- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Akciófigyelő: Kedvezményes Poco telefonokkal is várhatók a locsolók
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
válasz
rybank
üzenetére
Lubuntu nem az én gépemen van, így ezt nem tudom.
De Ubuntut az openSUSE símán állva hagyja. Iszonyat gyors, gyakorlatilag az nyílik amire kattintok. Leálláskor sem kell várni, elszalad vmi szöveg (gondolom a leállított folyamatok listája), kész. Ubuntu még lefőz egy kávét, és ha az ATI driver is úgy akarja, akkor ~1 perc alatt áll le... Ami nagyon szimpatikus, h ott van minden, lehet állítgatni, mint anno a 10.10-nél (pl. induló progik), Shell extensionokat lehet letölteni, működnek szépen.
A telepítője viszont Ubuntunak sokkal jobb, openSUSE telepítéskori partícionálója katasztrófa és egy durva tréfa ocsmány keveréke, átlag-user itt feladná...
Amúgy is amit adnak (már Ubi 12.04-ben is) a GParted helyett egy gagyi...
oS-en GPartednek nem elég a root jog
másik parancsal kell indítani, hogy tudjon buherálni, de ennyit megér.
Amúgy teljesen rendben van, még pár dolog hiányzik: SSD optimalizálás, HDD felcsatolás, pár program... Néztem Fedorát is, hát ugyan az, csak másik a háttér, meg nincs Yast, de amúgy még tán' a programok is dettó egyformák. Pörgős mindkettő.
Shuttleworth megbánja még, hogy nem Gnome Shell-t használ... főleg így, hogy kvázi elhatárolódtak még a KDE-től...ez már Distrowatch-on is látszik, sokan elhagyták az Ubuntut.
Aktív témák
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock B650 R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB LIAN LI LANCOOL 217 fehér 750W
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock 970 Pro3 970 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
másik parancsal kell indítani, hogy tudjon buherálni, de ennyit megér.