- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Microsoft Rewards
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
37600 - 37501
50057 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
qamu74
őstag
-
qamu74
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
qamu74
őstag
-
kovaax
őstag
Mert nem szabad kezdők előtt olyan reguláris kifejezéseket villogtatni, amik veszélyesek lehetnek. Pl. a find már ki fogja értékelni a ".."-ot is, és bármi megtörténhet.
-
Kendek
MODERÁTOR
-
kovaax
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
Okés, ezzel semmi gond. Próbáltad beadni neki az elmentett téma fájlt?
-
qamu74
őstag
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
-
qamu74
őstag
-
pocokxx
Közösségépítő
könnyen lehet, hogy rootként kell. Ha nem megy így keresd meg, és töröld ki.
-
qamu74
őstag
A probléma abból adódik, hogy az elmentett fájlok már ott vannak a ~/.themes könyvtáron belül egy alkönyvtárban, így nem tudja elmenteni őket újra. Egyszerű a hiba javítása, hiszen csak törölni kell a kérdéses könyvtárat, adott esetben használhatod a következő parancsot is:
rm -rf ~/.themes/{,.}*(#37584) danih: A Kubuntu legfrissebb kiadása már önmagában tartalmazza mind a két felületet, és a kijelző méretéhez igazodván fogja automatikusan alkalmazni azt amelyik illik hozzá. Ezen természetesen kézzel változtathatsz a telepítés után.
Ezt írja ki a terminál a parancsra:
red@red-GA-MA74GM-S2:~$ rm -rf ~/.themes/{,.}*
rm: nem törölhető a következő könyvtár: ”/home/red/.themes/.”
rm: nem törölhető a következő könyvtár: ”/home/red/.themes/..”
red@red-GA-MA74GM-S2:~$ -
Kendek
MODERÁTOR
A probléma abból adódik, hogy az elmentett fájlok már ott vannak a ~/.themes könyvtáron belül egy alkönyvtárban, így nem tudja elmenteni őket újra. Egyszerű a hiba javítása, hiszen csak törölni kell a kérdéses könyvtárat, adott esetben használhatod a következő parancsot is:
rm -rf ~/.themes/{,.}*(#37584) danih: A Kubuntu legfrissebb kiadása már önmagában tartalmazza mind a két felületet, és a kijelző méretéhez igazodván fogja automatikusan alkalmazni azt amelyik illik hozzá. Ezen természetesen kézzel változtathatsz a telepítés után.
-
danih
veterán
A Kubuntu-val kapcsolatban azt szeretném még tudni, hogy a netbook edition integrálva van az új verzióban? Mert külön már nem látom, viszont látok egy CD és DVD iso-t... Nekem nem egyértelmű... Install közben kell "edition"-t választani?
-
qamu74
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
veze
őstag
-
danih
veterán
Gondolom, hogy az az egyetlen, nem kiterjesztett elsődleges partíció a legnagyobb, amin a Windows 7 telepítése is van. Ezt egyszerűen átlehet méretezni, majd külön létre lehet hozni plusz partíciókat a felszabaduló helyen az Ubuntunak. Amire viszont figyelni kell az az, hogy összesen 4 db elsődleges partíciót lehet létrehozni, ebbe beleszámít a kiterjesztett is. Tehát az elmondottak alapján kettőt, ha van 100 megás létrehozva külön akkor egyetlen plusz elsődlegest lehet már csak létrehozni. Ha neked ennél többre van szükséged - és adott esetben lehet -, akkor már érdemes átméretezgetni és logikaikat létrehozni.
Kell neki egynél több partíció?
Kicsit ódzkodok a partíció-állítgatástól, ha vannak rajta adatok, főleg rendszer... -
Kendek
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ubuntut/kubuntut szeretnék atomos netbookra tenni.
Van egy win7-es elsődleges partícióm, és egy rejtett logikai is, ahol tulajdonképpen a windows installer leledzik (recovery partíció).
Hogyan tudnék ilyen gépre ubuntut úgy felrakni, hogy ne csesszen össze semmit a partíciókkal kapcsolatban (mert gondolom külön partíció kell neki)? Tehát szeretném, ha a netbook recovery partíciója megmaradjon.
Mit kell ilyenkor tennem, milyen install variánst válasszak? Pl. van a wubi is, ezzel minden ok?Gondolom, hogy az az egyetlen, nem kiterjesztett elsődleges partíció a legnagyobb, amin a Windows 7 telepítése is van. Ezt egyszerűen átlehet méretezni, majd külön létre lehet hozni plusz partíciókat a felszabaduló helyen az Ubuntunak. Amire viszont figyelni kell az az, hogy összesen 4 db elsődleges partíciót lehet létrehozni, ebbe beleszámít a kiterjesztett is. Tehát az elmondottak alapján kettőt, ha van 100 megás létrehozva külön akkor egyetlen plusz elsődlegest lehet már csak létrehozni. Ha neked ennél többre van szükséged - és adott esetben lehet -, akkor már érdemes átméretezgetni és logikaikat létrehozni.
-
danih
veterán
Sziasztok!
Ubuntut/kubuntut szeretnék atomos netbookra tenni.
Van egy win7-es elsődleges partícióm, és egy rejtett logikai is, ahol tulajdonképpen a windows installer leledzik (recovery partíció).
Hogyan tudnék ilyen gépre ubuntut úgy felrakni, hogy ne csesszen össze semmit a partíciókkal kapcsolatban (mert gondolom külön partíció kell neki)? Tehát szeretném, ha a netbook recovery partíciója megmaradjon.
Mit kell ilyenkor tennem, milyen install variánst válasszak? Pl. van a wubi is, ezzel minden ok? -
pocokxx
Közösségépítő
-
veze
őstag
-
qamu74
őstag
-
Siriusb
veterán
-
veze
őstag
azt hol tudom átállítani hogy a mappa alapértelmezett nézete ne ikonok legyenek hanem lista (vagy tömör) (ubuntu 10.10)
-
qamu74
őstag
Tartsd lenyomva az Alt és a SysRq billentyűket, és lassan (kb. 1 másodperces szünetekkel) gépeld be azt, hogy "reisub".
Szerk.: Ez csak akkor működik, ha a /etc/sysctl.conf -ban engedélyezve van (kernel.sysrq = 1 például).
Szerk.: Merthogy disztribució függő ez a beállítás, valamikor régebben még működött default az ubiban, most nem tudom mi az ábra.köszi majd kipróbáljuk!
-
kovaax
őstag
Tartsd lenyomva az Alt és a SysRq billentyűket, és lassan (kb. 1 másodperces szünetekkel) gépeld be azt, hogy "reisub".
Szerk.: Ez csak akkor működik, ha a /etc/sysctl.conf -ban engedélyezve van (kernel.sysrq = 1 például).
Szerk.: Merthogy disztribució függő ez a beállítás, valamikor régebben még működött default az ubiban, most nem tudom mi az ábra. -
Kendek
MODERÁTOR
Mármint az nm-appletet akarod eltüntetni? Ha fut, akkor ott van, újabban már az értesítésgyűjtőben. Az meg alap, hogy fut, hiszen manapság már mindenki az internethez kapcsolódik.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sérült lehet a letöltött Debian fájl és ezért a kicsomagolását nem sikerült eredményesen végrehajtani. Szerintem távolítsad el a csomagot, majd ürítsd az átmeneti tárat és telepítsed újra.
sudo dpkg -P awoken-icon-theme
sudo apt-get clean
sudo apt-get install awoken-icon-theme(#37567) pocokxx: Na jó, lassan reagáltam.

A lényeg, hogy sikerült az újratelepítés.
Az nem baj ha hoz létre kulcstartót, mert ha zavar, akkor maximum nem adsz meg neki jelszót és akkor nem is fogja kérni azt, elfelejtheted.Köszönöm, azért így is gyors volt, én kapkodtam el a kérdést...

Chrome csak az első ki/be jelentkezésig kért állandóan jelszót; nem adtam meg és megunta.
Köszönet

Még egy kérdés: A hálózatról szóló értesítési ikont el lehet valahogy tüntetni az értesítési területről? -
Kendek
MODERÁTOR
Sziasztok !
Awoken iconokat használok, azonban vmi frissítés letöltése és sikertelen telepítése után, eltüntek a mappák eredeti ikonjai... Ugyanúgy néz ki, mint mondjuk egy szöveges fájl, és nagyon zavaró. Van lehetőség visszacsinálni? Vagy kézzel választani alapértelmezett mappa ikont? Esetleg egy awoken-icon reinstall segíthet?
(A hibaüzenet:installArchives() failed: (Adatbázis olvasása ...
(Adatbázis olvasása ... 5%
(Adatbázis olvasása ... 10%
(Adatbázis olvasása ... 15%
(Adatbázis olvasása ... 20%
(Adatbázis olvasása ... 25%
(Adatbázis olvasása ... 30%
(Adatbázis olvasása ... 35%
(Adatbázis olvasása ... 40%
(Adatbázis olvasása ... 45%
(Adatbázis olvasása ... 50%
(Adatbázis olvasása ... 55%
(Adatbázis olvasása ... 60%
(Adatbázis olvasása ... 65%
(Adatbázis olvasása ... 70%
(Adatbázis olvasása ... 75%
(Adatbázis olvasása ... 80%
(Adatbázis olvasása ... 85%
(Adatbázis olvasása ... 90%
(Adatbázis olvasása ... 95%
(Adatbázis olvasása ... 100%
(Adatbázis olvasása ... Most 156673 fájl és könyvtár telepített.)
awoken-icon-theme 2.0~ppa1~maverick2 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb) ...
Csere kicsomagolása: awoken-icon-theme ...
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb (--unpack):
nem tudom telepíteni `/usr/share/icons/AwOken/clear/128x128/drive-harddisk/SSD.png' új verzióját: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
No apport report written because MaxReports is reached already
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb)Sérült lehet a letöltött Debian fájl és ezért a kicsomagolását nem sikerült eredményesen végrehajtani. Szerintem távolítsad el a csomagot, majd ürítsd az átmeneti tárat és telepítsed újra.
sudo dpkg -P awoken-icon-theme
sudo apt-get clean
sudo apt-get install awoken-icon-theme(#37567) pocokxx: Na jó, lassan reagáltam.

A lényeg, hogy sikerült az újratelepítés.
Az nem baj ha hoz létre kulcstartót, mert ha zavar, akkor maximum nem adsz meg neki jelszót és akkor nem is fogja kérni azt, elfelejtheted. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok !
Awoken iconokat használok, azonban vmi frissítés letöltése és sikertelen telepítése után, eltüntek a mappák eredeti ikonjai... Ugyanúgy néz ki, mint mondjuk egy szöveges fájl, és nagyon zavaró. Van lehetőség visszacsinálni? Vagy kézzel választani alapértelmezett mappa ikont? Esetleg egy awoken-icon reinstall segíthet?
awoken-icon-theme 2.0~ppa1~maverick2 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb) ...
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb (--unpack):
nem tudom telepíteni `/usr/share/icons/AwOken/clear/128x128/drive-harddisk/SSD.png' új verzióját: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
/var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb)Az újratelepítés megoldotta... De azért érdekel, hogy mi lehetett ez...
Viszont a Chrome is frissült, és kulcstartót akar létrehozni... Én meg nem. Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok !
/var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb) -
Siriusb
veterán
Sziasztok!Sikerült a realtek 8781 wifi drivert feltenni kis is írja,hogy a aktív csak nincsen betöltve.Hogyan tudnám aktivá tenni?A ndiswrapper letöltöttem a windows alatt feltelepítettem az ubira de nem tudom hol van mert nem látom sehol?evvel a programmal a windows drivert tudnám betölteni az ubuntuna?Ha nem tudnám a saját driverjét beállítani?Köszi
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Sikerült a realtek 8781 wifi drivert feltenni kis is írja,hogy a aktív csak nincsen betöltve.Hogyan tudnám aktivá tenni?A ndiswrapper letöltöttem a windows alatt feltelepítettem az ubira de nem tudom hol van mert nem látom sehol?evvel a programmal a windows drivert tudnám betölteni az ubuntuna?Ha nem tudnám a saját driverjét beállítani?Köszi
-
Kendek
MODERÁTOR
-
qamu74
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
qamu74
őstag
Hogy a bánatba tudom leállítani a gépet,mert kikapcsolásnál nem enged ki!
Azt írja ki,hogy még be vagyok jelentkezve! -
qamu74
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
Vagy ott van az egyszerűség kedvéért az Eye of GNOME, az alapértelmezett képnézegető. A mentés másként eszköz segítségével ugyanúgy eltudod menteni a megnyitott képet a kérdéses formátumban.
Mondjuk kicsit azért zavaró mikor már ugyanazt a kérdést kétszer is felteszed.
-
qamu74
őstag
-
pocokxx
Közösségépítő
-
qamu74
őstag
Van olyan program, ami a png képe jpeg képpé alakítja?
-
aag
őstag
-
ngabor2
nagyúr
-
qamu74
őstag
Ezt a hibát írja ki a conky indításkor a terminálba:
Conky: desktop window (12000ba) is subwindow of root window (15d)
Conky: drawing to desktop window
Conky: drawing to double buffer
File "/home/red/scripts/conkyForecast.py", line 63
parser = None
^
IndentationError: expected an indented block
parser = None
^
IndentationError: expected an indented block
parser = None
^
IndentationError: expected an indented blockMit jelent?
THX! -
Siriusb
veterán
Sziasztok!Balatonon üdülök van egy pár free internet amelyet elérek a notival de csak külső usb wifivel.A windos alatt tökéletesen működik de a ubuntu 10.10 van a gépemen nem megy látja a hálózatokat de nem tud csatlakozni rányomok,hogy csatlakozás én mégsem tudok nettezni pedig azt írja ki,hogy csatlakoztam.Az usb kütyüben realtek 8781 chip van.Valamilyen offline telepítés lehet,hogy letöltöm windows alatt a fájlokat és ubuntu alatt meg telepítem.Köszi előre is.
Ha jól emlékszem, én is megjártam a realtek 8781-gyel. Részben megoldást nyújtott a wicd használata networkmanager helyett.
Amit nem próbáltam: ndiswrapperrel felrakni a drivert. Lehet ezzel több sikered lenne. -
qwertly
addikt
Sziasztok!Balatonon üdülök van egy pár free internet amelyet elérek a notival de csak külső usb wifivel.A windos alatt tökéletesen működik de a ubuntu 10.10 van a gépemen nem megy látja a hálózatokat de nem tud csatlakozni rányomok,hogy csatlakozás én mégsem tudok nettezni pedig azt írja ki,hogy csatlakoztam.Az usb kütyüben realtek 8781 chip van.Valamilyen offline telepítés lehet,hogy letöltöm windows alatt a fájlokat és ubuntu alatt meg telepítem.Köszi előre is.
-
Kendek
MODERÁTOR
mennyire macerás egy virtualboxot, és annak virtuális gépét új rendszerre költöztetni?
illetve mennyire megoldható egy virtuális gép újonnan telepített vbox-ba tétele?
van egy jó régi (9.x) ubuntum, amire ráférne egy kis frissítés. viszont ezen egy alaposan beállított, regisztrált, pénzes cucc van, rengeteg mérési eredménnyel. ezt akarnám átmenteni egy 11.04 alá.
Semennyire. Van exportálási/importálási lehetőség is, de ha újra létrehozod a virtuális gépet, akkor a fájlrendszerképfájlt is használhatod tovább.
-
ngabor2
nagyúr
mennyire macerás egy virtualboxot, és annak virtuális gépét új rendszerre költöztetni?
illetve mennyire megoldható egy virtuális gép újonnan telepített vbox-ba tétele?
van egy jó régi (9.x) ubuntum, amire ráférne egy kis frissítés. viszont ezen egy alaposan beállított, regisztrált, pénzes cucc van, rengeteg mérési eredménnyel. ezt akarnám átmenteni egy 11.04 alá.
-
aag
őstag
-
aag
őstag
Csak akkor kerülnek bele azok, ha a saját könyvtáraidba csináltad őket. Alapértelmezetten a /home könyvtárba mentődnek, onnan egészen biztosan nem kerülnek bele egy új Live képbe. Mint mondtam, azok a nem rejtett és nem rejtett könyvtárban levő fájlok kerülnek olyankor pluszba bele, amelyek a felhasználók könyvtáraiban vannak (tehát ~/).
(#37542) qamu74: Ha nincs, akkor pipáld be az Animations Add-ON-t, mint már korábban is írtam már.
(#37541) aag: Letöltöd a csomagfájlt majd kicsomagolod belőle a futtatható fájlokat és futtathatod őket.
Még ebben is segíts légyszíves!

-
qamu74
őstag
Csak akkor kerülnek bele azok, ha a saját könyvtáraidba csináltad őket. Alapértelmezetten a /home könyvtárba mentődnek, onnan egészen biztosan nem kerülnek bele egy új Live képbe. Mint mondtam, azok a nem rejtett és nem rejtett könyvtárban levő fájlok kerülnek olyankor pluszba bele, amelyek a felhasználók könyvtáraiban vannak (tehát ~/).
(#37542) qamu74: Ha nincs, akkor pipáld be az Animations Add-ON-t, mint már korábban is írtam már.
(#37541) aag: Letöltöd a csomagfájlt majd kicsomagolod belőle a futtatható fájlokat és futtathatod őket.
Köszi Kendek!!!!!!!!
MESTER! -
aag
őstag
Nem kell telepíteni? dejó

-
Kendek
MODERÁTOR
-
qamu74
őstag
Csá!
A Compizhoz hogyan lehet effekteket hozzáadni, mert töröltem a progit ,majd újra telepítettem, de a fele effekt hiányzik az animácioknál!
Hogyan lehet a többi effektet elővarázsolni?
THX!Amúgy így telepítettem a progit a terminálban:
CompizConfig: sudo apt-get install compiz compizconfig-settings-manager
extra Plugins: sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-extra -
aag
őstag
Ezt a programot szeretném felvarázsolni a 10.10-es ubi alá. Segítsetek légyszíves!
-
veze
őstag
A felhasználói adatfájlok a felhasználók könyvtáraiban levő nem rejtett vagy nem rejtett könyvtárakban levő fájlok. Szóval alapesetben csak a beállításfájlok mentődnek el, más, esetlegesen nagy helyet foglaló adatok nem. Ilyenkor probléma lehet, hogyha a beállított háttérkép a Képek könyvtárban van, mert azt nem veszi bele.
Teljesen normális, ilyenkor csak villog a folyamatsáv, jelezvén a folyamat futását. A folyamat lezajlása időben elég megjósolhatatlan, de ha végzett, vagy ha valami probléma lépett fel, akkor jelez.
A 2,3 GB az teljesen átlagos méret, bőven belefér a 4 GB-ba, tömörítve meg főleg. Akkor lehetne esetlegesen gond, ha a felhasználók adatfájljai is bele lennének véve.
Én azt javasolnám, hogy az alaptelepítés részét képező Indítólemez-készítő alkalmazással írd rá a pendrive-ra.rendszerment -nél ha a "felhasználoi adatfájlok belevétele"-t kipipálom, akkor a a korábban készített rendszermentési pontok és live cd iso-k is belekerülnek a mentésbe?
a méret miatt kérdezem.
ki lehet ezt hagyni belöle vagy töröljem ki a korábbiakat ( vagy áthelyezem más particiókra..) -
törölt tag
nem, nem10.04 hanem 10.10 (maverick) szoval gyorsan ki is vettem és ujrafrissitettem

ezt dobta ki rá..
root@kovacs-desktop:~# sudo sed -i "s+kovacs-desktop+kovacs+g" /etc/host{name,s}
sudo: unable to resolve host kovacs-desktop
root@kovacs-desktop:~#{name,s} vagy itt be kellene irnom valamit?..
Ha rootként vagy a terminálban, akkor nem kell sudo.
(#37532) qamu74
Ezt már a másikban is kérdezted, én meg azt kérdeztem tőled, miért nem jó a Gnome-Disk-Utility. -
Kendek
MODERÁTOR
-
fradi81
veterán
-
qamu74
őstag
-
róland
veterán
Megőrülök a flashtől. Egyszerűen hihetetlen, hogy compiz mellett nem bírják megcsinálni, hogy ne legyen valamilyen probléma vele teljes képernyős módban
(Szerk. Youtube)Teljes képernyőn 10-ből legalább 8-szor fehér halál, hang van, kép nincs, csak X restart működik, semmire nem reagál.
Thinkpad X200, Intel 4500GMA vga-val. Már végig túrtam a netet, amit találtam kipróbáltam, de nem, nem jó sehogysem.

Youtube=Minitube (ha már van hozzá értelmes kliens)
-
dbius
veterán
Megőrülök a flashtől. Egyszerűen hihetetlen, hogy compiz mellett nem bírják megcsinálni, hogy ne legyen valamilyen probléma vele teljes képernyős módban
(Szerk. Youtube)Teljes képernyőn 10-ből legalább 8-szor fehér halál, hang van, kép nincs, csak X restart működik, semmire nem reagál.
Thinkpad X200, Intel 4500GMA vga-val. Már végig túrtam a netet, amit találtam kipróbáltam, de nem, nem jó sehogysem.

-
Kendek
MODERÁTOR
-
qamu74
őstag
Linuxos HDsentinel fut ubun,ha igen milyen parancs kell hozzá?
THX! -
veze
őstag
Szerintem lassan felejtsd el a skype-t. Egyrészt mert az MS rátette a kezét, másrészt mert minden, úgymond hasonló termékének lehallgatásán dolgozik. Hogy most ez kormányszerveknek lesz jó, vagy hackereknek nyitnak vele utat, az mindegy...
Itt egy cikk: http://softwarefreedom.org/blog/2011/jun/29/Office-365/Nemrégiben próbáltam empathy-ban a google talk-ot, úgytapasztaltam, jobb a minősége.
én nem igen használok skype-t , meg le is hallgathatják, azt nem teszik zsebre amit tölem hallanak

de csinálok egy ubuntu live cd-t másnak amiben kell egy skype is..
windows felhasználo ismerettekkel bír és ha egyszer bekapcsoláskor netán olyan üzenet fogadná hogy sérült és javitsa/telepiítse ujra, stb, akkor az pár napba beletelik mire odajutok hogy megcsinaljam.. ilyenkor csak beteszi majd ezt a lemezt, és a tudja tovább használni a gépét (mail, böngészés, msn esetleg skype..) -
ko9
addikt
Üdv!
Most olyan problémám lenne hogy:
Van egy Mac OS X alapú gépem, azon csináltam egy Samba alapú megosztást.
Másik Ubuntu 11.04-et futtató gépen csatolni szeretném, mint meghajtó (partimage-el akarok rá mentést csinálni egy-két partícióról). Ha Nautilus-al Ctrl-L után beírom, hogy smb://192.168.1.123/Adat, akkor kéri a bejelentkező adatokat, megadom, és látom is az Adat-on lévő dolgokat, tudom teljesen használni. Viszont partíciómentéshez nem elég.
Próbáltam fstab-ba beírni, a következőképpen:
//192.168.1.123/Adat /mnt/samba smbfs username=user,password=root 0 0
(a /mnt/samba mappa természetesen létezik és a username/password páros is működőképes)
Restart után semmi nem történt.
Próbáltam mount paranccsal is:
sudo mount -t smbfs -o username=user,password=root //192.168.1.123/Adat /mnt/samba/
Ez hibát adott: mount error(22): Invalid argument
Előtte telepítettem a samba és a smbfs csomagot is.Szóval mit tehetek? Esetleg ha tudtok ajánlani egy másik partíciómentő programot, amivel könnyebben tudok hálózatra menteni, azt is szívesen fogadom!
Köszönöm előre is a segítséget!Valaki erre? Elég fontos lenne

-
sh4d0w
félisten
Jó tanács: legalább egy kis angolt szedj Magadra, úgy sokkal könnyebb. Ha nagyon nem megy, az ubuntu.hu-n a fórumban és a wikin magyarul vannak leírások - de mielőtt kérdezel, használd ott a keresőt. Szinte minden általános jellegű kérdésre találsz választ.
-
qamu74
őstag
Nem tudom pontosan, hogy milyen tálcáról beszélsz, de Nattyról (11.04) és Unityről van szó? Mert akkor indikátoros megoldással, ezen csomag telepítésével lehet a felső panelra kihelyezni a hőmérsékleti értékeket, egyébként pedig GNOME panelra a sensors-applet segítségével. Az lm-sensors csomagot azért nem árt telepíteni, majd a
sudo sensors-detect
parancsot ha kiadod és végig yesezel, akkor megtalálja a szenzorokat.thx
-
Kendek
MODERÁTOR
Nem tudom pontosan, hogy milyen tálcáról beszélsz, de Nattyról (11.04) és Unityről van szó? Mert akkor indikátoros megoldással, ezen csomag telepítésével lehet a felső panelra kihelyezni a hőmérsékleti értékeket, egyébként pedig GNOME panelra a sensors-applet segítségével. Az lm-sensors csomagot azért nem árt telepíteni, majd a
sudo sensors-detect
parancsot ha kiadod és végig yesezel, akkor megtalálja a szenzorokat. -
qamu74
őstag
-
ko9
addikt
Üdv!
Most olyan problémám lenne hogy:
Van egy Mac OS X alapú gépem, azon csináltam egy Samba alapú megosztást.
Másik Ubuntu 11.04-et futtató gépen csatolni szeretném, mint meghajtó (partimage-el akarok rá mentést csinálni egy-két partícióról). Ha Nautilus-al Ctrl-L után beírom, hogy smb://192.168.1.123/Adat, akkor kéri a bejelentkező adatokat, megadom, és látom is az Adat-on lévő dolgokat, tudom teljesen használni. Viszont partíciómentéshez nem elég.
Próbáltam fstab-ba beírni, a következőképpen:
//192.168.1.123/Adat /mnt/samba smbfs username=user,password=root 0 0
(a /mnt/samba mappa természetesen létezik és a username/password páros is működőképes)
Restart után semmi nem történt.
Próbáltam mount paranccsal is:
sudo mount -t smbfs -o username=user,password=root //192.168.1.123/Adat /mnt/samba/
Ez hibát adott: mount error(22): Invalid argument
Előtte telepítettem a samba és a smbfs csomagot is.Szóval mit tehetek? Esetleg ha tudtok ajánlani egy másik partíciómentő programot, amivel könnyebben tudok hálózatra menteni, azt is szívesen fogadom!
Köszönöm előre is a segítséget! -
qamu74
őstag
-
qamu74
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
qamu74
őstag
Annyira csak nem lehetsz kezdő, hogy tudd, ha valahova le vannak írva a telepítési instrukciók, akkor azokat kell követni és nem egy teljesen általános kérdést kell feltenni a fórumban. Tehát felveszed a tárolót, úgy ahogy írja, majd telepíted a csomagot, úgy ahogy írja, végül kiadod az utolsó parancsot, úgy ahogy írja.
Angol tudásom, hát .......
-
Kendek
MODERÁTOR
Annyira csak nem lehetsz kezdő, hogy tudd, ha valahova le vannak írva a telepítési instrukciók, akkor azokat kell követni és nem egy teljesen általános kérdést kell feltenni a fórumban. Tehát felveszed a tárolót, úgy ahogy írja, majd telepíted a csomagot, úgy ahogy írja, végül kiadod az utolsó parancsot, úgy ahogy írja.
-
sh4d0w
félisten
-
qamu74
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
Nincsen neki indítóikonja, Alt+F2 -> twf .
Minek az ikonját és hol akarod cserélni? Ez így túl általános kérdés. -
qamu74
őstag
HI!
Telepítettem a thewidgetfactory nevű programot, de telepítés után nem találom!
Hol keressem, vagy mit kell tennem , hogy fusson az alkalmazás!
Ja és ikoncserét ubun hogyan kell végrehajtani ?
THX
Lehet nevetni a kérdéseimen, de csak pár napja használom az ubuntut!!!! -
aag
őstag
-
Siriusb
veterán
Miért lenne az nekem probléma, hogy a kormányszervek lehallgathatnak? Nem vagyok én kém.

A picipuha meg nem fogja eldobni a szügyfeleit csak azért mert linuxon, vagy androidos tableten használják a szolgáltatást.
Nemrégiben próbáltam empathy-ban a google talk-ot, úgytapasztaltam, jobb a minősége.
Ja, csakhogy nekem az összes Skype-kapcsolatomra szükségem van. Most mondjam meg nekik, hogy térjenek át ők is gtalkra?

Szerintem légy férfi, mondd meg nekik!

-
aag
őstag
Szerintem lassan felejtsd el a skype-t. Egyrészt mert az MS rátette a kezét, másrészt mert minden, úgymond hasonló termékének lehallgatásán dolgozik. Hogy most ez kormányszerveknek lesz jó, vagy hackereknek nyitnak vele utat, az mindegy...
Itt egy cikk: http://softwarefreedom.org/blog/2011/jun/29/Office-365/Nemrégiben próbáltam empathy-ban a google talk-ot, úgytapasztaltam, jobb a minősége.
Miért lenne az nekem probléma, hogy a kormányszervek lehallgathatnak? Nem vagyok én kém.

A picipuha meg nem fogja eldobni a szügyfeleit csak azért mert linuxon, vagy androidos tableten használják a szolgáltatást.
Nemrégiben próbáltam empathy-ban a google talk-ot, úgytapasztaltam, jobb a minősége.
Ja, csakhogy nekem az összes Skype-kapcsolatomra szükségem van. Most mondjam meg nekik, hogy térjenek át ők is gtalkra?

-
Siriusb
veterán
-
Kendek
MODERÁTOR
nem, nem10.04 hanem 10.10 (maverick) szoval gyorsan ki is vettem és ujrafrissitettem

ezt dobta ki rá..
root@kovacs-desktop:~# sudo sed -i "s+kovacs-desktop+kovacs+g" /etc/host{name,s}
Nem, azt csak azért írta ki, mert többször adtad ki a parancsot. Hogy életbe lépjen a dolog, ahhoz újra kell indítanod a gépet, vagyis a rendszert.

-
veze
őstag
A Synapticban simán bepipálhattad volna, majd a Frissítés gombra kellett volna kattintani. Amúgy Te most akkor Lucidot (10.04) használsz? Mert csak ahhoz jó a felvett tároló.
Jah, és az újratelepítéshez a következő parancsot használhatod:sudo apt-get install --reinstall skype
A számítógép nevében van az, nem a Te nevedben. A kiszedéséhez add ki a következő parancsot:
sudo sed -i "s+kovacs-desktop+kovacs+g" /etc/host{name,s}

ezt dobta ki rá..
-
Kendek
MODERÁTOR
hozzáadtam ezt:
http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner tároló
ez jó amúgy, vagy másikat kéne?majd frissités
Csomaglisták olvasása... Kész
root@kovacs-desktop:~# sudo apt-get install skype
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
skype már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 3 nem frissített.
root@kovacs-desktop:~#
ezt irta ki arra amit az elözöleg telepitettem..
akkor ezt én most így hagyom az nem lesz baj...izé...
ezt a "desktop" nevet hogy tudnam kivenni a nevem után?
telepitéskor nem lett odafigyelve..hogy kitöröljem alapbol odarakta ugye...A Synapticban simán bepipálhattad volna, majd a Frissítés gombra kellett volna kattintani. Amúgy Te most akkor Lucidot (10.04) használsz? Mert csak ahhoz jó a felvett tároló.
Jah, és az újratelepítéshez a következő parancsot használhatod:sudo apt-get install --reinstall skype
A számítógép nevében van az, nem a Te nevedben. A kiszedéséhez add ki a következő parancsot:
sudo sed -i "s+kovacs-desktop+kovacs+g" /etc/host{name,s}
-
veze
őstag
Az alaptelepítés részét képező Eye of GNOME képnézegetővel is tudsz JPEG képformátumba menteni másként. De természetesen számtalan egyéb alkalmazás is létezik erre, akár tömeges konvertáláshoz is.
(#37504) veze: Érdemesebb inkább a partner tárolót engedélyezni és abból telepíteni a kérdéses csomagot.
hozzáadtam ezt:
http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner tároló
ez jó amúgy, vagy másikat kéne?majd frissités
root@kovacs-desktop:~# sudo apt-get install skype
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
skype már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 3 nem frissített.
root@kovacs-desktop:~#
ezt irta ki arra amit az elözöleg telepitettem..
akkor ezt én most így hagyom az nem lesz baj...izé...
ezt a "desktop" nevet hogy tudnam kivenni a nevem után?
telepitéskor nem lett odafigyelve..hogy kitöröljem alapbol odarakta ugye... -
Kendek
MODERÁTOR
Az alaptelepítés részét képező Eye of GNOME képnézegetővel is tudsz JPEG képformátumba menteni másként. De természetesen számtalan egyéb alkalmazás is létezik erre, akár tömeges konvertáláshoz is.
(#37504) veze: Érdemesebb inkább a partner tárolót engedélyezni és abból telepíteni a kérdéses csomagot.
-
qamu74
őstag
-
pocokxx
Közösségépítő
-
veze
őstag
valami épkézláb skype kliens létezik? (biztos van..) amit én találok az valami pidgin..üzenetküldő annyi mindent tud, skype-t épp nem
?
kéne betenni egy live cd-be amit másnak csinálnék/használna..szerk:
áá
találtam közben..
skype-debian 2.2.0.35-1 i386deb
ez végre müködik..
-
qamu74
őstag
ubun hogyan lehet png képet jpeg káppé alakítani?
Van e ilyen progi?? -
Kendek
MODERÁTOR
Jah, hát erre gondoltam, igen. Igaz, lenne még más mód is, de ez a legegyszerűbb ilyenkor. Viszont ha nagyon kell, akkor ellehet csökkentett grafikus módban is indítani a rendszert, szóval a feladattól függően akár az is elég lehet.
-
veze
őstag
Az asztali parancsikonok ugye a ~/Asztal könyvtárban vannak alapból, ha nincs bepipálva a felhasználói adatfájlok belevétele, akkor nem kerülnek bele a képbe. Egyszerű megoldás az, hogy egy rejtett könyvtáron belül helyezed el ezeket, vagy bepipálod a dolgot.
A Live rendszert futtatva is képes lehetsz visszaállítási pontot kreálni, de ajánlottabb inkább a telepített rendszert elmenteni, mert a Casper módosít bizonyos fájlokat. A rendszermásolás funkció segítségével bármikor visszamásolhatod a rendszert a háttértároló egységedre.(#37499) veze: A zárt videóvezérlő meghajtók problémásak lehetnek akkor, ha nem kompatibilis hardveren akarod futtatni a Live rendszert. Megoldás lehet az, hogy a visszaállítási pont készítése előtt deaktiválod őket, vagy maximum csökkentett grafikus módban tudod futtatni a rendszert elméletileg bárhol.
nem tudom deaktiválni csak max eltávolitani...
[link]
ez nem tudom miért van, de hát eltávolítom akkor addig
Aktív témák
-
37600 - 37501
50057 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Odyssey G7 S28AG700NU IPS Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / FreeSync / G-Sync
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest