- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
Aktív témák
-
válasz
Mtbsrác #38198 üzenetére
Disk hiba ellen a RAID véd - persze, amíg csak egy lemez döglik meg egyszerre. A törlés problémásabb, mert a fájlrendszerek általában követik a unix filozófiát, azaz amit törölsz, az ténylegesen törlődik. Ennek ellenére hallottam, hogy néhány szoftverrel sikerült helyreállítani a véletlenül törölt adatokat, vagy azok egy részét. De a véletlen törlés ellen meg a backup véd.
A /home titkosítás a /home fájlrendszert titkosítja - szerintem ez elég egyértelmű.
-
Mtbsrác
senior tag
Lehet hülye kérdések!
Melyik a legbiztonságosabb filerendszer ubuntu-n belül?
Értem itt adatvisszafejtés, sérülékenység, ha megfag a gép akkor megmaradjanak az adataim meg ilyenek szempontjából. Ill létezik-e visszamentő progi rá ha véletlen meghal a viny. Ha letitkosítom a mappámat akkor az csak a /home könyvtárat titkosítja?THX.
-
törölt tag
válasz
Kendek #38196 üzenetére
nem natty, hanem oneiric, és nem unity.
de eddig megjelent normálisan, csak gondolom valami frissítés után rosszul állított be valamit a telepítő, vagy egy jogosultság el lett kavarva. de nem csak az értesítési ikon a baj, hanem a szövegbevitelnek az egész gui-ja nem jelenik így meg. -
-
Nova96
őstag
Ja még egy kérdés,quake live akad ubuntun (levettem a grafikát) de winen nem akadt hogy oldjam meg hogy működjön?
-
törölt tag
van egy kis problémám ismételten az ibus input framewrok-kel, mégpedi az, hogy bár a daemon a rendszer indításakor elindul, és így technikailag használható, de valamiért a gui (élén az ikonnal a notification area-ban) nem töltődik be, és így nem látom, amit gépelek vele, amivel gyakorlatilag használhatatlan az egész.
elvileg nem nyúltam hozzá az induló programokhoz, és más rendszerbeállításhoz sem, csak a frissítések jönnek napi rendszerességgel, de arra emlékszem, hogy a startup applications-ban csak a daemon volt régebben is benne, amíg működött. a megfelelő csomagok is fel vannak téve (ibus, ibus-gtk, ibus-gtk3, ibus-qt, stb).hol lehetne keresni a hiba okát, hogy miért nem indul el a gui?
-
Noddy
senior tag
válasz
Nova96 #38188 üzenetére
Ha a CD-n windowsos driverek vannak azok teljesen feleslegesek linux alá.
A linux úgy működik, hogy a driverek többsége bele van építve a kernelbe. Egy-két extrém esettől eltekintve felesleges a driver telepítés és akkor is linuxos driver kell nem win-es.Meg lehet nézni mennyire támogatott a laptopod: [link] [link]
-
válasz
Nova96 #38186 üzenetére
Igen, az a neve a programnak, hogy Wine.
Nem értem, hogy miért szeretnél Windowsos drivereket telepíteni Ubuntura. Azt sem igazán értem, hogy miért sajnálod, hogy nem tudod megtenni.
Az Ubuntu már alapjaiban eltér a Windowstól, merőben más a felépítése. Így igen, kijelenthetjük, hogy semmi esélye annak, hogy rendeltetésszerűen működjenek azok a meghajtóprogramok.
Én aMSN-t használok, már amennyire, mostanában egyre ritkábban.
Amúgy én is Operát használok, de nem véltem felfedezni semmilyen lassúságot sem. -
válasz
Nova96 #38184 üzenetére
Az attól függ, hogy azon a CD-n milyen Linuxos programok vannak.
A Wine segítségével futtathatod a µTorrenttet, de a többinek nincsen értelme. Számos kiváló alkalmazással lehet zenét hallgatni, az én kedvencem az Audacious, aminek van Winamp klón felülete is. MSN-ezni is több alkalmazással lehet, ha a használatuk túl nagy kompromisszumot jelent számodra, akkor egyszerűen használj az alkalmazásaidhoz olyan operációs rendszert, amelyre írták is őket.
Persze tudom, minden kezdő Ubuntus úgy szeretné a rendszert használni, hogy az összes kedvenc Windowsos alkalmazásával együtt. De ez nem lehetséges, és ha ezt nem fogadja el valaki, akkor számára nem való az Ubuntu. -
Nova96
őstag
Üdv újra Dell ultrashop 2311h driver cd-jét hogy telepíthetem?Utorrentet rá lehetne tenni valahogy??(vuze hasonlók nem jönnek be.) aimpot rá lehet e tenni? És a rendes msn-t?(emesene,meg nem tudom mi volt a másik nagyon rossz.)
-
kovaax
őstag
-
-
válasz
kilozsul #38178 üzenetére
/etc/fstab fájlba kell beírni az ntfs partícióidat, akkor automatikusan mountolódnak. A samba-telepítéses hibaüzenetet ideírhatnád, mert nálam ez van:
sh4d0w@galactica:~$ apt-cache search samba | wc -l
84Azaz 84 olyan csomagot találok, ami kapcsolatba hozható a sambával.
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, az XBMC live rendszerével kapcsolatban. Az egyik problémám, hogy a gépben lévő ntfs meghajtót nem mountolja fel magától a rendszer. Ha megteszem putty segítségéval, akkor minden oké vele, de következő indításnál ugye megint kell... Az első nyilvánvaló kérdésem, hogy melyik fájlba illesszem be a mountolást, hogy automatikusan lefusson? A másik pedig, hogy miért nem mountolja fel magától? (míg mondjuk az usb-vel rákötött külső vinyót szó nélkül felteszi)
A másik gond, hogy kellene az samba, de alapból nincs fent a csomag. Megpróbálom telepíteni, de hibaüzenetet dob, hogy nincs meg a csomag. A kérdésem az lenne, hogy ha beteszem a telepítő cd-t, akkor megpróbálja ott megkeresni, vagy valami más módon kéne rávarázsolni a gépre a csomagot, hogy telepíthető legyen? Ha a második variáció él, akkor mi a módja.
Elnézést a hülye kérdésekért, de hosszú idő után nemrég kezdtem újra linuxozni, és bizonyos dolgok szinte csuklóból mennek, de egy csomó tök egyszerű dolognál meg úgy elakadok mint részeg az útpadkában...
Előre is köszi!
-
sonar
addikt
Sziasztok,
A cron-os időzítésekkel kapcsolatban akarom azt kérdezni, hogy ha van egy daily job-om ami a crontab szerint 6:47 kor futna le, de ekkor még ki van kapcsolva a gép akkor bekapcsoláskor lefut a job vagy sem?
üdv: sonar
-
RBJ
addikt
van egy progi ami ezt irja ki indításkor.:
You can not access the partition because the user who opened Wiithon does not belong to the group "disk", displaying games from the previous sessionnem látja a patriciókat. tippje?
-
Jester01
veterán
Az én mencoder-em nem szereti azt a feltöltött fájlt, lehet, hogy túl rövid neki. Arra panaszkodik, hogy TS_PARSE: COULDN'T SYNC. Nekem sajnos csak normál mpeg2 videóm van kéznél (DVB-S), arra az alábbi parancs működött:
mencoder -ovc copy -oac lavc -lavcopts acodec=mp2 in.mpg -of mpeg -o out.mpg
-
RBJ
addikt
qwbfs t nem sikerült frissiteni elvileg felpakolt mindent. nem itt a bibi.
másik kérdésem a windowsos wbfs managert szeretném futtatni linux alatt.
hogyan lehetséges?
wine al, playon al nem működik. van esetleg valami virtual pc szerű linuxra? -
aag
őstag
Kipróbáltam. Eddig tartott. Nem lett eredményes. A Rendszermenttel visszaraktam a mentést. Viszont most felvettem egy pár másodperces fáljt, hátha ki akarod próbálni.
(#38165) Jester01: Köszi, de én vágni szeretném változtatások nélkül. Csak vágni, nem átkódolni. Ugyanis így tökéletesen lejátssza a samu-tévém egy pendrájvról. Ha átkódolom, azom kívül, hogy időigényes, veszít a minőségéből.
-
Siriusb
veterán
Közben megtaláltam ezt.
És találtam 2 linket:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1117283
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=786095
Ezeket próbáltad már? Ha igen, akkor én kiszáltam, egyedül vagy. -
aag
őstag
-
Siriusb
veterán
-
aag
őstag
válasz
Siriusb #38156 üzenetére
Persze, telepítve van, még sincsen AAC hang valamiért. Nézd, a Kaffeinből felveszem és 10 másodpercet várva lejátszom egy VLC-vel, vagy egy MPLAYER-rel. Így végül-is tudok tévézni Ubuntuból. Viszont amit filmet felveszek, azt jó lenne leszélezni, reklámmentesíteni (KDENLIVE). Sajnos ez már nem jön össze a megfelelő hang-kodek nélkül a TV2 és az RTL KLUB esetében. Pedig pont onnan szeretnék felvenni általában. Szóval elég nagy gond ez. És itt vannak az én kétségeim. Hogyhogy másnak ez nem gond? Mások nem csinálnak ilyet csak én egyedül?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok, lenne egy bosszantó problémám.
Felraktam az Ubuntut Win7 mellé, és telepítés közben úgy frissíti is magát az Ubuntu, majd a végén kér egy restartot, és ekkor kezdődik a probléma, az ubuntu azt mutatja resartól és a monitoron villog hogy analog vagy digitális jelet keres, majd kikapcsol a monitor és csak villog az állapotjelző led a monitoron. A gép resart gomja megnyomásakor is ugyan ez a helyzet.
Ugyan ezt csinálja ha az Ubuntut live módban használom a cdről akkor se indítja újra a gépet.
Leállni leáll a rendszer de a resart valaminek nem megy.Arra is gondoltam, hogy van egy alaplapi vga is meg egy PCI-os ebből a PCI van használva hogy ez nem tetszik neki.
-
Siriusb
veterán
Tapasztalat azt mutatja, jobb tisztázni az alapvető pontokat, esetleg többször is.
Ezek szerint a gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse és gstreamer0.10-plugins-bad is telepítve van.
Nézelődtem, de szerintem semmi olyat nem találtam, amit te már ne láttál volna.A többi csatornának van hangja?
-
Siriusb
veterán
Nem akarom elhinni, hogy egy tárolóban sincs.
A restricted extras fel van telepítve? -
aag
őstag
válasz
Siriusb #38152 üzenetére
Köszi, de ötletem nekem is volna, szaktudásom viszont nincs. Így kénytelen vagyok várni, hogy valaki csomagot csináljon belőle az ubira. Először azt hittem, hogy van csomag, csak én nem találom. Mára világos lett a kép. Valamiféle jogtisztasági probléma (fizetős licenc) van mögötte. Én nem akarnék jogot sérteni, de meg sem vehetem. Mégiscsak botrány, hogy 2011 éveben hang nélkül kell TV-t néznem a linux alatt. Mert egyébként windowsz alatt nyoma sincsen ennek a problémának. Tehát a gondhoz még az "értetlenkedésem" is társul.
-
Siriusb
veterán
Ímhol az arch linux wiki ide vonatkozó része. Nézd meg, hátha ad ötletet.
-
aag
őstag
válasz
róland #38150 üzenetére
Köszi, de ezt az utat is végigjártam. Úgytűnik itt valamiféle régi fejlesztési probléma van, mert kb 2010 eleje óta fennáll a probléma az AAC hangkodekek terén. Elvileg már a korlátozott extrákba benne kellene lennie legalább a dekóder lehetőségnek. Utána jön a "bad" és társai, stb. Sajnos ezidáig nem látok rá csomagot. A fordításhoz pedig nemértek.
-
aag
őstag
Feltettem itt egy kérdést. Megismétlem, de hozzá is fűznék egy kis monológot:
Kérdés amire senki sem tud megoldást: DVB-T TV2-nek, RTL KLUB-nak nincsen hangja. AAC kódolás. Már mindent megpróbáltam (a libaad és libaac-t is beleértve), mégsem működik. Segítsetek légyszí! (Ubi 10.10)
Van egy barátom, aki azt mondja, hogy mindegyik disztribúcióban megoldható minden, például ez a probléma is. Nos ehhez képest az Ubuntuban a gugli csak olyan helyeket mutat nekem, ahol nincs megoldás. Illetve van, adnak megoldásokat (amiket már én is mind kipróbáltam), de utána egyik helyen sincsen visszajelzés, hogy igen, sikerült. Nincs. A dolog eddi még nem lenne érdekes, de a barátomnak működik. Csakhogy neki ARCH-linuxa van, nem Ubuntu. Szóval megkérdezem: Szerintetek elképzelhető, hogy az Ubuntuban egy ilyen egyszerűnet tűnő kodek-probléma jelenleg megoldhatatlan lenne?
Egyébként azért kellene, mert nemhogy megvágni, de még transzkódolni sem tudom az így felvett video-fájlt. Ugyanis a kódernek még a dec része sem telepíthető, nemhogy még az encod-er.
Újfent kérlek benneteket: Segítsetek! Előre is köszönöm
-
RBJ
addikt
Csókolom.
Letöltöttem a szoftvk. ból a QWBFS managert. elvileg 1.1. van hozzá frissités amitől 1.2.1 lenne de a leírtak alapján nem tudom terminalban elindítani. ezt Írja a liírásban.:
unpack the sources archive
- cd in the uncompress folder
- qmake PREFIX=/usr/local
- make
- sudo make installa qmake parancsnál jön a bibi.:
A(z) „qmake” program a következő csomagokban található meg:
* qt3-dev-tools
* qt4-qmake
Próbálja kiadni a következőt: sudo apt-get install <kiválasztott csomag>tippjije valakinek ?
-
harry
veterán
Amikor amarok-ot indítok, akkor ennyi hülyeség lefut, mi miatt lehet ez? Majd fél perc eltelik, mire elindul, ez azért elég érdekes... Kb. a 243 - 276 sorok lefutásánál jelenik meg a lejátszó ablak, ahogy látni, utána vissza is kapom a parancssort, csak még kiírat mindenféle dolgot.
Amúgy egy Kubuntu 10.04 rendszer. -
RBJ
addikt
Miért van az, hogy az sd kártyámat csak úgy látja ha újraínditom a gépet és benne van a kártya a gépben. ha működés közben teszem be sehol semmi.
-
sonar
addikt
Sziasztok
Kezdek megismerkedni az ubuntu lelkivilágával kicsit mélyebben.
Az alábbi mondatot nem birom teljesen értelmezni. A K meg S prefixek valójában mire is jók?
K arra, hogy az adott szinten az a service elindulna akkor kilövi - indulás elott kilövi
S meg hogy elinditja?
Viszont az init.d vel hogyan van ez összefuggesben?
The rc1.d links are prefaced with a letter and number, such as K15 or S10. The (K) or (S)
in these prefixes indicate whether or not a particular service should be killed (K) or started
(S) and pass a value of stop or start to the appropriate /etc/init.d script. The number in
the prefix executes the specific /etc/init.d script in a particular order. -
válasz
Csakénvagyok #38136 üzenetére
Próbálkoztál más alkalmazással is, például a EiskaltDC++-val?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #38126 üzenetére
UP!
-
-
Siriusb
veterán
válasz
SG3rg0 #38131 üzenetére
Szia!
Ha támogatja az ext4-es fájlrendszert a Norton Ghost, akkor igen. Ha nem, használj Clonezillát.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Napokban felraktam a windows 7 mellé az Ubuntut. Nagyon megtetszett és így dualba szeretném használni. Én a win7-et Norton Ghost 15 szoktam lementeni és ha gond van visszaállítom.
Kérdésem az lenne, hogy ha feltelepítettem a win7 és a Ubuntut, letudom e menteni mind a kettőt külön külön, úgy hogy visszaállításnál ne legyen gondok? -
sonar
addikt
Sziasztok
Mivel tudnám leellenőrizni, hogy van-e a winyón bad sector?
Próbáltam a badblocks-ot, de a használatban lévő winyót nem tudja ellenőrzni (legalábbis ezt mondja) -
Jester01
veterán
válasz
Csakénvagyok #38126 üzenetére
Az a kérdés, mennyire vagy eltökélt (no meg jártas) a hibakeresésben, illetve, hogy az említett LinuxDC++ nyílt forrású-e.
-
Csakénvagyok
őstag
Lehet nem ide kéne, de nem találtam megfelelő totyikot.
Van ugye a a DC++ lunixos változata. Pontosan LinuxDC++ version: 1.0.3 Core version: 0.698. Viszont sokszor ha elindítom azt csinálja hogy elkezd betölteni, majd mindenféle hiba jelzés nélkül megáll. Még párszor próbálkozok, ugyanaz, és végül beindul. Na ennek mi lehet az oka. Rendszer 11.04 -
aag
őstag
Kérdés amire senki sem tud megoldást: DVB-T TV2-nek, RTL KLUB-nak nincsen hangja. AAC kódolás. Már mindent megpróbáltam (a libaad és libaac-t is beleértve), mégsem működik. Segítsetek légyszí! (Ubi 10.10)
-
pethYeti
addikt
Innen ezt az ISO-t le lehet valahogy tölteni?
http://community.linuxmint.com/iso/view/83 -
aag
őstag
-
RBJ
addikt
Az idő előrehaladtával úgy érzem, hogy mintha az ubi egyre lassabban bootolna be újkori önmagához képest.
Van valami karbantartó dolog vagy tök felesleges? se defragolás se tisztítás nem kell soha? -
Mtbsrác
senior tag
Hát én már komolyan tökön bököm magamat.
Hova tűnik el a tálcára lerakódó programok ikonjai???
Ők-e
Ez a két progi alapból az óra mellett megkellene jelennie az ikonjának de most nemakarja az igazat.Vagy hogyan tudom őket visszavarázsolni! Frissítés után csinálta most ill újraraktam megint frissítettem és ismét eltüntek. Előtte ottvoltak.
-
Siriusb
veterán
válasz
ngabor2 #38113 üzenetére
Úgy látom más is küzd a problémáddal: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9475506&postcount=3
Ellenben ez alaján műküdnie kellene még a könyvtárak átnevezésének is: http://www.howtogeek.com/howto/17528/change-the-user-interface-language-in-ubuntu/
-
Siriusb
veterán
válasz
ronaldu98 #38109 üzenetére
Szia!
1. Clonzilla
2. OE-ben kiexportálod (pl csv formátumba), az új levelező kliensben pedig importálod
3. Igen
4. A windows mellé, vagy a windows-ból telepíted az Ubuntu-t, első nekifutásra talán ez utóbbi lenne célszerű. Mindkét esetben tudsz választani, melyik operációs rendszert szeretnéd éppen használni a gép bekapcsolása után egy lista segítségével.
5. Előfordul néhány esetben, hogy a vezeték nélküli kapcsolat létrehozása némi munkát igényel, de sokszor azonnal működik. Livecd-ről indítva az ubuntut kiderítheted működik-e a wifi anélkül, hogy bármilyen változtatást eszközölnél a gépeden. Igazából majdhogynem teljeskörűen kipróbálhatod így az Ubuntut.
Viszont a te gépeden futó oprendszernek az égvilágon semmi köze más gép wifi kezeléséhez.
6. Az ntfs-3g segítségével windows partíciót is tudsz írni/olvasni, szóval semmi ilyen jellegű fájlt nem kell átmozgatnod. Azt azonban meg kell jegyezni, némi CPU igénybevétellel jár ez a folyamat, tehát pl. torrent esetén nem ajánlott ntfs fájlrendszeren írás/olvasás.
7. Ld. 4. pont.Az ubunturól itt is olvasgathatsz, és a neten szinte minden információt megtalálsz telepítéssel, működéssel kapcsolatban. Érdemes először kutakodni, s aztán kérdezni a fórumokon.
-
ViZion
félisten
válasz
Jester01 #38108 üzenetére
Persze hogy jobb a temp a ramban. Amit nem igazán értettem (fentebb is ezt írtam), hogy swappot ramdiszkre rakják. De a swap akkor kell, amikor elfogy a ram (persze vannak programok amiknél egyébként is kell, de az más).
Én a swapot hagytam HDD-n, majd mivel nem nagyon volt használatban, az is átkerült az SSD-re. Azt gondolom, hogy az üres swap inkább legyen itt, úgyis kell hagyni valamennyi helyet üresen... -
ronaldu98
tag
Sziasztok!
Sok segítségre lenne szükségem az Ubuntu-val kapcsolatban.
Jelenleg Windowst használok és még nem telepítettem fel a linuxot.
Csak hallottam (és utána persze olvastam) a Linux jó működési elvéről.
Tehát a kérdések (nézzétek el nekem ha nagyon primitívek de hát valahol ki kell okosodni)
1; A mostani rendszeremet hogy tudnám valahogy lementeni egy másik helyre (partícióra)?
2; Az Outlook Express levelező programomban nagyon sok cím van, hogy tudnám ezeket átmenteni az Ubuntu levelező programjába?
3; Ha én az Ubuntu levelező programjáról írok egy levelet egy Windows-os gépre akkor ő teljesen normálisan fogja látni az én üzenetemet a Windows-án?
4; Valamint ha én vissza akarok majd váltani (valamit módosítani) a Windows-ra azt majd hogy tehetem meg?
5; A wifi routerem által kibocsájtott hullámokat továbbra is tudom majd fogadni (és más is tudja majd fogadni)?
6; Képeket, videókat, zenéket, (egy szóval amik nem oprendszerhez kötöttek) hogy tehetem majd át az Ubuntura?
7; Miután feltelepítettem, (az Ubuntut) hogy tudom majd beállítani hogy bekapcsoláskor melyik oprendszer induljon el?
Hát egyenlőre ennyi tudtam kipréselni magamból de biztos felvetődnek majd még kérdések bennem remélem ezekkel is fordulhatok majd hozzátok. -
ViZion
félisten
válasz
Jester01 #38103 üzenetére
jogos, de írtam, hogy keressen rá az optimalizálásra, mert sok véleményt olvasva majd kitalálja mire van szüksége.
A ramba rakott temp és swap kérdését továbbra sem értem, de minden műxik szépen, nem lassú, SSD nem nyekeregRemélem hamarosan felismeri majd (mondjuk már Oneiric-től kezdve
) az SSD-ket, és azok képességeit, és automatikusan elvégzi ezeket az okosságokat. Pl. tetszik, hogy telepítéskor egyben telepíti a zárt cuccokat, ez is lehetne ilyesmi
-
ubussd
csendes tag
VIZion és Jester01: Köszönom a segítséget. Akkor magával a kettős oprendszerrel és a Grubbal ne számítsak semmi gubancra.
-
ViZion
félisten
válasz
ubussd #38101 üzenetére
Ennek én is utána olvastam...
Partícionáláskor lehet MiB-re vagy Cylinderre illeszteni a partíciók határát. SSD-nél olvasófejek ritkán vannak, mivel nincsenek. Ebből adódik, hogy bátran MiB-re illeszd, max lesz a partíciók határán pár mega felhasználatlan terület, ami SSD-nél nem akkora baj. Már HDD-nél sem lényeg aCylinderre illesztés.
Filerendszernek ext4, magy kikapcsolni a naplózást. nekem van vmi swap a HDD-n, de ez is be van állítva, hogy ramban hozzon létre tempfs-t, amennyi éppen kell. Néhány leírás fix méretekkel operál, de hasznosabb, ha dinamikus, így ramként rendelkezésre áll, amikor nem kell a swap. Mondjuk azt a részét nem értettem, hogy ha akor kellene a swap, amikor elfogy a ram, akkor a dinamikus ramdrive hogyan növeli meg a méretét, de azt mondják így van jól.
Logokat ki kell kapcsolni, vagy ramba íratni. Kis fileméret, de sok mozgással jár.
Keress rá az Ubuntu SSD optimalization-ra, sok tippet olvashatsz.Másik dolog, hogy -ha elegendő üres hely van SSD-n - nem is igazán kell optimalizálni. Bizony. Ha van elég ramod, alig swappol. A naplózás és a logok, tempek egész nap futhatnak, az SSD jó eséllyel megéri akkor is a 10 évet... És hol lesz ez már akkor?
Persze én is kapcsolgattam, mert tegyük meg amit lehet, ne utólag fájjon a fejem. Segítettem-e? -
ubussd
csendes tag
Sziasztok!
Régen használok win és ubuntu rendszereket közös HDD-n. Most engem is elkapott az SSD mánia.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a win telepítésekor hagyok megfelelő helyet az ubuntunak, akkor az ubuntu telepítésekor a partíciók létrehozásánál kell-e figyelnem valamire? Ha jól emlékszem, a partícionáló eleve 1MB-os lépésközzel dolgozik, tehát jól gondolom, létre sem jöhet a blokkméretre való illesztés hiánya?
Telepítéskor érdemes ext2-t választani vagy ext4-et és utólag a naplózást kikapcsolni? RAM van dögivel a gépben, azt hiszem swapot létre sem hozok.
Előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest