod ki a parancsot? Ott ahová letöltötted? Mert ez is kb ugyanúgy működik, mint máshol, ha parancssorból akarsz futtatni valamit. De ezt már a kolléga is eljátszotta. Letöltötted pl a /home/qamu74/Downloads könyvtárba, akkor szépen odacammogsz h cd /home/qamu74/Downloads és aztán telepítesz, stb...
(ja egyébként lényegtelen h Kubuntu, vagy Xubuntu vagy Zsibuntu, mert az egyes változatoknál az alap ugyanaz, amivel a driver összebarátkozik)
(#40827) Kendek lassan az az érzésem, hogy le kéne fordítani az ubuntuguide-ot, vagy valami hasonló alkotni az ubuntu.hu-ra. Vagy van ilyen?
-
floatr
veterán
válasz
qamu74 #40821 üzenetére
A repoban lévő driver egy a canonical és az amd által elkészített meghajtó, ami többnyire egy béta állapotban reked meg, mivel az amd mindig az utolsó pillanatban lát neki. A letöltött driver meg a legfrissebb. Ebből a szeptemberi nem tudta kezelni az oneiric-et, az októberit meg láthatóan sokáig gyúrták míg release lett belőle. A novemberi talán már mentes a kis marhaságoktól.
Nem neked, de rohadtul elegem van már ebből a mint-es térítésből, meg hogy senki ne használjon 11.10-et, meg a többi baromság...
(#40825) qamu74 oneiric-re?
így
-
RBJ
addikt
válasz
qamu74 #40768 üzenetére
Remélem az. de érdekes alaphelyzetben telepítés után semmi nem volt benne. remélem egy és ugyanaz. Már csak azt kellene elérni, hogy beletudjam varázsolni azokat a parancsikonokat és könyvtárakat amiket használnék. Az időjárás modult hogyan kell áthelyezni az asztalon ahova akarom?
-
-
-
válasz
qamu74 #40649 üzenetére
Itt :
http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/pre-release-beta/441215-compiz-no-window-decorations-compiz-11-3-kde4-3.html"1. install compiz with compiz-gnome.
2. start ccsm click on plugins you want to use including windows decoration plugin and add command gtk-window-decorator -replace
3. go to kde system settings (default aplications) and set compiz as default window/session manager.It worked for me BUT. Kde4.6 is 'RESISTING' this kind of 'rape' : kickoff aplication launcher not really working though alt+F2 works fine
and i guess there will be other not pleasant surprises. so .... it's sad story here form my point of views. Kwin is dominating and
I'm not sure here's 'clean fight here'..."Próbáld ki... De miért Compiz? A KDE4 beépített effektjei tök hasonlóak.
-
-
Siriusb
veterán
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest