- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
-
rybank
senior tag
válasz
ViZion #46590 üzenetére
Javaslat:
Szedd ki indulásnál az lxpanel-t és a pcmanfm-et.
A panel helyett használd a tint2-t (5 mega RAM-ot eszik, van hozzá ezer config).
Ha a pcmanfm-et kilövöd nem lesz háttered. A feh csomagot telepítve ezen parancssoros progival varázsolhatsz hátteret.Ha az fglrx-et kikapcsolod a jockey-gtk-ban szintén nyersz sebességet és vagy 60 mb (!) memóriát.
A pcmanfm és az lxpanel-t a következő helyen kell kikapcsolnod:
( /etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart )
szöveges fáj vonatkozó sorait átmásolod valahova, hogyha visszaakarnád állítani.
Ezután. Vagy használod az openbox menu-jét. És az obmenu-vel adsz hozzá könnyen parancsikonokat. Vagy telepítesz egy Wbar-t (dock).
A Wbar is keveset eszik. Nagyon. -
Coq
aktív tag
válasz
ViZion #46543 üzenetére
Pendrive-rol mas gepen nem probaltam meg, de megnezem (eddig nem volt ra szuksegem, ment siman a wubi-val). Nem tudom, milyen alaplap van a gepben, sem a gep dokumentaciojaban, sem az Interneten nem talaltam errol infot... Csak a processzort ismerem, AMD A8-3820. Egyebkent en is erre gyanakszom, hogy valami BIOS-os trukk van a dologban.
(#46544) Kendek : OK, holnap kiprobalom (ujra meg kell csinalnom a pendrive-ot), megirom, mi tortent.
-
válasz
ViZion #46486 üzenetére
Terminál parancsok megegyeznek, mert bash van mindegyik rendszeren, amit felsoroltál. Ha más progik vannak fent, azok indulnak majd nyilván más paranccsal, de azokat meg csak kitalálod
Ha KDE progikat aarsz használni, akkor az mindenképp leszedi a fél KDE-t, mert egy rakat függvénykönyvtárat igényelnek...
Nautilos ikonméret állítás Ctrl+görgővel?
-
ViZion
félisten
válasz
ViZion #46483 üzenetére
Valaki azt mondja már el nekem, hogy miért van az, hogy Ubuntun, Xubuntun a Nautilus (3.2.0) kaka, Zorin OS és openSUSE (3.2.1) alatt meg gyors a cucc? Elvileg nálam is 3.2.1 van fent... de pl. egérrel nem tudok visszalépni, nincs ikonméret állító csúszka, ilyesmik...
Ha vmeik debian disztrónál maradok, akkor a terminál parancsok megegyeznek? Az Ubuntun használt progikat ugyan úgy tudom pl. Lubuntura feltenni? Nem baj, h más az asztali környezet? Emlékszem anno pár KDE progi miatt a fél KDE-t letöltöttem...
-
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #46451 üzenetére
Én nem telepítettem külön flasht.. Restricted extras fent van, utána raktam egy chrome-t .deb csomagból, és most a 11.1-es flash dolgozik szépen
@46453: nekem a leállás is kb 3mp, 2 pötty kivillan és már le is állt
Boot idő kb 15mp
De a boot újabb kernellel sokkal gyorsabb, a 3.0-ással érezhetően gyorsabban bootolt, de ott meg nem volt 3D
Szóval ez van
-
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #46414 üzenetére
x86 vagy i386 kell, csak ez indul el ezen a procin, ez a 32 bites architectura
Próbálj egy régebbi verziót, én kipróbálnám a lubuntu 10.04-et
-
gzbotii
nagyúr
válasz
ViZion #46319 üzenetére
-2 particio van, 45GB es 35 GB (hogy Win ujrahuzasnal ne vesszen minden)
-miert szukseges a hibernalasi funkcio kiiktatasa?
-smart defrag tegnap futott le
-particionalast meg lehet csinalni Win alol is? ez nekem uj
-akkor ha latja a wines dolgokat, 8GB eleg hely neki nagyabol mindenre? -
gzbotii
nagyúr
válasz
ViZion #46295 üzenetére
Es ez a progi Ubuntura erheto el?
Mas. Miert van, olvasok programokrol itt-ott es amikor rakeresek a Szoftver boltban akko nincs..peddig a forrasnal azt irja, h elerheto es letoltheto onna
PL.: "install Conky (available in the Ubuntu Software Center)" -de persze nem kapja, kategoriaban rakeresve is semmi..
-
gzbotii
nagyúr
válasz
ViZion #46285 üzenetére
Tegnap nehany oldalon nem ment a flash (Chromium bongeszo), es megproblatam kezzle az oldalukrol telepiteni. Sikerult is, egy folyamat lefutott aztan meg azt mondta, nincs elerheto verzio
Emlekeim szerint regebb volt simman Chrome bongeszo. vagy tevednek?
Es szerintetek, tapasztalatok alapjan, melyik a legjobb bongeto Ubira?
-
zed01
őstag
válasz
ViZion #46183 üzenetére
Böngészőből sosem jó a régi verzió, mert az újban vannak a biztonsági hibajavítások. De nem értem, olyan frissítést ír ki, ami nem létezik. Nem hiszem hogy a google két különböző verziót tenne ki a honlapjára, egyet az rpm-eseknek, egyet a debeseknek. Létezik linuxon olyan fájl mint windowson a host fájl? Hogy valamit blokkol, meg hülyeséget ír ki?
A sources list ezt írja:
deb http://packages.linuxmint.com/ lisa main upstream import backport
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ oneiric main restricted universe multiverse
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ oneiric-updates main restricted universe multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ oneiric-security main restricted universe multiverse
deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ oneiric partner
deb http://packages.medibuntu.org/ oneiric free non-freedeb http://archive.getdeb.net/ubuntu oneiric-getdeb apps
deb http://archive.getdeb.net/ubuntu oneiric-getdeb games -
viw
aktív tag
-
pckownz
őstag
válasz
ViZion #46058 üzenetére
Friss FAT32 partíción vagyunk. Demo fainul megy.
Pendrive-om csak 2gigás van. USB-s HDD-n próbáltam, de nem tud róla bootolni. Hiányzó fájlokra hivatkozik amikor kiválasztom, hogy a Kubuntu bootoljon. Linux Mint sem ment így. Lehet azért mert particionálva van az USB-s HDD. (2,5" IDE HDD van benne) -
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45867 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, most is okosabb lettem! Megy a mentett rendszerem!
Úgy csináltam meg, hogy penre felraktam az iso-t, arról bootoltam, bekerestettem a meglévő rendszereket, meg is találta. El is indult róla.. Na most ugye mivel én a saját grubomat akartam indítani, ezért kifigyeltem hogy milyen paraméterekkel indítja a rendszerem a supergrub, és rájöttem hogy az uuid nem passzol. Bementem a /boot/grub/grub.conf fájlba, és jól átírtam a vonatkozó részeket. Jelenleg teljes értékű a linuxom, minden a helyén van, stb.. Ja és az fstab is meg lett szerkesztve ofkorsz
Öröm, bódottá
Hátra van: eredeti /home becsatolása vissza, és a windows partició szintén, mert most ezeket eltávolítottam a gépből, de elvileg uuid alapján vannak azonosítva fstabban, hátha mennek majd bütykölés nélkül.. (/home az nem fog nyilván, mert most máshonnan csatoltam
)
Ps: gimp betöltése 2mp
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45862 üzenetére
Grub-install ráment, de azt mondja hogy nem tudja felismerni a fájlrendszert
Pedig mountolni tudom, látom is, benne van minden
grub-setup-ot meg nem tudom futtatni, mert grub eszközt kér ( (hd0,1 stb..) ) formában, de se felderíteni nem tudja, hol kellene lennie neki, se kézzel nem tudom megadni neki, mert bár a help azt írja ez a szintaktika -> (hd0,1) de ha megadom neki --target= kapcsolóval, akkor azt mondja nem várt argumentum, vagy ilyesmi.. Fákk, utoljára akkor szívtam ennyit amikor programoztam
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #45843 üzenetére
Értem. Akkor nem érdemes a /home-ba beleköltözni? Mert én arra gondoltam, hogy adok neki egy nagy particiót, és mehtnek bele a filmek, zenék, stb, újratelepítéskor meg csak megadom csatolási pontnak ezt a /home alá, és voilá, minden a helyén van.. De most is amúgy a rengeteg cuccom a wines partición figyel, ntfs-en még
-
PiciKenny
senior tag
válasz
ViZion #45816 üzenetére
Nekem a szűz ubi 11.10 unity felülettel lassú mint állat. de erről asszem mások is panaszkodtak nem is keveset. Induló programokat meg szolgálatatásokat amiket biztos nem használok kiveszem és így is. Az érdekelne engem, hogy KDE (kubuntu) gyorsabb lenne-e? ram van 4gb meg +4 gyorsító.
mod: nem az effektek hanem az egész rendszer
-
-
-
rybank
senior tag
válasz
ViZion #45662 üzenetére
Én csak most olvastam a hsz.-odat, hogy keresel filekezelőt. A pcmanfm-t ajánlottam volna én is. Buta, de villámgyors. Függősége két pici lib.
Thumbnail: Be kell állítani. Mert 10 mega alatt csinál csak ilyet.
txt.-k: jobb gomb-->Tulajdonságok-->Általános fül--->Megnyitás ezzel: -
aldebaran
addikt
válasz
ViZion #45544 üzenetére
hát az xp megy a virtuál gépen és indul a vmrun-nal a géppel együtt. szóval ez pipa.
túl sok a disztró és mindig ugyanazokat végignézegetni ... unalmas.
bezzeg amikor még a beryl-t parancssorból kellett felrakni és az ati kártyákhoz a driver még gyerekcipőben járt.... azok a régi szép idők...
-
bsanya
aktív tag
válasz
ViZion #45459 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam...
Letöltöttem egy lubuntu-11.10-alternate-i586.iso és egy lubuntu-11.10-dsktop-i586.iso lemezképfájlt, majd ezeket kiírva CD-re próbáltam bebootolni és kipróbálni/telepíteni a Lubuntu-t. Nem jutottam vele még a boot-ig sem...
Most, hogy sikerült a virtualbox-ot felraknom, ugyan ezt az iso fájlt adtam meg neki VB alatt, és láss csodát települ....
Ezt nem értem -
-
-
válasz
ViZion #45355 üzenetére
A lencse csomagját könnyedén eltávolíthatod, például nekem sincs fent. De, hogy mi végez automata backupot és frissítést nálad, arról fogalmam sincs, én ilyesmivel nem találkoztam. De bármi is készíti ezeket a mentéseket, biztos, hogy könnyedén deaktiválni lehet az automatizmusát. A frissítések telepítéséhez pedig még csak jelszót sem kér, semmi jóváhagyást?
-
rybank
senior tag
válasz
ViZion #45352 üzenetére
Chrome alatt az ADblcok nem ér szart sem. A motorháztető alá egy bővítmény sem fér. Így a Firefoxal ellentétben, ahol a sávszélesség csökken, mert le sem tölti a reklámokat. Addig Chrome-nál ez úgy működik, hogy elrejti.
Olvass még a kernel fordítás után. Gondolom minden lehetőség érdekel, ami egy kicsit is húzhat a gépeden.
-
válasz
ViZion #45352 üzenetére
Az a baj, hogy bármelyik böngészde lassú rajta, és főleg ugye a flash
Egyébként találtam egy xxxterm nevű jóságot, ami flash és egyéb támogatású kis böngészde, és kicsi, gyors, majdnem jó azor a régi vason is"Ubit farigcsálom, rengeteg induló marhaság van, amire semmi szükség."
Írhatnál róla, hogy miket lehet kilőni -
válasz
ViZion #45349 üzenetére
Ezeken gondolkodok én is. Ellenben pl. a P3-as laptopomon kipróbálva a TinyCore-t, semmivel nem gyorsabb, mint a Lubuntu - azaz persze, gyorsabb, amíg nem indítok egy Chrome-t, ami ugye nagyrészt a gép lényegét adná, és akkor ott ugyanannyira lassul, mint az Ubi. Az Ubi viszont jobban felszerelt oprendszer, és ismerem elég jól
De kipróbálás szinten pont ezeket akarom végigpróbálni rajta, amiket írtál, hátha beválik valamelyik...
-
válasz
ViZion #45270 üzenetére
Maximum csak úgy, ha dd-vel készítesz egy tárolót, majd azt ext4-re formázod. Akkor csatolás után már erre a fájlrendszerre készíthetsz visszaállítási pontot.
(#45271) veze: Nem egészen erre gondoltam, hanem a recordfail átírására. Ha a recordfail értéke sosem lesz 1, akkor mindig 10-et állít be timeoutnak. De persze a lényeg ugyanaz, csak kérdés, hogy melyiket lehet úgy beállítani, hogy update-grub-nál automatikusan a számodra helyes értéken álljon.
Ha minden igaz, akkor ez a parancs segít a probléma hosszútávú megoldásában (lehet, hogy kell hozzá sudo):grub-editenv /boot/grub/grubenv unset recordfail
De a recordfail értékét is állíthatod állandó 0-ra, csak a /etc/grub.d/00_header fájlban írd át.
-
rybank
senior tag
válasz
ViZion #45192 üzenetére
Épp most készítettem egy újabb telepítőlemezt magam számára. Gyakorlatilag ugyanezt a desktopot telepíti, mint amit most használok. Nagyon kevés a kivétel. Talán a telepítés 5-10 perce után, még annyit rá kell szánni a configolásra. Mindezt persze úgy, hogy közben a leírásokat előkeresem a netről.
Kényelmes. Csak a személyes adatokat kell mentenem. Ebből kevés van. Annak is nagy része a felhőben.(#45193) leslieke - Egy fenét volt hiba. A mai napig szívesen kísérletezek a Linuxommal. Annyi változott, hogy legutóbb ezt virtualbox-ban tettem. Így az alaptelepítést lehetetlen szétcsesznem. Így tanulsz (: .
(#45194) dcsabesz - Az újabb atom-okkal nem vagyok tisztában. A régiek gyengék, vagy épp elfogadhatóak. Energia gazdálkodás? jupiter ubuntu indicator után keress. Plusz a normális Ubuntu-t hanyagold. Csak akkor természetesen, ha lassú! De feltételezem ilyen proci mellé a config is "oylan".
-
válasz
ViZion #45044 üzenetére
Én nem használom az Ubuntu Tweaket, hanem egyszerűen a Rendszermenttel frissítek. Nekem az is jól takarít.
Egyébként nálam is SSD-n van a rendszer, egy 64 GB-oson. Én semmilyen gyorsítótárat sem helyeztem át sehová sem. HDD-re már csak elvi okokból sem érdemes, hiszen gondolom te is azért vetted, hogy gyorsabb legyen tőle a rendszer. A központi memóriát meg nem biztos, hogy jó ötlet ilyennel terhelni, hiszen ezek az adatok kellhetnek újraindítás után is. Én őszintén szólva azért vettem az SSD-t, hogy használjam, és nem azért, hogy minél jobban megóvjam a használattól. Ha csak annyit kibír mint egy átlagos merevlemez, már akkor megérte.(#45046) hcl: Tehát te csakis az olvasás miatt tartod érdemesnek a pendrive-ra rakni dolgokat? Ez egy kicsit ellentmondásos, hiszen az SSD nem használódik el az olvasástól, de legalább sokkal gyorsabb mint egy pendrive. Nem beszélve arról, hogy miért pont pendrive-ra rakod, amikor az meg még úgysem viseli el a sok írást.
-
válasz
ViZion #44971 üzenetére
Eleve olyan a telepítő mint az Ubuntué, egy képbe van csomagolva a cucc amit telepítéskor csak egyszerűen kicsomagol a kijelölt partícióra. Ennél fogva bármiféle integrálás ebbe a képbe azzal jár, hogy ki kell csomagolni az egészet. Ezt általában egy telepítéssel célszerű kivitelezni, mert csak a futó rendszeren lehet telepíteni bármit is, majd végül újra be kell csomagolni az egészet. Bár erre van segédalkalmazás, hogy valamivel egyszerűbb és automatikusabb legyen, de mégiscsak annyi időbe beletelik az egész, hogy csak akkor éri meg, ha nagyon-nagyon gyakran használja valaki a telepítőt.
-
sztikac
őstag
válasz
ViZion #44939 üzenetére
Nem, a billentyűzeten kell shift+alt+ctrl+N kombót nyomni.
Először arra gondoltam, hogy ezt udev szabályból is meg lehetne oldani, de most utána olvastam, a kernel se támogatja ezt a bill.-t, így gondolom a /sys alatt se jönnek létre a megfelelő fájlok...
Ami probléma van -mert má' miért ne lenne- az az ATI driver.
Az elmúlt két évben nem találtam olyan linuxot, amivel _rendesen_ működne az Ati kártyám
Pedig nem szeretnék olyan nagy dolgokat: 2 kijelző kezelése (1x19" 1440x900, 1x32" 1920x1080), a 19"-oson legyen a desktopom (itt is nyíljon meg alapértelmezetten minden ablak és a böngésző felugró ablakait ne a 32"-esen nyissa meg), a 32"-esen pedig filmeket szeretnék nézni, oda ne pakoljon tálcát, dash-t, anyámkínját...
Mondjuk legalább már odáig eljutottak, hogy nincs tearing és a hd gyorsítás is működik az esetek 70-80%-ban -
sztikac
őstag
válasz
ViZion #44924 üzenetére
Már csak 1 gondom van -igaz ez HW problem. Gamer bill-em van (Giga Aivia, 1000 Hz USB lehet a gond), alapból gamer beállítással indul, ilyenkor nem látja ubuntu (sem). Át kell kapcsolnom normál módra, hogy érzékelje... erre valami tapasztalat?
Szoftveresen kapcsolod át normál módra?
#44929: Huawei E1752-vel is sokszor ezt csinálja, rádugás után van hogy 5-6 perccel érzékeli a modemet, meg néha nem akar csatlakozni, csak néhány ki-be húzás után. A logok szerint a networkmanager segfaultol ilyenkor:
kernel: [31498.463183] usb_modeswitch_[4861]: segfaul
t at 1 ip 0000000000401b98 sp 00007fff61836bd0 error 4 in usb_modeswitch_dispatc
her[400000+8000]Más disztribúcióban nincs ilyen gond...
-
-
-
-
hallari
tag
válasz
ViZion #44852 üzenetére
"Ha több, jó minőségű program és játék lenne rá, akkor lehetne olyan sikeres, mint pl. Android az okostelókon. A driverek hiánya meg sajnos a gyártókat minősíti. Mondjuk ehhez szélesebb összefogás kellene a disztrók között, ami (túl)sokszínűség továbbra is inkább nehezíti átlag-userek életét."
Na egy pár hónapja pont ezt fejtegettem, de eléggé le lettem hurrogva. Pedig az Android is azért sikeres, mert csak egy van belőle, az appokat/játékokat így sokkal könnyebb fejleszteni, sokkal könnyebb egy egységes rendszert eladni az átlagjúzernek. Nem beszélve arról, hogy a hardverek kezelése is jobban megoldott lenne, mint most a több, mint 4000(!) disztróval. Sokkal könnyebb lenne a bugmentesítés, a felhasználók életét könnyítő "egyklikkes" megoldás stb.
-
bsanya
aktív tag
válasz
ViZion #44715 üzenetére
Ez a 3 kattos dolog valóban nyerő, de nekem régebben tudta egy kattra is ;-), csak nem tudom mi változott az új verzióban vagy hogy hol lehet beállítani, hogy már az első kattra jelölje ki az egész szöveget.
sheratan:
Ez a megoldás lesz a nyerő
Köszönöm!!!hcl:
Ez még jobb ötlet
Lehet ezt még fokozni? Mondjuk, ha rágondolok a címsorra, akkor is kijelöli? -
-
-
tropico
tag
válasz
ViZion #44723 üzenetére
"iparos-rabszolga féle" Ez jó.
Az ubi kinézetéről: Én LinuxMint-et és Opensuse-t használok(felváltva kedvem szerint). A párom gépére felraktam a 11.10-et, mert kiváncsi voltam, hogy megy rajta. Először furcsán nézett rá, 5 percet kaptam hogy vagy átállítom vagy kuka. LinuxMint került rá végül azzal nagyjából elégedett(Cinnamon viszont tetszik neki
). Se az unity, se a megjelenése nem tetszett neki. Őnála ez is szempont.
-
tropico
tag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest