- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Kendek #29592 üzenetére
Hmm. Most logout-it / Xrestart / sleep után rendben van - de pl. a wifit lekapcsoltam korábban, eddig akkor jelentkezett a hiba, ha wifin volt netem, és ugye a fentiek miatt megszakadt a kapcsolat, és csak visszacsatlakozásnál jelent meg minden. Jelent a Network managerrel van gáz, vagy nem tudom...
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29575 üzenetére
Azért van előnye: pl. több linux telepítéssel is próbálkozol egyszerre, akkor azok tudják használni ugyanazt a swap területet, így egy egyébként átmeneti alkalmazású tárterület nem jelenik meg redundánsan, és feleslegesen.
Én amúgy egy ntfs->ext konvertálónak örülnék, de nagyon.
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #29517 üzenetére
1)
Amely fiókomban vagyok (a home -n belül), ott a rejtettekkel együtt 100MB a helyfoglalás.
Tehát elegendő ezt elmentenem, a beállítások mentése okán?És egy újonnan telepitett ubin pusztán bemásolom egy ott frissen elkészült új fiókba? Ennyi?
2)
Nem találom ubin a szoftverközpontot; merre van?3)
a defrag progi windows-os, amit ajánlasz, vagy ubuntu -s? -
válasz
Kendek #29394 üzenetére
Közben már megcsináltam, kb. ahogy írtad. Először kivettem a tárolót > recovery mode > xserver-xorg --purge kapcsolóval eltávolítás (kicsit néztem, h leszedte az ubuntu-desktop csomagot is
) > majd vissza és már 7.5-ös az xorg-om. Ez az új fglrx egész meggyőző sebességgel kapar, de ezt az ablak mozgás közbeni "ricegést" miért nem bírják megcsinálni?
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #29356 üzenetére
No, én eddig azt hittem, hogy upgrade esetében az adott rendszer verzión belül frissít (pl. ha 8.10-es, akkor csak a 8.10-es Ubis frissítéseket), dist-upgrade meg ha már van kint frissebb, akkor arra frissít (pl. most 8.10-et frissítene 10.04-re).
(Kiadtam gyorsan terminálból a man apt-get parancsot, egy darabig bután néztem a No manual entry for apt-get üzenetet, majd rájöttem, hogy most éppen Fedorán vagyok...
)
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29349 üzenetére
A döntés jelenleg jó, de hidd el, csak a sebesség vezetett a Gnomehoz vissza. Azt mondom, hogy a 4.5-re teljesen beérett a 4-es KDE, még engem is meggyőzött a flexibilitása ami ellenére teljesen egységes képet nyújt. Viszont a Kwin iszonyat lassú, hihetetlen. Szép, meg jó, megy egyszerű, de lassú. Nem igaz, hogy nem veszik észre.
Na mindegy, a Gnome se rossz végül is, a compizt is szépen bekonfigoltam, awn lucido felrakva, az egész feltémázva, csak az "egy kattintásra dupla kattinást érzékel" bugom ne lenne.
(#29350) yanna: Ne kímélj!
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #29344 üzenetére
Igen, most már elhatároztam, hogy meg kell ismernünk egymást az Ubuntuval, bár a technikai feltételek kialakításáig még 1-2 hét hátra van.
A 64 bitet pedig azért kérdeztem, mert olvastam flash problémáról, ill. olyanról, hogy a 32 bites is majdnem olyan "jó", mint a 64-es. -
szimla65
aktív tag
válasz
Kendek #29284 üzenetére
Üdv!
Az xp is megindult.Lenne még problémám,letöltöttem egy tgz fájt(XnView)hiába írom be a terminálba,hogy cd /home/szimla65 nemtörténik semmi.A szimla65 mappába van letöltve a tgz fáj.Van egy másik tgz fáj is(nem XnView)ott ha jól emlékszem kiírja ,hogy nincs ilyen könyvtár vagy fáj.Nem tudok tovább lépni.Várom a segítséget. -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #29325 üzenetére
bahhhh. kétszer háromszor estem neki terminálbol meg rootbol.
root@madwhighflyer:~# gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 40976EAF437D05B5 && gpg --export --armor 40976EAF437D05B5 | sudo apt-key add -
gpg: requesting key 437D05B5 from hkp server subkeys.pgp.net
gpg: key 437D05B5: "Ubuntu Archive Automatic Signing Key <ftpmaster@ubuntu.com>" not changed
gpg: Összesen feldolgoztam: 1
gpg: változatlan: 1
OKés nem tudok telepíteni:S
-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29316 üzenetére
Hehh... kicsit magárahagytam a gépet, miközben bootolt a Solaris telepítő az egyik guestben. Mire visszaértem, megjött a hoston a képernyővédő, újra beléptem, a Solarisnak már nem volt billentyűzete. Hát első körben agyő Ubuntu... ez így egy picit fárasztó. Csak azt nem tudom, mi a bánatot rakjak fel helyette. Azt tudom, hogy a CentOS is szopóágra vitt a múltkor és a Fedora-val is voltak komoly gondjaim (? Fedora az, amelyikből az újításokat átteszik a RHEL-be?)
Sajnálom, mert bizonyos szempontból a debian-os környezetet egy jól eltalált rendszernek tartom, de ami bajom van az újabbakkal... lehet, hogy venni kéne egy win7-et és inkább azon játszani? -
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29314 üzenetére
Hm... sajnos nem fér bele a keretbe egy komplett gépcsere, de szívesen megnézném, mit művelnek az általam felrakott rendszerek más vason. Windows-on a legfrissebb nvidia driver telepítéséig nem volt egyáltalán gondom, mióta ez (illetve az eggyel korábbi) felkerült, azóta hülyéskedik egyik-másik windows-os programom is, de nehezen tudom elképzelni, hogy hardver gond ilyen hibákat produkáljon.
Persze ahogy elnézem, nálad kicsit más a felállás, eleve más hostod van.
---
Neked milyen videodrivered van a hoston? Mert én felraktam az nvidia sajátját és gyanús, hogy a virtualbox kiakadásai valahol ezzel vannak kapcsolatban.Sebesség kapcsán: nem a vm sebességével voltak gondjaim. Guestként akartam futtatni egy fejlesztő gépet, rajta valami eclipse-es IDE-vel. Ezt éreztem lassúnak - volt némi érzékelhető késlekedés az egér és a billentyűzet működésében.
De még mindig ott tartok, hogy az Intrepiden relative gond nélkül működök (pedig ott is ugyanez az nvidia driver van), a 10.04 + virtualbox 3.2.6 meg olyan, amilyen... -
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29310 üzenetére
Mondjuk a java-t leszámítva, ismerős amit írtál, de nem tudom érzékelhető-e: nem a megoldhatatlan hibákon vagyok kiakadva, hanem azon, hogy egy stabilnak kikiáltott rendszer ennyi hibával jön ki. Kb. két nap alatt találtam ezeket, nem túl intenzív használat során. Mi lehet benne még?
A grub-os dolog meg pont az a véglet, hogy nem azért kezdtem Debian helyett Ubuntut használni, hogy most megint nekem kelljen barkácsolni. (mellesleg a non-free szakasz inkább a Debian-ra vonatkozott, ahol ugye kínosan ügyelnek rá, hogy megnehezítsék azok dolgát, akiknek szükségük van egyéb licensszel kiadott szoftverekre)
VirtualBox-ból melyik verziót használod és milyen platformon? Mert nagyon nem mindegy! A 3.1 úgy-ahogy elfogadhatóan működik, csak picit lassúnak találtam anno és volt néhány durva hiba a parancssori interface környékén. A 3.2 azzal a felkiáltással jött ki, hogy még gyorsabb. Hááááááát... lehet, bár nem érzékelem, ellenben rendszeresen kiakasztja hol csak a vendég rendszert, hol a host-ot is.
Most pl. annyit tettem, hogy felhúztam guest-be egy 10.04LTS-t, felraktam a GuestAdditions-t, majd beállítottam, hogy az összes desktop "visual effect" legyen bekapcsolva. Megállapítottam, hogy ez azért túlzás egy vm-ben, kikapcsoltam (None). Majd megpróbáltam visszakapcsolni az alapértelmezett "Normal" állapotra. Itt egyszerűen kiakadt a guest rendszerem. Összeugrott a desktop 640x480-ra, elkezdett valami drivert keresni és amikor a full screenből visszahoztam ablakosba, akkor egyszerűen kifehéredett az ablak és attól kezdve se kép-se hang.
Előzőleg, egy korábbi telepítésű hoston meg a képernyővédő elindulása után akadtak ki úgy az összes vm-ek, hogy csak egerészni lehetett bennük, a billentyűzet mindegyikben halott volt. -
yanna
addikt
-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29258 üzenetére
Ö... szerintem nem egy dologról beszélünk. Amit te írsz, az (úgy tudom) mindig ott, azon a lapon jeleníti meg az adott programot, ahol épp állok.
Nekem meg az kellene, hogy csak a státusz soron látszódjon a hozzá tartozó gomb/ikon/nemtudommineknevezzemés ha rákattintok, akkor vigyen az általa használt munkaterületre.
-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29239 üzenetére
Nálam nem, igaz, LVM-re van telepítve a rendszer.
Az én fstab-om így néz ki:proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
/dev/mapper/vg_vbox_new-lv_root / ext3 errors=remount-ro 0 1
/dev/mapper/vg_vbox_new-lv_swap none swap sw 0 0És nagyon nem boldogulok ezzel a nyomorult grub-bal. Ha rootként a /dev/mapper/vg_vbox_root/lv_root van megadva a menu.lst-ben az összes linuxos menüpontban a kernel root paramétereként, akkor mégis hogy a bánatba talál bele a valódi (/dev/mapper/vg_vbox_new/lv_root -ra telepített) rendszerbe? Nem értem. Valami nagyon megkavarodott benne.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29210 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem élvez prioritást, de a legtöbb különbség amit te is felhoztál a Gnome-KDE különbségből ered, és ez természetes. És igen, Ubuntu ONE, szoftverközpont és Unity nincs benne, de kérdés hány linuxot használóknak hiányzanak ezek, mert pl. nekem egyik sem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29199 üzenetére
Amiket felsoroltál nagyrészt asztali környezet függők: értesítési rendszer, menü cache, pulseaudio (a kde saját hangrendszere miatt, ami szerintem sem jó
, egyedül az tetszik benne, hogy meg tudok adni eszközsorrendet), 10.04-ben pedig van ureadahed, boot splash, netbook kiadás, azaz van a KDE vs Gnome vonalon kívül eltérés, mert eget rengető különbséget lucid esetében nem látok?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29195 üzenetére
Én több bugot vélek felfedezni a sima ubuntuban, de mindegy is.
Amúgy miben van lemaradva a kubuntu hozzá? Ugyanazt tudja a GTK specifikus dolgok és a design kivételével.
(#29194) yanna: Ha nem próbálkoztál még sosem linuxszal, akkor inkább a Linux Mintet ajánlom. Ubuntura épül, de egy kép ponton barátibb.
-
ntomka
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Kendek #29152 üzenetére
nem arról van szó, hoyg elfeledkezek a frissítésekről. hanem hogy rányomok, hogy oké, azokat a csomagokat akarom, és tegye fel. de közben mondjuk írnék fórumba, vagy msn-en, vagy akárhova. na ilyenkor k...tul idegesítő, hogy amikor befejezte a csomagok letöltését, és elkezdi őket telepíteni, akkor feldobja az ablakot. mert gépelnék be egy mondatot, és a fele nem íródik már be, mert a rohadt ablakkezelő átvált a frissítésekre... ráadásul a gombok nyomogatása ott is inputnak számít, ami szintén nem jó (pl. jön egy "biztosan szeretnéd ezt?" kérdés, én meg éppen az "y"-nál tartok gépelésben...)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29152 üzenetére
Nekem ilyesmi abban jelentkezik, hogy pl, be van téve ugye az ablaklista a panelre, indításkor nincs ott semmi ablak, de mutat egy sárga részt, mintha lenne ott egy ablak, és ekkor hiába kattingatok a menü gombra, egy ideig nem nyitja le. Ez pár mp, nem olyan sok, de néha zavaró tud lenni...
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #29135 üzenetére
igen, alapvetően semmi bajom vele, működik rendesen. bár az utóbbi időben volt egy-két kapcsolat szakadás, de nem vészes. leginkbb amiatt a belinkelt sebezhetőség miatt fordult meg a fejemben, hogy esetleg nem ártana valami megoldás (mert mondjuk nem bízom benne, hogy így két év távlatából neki fog állni a linksys foltozni).
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29130 üzenetére
Na de routerre csak jobb egy stabil kiadás. Egyébként nekem tp-link wr941nd van és kielégítő a gyári fw tudása is.
-
törölt tag
válasz
Kendek #29127 üzenetére
ez a dd-wrt mennyire kompatibilis a gyári fw-vel? nekem egy WRT54GL routerem van, most kicsit piszkálja a csőrömet ez a fw. a gyári fw beállítás mentését vissza lehet tölteni benne, vagy kézzel kell beállítgatni? illetve érinti vajon ez a sebezhetőség a dd-wrt-t is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29119 üzenetére
Jó hát na, nekem ez a megszokás neked az.
Mondjuk a kinyitott port is nálam addig van nyitva, amíg megy az adott alkalmazás, ezt utorrent-nél vettem észre, hogy a port check-er is csak akkor látja nyitottnak a portot, amíg a program fut, amúgymeg nincs nyitva.
Valahogy nemtom, akkor szoktam le az upnp-ről, amikor ténylegesen volt olyan port is nyitva, amiről lövésem se volt, hogy mi nyitotta ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29117 üzenetére
Én nem vagyok Upnp párti.
Tudom, hogy egyszerűbb, de én jobban szeretem, ha csak az van nyitva, amit én szeretnék.
Egy egyszerű 542-es TP-Link-em van. Volt Linksys WRT54GL-em is, csak voltak gondok a szolgáltatással, és azt hittem, hogy a router volt a gond, bár közben kiderült, hogy nem. Kicsit sajnálom, hogy eladtam, de elég a tp-link is.
Meg ez elfér olyan helyen ahol a Linksys nem fért volna.
Más, mostanság mindig 220-ról ment a noti, nem is volt semmi gond az indítással, most benne van az akksi, na mondom kipróbálom mennyit megy, és töltés utáni indításkor elsőre nem indult el a rendszer. Nyomtam egy CTRL+ALT+DEL-t, ennek hatására leállító lila képernyő, és újraindult. De mást hiába nyomtam, nem reagált semmire.. Szal ezt is csak akkor csinálja, amikor aksiról megy a gép, de tudnám miért..
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #29108 üzenetére
nem, a problémám az volt, hogy nem mindig tűnt el automatikusan a panel, csak ha az egeret áthúztam fölötte. kde alatt ezzel nincs gond.
a mountolásnál meg vagy automatikusan mountolta azt is, amit nem kellett volna, vagy azonnal meg is nyitotta a nautilust (a legritkább esetben volt rá szükségem). kde alatt észleli a cuccot, +1 kattintás a mount (valszeg automatikusan is megoldható lenne, de jó így). meg több infót is ad. az egész felület jobban tetszik. igaz, mikor p133-am volt már akkor a kde-t preferáltam. aztán a 3.5 után áttértem gnome-ra, mert túl sok kompromisszumot kellett kötni. a 4.4.2 megint jó lett, remélem nem rontják el ismét.
mondjuk az elmúlt 10 percben nem sikerült beállítani a sticket alatta, úgyhogy egyelőre marad a gnome. majd unaémas óráimban utánajárok, sejtem is, hol szúrtam el.
-
válasz
Kendek #29074 üzenetére
Igen, elvileg...
Már nagyon sokszor és sokféle rendszeren csináltam, de valahogy sose lett az igazi. Úgy már inkább (ha külön volt a /home), h ledurtam a /-t és oda frissen telepítettem. A visszatett progik meg ügye megtalálták a beállításokat. De ne legyen igazam, láttam már karon varjút
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29037 üzenetére
Köszi, tudtam, hogy benned nem csalódhatok!
Megnéztem: egyszerűen ahol kéne, ott nem szól semmi (mármint hardveresen).
USB-s hangkártyáról van szó. Ubuntun pöpecül megy: csatlakoztatom és az alaplapi elnémul, csatlakoztatott szépen szól. Viszont kubuntun képtelen vagyok életrekelteni. A KDE-s rendszerrel túlvezérli a hangját, viszont nem tudom szabályozni a hangerőt, a pulseaudiot meg nemtom rávenni, hogy használja jól a KDE.
Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged