- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
válasz
ntomka #32363 üzenetére
Igen azt szeretném. Igazából nekem linux alatt az IGP doszt elég. De mostanság, h gyerekek is járnak erre, kénytelen vagyok bekapcsolni a win-t ott meg az kevés, (persze mert fúlhádéba kell nekik blekopszolni...) Ezért hagytam benne a 4850-et, de ha nem használom minek fűtsön?
Valami olyan megoldás kellene nekem, h linux alatt IGP (egy kimenet) win alatt VGA (egy másik kimenet) egy kijelzőn (azon választható) 2 bemeneten. -
gfefe
őstag
válasz
ntomka #32062 üzenetére
Bizony, hogy jó lehet tőle
MEgy rendesen!!!!!!
Kellett egy újraindítás és a kimeneti "portot" átállítani, de így már megy.... apropó XV volt az alapértelmezett.... mit javasoltok mert most már van rengeteg alternatíva... jelenleg x11(lassú) lett belőve és megy rendesen.... de biztos ami tuti megkérdem -
gfefe
őstag
válasz
ntomka #32060 üzenetére
elkezdett dolgozni
gaal@gaal-1101HA:~$ sudo apt-get dist-upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
chromium-browser chromium-browser-inspector libavformat52 libpostproc51
libswscale0 libva1 libvpx0 libxml2 libxml2-utils python-libxml2
10 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltés az archívumokból: 17,6MB
E művelet után további 94,2kB lemez-területetet használok fel.
Folytatni akarod [Y/n]? y
Letöltés:1 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-updates/universe chromium-browser-inspector all 7.0.517.44~r64615-0ubuntu0.10.10.1 [618kB]
Letöltés:2 http://security.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-security/main libxml2 i386 2.7.7.dfsg-4ubuntu0.1 [823kB]
Letöltés:3 http://ppa.launchpad.net/gma500/ppa/ubuntu/ maverick/main libavformat52 i386 4:0.6-2ubuntu7~maarten0 [853kB]
Letöltés:4 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-updates/universe chromium-browser i386 7.0.517.44~r64615-0ubuntu0.10.10.1 [14,3MB]
5% [4 chromium-browser 286kB/14,3MB 1%] [2 libxml2 37,1kB/823kB 4%] [3 libavformat52 27,1kB/853kB 3%] -
gfefe
őstag
-
agemate
addikt
válasz
ntomka #32020 üzenetére
Eltávolítottam, nem volt rajta semmi.
Fontos, hogy fő rendszerem a Windows 7, mivel azon mennek normálisan az Adobe progik és a játékok, de nagyon érdekel az Ubuntu és szeretném stabilan feltenni. Ezt a wubit eddig senki sem ajánlotta, de olyan egyszerűnek tűnt, hát az is.. Adott egy 500GB-os merevlemez, nincs partícionálva, egy Win7 csücsül rajta. Létre tudok hozni parítciót az Ubuntunak valamilyen programmal? Azért kérdem, mert az Ubuntu telepítőjében az erre vonatkozó rész nekem halandzsa, kötetek, gyökérkönyvtársak stb, nem értem.
Ha létrehozok egy partíciót az Ubuntunak, akkor telepíthetem Wubival arra, vagy az sem jó?
-
MZsoltee
veterán
válasz
ntomka #31991 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldani a problémát.
Már csak egy kérdésem van de lehet azt nem itt kellene feltennem. A Chrome-ban hogyan lehet azt megoldani, hogy ha görgetek akkor ne a fülek között váltson, hanem az adott fülön görgessen le föl, anélkül, hogy kattintanom kellene az oldalra. -
qwertly
addikt
válasz
ntomka #31935 üzenetére
Így akartam vissza telepien a grub-ot a telepítő cd-röl.
sudo mount /dev/sda6 /mnt
sudo chroot /mnt
sudo grub-install sda5
Az sda6 a linux root partíciója mert a titkosított win partíciókra nem lehet semmit telepíteni és amit kiértelmeztem a leírásokból a ha TrueCrypt bootladejét átugorjuk a Esc bellinyűmegnyomásával akkor megy a következő bootolható eszközre az meg a grub. -
qwertly
addikt
válasz
ntomka #31927 üzenetére
Szia!
Most nincsen grub mert amikor titkosítottam a win partíciót akkor nem volt mód arra,hogy multiboot legyen.Ezt nem támogatja a TrueCrypt így letöröltem a windows telepítő dvd-vel grubot,hogy majd valahogy a utólag újra telepítem sajnos ez nem megy.A netten láttam olyan leírásokat,hogy a truecrypt amikor kéri a jelszót akkor esc billentyűt kell megnyomni és a grub op választó menyűje jön elő.Sajnos még azok olvasgatásával sem jutottam előbbre. -
ArGab
őstag
válasz
ntomka #31932 üzenetére
Tudom, az elmúlt évben ezeknek utánajártam, már tudom hogy kell belőni az smplayert és az aticonfigot, hogy menjen. De ez az akadozó deinterlace lejátszás új bug, és zavar hogy nem tudok megnézni miatta több DVD-t pl.
szerk: A másik amiért kipróbáltam volna, hogy javítottak elvileg a vsync dolgon valamennyit, és többen írták hogy pl VLC már tearing nélkül működik, és egyszerűbb lenne azon DVD-t nézni mint smplayerrel. Vagy ha a 2.6.37-tel (tuneremet csak ez támogatja) is menne az fglrx, a VLC az egyetlen amivel a mindigtv aac hangú csatornái mennek.Amúgy most hogy utóbbi napokban bújtam pár fórumot ezügyben, úgy néz ki, a pár hónapja bevezetett új 2D renderelő bugjavításai és kipofozgatása után nekiállnak a vsync javításoknak. Eddig azért nem foglalkoztak vele, mert a régi kódot nem akarták az elmúlt évben túrni meg szerkeszteni miatta, ha úgyis kidobják. Szóval elvileg a nem túl távoli jövőben ezzel is kezdenek majd valamit.
-
ArGab
őstag
válasz
ntomka #31930 üzenetére
Valami nem 100-as vele, mert a szokott hibákon felül (tearing pl) videólejátszásnál nézhetetlenül darabosodig az interlaced tartalom (mplayer és vlc is). Régebben nem volt ilyen gondom, és a visszaváltva a nyílt driverre, azzal is megy, szóval csak az fglrx lehet a ludas a dologban. Gondoltam kipróbálnám, hátha javították.
-
ArGab
őstag
válasz
ntomka #31927 üzenetére
Ezzel ezt kapom:
argab@argab-linux ~/Letöltések $ sudo gdebi fglrx*.deb
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Building data structures... Done
Building data structures... Done
Ez a csomag telepíthetetlen
Failed to satisfy all dependencies (broken cache)Viszont most a Synaptic kidobott egy olyat, hogy 2 törött csomag van a rendszerben, ezt eddig még nem írta.
szerk2: 2 fglrx csomag volt, de a 783-as legújabból valahogy ott töröttként, most eltávolítva ezeket a gdebivel egyelőre elkezdett települni.
-
ArGab
őstag
válasz
ntomka #31924 üzenetére
Én nagyon szívesen feltenném így, de már próbáltam manuálisan felrakni és csomagot készítve is, de ezt adja:
dpkg: hibás feldolgozás: fglrx_8.783-0ubuntu1_amd64.deb (--install):
új pre-installation szkript alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
fglrx-amdcccle 2:8.783-0ubuntu1 cseréjének előkészítése (e csomaggal: fglrx-amdcccle_8.783-0ubuntu1_amd64.deb) ...
Csere kicsomagolása: fglrx-amdcccle ...
fglrx-dev 2:8.783-0ubuntu1 cseréjének előkészítése (e csomaggal: fglrx-dev_8.783-0ubuntu1_amd64.deb) ...
Csere kicsomagolása: fglrx-dev ...
fglrx-modaliases 2:8.783-0ubuntu1 cseréjének előkészítése (e csomaggal: fglrx-modaliases_8.783-0ubuntu1_amd64.deb) ...
Csere kicsomagolása: fglrx-modaliases ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: fglrx-amdcccle:
fglrx-amdcccle függőségek: fglrx; ám:
`fglrx' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: fglrx-amdcccle (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: fglrx-dev:
fglrx-dev függőségek: fglrx; ám:
`fglrx' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: fglrx-dev (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Beállítás: fglrx-modaliases (2:8.783-0ubuntu1) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
fglrx_8.783-0ubuntu1_amd64.deb
fglrx-amdcccle
fglrx-devIlletve a runból telepítve:
loki_setup: directory: (null)
DKMS part of installation failed. Please refer to /usr/share/ati/fglrx-install.log for details
Removing temporary directory: fglrx-install.WV45qr -
válasz
ntomka #31533 üzenetére
Sikerült, megy!
Azóta párszor elindítgattam a játékot, de nem ment eddig. Legutóbb például egyszerűen betöltésnél bezárult az alkalmazás. Most újra lecsekkoltam, és simán megy, az egérmozgatásra is reagál. Játszottam most vele egy jót, nagyon élvezetes.
Biztos a 2.6.37-es kernel javította meg. -
törölt tag
válasz
ntomka #31829 üzenetére
hát, ha egy oldalra tett dockbar (awn style) megoldja az ablakkezelést, taskváltást, a felső panelre meg lehet tenni mindenféle értelmes tartalmat, akkor szerintem jó lehet éppen... csak pont ettől félek, hogy minden kutyafüle indikátort meg tudom is én mit kitesznek, és elfeledkeznek arról, hogy kis koherencia kéne, meg kompatibilitás...
-
törölt tag
válasz
ntomka #31814 üzenetére
ez a unity még akár jó is lehet, ha normálisan megcsinálják, de attól tartok, hogy ha végleg kigolyózzák a notification area-t, anélkül, hogy _rendesen_ megoldanák a programok kompatibilitását az indicatorral, akkor elég gáz lesz a következő kiadás.
meg nekem ez kb úgy tűnik, mint egy testreszabott panel fent, plusz egy dockbar oldalt (ami amúgy nagyon helyes, hogy a széles monitorokon oda teszik. -
n00n
őstag
válasz
ntomka #31812 üzenetére
Unityt tesztelgettem egy elég kis gyenge netbookon és ha nem indítok sok mindent (elég multitask vagyok
), akkor egész kellemesen eldöcögött. Ha belegondolok, hogy compiz alatt sokkal gyorsabb lesz, akkor már csak jó lehet nekünk. Illetve az új compiz is teljesen újra lett írva, plusz az eddigi Compiz fejlesztőket (akiket most felvett a Canonical) ki fogják segíteni az Ubuntu fejlesztői. Azért ennyien csak összekalapálnak valamit félév alatt.
Mondom én eddig nem akartam tesztelni ezt a kiadást, de most, hogy ez kiderült az összes gépemen átfogok állni UDS után és teljes mellszéllességgel fogom jelenteni a bugokat.
Egyébként egy új ikonkészlet is fog érkezni, de valószínűleg csak a 12.04-es Ubuntura teljesedik ki.
-
n00n
őstag
válasz
ntomka #31807 üzenetére
Nem kellett agysebésznek lenni, hogy az ember rájöjjön, hogy valószínűleg ezt az utat fogják választani. Elsőre nem tetszett, a Mutter miatt, de így, hogy a Compizt hegesztik alá már bizakodok. Úgy voltam vele, hogy lehet, hogy ezt a mostani kiadást kihagyom folyamatos tesztelésből és csak virtuális gépen próbálgatom, de ez meggyőzött, hogy szorítsak helyet neki egy partíción.
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #31637 üzenetére
The following extra packages will be installed: liblastfm0 libmysqlclient16 libqt4-sql libqt4-sql-mysql libqt4-sql-sqlite mysql-common projectm-data
...aham, persze
would be. Ma egy kis mysql -- kde-nek tudom h kell -- holnap meg a fél világ.
Tudom: akko kapjam be, meg maximalista vagyok -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #31605 üzenetére
ÓÓÓ bazmeg...
Ez fájt.
Hát nem tudom, lehet adok neki egy esélyt, annak idején KDE-vel kezdek a linuxos pályafutásom. Leges legelőször még suse-t raktam, az ugye KDE-t használ.
Hát, nekem ugye Intel GMA4500-am van... Most ha ezzel nem menne értelmesen a KDE, akkor meg nem kéne eröltetni.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #31355 üzenetére
Nos, felrakta.. Azóta nincs ablak menüm... Tehát bezárás, nagyítás...stb. Szal eddig jó.......
Telepítene vmi OpenGL cuccot, erre:
"
Ellenőrizze, használ-e harmadik féltől származó tárolókat. Ha van ilyen, tiltsa le ezeket, mivel gyakran problémák forrásai.
Ezen kívül futtassa a „sudo apt-get install -f” parancsot terminálban." -
válasz
ntomka #31347 üzenetére
A Desktop CD-t hiába állítaná be, azon nagyon kevés csomag van, egy képben van a rendszer. Az Alternate telepítőn vannak csomagok - mert azokból telepíti a rendszert telepítéskor - , de ugye nem sok, ezért érdemes a DVD-vel csinálni, mert azon több van.
Persze a csomagmásolás is jó, de mindegyik megoldáshoz kell internetkapcsolat, hiszen biztos, hogy lesznek olyan extra csomagok, amelyeket hiányozni fognak. -
Speeedfire
félisten
válasz
ntomka #31210 üzenetére
Ezzel sem jött össze, így kénytelen voltam újra rakni, még szerencse, hogy minden fontosabb dolog külön meghajtón volt.
/home /var stb
Valamit nagyon gallyra rakott ez az update, csak azt nem tudom, hogy mit. Legközelebb lehet, hogy inkább grafikusan indítom el és ott update-elek. -
rankesz
veterán
válasz
ntomka #31206 üzenetére
Köszi. Viszont:
"
Azért a 10.04 mögött félévnyi javítás áll"...Azt mégsem sikerült kijavítaniuk hogy az ION-os gépemen ne legyen kb 10-15 sec szünet amikor bootol a rendszer mert nForce2-ne klátja a rendszer a lapomat és dob rá valami errort amit még anno linkletm is ide...
valami ilyesmi - Persze azt írják hogy nincs hatással a stabilitásra, csak engem zavar hogy lassabban indul az ubuntu mint egy lelakott/felhízlalt win...
-
-
maxcooper
tag
válasz
ntomka #31153 üzenetére
Kipróbáltam az /etc/environment fájlban történő megadást, de nem jött össze :S
Továbbra is fenáll a hiba.
Jól telepítettem egyáltalán a JDK-t?!
A gond hogy a legtöbb leírásban a jdk telepítése teljesen másképp zajlik:
sudo apt-get install sun-java6-bin sun-java6-jre
A gáz hogy így nem találja meg a csomagot (gondolom mert már nincs ilyen)
Eddig sehogy nem jutottam dűlőre a dologgal
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest