- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Gyurka6 #68517 üzenetére
Elnézést, de ezt nekem szántad válaszként? Ebből nem tudom még, hogy stabil-e a cucc, hogy 40Mbit/s-el ment a neted... Nekem sajnos nem fog annyival menni (vagy ha igen, már most rakom is fel), mert egy olyan településen élek, ahol a leggyorsabb internet elérés 15/5Mbit
Sajnos városon kívül nem igazán van gyorsabb lehetőség (1-2 város közeli települést kivéve)...
-
-
Doky1988
senior tag
válasz
Gyurka6 #64738 üzenetére
Üdv!
Igen ezt már én is jelezni akartam, hogy szintúgy hasonló eset.
Uptimerobot -on regelve vagyok, ott figyelem az uptimeomat, 2 mellék szolgáltatónál vagyok még, az egyik a dynu.com ez nagyon perfekt, teljesen free és nem kell hosszabbítani domaint 30 naponta, a másik a no-ip.com...
Az ipdns.hu nekem is b.szakszik már pár napja, ezért használom inkább a külföldi lehetőséget, az nem szakad..Azthittem egyéni problémám ez de akkor nem.
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gyurka6 #62511 üzenetére
Kösz, így gondolom én is!
Mindenesetre megrendeltem, mert ha v2 is, akkor is jó az ár. Amire kell, bőven elég lesz. ha megjön azért referálok, hogy melyik verzió.Más:
Egy gondom van a jelenlegi itthoni rendszeremmel, hogy a hálóban a wifi az már harmatgyenge. Kábelen is jön a hálózat/net, de az meg a médialejátszóba megy. Olyan eszköz kellene ami kábelen kapja a netet/hálózatot a jelenlegi routeremtől (WDR4300), és mind wifin és mind kábelen továbbadná, mint a router, de ugye nem osztana IP címet.
A főnökömnél szívtam egy hasonló eszközzel, ott ha jól rémlik egy WA701ND volt, ami wifin kapta a hálózatot, és wifin mint range extender működött, de kábelen is továbbadta, asszem Multi-Bridge vagy mi. De ez nem igazán jó nekem, mivel HD filmekhez kell a nagy sávszél a médialejátszónak, wifin ez nincs meg.Ti mit tennétek a helyemben?
Mondjuk ha betennék akár egy ilyen 1043-ast, annak van ilyen módja? Vagy másik alhálózattal ezek is kapnának saját IP címet amit a 1043-as oszt ki? Statikus IP-vel csatlakozna a "fő" routerhez.
Mondjuk az merül fel bennem, hogy akkor a másik hálózaton lévő NAS-t pl látnák-e a hálóban lévő eszközök (Médialejátszó, TV, laptop, stb)
Szerintetek? -
Headless
őstag
válasz
Gyurka6 #62331 üzenetére
Flash hiba, akkor a teljes router nem bootolna be. Maximum az lehet hogy beállítások megtartásával frissítesz, ilyenkor factory reset. Mert nem ajánlatos beállítások megtartásával.
Újraindítás azon nem segíthet hogy valami nem mentődik el. Azért már inkább, hogy valami érvénybe lépjen, de luci újraindítja/újratölti a konfigokat módosítás után.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Gyurka6 #62048 üzenetére
Szia!
Azt ugye tudod, hogy a wifi úgy 600 Mbps, hogy 300 Mbps 2,4 GHz-en és 300 Mbps 5 GHz-en. A kliensed pedig vagy 2,4-en vagy 5 GHz-en csatlakozik. Azaz a kapcsolati sebesség ennyi, a valós sebesség 300 Mbps-es kliens esetén max. 100-120 Mbps. Ha a kliensed csak 150 Mbps-t tud, akkor nagyon is jó az általad elért 60 Mbps.
-
SimonYana
addikt
válasz
Gyurka6 #62046 üzenetére
Mivel senki nem segített , bele vájtam magam az internetbe és a youtube oldalba , 2 milliószor újra kezdtem stb. Most éppen az utorrentet akarom beállítan a rádugott winyoval , de azt még nem sikerült. Még csak félúton járok!
Majd meg lesz az is! Időm van olvasni tudok , kérdezni már nem fogok!
-
Headless
őstag
válasz
Gyurka6 #61710 üzenetére
Ez függ, attól, hogy milyen openwrt van rajta, vargalex fw-je a régebbi kernellel pl gyorsabb. Ő 300 mbps körül mért régen DHCP-s nettel. Én 1043v2-őt mértem szintén DHCP-s nettel az ~190 mbps volt ami BB alatt volt mérve (suste FW-vel).
De ügye pppoe sokkal jobban terheli, de azt nem mérte még senki itt a fórumon tudtommal. de kb 100-120 lehet a vége. Ellenben wennigma mintha azt mondta volna, hogy most CC alatt javulást vélt felfedezni.
-
poirot
őstag
-
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gyurka6 #60716 üzenetére
Közben előkotortam egy régi Linksys (kék színű WRT54) routert amit feltettem az emeletre. A földszinten a ház másik végeben telefonnal nézve még volt két pálcika. Gondolom azért jó pár év után csak jobbak lettek az eszközök és egy új laptopban kicsit erősebb a wifi mint egy 2 éves olcsó telefonban.
-
Impair1980
aktív tag
-
axlfsi
veterán
válasz
Gyurka6 #59402 üzenetére
Szia!
Koszonom, ezzel sokat segitettel(!), ugyhogy nem is varom meg a berendelt USB TTL atalakitokat, hanem megepitem most ebbol
(katasztrofa, hogy mennyire visszalepes a regi, 54-es DI-524 DLink router ehhez a 1043ND-hez kepest; van 4 telefon a lakasban, 2 laptop, 1 PC es a ket nap alatt mar parszor "elfaradt", tulcsordult vagy nem tudom mi, de eldobta a witi-t es mar csak az ujrainditas segitett rajta) -
-
siddis
őstag
válasz
Gyurka6 #57108 üzenetére
Én a lengyelt használom, ott négy mega szabad hely marad kb. ha felrakod.. Mondjuk nincs benne LuCI alapból, de felrakható illetve nekem nem is hiányzik, csak fogja az erőforrásokat :-) ..
Sajna nekem is kell(enne) általában 2 MB a saját cuccaimhoz, ezért maradtam ennél vagy a trunk-nél..
Illetve a "sima" BB 14.07" is hagy még valamennyit, azt is megnézheted.. -
csixy
addikt
válasz
Gyurka6 #56943 üzenetére
Ha van egy öregecske gép RS232-es soros porttal egy ócska Win XP-vel az az ideális, de sajnos olyan már a kezem ügyében nincs. Már kénytelen leszek szétnézni az ócskapiacon és keresek egy USB-s TTL átalakítót is.
Csak egy példának írtam ezt a működő megoldást, hogy a kolléga értse az elvét (merthogy a driver ugye nem routerhez, hanem a PC-hez illesztett eszközhöz kell). -
mceely
tag
válasz
Gyurka6 #56861 üzenetére
Hi!
Egy külső hdd van rákötve. Elindítottam most is egy mentést, és egyszer csak leáll a szolgáltatás a routeren (service status: stopped), de a hdd-t látja. Startra indul is újra. Így viszont nem megy az időzített mentés a számítógépről, mert mindig mire mentene, leáll a routeren a szolgáltatás. Firmware-t frissítettem a routeren.
Ötlet? Illetve mentésre milyen más megoldást ajánlanátok hálózatban? 1042 helyett másik router?
Másnál nem jellemző, hogy újra kell indítani az usb storage szolgáltatást a routeren?Kompatibilis topic?
-
válasz
Gyurka6 #56706 üzenetére
próbálni lehet, de értelme nem sok lenne.
eleve nem értem, hogy valaki miért akarná annyira lekorlátozni a csatornát.
a 20 kontra 40 MHz esetén is jobb utóbbi sebessége és a kapcsolat minősége is, kivételt az képezhet, ha túlzsúfolt adott frekvencia és 20 MHz esetén csak egy csatorna van használatban, 40 MHz beállítással pedig kettő - de erről meg nem adott opció tehet -, és egy ideális csatornát egyszerűbb találni, mint kettőt.Doner; nem tudod lejjebb vinni, a használt szabványon belül kötött az intervallum, hogy 2.4 GHz esetén mennyi +/- adott a frekvencia tekintetében; link
-
mumtaz
senior tag
válasz
Gyurka6 #56215 üzenetére
A wifi egy TL-WN722N. Elvileg AR9271 (Atheros AR9002U) chipsetes. Hivatalosan ath9k-htc driver kell hozzá.
Működött ez már a routeren tökéletesen. Itt az a baj, hogy külön-külön rádugva a routerre megy a pendrive és a wifi adapter is, viszont hubon keresztül csak a pendrive működik. A hubot megcsináltam aktívnak és teljesen jól működik is a gépemen, de a routeren nem akar menni. -
krealon
veterán
válasz
Gyurka6 #56194 üzenetére
"Szerintem a hub esetében már nem mind a kettő elsődleges (mivel két eszköz csatlakozik), így a "másodikként" csatlakozó eszközt nem találja meg (és ez még véletlen szerű is lehet)."
Jajj.
USB-nel nincs elsodleges, meg masodlagos.
Az eszkozok csillag strukturaban csatlakoznak a root HUB-ra es az inicializalasi sorrend szerint kapnak (busz) azonositot. (USB --> System design)Az USB problemak jelentos reszet az elegtelen tapellatas szokta okozni.
-
mumtaz
senior tag
válasz
Gyurka6 #56194 üzenetére
Jelenleg kénytelen vagyok két routert használni, mivel - korábban írtam még róla - a szolgáltatóm wifin lövi a netet és vonzáskörzetben két AP is van, amik között váltogatnom kell, mivel a közelebbi, mindig elérhető sokkal jobban le van terhelve, míg a távolabbi - amit viszont nem mindig érek el - sokkal kevésbé leterhelt és jobb az átviteli sebesség és stabilabb is. Viszont utóbbit nagyban befolyásolja még az időjárás is. Tehát az volt a felállás, hogy mikor elérhető, akkor az utóbbira csatlakozzon, míg ha nem, akkor a közelebbire.
Ez eddig azt hittem, hogy működik rendesen, de tévedtem, mert ugye a multiwan-al lehet megoldani a dolgot. Viszont multiwan csak akkor csatlakozna az elsődlegesen beállított hálózatra, ha pl 5 pingre van válasz, ami viszont nem jön össze mivel a két AP nem ugyanazon a csatornán van és ilyenkor az egyik hálózatot az éppen működő hálózat csatornájára "zárja". Plusz ugye el kell látni az itthoni saját wifi hálózatomat is. Na itt jöhetnek is a gondok. Mikor rájóttem, hogy a multiwan így nem működik, akkor találtam ki azt, hogy a WR1043 kapcsolódik az egyik AP-ra fix csatornán (WWAN), és ez szolgálja ki az itthoni hálózatomat (LAN), aminél nem számít, ha rá zár az AP csatornájára. A másik routerem (WA901) csatlakozik kliensként a másik AP-ra és a WR1043 WAN portjára csatlakozik kábellel.
Erre a megoldásra is azt hittem, hogy működik, de mégsem, mert a multiwan volt, hogy nem váltott a kettő között illetve sokszor teljesen elment az internet kapcsolat. Mármint a routereken volt a diagnosztika szerint, de onnan már sem wifin, sem kábelen nem jutott el sehova.Kipróbáltam, hogy kihagytam a WA901 routert és a WR1043 USB-jébe bedugtam USB-s wifit. Így már működött a multiwan is, szépen váltott a két AP között és a router ki tudta szolgálni a saját hálózatomat is. Viszont a hátulütője ugye az, hogy nem tudtam bele dugni a pendriveot, amit extroot-al használtam, tehát nem tudtam felrakni mindent, amire még használnám a routert, mert nem fért rá.
Ezért lenne jó a hub, hogy a wifi adaptert és a pendriveot is rá tudjam dugni.
-
krealon
veterán
válasz
Gyurka6 #54996 üzenetére
"Megoldás lehet a usa szabványú eszköz beszerzése, ez dupla teljesítményt jelenthet a 2,4-es sávban, illetve MikroTik egyes eszközei közel 1w-os teljesítménnyel."
Jo lenne, ha torvenyserto es egszsegkarosito cselekedetkere nem biztatnal senkit.
Koszonom!A megoldas lefedettsegi problemak eseten:
- a router athelyezese / antennak allitasa
- tobb helyen, kisebb teljesitmenyu, lehetoleg kabelen felfuzott AccessPoint (vagy AP / SWITCH modban futo wireless router) hasznalta. Ha a kabelezes nem megoldhato, akkor Repeater / Range Extender segitsegevel savszelesseg felezodes mellet novelheto a hatotav. -
-
kovy79
őstag
válasz
Gyurka6 #54534 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat.
Pedig bizisten' próbáltam úgy is, de nem ment. Bezzeg most... Nyomtam egy resetet az új routeren, újra állítgattam és megy. Lehet, hogy előtte valamit rosszul állítottam be. Mindegy.
(B)(#54535) suste(/B), mit értesz "nagy hálózaton"? Bocsi, most nincs időm utánaolvasgatni.
Egyébként ilyen WDS beállítási lehetőségek vannak: [link] [link]. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Gyurka6 #54524 üzenetére
Szia!
A kernel, az usb eszközhöz szükséges csomagok, a filerendszer csomagok, illetve a block mount mindenképpen a flash-ba kell, mivel az u-boot (legalábbis ez a verzió) nem tud USB-ről boot-olni. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a flash-ban és a külső eszközön lévő verziónak egyeznie kell. Olyan ez, mint pc-s verzió esetén a boot patríción lévő vmlinuz, initrd és a /-en lévő kernel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Gyurka6 #54522 üzenetére
Szia!
Igen, az fstab config-ra gondoltam. Nem megoldható, hogy csak a kártyán módosítsd, mert ahogy írtam, az extroot csatolási pontja (azaz, hogy root, vagy overlay lesz) az a flash-ban lévő fstab config-ban dől el. Máshol nem is tud. A további partíciókat lehet már a kártyán lévő fstab config-ban definiálni.
-
aDamker
aktív tag
válasz
Gyurka6 #53487 üzenetére
De nem fagy le a router, a lanon vigan fut a 120mbites UPC net, admin felulet aktiv. A wifi-n szinte adatforgalom sincs, hiszen csak a mobil van rajta, neha gmail, fb uzi, es ennyi.
Nehezen tudom elkepzelni hogy a tap gyengeseg miatt szall el, de ha igen akkor miert csak ez a resz? -
petakpa1
őstag
válasz
Gyurka6 #50844 üzenetére
OK köszi, közben utánna olvasgattam még. Ha a csatorna szélességet leveszem 20 MHZ-re, azáltal a max elérhető wifi sávszélesség is csökken.
Most átállítottam 13-as csatornára, így már csak 50%-ban vagyok átfedésben Petrocelli-vel:
Kérdés, hogy ez jelent a gyakorlatban bármit ahhoz képest, hogy mindketten a 11-es csatornán voltunk korábban, azaz 100%-ban átfedtük egymást?
Jól értem, hogy ez a csatornaszám egy bizonyos minél nagyobb a szám annál nagyobb 24xx MHz frekvenciaközepet jelent, és ahhoz képest +/- 20-40 MHz et használ a router?
MI történik ha átmegyek 14-es csatornára?
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Gyurka6 #50687 üzenetére
Szia!
szal egy tp link 3600-as routerem van, rá van kötve egy 1tb külsővinyó amire torrentezek.
most le szeretném ideigelenesen választani a vinyót mert a havertól szereetnék rámásolni képeket.
Nekem nem kell skript, ha egy egyzerű parancsal le lehet választani, mert nem huzogatom le minden órában
Tud segíteni valaki parancsorban és mit hová kell beírni? -
suste
veterán
válasz
Gyurka6 #49416 üzenetére
Jelentem, vargalex 1.02.1-en, ipdns.hu-s dyndns szolgáltatás szépen frissít!!!
Nekem volt még egy kavarás benne, mert 2. eszköz a 1043 egy cisco modem/router mögött, és switch-ként van beállítva,így nincsen WAN interfész. Vargalex megsúgta, hogy régebbi buildjeiben még nem volt a luciba kivezetve az a sor, amiben az indító interfészt lehet átállítani. Igy maradt az SSH: etc/config/ddns fájlban a wan-t átírtam lan-ra, LAN interfész újrakapcsolódás gomb a luciban, és már át is írta az IP-t az ipdns.hu oldalán.
Az IP cím forrása nálam a dyndns IP lekérő oldala (http://checkip.dyndns.com/), így LAN oldalról is jó IP-t frissít.két hibalehetőségről beszéltünk:
1: az ipdns.hu-nál nem csak a regisztrációnál van név/jelszó, hanem a host létrehozásnál is, ami lehet teljesen különböző is, és nem mindegy melyiket adod meg a routerben (a HOST-é kell)
2: a felhasználónév alapból az e-mail cím kötöjelekkel, ezt érdemes egyszerűbbre cserélni -
woodworm
veterán
válasz
Gyurka6 #49416 üzenetére
Felvettem custom egy új címet. Igazad van, simán elmentve a save and apply-val nem frissít. Ehhez újra kell indítani a routert vagy a network szolgáltatást.
Utóbbinál vigyázz, véletlenül se a Leállítás >> Indítás gombokat próbáld használni, mert elérhetetlenné válik a routered, hanem az Újraindítást.Megvártam a 3. 10 percest, működik.
-
suste
veterán
válasz
Gyurka6 #49413 üzenetére
nem értem, hogy érted-e
openwrt-ben a dyndns résznél kiválasztottad a custom-ot, beraktad az elöbb említett sort az elöbb említett helyre, és beírtad a megfelelőhelyre a gépnevet/felhasználónevet/jelszót, és mondjuk: "Az IP cím forrása"="hálózat", "Hálózat"="WAN", majd mentés alkalmazás, majd WAN interfész restart? -
woodworm
veterán
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Gyurka6 #48733 üzenetére
Szia!
Ahogy írtam, a /rom/lib/functions mappa tartalma érdekes!
-
-
válasz
Gyurka6 #48730 üzenetére
A rom-ból nem tudsz törölni semmit sem, illetőleg amit törölsz, az igazából csak megjelölésre kerül törölt file-ként, és ez a bejegyzés még további helyet foglal el, így aztán végül kevesebb szabad hely lesz, mint a törlés előtt! Helyet felszabadítani csak úgy tudsz, ha az /overlay mappa alól tudsz törölni dolgokat, mert ez van a jffs-ben!
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Gyurka6 #48119 üzenetére
Szia!
Igen az SSD-t használják, de az a baj velük, hogy a sok írás olvasás kinyírja őket, most nem akarok hülyeséget mondani, mi az angol rövidítése annak amit nézni kell, de gigabyteban ill. terabyteban mérik a rajtuk másolt adt menyniségét, ameddig jók, aztán ugye jönnek ahibák ott is, amennyiért meg venne egy SSD-t, annyiért nagyságrendekkel nagyob kapacitású HDD-t vehet magának és azon nincs írás-olvasás korlát, max badsector gond, ami ugye az elhasználódás velejárója. Szóval én nem vetetnék SSD-t senkivel, mert igaz hogy gyors, de van hátulütője :-(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Formula-1
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest