- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Aktív témák
-
aldebaran
addikt
válasz
Nowhereman #49492 üzenetére
Én pont ezért raktam fel a gnome-ot synaptic-al és nincs gondom.
-
aldebaran
addikt
válasz
Eastman #49388 üzenetére
Egyébként ha véletlenül sikerülne a rossz vinyóra feltelepíteni az oprendszert, vagy elindulna, szerinted meddig húzná úgy, hogy nem omlik össze, nem fagy le és nincs adatvesztésed?
Alapszabály, hogy oprendszert csak 100%-os, lehetőleg új vinyóra kell telepíteni. Vagy telepítsd windózban a windóz mellé. -
aldebaran
addikt
válasz
DataTraveler #49300 üzenetére
Semmivel...
nekem nem ment a moonlight-al.
-
aldebaran
addikt
A 12.04 ben az alsó és felső tálcára ha rákattintok nincs helyi menüm.
Gnome classic-ot használnék.
Esetleg alternatív módja van, hogy auto eltűnésre állítsam őket? -
aldebaran
addikt
Az miért lehet, hogy gnome classic-al indítom a rendszerem és amit kiteszek az asztalra, semmit nem enged vele csinálni. Még az enter-re se reagál, ha kijelölöm. Törölni se. A jobb gombos menüben nincs is opció a törlésre...
-
aldebaran
addikt
válasz
leslieke #48862 üzenetére
Ez már rég be van állítva és csak akkor jelenik meg verzió, ha a normal kiadás van bepipálva és akkor a 10.10-re frissíthetek.
mod: el sem hiszem. az előbb a hosszúkiadásokról átállítottam a normálra, most vissza a hosszúra, és megjelent a 12.04 LTS
mod2: mondjuk ezt írja ki:
''This is still a BETA release.''
''Do not install it on production machines.'' -
aldebaran
addikt
Én letöltöttem az új ubuntut és próbálnám frissíteni a rendszerem, de semmilyen módon nem ajánlja fel a frissítés lehetőségét. Van ötletetek?
Parancssorból ha indítom, akkor biztos, hogy az újat fogja feltenni?
Meg most nekem a 64 bites van a lentiek szerint?Előre is köszönöm a segítséget.
xxx@xxx-desktop:~$ uname -a
Linux xxx-desktop 2.6.32-41-generic #88-Ubuntu SMP Thu Mar 29 13:10:32 UTC 2012 x86_64 GNU/Linuxxxx@xxx-desktop:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 10.04.4 LTS
Release: 10.04
Codename: lucidIlyen nem jelenik meg a 12.04-re való frissítéshez:
-
aldebaran
addikt
Érdemes ezt kipróbálni annak, aki nem ismeri. Egy tweak alkalmazás ubuntura
[link] -
aldebaran
addikt
Egy érdekes hír: Véget vet a felesleges energiazabálásnak a legújabb Linux kernel
-
aldebaran
addikt
válasz
ViZion #45544 üzenetére
hát az xp megy a virtuál gépen és indul a vmrun-nal a géppel együtt. szóval ez pipa.
túl sok a disztró és mindig ugyanazokat végignézegetni ... unalmas.
bezzeg amikor még a beryl-t parancssorból kellett felrakni és az ati kártyákhoz a driver még gyerekcipőben járt.... azok a régi szép idők...
-
aldebaran
addikt
Szerintetek érdemes 10.04 LTS -ről 10.10-re váltani? Vagy várjak egy LTS-t?
-
aldebaran
addikt
Ki tudná megmondani, hogy ubuntu alatt hogy indulna el egy vmware gép teljes képernyőn? A vmrun start "útvonal.vmx" elindul, de a nogui parancsot utána írva már nem.
-
aldebaran
addikt
abban kérném a segítségetek, ha be vagyok jelentkezve egy user-rel, akkor a parancssorban, hogyan tudok más nevében indítani programot?
pl:
prompt:
kati@gepnev:~$de szeretném a vmrun-t indítani sudo joggal, kati a júzer csak vendég jogú.
ezeket próbáltam:
kati@gepnev:~$ sudo -i
[sudo] password for kati:
kati is not in the sudoers file. This incident will be reported.vagy ezekből mit nézzek? [link]
-
aldebaran
addikt
vmware-ben tud valaki segíteni?
Azt szeretném megoldani, hogy amikor bejelentkezik az ubuntu, automatikusan induljon el a vmware, azon belül a vírtuális gép.
Remélem, tud valaki segíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest