Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Légből kapott hírünk van képekkel
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
válasz
hallari
üzenetére
Hát anno kezdő (nem mintha most guru lennék) userként engem is ez zavart. Ott volt akkor a windóz XP, volt pár változat, kész. Linux vonalon már 7 éve is volt bőség... ehhez jönnek még a mindenféle változatok. Akkor már én is megjegyeztem, hogy ez NEM baj, DE kellene egy "mainstream" verzió. Aki akar az meg hegesztgessen, de ehhez a mainstream változathoz legyen jó drivertámogatás (ma már jobb a helyzet), meg minden legyen a helyén. Akkoriban Ubuntut és Fedorát
használtampróbálgattam. Nem értem, hogy miért kell bonyolítani, lehetne DVD telepítő (esetleg netes telepítő), és telepítéskor kérdezzen rá a felületre, válasszon az user böngészőt, levelezőt, torrent kliens, etc. Persze lenne default is, aki nem akar variálni.
Erre ha vki utánanéz az Ubuntunak, már fennakad azon, hogy melyiket telepítse... és sokan inkább nem is telepítik (párat azért felraktam ismerősöknek, főleg régebbi gépekre).
Érdekes módon sokan nem hiszik el, h az Android is linux -mert aaaaz nem az! Pedig de, csak gugliék rágyúrtak, és ha lesz desktop változat is, akkor lehet kapaszkodni... -
Nowhereman
őstag
válasz
hallari
üzenetére
Hát azért jó hogy nem egy, csak az Ubuntu disztrib van - így ha a 12.04LTS a 10.04LTS helyett a 11.10-nek lesz a "méltó utóda", el lehet pályázni másfelé...
különben meg a Linuxos kereskedelmi játékokat .sh-ként dobják piacra, és nem csak minden linux disztró alatt futnak, de rendszerint még BSD alatt is.
Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Gumi és felni topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (FOGLALVA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő