Aktív témák
-
EgorovHUN
csendes tag
válasz
Neil Watts #7627 üzenetére
Ezeket talaltam, remelem ezekre gondoltal.
Kernel : Linux 2.6.24-17-generic (i686)
Compiled : #1 SMP Thu May 1 14:31:33 UTC 2008
C Library : GNU C Library version 2.7 (stable)
Distribution : Ubuntu 8.04
Desktop Environment : GNOME 2.22 (session name: Default) -
WaterLo
aktív tag
válasz
Neil Watts #7495 üzenetére
-
escape
aktív tag
válasz
Neil Watts #7498 üzenetére
Elvileg egy .sh fájl van benne
Sikerült is feltenni nem ez a baj, hanem h nem mükszik -
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #7439 üzenetére
man rm
-r: rekurzív törlés, minden alatta levő kt-t töröl, ha nem üres, akkor is.
-f: force, azaz kérdezés és visszabeszéd nélkül.tehát az rm -rf / a gyökértől elkezd mindent törölni szó nélkül... az álmoskönyv szerint semmi jót nem jelent.
nem akarom kipróbálni, de mi van, ha a /lib/libc*-ig eljut? mert onnantól kezdve ennek hiányában az rm se működik tovább...
-
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts #7439 üzenetére
próbáld ki
és installálhatsz újra -
válasz
Neil Watts #7395 üzenetére
sajna mégsem jutottam előrébb... a Xorg.conf szerkesztésével csak beüzemeltem a gombokat, de át nem állítottam...
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Neil Watts #7375 üzenetére
Nem tudom nezted e mar, de a VLC 0.9.0 (egyelore erosen fejlesztoi verzio) az uj QT4-es GUI-val nagyon allat lesz. Es elvileg lesz majd fullscreen controls is, mint a mac-es verzioban.
-
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts #7269 üzenetére
arról van vmi valahol, hogy mit is mondott a srác?
mert úgy látsz nagyon izgult mint újonc a kernelforgatás közben
és nem nagyon lehetett értenibocs: közben meglett
-
PazsitZ
addikt
válasz
Neil Watts #6575 üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6575 üzenetére
no, ezzel megfogtál... a notin van ubuntu (gnome-mal), de azon tapipad van, nem egér. a nagygépen kubuntu van, ott meg egészen máshol van. kde alatt meg tudom mondani, de azzal imho nem sokra mész.
-
GD
őstag
válasz
Neil Watts #6572 üzenetére
3 gombos emuláció kikapcs? avagy másik xorg beállítás az egérnél
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6572 üzenetére
rendszer/beállítások/egér...
[rosszmájúság on] hogy ezt egy ilyen űberguru nem találja meg... [rosszmájúság off]
-
szacsee
nagyúr
válasz
Neil Watts #6439 üzenetére
Köszi!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #6374 üzenetére
én is megkínlódtam vele... a túloldalról kezdtem neki: apt-get remove kdebase-bin. ezután ez szépen húzott minden függőséget magával. ha a libeket nem szedte volna, akkor még azokat is.
dpkg -l | grep kde | grep ^ii
ezzel meg megtalálod, hogy mi maradt még a kde-s cuccokból.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Neil Watts #6380 üzenetére
Naná.
A System > Preferences > Appearance > Font resznel tudod allitani.
Antialiasing a neve, ott tudod reszletesen beallitani, meg subtitle hintinget is. Reszletesebben mint pl a Win-ben. -
n0_gAboR
őstag
válasz
Neil Watts #6374 üzenetére
Hát az eltávolítás az így nem fog menni, mivel a kubuntu-desktop függőségei az összes kubuntus csomag, viszont fordítva nincs így. Egyenként kell leszedni a csomagokat, ami elég szopó lehet ha nem tudod hogy mi micsoda.
Dehát aki igy belepiszkál, az értse is hogy mit csinál nem?Neten talaltam 1-2 scriptet ami csinal vmi hasonlot, Pythonba vannak irva...en nem nyulnek a helyetbe hozza, csakha vagod a Python nyelvet.
-
ballington
addikt
válasz
Neil Watts #6335 üzenetére
vazze ezt tudom, épp ezért kérdem, valaki nem tenne 1-2 screenshotot ide vagy ide?
-
Kephamos
addikt
válasz
Neil Watts #6334 üzenetére
Yes-t válaszold, de a Cedega tesztje pl az írja a OpenGL Direct Rederingre, hogy minden oké, a 3D Acceleration-re pedig azt mondja, hogy fail. Akkor hogy van ez most? Valami kavarás van a x3100-al?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Neil Watts #6284 üzenetére
nekem?
-
dbius
veterán
válasz
Neil Watts #6279 üzenetére
Ügyes
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Neil Watts #6263 üzenetére
'flashplugin-nonfree' az Adobe Flash, tobbi szart szedd le, nem kell.
Egyebkent ha eloszor jutsz el FF-al olyan oldalra ahol kellene flash plugin, felajanlja a telepitest. -
dbius
veterán
válasz
Neil Watts #6262 üzenetére
nem kell, elfér 21"-on
a lelke már fel van telepítve ahogy látom.
Jelöld ki telepítésre az alábbi csomagokat a listából:
fusion-icon
emerald
szerk: valóban, jól mondja a kolléga, a compizconfig-settings-manager csomag sincs fent, eddig észre sem vettem, azt is fel kell raknod!miután kijelölted, alul az állapotsorban ellenőrizd, hogy nem jelölt ki csomagokat leszedésre. (jelenlegi képeden install 0, update 0, remove 0)
Ha semmi nem "jelölődött" ki remove-ra, akkor rakd fel ezt a két csomagot.
Ha ezzel kész vagy, és fent van a vga drivered is, és megy a 3d, akkor ezt követően elméletileg mennie kellene a compiznak. szerk: hogy megy-e a direct rendering úgy tudod ellenőrizni hogy kiadod az alábbi parancsot:
glxinfo |grep direct
Add ki az alábbi parancsot konzolból (bár bekerül a listába is, de most konzolból indítsd, hogy az esetleges hibaüzeneteket lássuk):
fusion-icon
Ha minden rendben van,akkor mennie kell innentől a compiznak, és a fusion-icon felkerül a futó taskok közé, kis kék bizbasz formával
Ha netán nem lenne ablakdekorációd, akkor a fusion-iconra jobb klikk, majd select window decorator-nál jelöld ki az emerald-ot.
Ha ezt követően sem lenne ablakdekorációd, akkor szintén jobb klikk a fusion ikonon, majd reload window manager.
Ha pedig minden rendben, akkor faragk ki a saját stílusod
-
szacsee
nagyúr
válasz
Neil Watts #6262 üzenetére
Most live-ról tolom, én az adobe Flash player (install)-t telepítettem és megyen..
Nálad a Compizconfig-settings-manager nincs telepítve, az kell hozzá..
De majd jönnek a guruk és megerősítik, vagy cáfolják az állításom. -
válasz
Neil Watts #6259 üzenetére
a kép
P.S. kicsinyítsem a képet esetleg?
-
dbius
veterán
válasz
Neil Watts #6259 üzenetére
mint ahogy a compiz esetében is írtam, az adept managert indítsd el, majd kérj egy listát a flash szóra. tudsz tovább is szűrni, ha kiszeded a jelölést az egyes opcióknál (pl. telepített, stb...)
ebből a listából már sztem ki tudod szűrni, hogy mi lehetett az a csomag, ami nem kell neked.
-
dbius
veterán
válasz
Neil Watts #6255 üzenetére
sudo apt-get remove <feltelepített csomag neve, amit le akarsz szedni>
-
dbius
veterán
válasz
Neil Watts #6253 üzenetére
indítsd el az adept managert - menüből kattintás, kérni fogja a root jelszót.
Szerk: Ha konzolból akarod indítani, akkor:
sudo adept_manager
Ezután fent klikk az adept menüre, majd tárolók kezelése.
A felugró ablakon az első fülön az összes legyen bejölve, majd close/bezárás. Ezt követően egy új ablak feldobása után újra fogja tölteni a csomaglistákat.
Ha ez kész van, akkor a szűrő listába írd be, hogy: compiz.
Erről az ablakról - compizra szűrt listáról - készíts egy screenshotot, majd linkeld be ide, hogy lássam milyen csomagokat lát, utána folytatjuk.
-
Picco
addikt
válasz
Neil Watts #6243 üzenetére
nekem a 2900pro-t felismeri, igaz engedelyezni kellett a drivert mert asszem zarolta, de most mar minden jo
-
Kephamos
addikt
válasz
Neil Watts #5883 üzenetére
Most nem értelek. Veszel egy alaplapot, amiben egy integrált Intel x3100-as videókari van? Ha igen, akkor mondhatom, hogy működik. Íme a bizonyíték:
glxgears
4016 frames in 5.0 seconds = 803.079 FPS
4208 frames in 5.0 seconds = 841.485 FPS
4294 frames in 5.0 seconds = 858.768 FPS
4263 frames in 5.0 seconds = 852.445 FPS
4261 frames in 5.0 seconds = 852.161 FPS
XIO: fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
after 67048 requests (66879 known processed) with 0 events remaining.Bár most elég kis értékeket adott valamiért. Általában 21000 fps körül szokott lenni.
-
Kephamos
addikt
válasz
Neil Watts #5875 üzenetére
Neked nincs 3d itel karival? Nekem x3100 van a notiban és működik, ahogy kell.
-
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts #5875 üzenetére
az a wifi karit fogja kezelni
az xorg még rejtély, nincs semmi parancssoros alternatívája, vagy beállítja vagy nem
nektek is folyton fagyaszt a flash? itt mióta firefox beta 5 van, folyamatosan szívok youtube videókkal pl.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5873 üzenetére
nekem meg ez valódi hardy alól, valódi notiról
félretéve a viccetnapról napra érezhetően stabilabb a hardy. mondjuk ehez nagyban hozzájár, hogy mindennap olyan 100-150db frissítést szed le ami 60-300mega közé esik
de mindennap!csak a fránya vga-t nem tudom hol lehetne beállítani eredetileg a hardyba
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5848 üzenetére
alapból felkínál egy lehetőséget.sztem hagyd azon.én eddig mindig úgy csináltam.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5845 üzenetére
nyomd meg jobbra a kurzort h ugorjon át az okra a piros
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Neil Watts #5833 üzenetére
Ekkora cumi?
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Neil Watts #5826 üzenetére
Köszönöm!
Este kipróbálom, jó lenne.
Nincs valahol feltüntetve milyen eszközöket ismer a 8-as?
Vagy miken dolgoznak? -
GD
őstag
válasz
Neil Watts #5822 üzenetére
úgy értem az Isten adta tudásához képest amit a hw nyújt, az használja ki a OS + driver
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Neil Watts #5757 üzenetére
Hát igen, a Windóz megőrjíti az embereket néha. Úgy látom, az Ubuntu is, csak az valahogy nem okoz akkora frusztrációt. Tényleg lehet abban valami, hogy a mazochistáknak való.
Pedig én is váltani akarok a Hardyra. De most komolyan: tényleg human beingeknek való ez? Vagy mégsem? Annyi zűrről beszéltek itten, hogy kezdek LLkedni. Nekem se volt hang a LiveCD-s próbánál, de reménykedtem, hogy ez csak a LiveCD miatt van. Remélem, Vladi majd jön és megokosít.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neil Watts #5757 üzenetére
Utánanéztem, Minefield = FF-nek a fejlesztői változata, azaz amibe minden változtatás azonnal belekerül, emiatt persze elég szép kis bugok is lehetnek benne.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neil Watts #5755 üzenetére
Miért változtatott volna nevet?
Nekem fent van az 5-ös beta, de ugyanúgy Firefox. Az adózással kapcsolatos részt meg végképp nem értem, főleg mivel Firefox nevű cég nem létezik, Mozilla Corp. az melyiknek a terméke a Firefox.
-
escape
aktív tag
válasz
Neil Watts #5741 üzenetére
Jaja.. Ha ott lennék, lehet h meg tudnám csinálni, de msn-en keresztül nem túl kellemes...
-
Lortech
addikt
válasz
Neil Watts #5731 üzenetére
Itt van benne a wallpapers könyvtár alatt, gondolom nem okoz gondot 5mb letöltése: [link]
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #5712 üzenetére
értékeltem a fejtegetésed, és tisztelem hogy régóta használsz ilyet, és értesz is hozzá, mert sok+1 rendszeren megcsináltad, de ha segíteni is tudna valaki, annka mégjobban örülnék, gondoltam ha továbbpasszolták a labdát akkor majd te kezdesz vele valamit
-
róland
veterán
válasz
Ha az AMD/ATi készítene hozzá eszközillesztőt, akkor nem lenne az olyan rossz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Minek jársz a pcf-re?
-
bsh
addikt
válasz
Neil Watts #5713 üzenetére
hát van ilyen, de ez nem segít.
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Neil Watts #5633 üzenetére
Na jelenleg itt tartok. link
Login is at van alakítva. Boot még nincs mert nem találtam megfelelő widescreen-es bootolot, grub sincs, de azt még hagyom.
Amit most még meg akarok csinálni, hogy a gnomepanel balfelső sarkában az ubuntu jel helyett apple jel legyen. VAGY ami kicsit nagyobb projekt, hogy megcsinálni teljesen osx-esre, szal minden aktualis ablak menuje jelenjen meg ott fent. Vagy valahogy így van az osx-nel. ( erre is lattam mar leírást de még nem teljesen egyértelmű számomra. link)
-
aktív tag
válasz
Neil Watts #5633 üzenetére
Bocs, de ma már nincs időm felrakni, de holnap majd folytatom.
-
aktív tag
válasz
Neil Watts #5630 üzenetére
Jaja, az első kettő linket gyakorlatilag ugyan az amit én is belinkeltem. Ez már eléggé közelít ahoz amit szeretnék, de a macmenubar még nem teljesen olyan mit amilyen a képen...
-
ZCoyote
őstag
válasz
Neil Watts #5574 üzenetére
Ja, nem, azt nem is ismertem-
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #5499 üzenetére
De igen. Amíg nagybetűs volt, addig zárt csak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #5484 üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5484 üzenetére
NG mester nem modi...
de ha összeszedel egy ilyen listát, imho bármelyik mod beteszi. sőt, hacsak oldalakat gyűjtessz össze, akkor is nagyon sokat segítessz.
-
rtom
senior tag
válasz
Neil Watts #5463 üzenetére
A BETA a videocam support miatt kellett volna, a belinkelt gizmo még sajna nem tud ilyet.
Vagy ha többet tudsz, akkor please, megosztani az infót szegény tudatlan földi halandóval
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5432 üzenetére
hááááth.... nem tudom. a hwsw-n találkoztam már én is olyan cikkel ami teljesen megegyeztett a ph-cikkjével, még az aláírás is Rudi-é volt.Most vagy oda is ír, vagy nem tudom
de egyébként meg gyanúsan sok a hasonló cikk az ilyen oldalakon
jah és fentebb valaki kérdezte, h van e már 8.04 beta. Igen van!
[ubuntu-8.04-beta-desktop-i386.iso] -
Vasqu
csendes tag
válasz
Neil Watts #5419 üzenetére
Aham müködik txtx
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5421 üzenetére
ez lett a megoldás. ismételten csak be kellett kérdeznem, és meglett a megoldás. ezt már megszoktam...
ja, most is erről a kapcsolatról írok
a linkeket azért köszi, jó lehet máskorra. az egyik hsz pont ez a link, nem baj, a lényeg, hogy jól működik. a bt-s cuccosnak jobban örültem volna, de valszeg az usb-s bt dongle a nem tetszik kategória a gépezetnek. no majd begyűjtök egy neki megfelelő kártyinkát. majd. egyszer...
-
Vasqu
csendes tag
válasz
Neil Watts #5415 üzenetére
uh.. bocs core2. kicsit utánajártam és amit linkeltél azt is átlehet konfigolni. sry csak megzavart a hardver monitor
TX!
-
Vasqu
csendes tag
válasz
Neil Watts #5415 üzenetére
Köszi.
Igazából ilyen hardver monitorost már találtam, csak lövésem sincs hogy googléba mire keressek rá...
Ilyen abszurd dolgokat meg nemakarok beirni gogléba pl: "oldalt futo hirek linux"
habár lehet kidob valamit.. be is irom
Másik problémám, cégnél rendszergazda nem kicsit "lusta" és sajnos szerintem én többet értek hozzá mint ö ami már vicc.(nemtud felrakni linux alá egy müködö xpt.)
Szoval a probléma.: Bekapcsolom a gépet rendszer fölál szépen(ubuntu 7.10), felmegyek firefoxal netre és közbe elinditom netrádiot meg mondjuk 2 honlapot is.. és néha azt csinálja a rendszer hogy gondol egyet és elszürkiti a képet és kikelllönöm a futo programot mert siman nemlehet bezárni. Azt vettem észre hogy ezt akkro csinalja amikor egyszere több helyröl jönnek az adatok netröl és sokmindent kellene betölteni. Esetleg ha van valakinek ötlete osza emg plz mert napja várom a rendszergazdát.Elöre is tx és a másik kérdésben is várok ötleteket.
SZERK!:
Találtam egy progit gDesklets. Elméletileg ezzel meglehet csinaálni amit mondtam ha esetleg valaki tud más/jobb modszert szoljon plz tx. -
róland
veterán
válasz
Neil Watts #5400 üzenetére
Mit esznek az emberek az OSX kinézeten. Szerintem egyáltalán nem szép. Pl. a Vista is köröket ver a dizájnjára.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5400 üzenetére
maradok a kde-nél, azt már megszoktam, megszerettem. nem mondom, hogy kiismertem, mert azt nehéz, de (majdnem) mindent megtalálok benne, amit keresek. bár most épp azt nem találom, hogy hol lehet beállítani, hogy minden virtuális képernyő alkalmazásai között váltson az alt-tab.
ja, a mac kinézetét speciel pont nagyon nem szeretem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #5390 üzenetére
Nem. Pusztán összeszemetelné a vinyót.
-
rtom
senior tag
válasz
Neil Watts #5390 üzenetére
1. Nem
2. Háát...(Ezt nem hagyhattam ki)
Nekem otthon Gnome/Xfce telepített, (Ubuntu/Xubuntu desktop) bejelentkezésnél választható, bármely alkalmazás megy alattuk, csak használja a másik lib-jeit (ha jól sejtem) úh. valszeg így több memóriát használ.
Ja, meg Gnome alól (is) fut a ktorrent, k3b, AcetoneISO, ezek mind KDE-sek.
-
Major Major
senior tag
válasz
Neil Watts #5381 üzenetére
Jobb klikk a panelen, panelzárolás feloldása, aztán panel beállítása, aztán elrendezés résznél méret egyénire állít, aztán csúszkán megfelelő képpont kiválaszt. Végül panel visszazárol.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neil Watts #5338 üzenetére
A videóban, amikor a kockát forgatja, az ablakok kiemelkednek annak a síkjából. Ezt melyik effekttel lehet elérni? Illetve a fenti dokkolós dolgot mivel lehet linux alatt? (plusz annak az effektje is, bár az csak eye-candi, de annak jó
). Illetve normálisan megoldott live-priview (vista szerűen) van már compiz alá? Mert mikor legutóbb néztem, még csak egy elég kezdetleges, és nehézkesen működő verzió volt.
És amit elfelejtettem:
Létezik linux alá hatákony defrag program, ami képes ntfs partíciót kezelni? Tudom, hogy ext2,3-nak nem kell defrag, de wines partíciókat jó lenne linuxalól defragolni, mivel win alatt rendszerfájlokhoz nem tudnak hozzányúlni a programok. -
ZCoyote
őstag
válasz
Neil Watts #5343 üzenetére
Nekem is külső vinyóról megy az ubi 7.04.
-
válasz
Neil Watts #5338 üzenetére
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neil Watts #5300 üzenetére
Nekem például (ATI kártyával) ha simán restricted-ből raktam, akkor jó volt, envy-val nem (elméletileg megcsinálta, viszont 5-10 secenként 1-2 secre beakadt a rendszer, ha 3d-t használt). Szóval próbálgatni kell, remélhetőleg egyik módszerre működik rendesen
Mielőtt neki állsz, xorg.conf-ot mindenképp mentsd el, s akkor ha grafikus felület nem töltődne be, mc-vel egyszerűen vissza tudod állítani. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #5301 üzenetére
Mi a furcsa rajta? Rejtett lesz.
A drivert meg rakjad már felfele, ne pettingelj annyit, azt lássuk megy -e.
-
dbius
veterán
válasz
Neil Watts #5305 üzenetére
nem. 2.0.0.12 - Kubuntu 7.04
-
dbius
veterán
válasz
firefox crash miatt kétszer ment el
-
dbius
veterán
válasz
5 percen belül tudod csak módosítani a hozzászólásod, utána "eltűnik" a mod gomb
-
válasz
Neil Watts #5300 üzenetére
MOD: miért nem tudom szerkeszteni az előző hszem? Nincs MOd gomb....
Most topikon belül lehetne szerkesztened az előző hszemet? rosszul raktam be az [OFF] taget plusz a lezárását...
MOD2: Jééé! milyen furcsa hogy ha egy fájlnevet ponttal kezdek pl.ez.egy.nagyon.hosszu.fajlnev.doc
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5290 üzenetére
melyik verzió van fenn ubiból? a verzió neveit úgyis mindig elfelejtem... de a lényeg, hogy a hozzá tartozó repókat kell felvenni, tehát ha gusty van fenn, akkor azedgy-t cseréld ki rá, mert úgy lesz a jó.
-
válasz
Neil Watts #5297 üzenetére
Sziasztok!
Amit idáig mondtam azt felejtsük el!
Szal, ha a #1et követem akkor OK!?
-
válasz
Neil Watts #5296 üzenetére
#MOD: közben rájöttem, hogy az Envy az Én barátom (értsd: ugyan azt csinálja mint az 1. hsz, csak nem lehet úgy elszúrni....
Melyik módszer támogatja az Én kártyámat?
Az #1 hsz vagy az Envy?
Üdv. Core2
-
válasz
Neil Watts #5288 üzenetére
#MOD: tehát nem volt....*
*...kikommentezés a source.list fájlban! (vagyy mi)
-
rtom
senior tag
válasz
Neil Watts #5277 üzenetére
Kösz a linket, ha jól gondolom, IE-skin lesz FF-re? [OFF]A munkahelyemen vagyok, és a tartalomszűrés nem engedi megnézni az oldalt
Az asszony átszoktatása nagy lelkierőt és türelmet igénylő feladat
, bár neki csak a böngésző elindítása kell, de amíg pl. a felhasználó váltásnál lefagy a rendszer, nem várhatom el tőle, hogy használja
Csak néhány ritka alkalommal fordul elő, hogy nem indít újra.[/OFF]
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5273 üzenetére
én meg asszem, h jol gondolod. a böngészővel tényleg nem mondtál újat
de azért az opera sem elhanyagolható.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5271 üzenetére
nah ezt most nem nagyon értem
magyarázd el, mert én a firefoxról beszéltem
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5269 üzenetére
béta formában lesz a hardyban
remélem csiszolnak a memória éhségén.többet eszik egymaga a gépből, mint bármi más összesen -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5267 üzenetére
én nem, megvárom a hardyval
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #5259 üzenetére
apt-get autoremove ?
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Neil Watts #5232 üzenetére
Végülis igazad van,
de majd csiszolnak rajta. Nem tudom miért, de egyébként nekem is szimpatikusabb a Gnome. A KDE-n az Oxygen téma sötét verzióban viszont ütős - vagy végülis bármelyik rendszerer bárhogy kinézhet a GUI?
Monnyuk a legkirályabb valami ultraminimalista dizájn lenne, mint pl. a Cinerella egyik témája... :
A letölthető témák (pl. gnome-look.org) amúgy mennyire teljesek és "megbízhatók"? Bocs a sok láma kérdésért... -
Nkboy
senior tag
válasz
Neil Watts #5232 üzenetére
Az valahogy nekem sem jött be. Majd még finomitják.
-
rtom
senior tag
válasz
Neil Watts #5213 üzenetére
Torrentre Ktorrent (Gnome alatt is). Egyébként pedig Flashgot (beépül FF-be) + Downloader for X. Széééép grafikus felület (tudod, a nőmnek látnia kell a dolgokat....
)
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #5217 üzenetére
Ezt nem vetettük már fel párszor?
rtorrent+screen -
vamzi
senior tag
válasz
pontosan.kicsit macerás, de én már megszoktam ezt a felálást
legalább jol eltudom dugni(bár biztos a többit is) és nem látja a rendszergizda h tőtök, mikor lassú a net
ajj de elszoktam már az xp-től, inkább még is bekapcsolom a notit, mert xp-n egyfolytába a terminálért meg synapticért kapkodok azt nincs sehol :S(joo parancssort tom merre van de ki ismeri azt?
)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
rtwi? vagy egész egyszerűen rtorrent? ha már az azureus túl erőforrás-igényes.
-
vamzi
senior tag
válasz
pölö deluge, de én Utorrentet használok. Letöltés vezérlőnek meg szerintem a firefox pluginjainál leskelődj
ha megvan szolj, nekem is kell
-
Vladi
nagyúr
válasz
qbittorrent és wget grafikus felületei.
-
válasz
Neil Watts #5155 üzenetére
#MOD: Köszönik szépen 1111110 éve jól vannak (ezt az rg.-től tudom)
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5140 üzenetére
hádde minek volt a restart?
ha csak az xorg.confal játszadoztál akkor biztos csináltál biztonsági mentést(meg amúgy is) és csak helyre kellett volna állítani
-
dr_strange
senior tag
válasz
Neil Watts #5126 üzenetére
az MC-nek koze nincs a Gnome-hoz
-
Vladi
nagyúr
válasz
Miért kell csupa vastaggal beszélni? Amúgy a k3b is kde-libeket rángat.
Kinek mi a kedvence a kedvenc játékom.
Zene: audacious (jobb mint az xmms), amarok (rángassuk azokat a kde-libeket), bmp2. Van dokkolója (figyelsz, blackmoto?)
cd írás egyértelműen a k3b a nehézsúlyú játékos, de gnome-baker is elég kedves.
video: mplayer, csak és kizárólag.Amúgy szoftver minden mennyiséggel. (ha valaki be meri dobni a kadot összetöröm a billentyűzetet.
)
-
blackmoto
senior tag
válasz
A K3B az nem KDE-es? Az is telerakja libekkel a rendszert. Ezért használom a Braserot. nekem jobban bejön. A K3B összes feature-ét úgy sem használom ki.
XMMS helyett pedig esetleg Audacious. Ugyanazok a skinek, de ez már a menük és egyéb ablakok kinézetben is integrálódik a rendszerbe.to Vladi
Audacious-szal való szenvedést hagytam a fenébe. Marad a panelen, nem lesz Status Icon... -
n00n
őstag
válasz
Jólvanna, én azt használom, csak segíteni akartam, most már rájöttem, h miért nem ajánlod azt. Bocsi.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #5012 üzenetére
khm... ugy gondolom tisztaban vagyok a 10k rpm elonyeivel
egyedul a videovagashoz latom igazan ertelmet a felsoroltak kozul, ott is csak akkor ha mondjuk a temp-et tartod rajta, ahhoz meg sztem kicsi. a swap-et nyilvan rajta tartanam (mar ha kell) es persze a /-t is.
az 500G-set sztem is jo otlet szetszedegetni, bar ha filmet vagsz azert nem szednem otbe, de kettobe-haromba tuti (film miatt azert nem, mert kicsit zavarna ha az osszetartozo cuccok nem lehetnenek egy helyen, marpedig 80G-s particiomeret eseten ez elofordulhat).
teljesen mas kerdes h ha tehetnem en is tennek egyet a gepembeaz meg h melyik ubuntu... amelyik tetszik. en egy X-alapu ablakkezelot tennek fel, hogy nehogymar a kde v gnome eszegesse az eroforrasaimat
(persze ha a progik amiket hasznalsz rengeteg kde/akarmi libet linkelnek, akkor tokmindegy)
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #5014 üzenetére
Akár, de én nem használnék ékezetes könyvtár- illetve fileneveket.
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #5005 üzenetére
ANnál a beállításnál szerintem rá fogja tenni mind a home-ot, mind a többit egyetlen lemezre. Ez neked nem kell. Mássz bele egy kicsit a particionálásba, ott megadhatod neki, hogy a root legyen a raptoron, a home meg a WD-n.
Tipp: Marha sok időt szokott igénybe venni már akár egy 100 GB-s partíció csekkolása is, ha mondjuk valami hiba fordul elő. Én felszeletelném mondjuk 5 partícióra azt a WD-t, aztán fstabban megoldanám okosan, hogy 1 partíció a /home, újabb partíció a /home/userneved/filmek, stbstb
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged