- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Javítható, de gyengus lesz a HMD Pulse 2 Pro
Aktív témák
-
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
MZsoltee #31984 üzenetére
A legkönnyebb módszer az előbbi problémára az ubuntu-tweak, ráadásul amúgy is kötelező program:
sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweakEzután az Alkalmazások > Rendszereszközök menüben megtalálod, majd azon belül az Ablakkezelő beállításokat keresd.
A másikra megoldás: Rendszer > Beállítások > Megjelenés > Betűkészletek > A simítás legyen LCD-n > Részletek > A hinting legyen teljes.
Egyébként az élsimítás lehet éles (Windows) és sima (Ubuntu). Az utóbbi sokkal jobb szerintem. -
MZsoltee
veterán
válasz
MZsoltee #31982 üzenetére
Mondhatni megvan a rendszer, erről írok már, csak az zavar, hogy az ablakok bal felül záródnak és csukhatók le, ezt kellene átrakni jobboldalra,valamint annak ellenére, hogy natív felbontáson használom a gépet a szöveg nem olyan éles mint Xp alatt ezzel kellene valamit kezdeni.
-
törölt tag
válasz
MZsoltee #31978 üzenetére
erre a gépre szerintem majdnem mindegy melyiket teszed, remek konfig (ilyenem volt régebben, csak nvidia kártyával), szeretni fogja az összes linux.
szerintem ismerkedésnek egy ubuntu10.10 simán megteszi.
Böngészés -> szerintem érdemes feltenni a chrome-ot, mert az egyelőre mellékelt firefox (3.6.x) lassabb.
szovegszerkesztés doc és pdf (diplomamunka) -> Openoffice van előtelepítve, linux alatt bármiből tudsz pdf-et nyomtatni, mert a rendszer natívan támogatja (tehát simán fájl->nyomtatás->nyomtatás fájlba, és mehet a pdf)
zenehallgatás néha kis film (torrent) -> zenére sok lehetőség van, majd kipróbálgatod. alapértelmezett a rhythmbox, ez viszonylag egyszerűbb lejátszó, de én pl ezt hazsnálom. aztán ott van még a banshee, exaile, amit érdemes említeni, illetve az audacious vagy aqualung, ha a winamp-ot kultiválod. ezek mind benne vannak a szoftvertárolóban, könnyű őket feltenni/leszedni.
skype -> skypejelenleg 2.0.x van belőle linuxra, de ne tévesszen meg a verziózás, lényegében mindent tud szinte, amit a 4-es skype, csak a kezelőfelület régebbi.
gfefe: szerintem nem te nem értesz hozzá, hanem valami más gond volt. ha végig alapértelmezetteket nyomogatsz, akkor fel kell simán menjen a rendszer. nem lehet, hogy a telepítő sérült volt, vagy ilyesmi?
-
n0_gAboR
őstag
Aktív témák
- Gran Turismo
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Óvodások homokozója
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Jövedelem
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest