- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
scream #65550 üzenetére
ez az fw volt amit átnevezve felraktál: "TL-WR1043ND_V4_160607\wr1043ndv4_eu-up-ver3-16-9-P1[20160607-rel58297].bin"
mert erre azt írja az tplink, hogy a webes frissítést letiltották benne
valszeg tényleg nincsen benne boot, hiszen nem is teljes flash mentés (csak 5mb a 16mb-ból)
szóval nem is kellett volna vágnite anno a gyáriról a tplink gyári felületéről tetted fel az openwrt-t?
-
Headless
őstag
válasz
scream #65548 üzenetére
Tftp-vel teljes mértékben gyári fw-t vagy openwrt factory verziót kell felrakni, ugyanis ez a módszer a tplink megoldása, nyilván kezel mindent ami tplink oldalon fent van…
Beállítod a tftp szervert 192.168.0.66-os fix ip-t. Berakod bin-t az a kérdés milyen néven. Reset gombot nyomogatod letölti a bin-t és örülsz.
Név v3 alapján:
wr1043nv4_tp_recovery.bin
-
bnorci71
addikt
válasz
scream #65525 üzenetére
lehet köze nincs hozzá, de a Szabi leírásába az van, hogy ő átállította a bérletet 12000h-ra
ma én is eddig 12h volt nem lehet, hogy azért dobja el és utána valamiért nincs auto csatlakozás?ezzel én is szívtam már egy Tenda kezdte el ezt 2-3 évesen csinálni a notiba wifi adaptert cseréltem már aztán jött egy sima Tp-link router és megszűnt a dolog. Most 2 napra vissza volt dugva a Tenda és újra csinálta pedig volt táp csere is. Ez meg szinte egy új router használva se volt novemberi vásárlás
-
suste
veterán
válasz
scream #65453 üzenetére
a csomag célja, hogy gyorsan legyen egy alap web gui -d, amit aztán a 9092/system/backup fülön azzal bővíthetsz amivel akarsz (és elérhető
)a mentésekkel
valszeg még berakom az installer oldalt is, és akkor egyből mehetnek a csomagtelepítések iscsomag esetén ugye a normál csomag uninstall-lal is leszedheted, vagy pont ezért van a "resets" oldal, ahol van 9092 eltávolítás
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
scream #65441 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nézd meg N-es eszközzel, csak azt, hogy tök mindegy, hogy AC-s e vagy N-es.
De ha tele vagy AC-s kliensekkel, miért nem AC-s routert vettél?
Titkosítást ne vedd le, és nem is lesz tőle gyorsabb. wpa2-psk legyen. Lenovo egy főoldalát belinkelted sok értelme nincs inkább eszközkezelőből derítsd ki a kliens pontos típusát. intel AC 7260,7230, stb
120-as kapcsolati sebességgel örülj annak a 40 valós sebességnek. Jobb nem lesz.
-
Headless
őstag
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
scream #65416 üzenetére
a te 1 magoseredméyneidnél is növekszik az eltelt idő attól függően hogy hány folyamatot végez:
1 -> T1
2 -> KB(2xT1)
3 -> KB(3xT1)
4 -> KB(4xT1)
mivel 1 magos a CPU2 magos cpu-nál a 2 folymat nem lesz dupla idő, hiszen egyszerre tudja futtatni a 2 proci mindegyik folyamatot:
1 -> T1
2 -> KB(T1)3 vagy több magosnál is ugyan így van
-
suste
veterán
válasz
scream #65413 üzenetére
Legegyszerűbb ha felteszed a cputest.tar.gz mentést ([link]), és a 9092/TEST/cputest webfelületen nyomsz egy CPU-TEST gombot.
Vagy SSH-n bemásolod ezt:
echo "CPU test STARTED, wait for finish..."
measure() {
I=0
while [ $I -lt "$loopcount" ]; do
I=$((I+1))
done
}
loopcount=100000
board=$(cat /tmp/sysinfo/model|tr 'a-z' 'A-Z'|tr '/ ' '-')
owrt=$([ -f /rom/etc/openwrt_release ]&&ROM="/rom";grep DESCRIPTION $ROM/etc/openwrt_release|sed "s/.*=//"|tr -d "\"'")
echo "Board: $board | Firmware: $owrt"
echo "1)Timing, lower is better:"
for j in $(seq 1 4); do
echo "Started $j process(es) $b"
start=$(awk '{print $1}' /proc/uptime)
for i in $(seq 1 $j); do
measure > /dev/null &
done
wait
end=$(awk '{print $1}' /proc/uptime)
elapsed=$(echo $start $end | awk '{ print $2-$1 }')
echo "Elapsed time: $elapsed sec"
sleep 2
done
echo "2)Counting, greater is better:"
start=$(date +%s)
end=$(($start+30))
szam=0
while [ "$start" != "$end" ];do
szam=$(($szam+1))
start=$(date +%s)
done
echo "$szam"
echo "TEST FINALISED"(#65414) babicsbalu
mi volt ezzel a probléma?
A testet lehetőleg nyugalmi állapotban futtasd!
Ezek az adatok nagyjából alátámasztják azt, hogy hasonló erő van benne mint a v2/3-ban. -
scream
veterán
válasz
scream #65413 üzenetére
Azért bemásolom:
TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V4
LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3022-e9d2173
Started 1 process(es)
Elapsed time: 9.2 sec
Started 2 process(es)
Elapsed time: 23.21 sec
Started 3 process(es)
Elapsed time: 37.49 sec
Started 4 process(es)
Elapsed time: 52.04 sec
Started 30s counting (0->)
7338Amúgy érezhetően gyorsabb, mint a v1.2-es (mondjuk ezen nem lepődtem meg) vagy mint a WDR4300 volt.
-
suste
veterán
válasz
scream #65377 üzenetére
a miénk akkor sokkal jobb választás, ha kell a tm és dlna is, mert CC-n már nem férnek fel a szokásos samba, ftp, usb-s dolgok mellé
+ sokminden előre be van állítva, és a 9092-es felületen könyebben kezelhető pár extra dologamiket írtál, azokat CC-re is fel lehet tenni, és a 9092-t is, és természetesen újabb csomagok vannak benne, amik gondolom pár hibajavítást is tartalmaznak (és biztos vannak új bugok is
)
azt ne kérdezd hogy melyik stabilabb, vagy jobb wifis, mert ezt senki nem tesztelgette szerintem, és amúgy is totál egyéni lehet a kliensektől és a környezettől függően....
-
Headless
őstag
válasz
scream #58199 üzenetére
Szia elvileg fel, gyakorlatilag egy nagyon régi verzión nem működött, bár nem tudtam belenézni miért nem esetleg írj rám pü-ben mert kiváncsi lennék én is, hogy működik-e.
Suste elvileg az iwinfo csak a tikosítás kiolvasára kell, ami meg csak a repeater/wds cstlakozáshoz kell. Szóval az nem leetett baj, én inkább a különböző iw kimenetre gondolok.
-
suste
veterán
válasz
scream #58199 üzenetére
megoldható a 4MB-osokra szánt mentéssel, ami a weboldalt is felrakja, csak annyit kell tenni, hogy a rendszerindításnál az "uhttpd_vargalex" -et le kell állítani, amíg az "uhttpd_suste" -t használod, mert ugyan azon a 8081-es porton futnak
ha módosítod az init.d -ben az uhttpd_suste -t 8082-re, akkor egymás mellett is elfutnakén vargalex 1.02.1 -en próbáltam, de ott nem töltött be a kép, mert hiányzott az "iwinfo" alkalmazás az fw-ből, és a repojában sem volt
ha kipróbálod, akkor jelezz vissza légyszi, hogy működik-e
-
-
válasz
scream #57729 üzenetére
Mit kell az alap router funkciókhoz PuTTY-ban bekonfigolni? Szerintem semmit se...
Felteszi a firmware-t, mintha csak a gyárit frissítené, és már használhatja is. Viszont ha vissza akar váltani gyárira, akkor illik figyelni mit tesz rá, mert boot-os fw-t nem szabad rátenni. Elvileg ugyan fel sem megy rá, de azért jobb vigyázni vele...
Esetleg speeedfire leírásait követve kellhet a nano, de azok már némileg expertebb usereknek vannak, akik maguk szeretnék összeállítani a rendszerük, egy csupasz OpenWrt-ből kiindulva.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
scream #57618 üzenetére
Szia!
Ezt úgy szokás megoldani, hogy a domain kezelőd által biztosított admin felületen rögzítessz több CNAME-t, ami a DDNS címedre mutat. Ekkor már csak egy olyan web szerver kell, ami tud kezelni virtual host-okat. Sajnos az uhttpd nem, de a lighttpd/nginx/apache képes rá. A web szerver config-jában lényegében URL alapján különböző document root-okba, vagy redirect-el/proxy-val akár különböző szerverekre/portokra tereled őket.
Szóval így valóban, ahogy gduck kolléga írta 1 db web szerver hallgat a 80-as porton, ő majd intézi ezt a "szétválogatást". -
gduck
addikt
válasz
scream #57618 üzenetére
Az hogy a 80-as portra bejövő kérésnél milyen cél cím alapján milyen oldal jöjjön be, azt a http szerver le tudja kezelni. Tehát lehet 80-as porton több weboldal is, elméletileg nem kell a 3030-as porttal trükközni.
A te problémád leegyszerűsítve az, hogy egy domain címedhez dinamikusan változó IP címet szeretnél hozzárendelni. Na ilyet még nem csináltam
Erre vannak kitalálva a DDNS szolgáltatások...
Szóval részemről passz
-
Kicsirics77
veterán
válasz
scream #57609 üzenetére
ez igaz,és mivan ha megadsz egy másik portot is ami mondjuk egy "átmenetileg az oldal nem érhető el"
Ja DNS ez nem jutott eszembe.
nálam sem egy helyen van a domain és a tárhely.
igaz én nem is routert használom webkiszolgálásra,meg a weblapban sincsmár érdekeltségem,szóval ha nem megy az sem az én gondom. -
válasz
scream #57519 üzenetére
Szia!
Egész biztos, hogy megoldható, már réges-régen ASUS WL-500gP-n is használtam PHP alapú weblapokat, elég ha csak az ADOS letöltő kliensre gondolok, vagy a rutorrent-re. Egyébként szerintem legjobban a lighttpd-vel jársz, nem hiszem, hogy a routerre mindenképpen Apache kellene, előbbi jóval kisebb erőforrás igényű, és szerintem minden szükséges dolgot tud, nálam is ez fut jelenleg, ez alatt megy a rutorrent, meg egy-két PHP-s lap, SSL (HTTPS), virtual host, auth mod (név/jelszó beléptetés), stb... Ráadásul (bár ezt nem használom) Tomato-ba épp most került be az eddig is ott lévő NGINX mellé a MySQL is, amire aztán lehet felpakolni például Wordpress-t, esetleg OwnCloud-ot (bár ez elég lassúcska), tehát a router is bírja az ilyeneket, persze csak korlátozottan.
-
Gyurka6
őstag
válasz
scream #57113 üzenetére
Hali!
Azt hiszem "elkerültük" egymást, úgy értettem, hogy több hely kellene valamilyen program részére, azért volt a több helyet hagyó és nyilván "kevesebbet" tudó szoft használatára utaló megjegyzésem. Az 57107 hsz.ra adott válaszod alapján ez nem volt helyes, ugyan a csere talán még egyszerűbb is mint a külső tároló használatba vétele, de minden képen "veszélyesebb" művelet... -
csixy
addikt
-
chros
őstag
válasz
scream #57100 üzenetére
Akkor az az elso: amig helyi halorol nem megy, addig nem kell a routerrel vacakolnod
Win7 vagy 8-ad van? Ha 8, akkor keress ra a neten, hogy kell felebreszteni. Es alvo allapotbol probald eloszor (ne kikapcsolt allapotbol). Tuzfalat/virosirtot/miegymast mindent kapcsolj ki a teszt erejeig -
jimmy1801
tag
válasz
scream #57079 üzenetére
Mivel nem tudom, gyári vagy módosított szoft van-e a routeren, ezért a gyári beállításhoz adok segítséget. Ez könnyebb szerintem.
Ha egy kicsit ismered az internet nyelvét (angol), akkor az alábbi oldal nagyon szépen leírja hogyan kell beállítani gyári szofton, illetve itt lehet ébreszteni kívülről is.
Leírás: wakeonlan_tplink
Ébresztés: wakeonlan.me
OpenWrt-n a forward ugyanez, de az arp tábla már más kérdés. Oda kell csomagot telepíteni, illetve az rc.local fájlt is szerkeszteni. Ha szükséges ezt is leírom.
Természetesen a géped fix ip-vel kell rendelkezzen! A BIOS és a kártya beállításaiban engedélyezned kell a funkciót. -
-
válasz
scream #57079 üzenetére
Ott csak akkor fogsz pozitív választ kapni, ha a hálózaton fut olyan szolgáltatás, ami az adott portot használja, és válaszol a bejövő kérésre! Például ha a tesztelt 6881-es port be van állítva egy torrent kliensben, és azt elindítod, akkor a teszt sikeres lesz, de ha a klienst bezárod, akkor már error-t fogsz kapni, függetlenül attól, hogy a tűzfalhoz nem nyúlsz közben.
-
Isty1974
csendes tag
válasz
scream #57075 üzenetére
próbáld meg a hálókártya driver beállításainál is megnézni, hogy enabled-en van-e. és előbb próbáld meg LAN-ról WOL-ozni, létezik hozzá VB script a teszteléshez, bár powershellnek is kellene lennie ha az a szimpatikusabb. Az ugyebár MAC-re hat, mert offline-ban nincs IP
-
suste
veterán
válasz
scream #38998 üzenetére
a VNC kezeli a windows-os jelszavas rendszert, de ennek Neked kell utánaolvasni, mert én nem használom
a lehetőség meg van a beállításokban, az tuti
én alapból jelszó nélkül használom a wint és a VNC kér saját jelszót
ha átállítod MS féle rendszere, akkor wines felhasználónevet és jelszót fog kérni,miután jól beállítottad...............Szerk:
Még annyi, hogy ha VNC mellett döntesz, akkor a felélesztést is tudja kezelni a VNC, és a kilépés utáni alvást is -
suste
veterán
válasz
scream #38989 üzenetére
ha nem használsz vpn-t, akkor egyszerűbb az ftp:
csinálsz a gépedre egy ftp szervert, és megadod a D meghajtót neki, routeren egy portforward, és készVNC ugyan ez,felraksz egy VNC progit (pl: ultravnc -ez támogatja a fájlátvitelt), berakod az indítópultba, hogy elinduljon a géppel, és csinálsz neki a routeren portforwardot (alapból az 5900-on megy, de átrakhatod akárhova)
kb 5 perc alatt megvagy ezzel....mondjuk még érdemes egy titkosítást is beállítani, az még 2 perc
A VNC-vel ráadásul utána bármit művelhetsz a gépeddel! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest