Hirdetés

Aktív témák

• Sziasztok,

Mint friss Ubuntu 11.10 user lenne pár kérdésem amiben remélem tudtok segíteni.

1, Van-e megbízhatóan működő progi amivel CIFS shareket tudok véglegesre mountolni. (pl a /Home/mybook alatt fixen a NAS-om könyvtárszerkezetét lássam). Amiket eddig próbálgattam nem működtek igazán.
    2, Jelenleg ha csak simán betallózom a NASom és elkezdek másolni róla akkor kemény 1,6 MB/s átviteli sebességet produkál míg ugyanez Win alatt 30 körül alakul. Hozzá kell tenni hogy internet felé viszont megvan a 30 megabit.
    Ezek per pill a legégetőbb problémáim viszont mintha alapbetően lassú is lenne az egész.
    Pl valami csipp csupp párszáz kb-s progi telepítése is elég sokáig tart ami nem is lenne baj de közbe az egész rendszer belassul, akadozik az ablak váltás és mozgatás stb..
    Mindez egy elég izmos konfigon.

WUBIból telepítettem az ubuntut, fentvannak már az épp elérhető frissítések.

Előre is köszi.

Szia!
    Üdv a klubban! :K
    Távoli könyvtár mountolásában nem vagyok jártas, erre majd vmeik guru válaszol. A lassúság oka maga a wubi install lehet. HA merevlemezen van, akkor nagyon csökkenti a sebességet, hogy az NTFS partíción hoz létre egy virtuális fájlrendszert. SSD-n is érezhetően lassabb volt, HDD-n ez gondolom sokkal jobban érezhető, főleg ha töredezett, vagy a tányér közepére került... Érdemes lenne -ha van helyed- LiveCD-vel átméretezni a partíciókat, és natívra rakni az Ubuntut, erre van wubi to native progi is, meg pl. rendszermentel is lehet kiírni, majd visszatölteni.

Duffy: Ezt nem lehet megoldani, mert a wubi zárolja a partíciót. Neked is azt javaslom, h legyen inkább natív a telepítésed. Ha nem megoldható, akkor 4-8 GB pendrive és LiveUSB-ként használni. Nagyon jó, lehet frissíteni, menteni, stb. A natívnál ez is lassabb, de tűrhető.

Aktív témák