-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milli82
tag
Szeretnék új routert mit ajánlotok?
-5ghz (jó n-es kapcsolat is maradjon) 1750Mbps
-openwrt (tvheadEND)
5-6évre tervezem
Akár a Nas-t is kiváltanám.
Sajnos szembesültem avval, hogy nem szabad sohernek lennem.... ☺
Privátba is jöhet. -
Milli82
tag
Sziasztok
Új routerben gondolkodom.
Jelölteket várnék.:5Ghz
Wifi 1200-Mbit
Openwrt - vagy olyan amivel tvheadend megy
Olcsó stabil - nagy belső ROM1043 v1 van jelenleg, amivel nincs semmi gondom, egyet le számítva
3hetente újra kell indítani. USB-SDkártyán van az agya.
Ez miatt és az 5Ghz miatt cserélnémElőre is kösz
kb 5-6évre tervezek ahogy a mostaninál -
Milli82
tag
válasz
Headless #57450 üzenetére
Köszi
Akkor egyel vissza, hogy a daemon fut-e...
Ezt látom:
ps | grep 910
12950 root 784 S {p910nd} /usr/sbin/p9109d -b -f /dev/usb/lp0 9
21656 root 784 S {p910nd} /usr/sbin/p9100d -f /dev/usb/lp0 -i 192.168.250.1 0
24783 root 784 S {p910nd} /usr/sbin/p9100d -b -f /dev/usb/lp0 -i 192.168.250.1 0
24876 root 784 S {p910nd} /usr/sbin/p9100d -b -f /dev/usb/lp0 -i 192.168.250.1 0
25010 root 1504 S grep 910Ez így jó?
-
Milli82
tag
válasz
Milli82 #57447 üzenetére
Ez meg a vége ez lemaradt:
[935900.430000] usb 1-1: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[935900.590000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
[937277.130000] usb 1-1: USB disconnect, device number 5
[937277.130000] usblp0: removed
[1007448.050000] usb 1-1: new high-speed USB device number 6 using ehci-platform
[1009297.900000] usb 1-1: USB disconnect, device number 6
[1022852.050000] usb 1-1: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
[1022852.210000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 7 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
[1037317.400000] usb 1-1: USB disconnect, device number 7
[1037317.400000] usblp0: removed
[1044395.730000] usb 1-1: new high-speed USB device number 8 using ehci-platform
[1063455.870000] usb 1-1: USB disconnect, device number 8
[1179064.360000] usb 1-1: new high-speed USB device number 9 using ehci-platform
[1179064.520000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 9 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
[1180357.640000] usb 1-1: USB disconnect, device number 9
[1180357.650000] usblp0: removed
[1252942.020000] usb 1-1: new high-speed USB device number 10 using ehci-platform
[1252942.180000] usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 10 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x2771
ls: /dev/lp*: No such file or directory -
Milli82
tag
válasz
Intruder2k5 #57446 üzenetére
Így telepítettem. De nem.....
Van egy ilyen parancs:
dmesg |grep usb ; ls -l /dev/lp0Ez ugye a nyomtató felismerését hivatott ellenőrizni.
Amit, ha terminálban kiadok mit kell látnom?
Én ezt látom, majd az utolsó "sűrű" rész többször ismétlődik:[ 3.860000] Registered led device: tp-link:green:usb
[ 8.100000] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 8.100000] usbcore: registered new interface driver hub
[ 8.110000] usbcore: registered new device driver usb
[ 8.610000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[ 8.630000] usbcore: registered new interface driver ums-alauda
[ 8.640000] usbcore: registered new interface driver ums-cypress
[ 8.660000] usbcore: registered new interface driver ums-datafab
[ 8.670000] usbcore: registered new interface driver ums-freecom
[ 8.680000] usbcore: registered new interface driver ums-isd200
[ 8.700000] usbcore: registered new interface driver ums-jumpshot
[ 8.710000] usbcore: registered new interface driver ums-karma
[ 8.730000] usbcore: registered new interface driver ums-sddr09
[ 8.740000] usbcore: registered new interface driver ums-sddr55
[ 8.760000] usbcore: registered new interface driver ums-usbat
[ 34.760000] usbcore: registered new interface driver usblp
[ 1930.280000] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
[14579.140000] usb 1-1: USB disconnect, device number 2
[14651.170000] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci-platform
[34398.760000] usb 1-1: USB disconnect, device number 3
[67925.680000] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
[93954.940000] usb 1-1: USB disconnect, device number 4
[97137.600000] Modules linked in: fuse sch_teql sch_tbf sch_sfq sch_red sch_prio sch_htb sch_gred sch_dsmark em_text em_nbyte em_meta em_cmp cls_basic act_police act_ipt act_connmark act_skbedit act_mirred em_u32 cls_u32 cls_tcindex cls_flow cls_route cls_fw sch_hfsc sch_fq_codel sch_codel sch_ingress usblp ath79_wdt ledtrig_usbdev xt_LED ledtrig_netdev ledtrig_morse ledtrig_heartbeat nf_nat_irc nf_nat_ftp nf_conntrack_irc nf_conntrack_ftp xt_HL xt_hl xt_ecn ipt_ECN xt_CLASSIFY xt_time xt_tcpmss xt_statistic xt_mark xt_length xt_DSCP xt_dscp xt_string xt_layer7 ipt_MASQUERADE iptable_nat xt_nat nf_nat_ipv4 nf_nat xt_recent xt_helper xt_connmark xt_connbytes pppoe xt_conntrack xt_CT iptable_raw xt_state nf_conntrack_ipv4 nf_defrag_ipv4 nf_conntrack pppox ipt_REJECT xt_TCPMSS xt_LOG xt_comment xt_multiport xt_mac xt_limit iptable_mangle iptable_filter ip_tables xt_tcpudp x_tables ifb ppp_async ppp_generic slhc vfat fat ath9k(O) ath9k_common(O) ath9k_hw(O) ath(O) nls_utf8 nls_iso8859_2 nls_iso8859_1 nls_cp437 mac80211(O) ts_fsm ts_bm ts_kmp crc_ccitt cfg80211(O) compat(O) arc4 crypto_blkcipher aead ums_usbat ums_sddr55 ums_sddr09 ums_karma ums_jumpshot ums_isd200 ums_freecom ums_datafab ums_cypress ums_alauda usb_storage ehci_hcd sd_mod ext4 jbd2 mbcache usbcore usb_common scsi_mod nls_base crc16 crypto_hash ledtrig_timer ledtrig_default_on leds_gpio gpio_button_hotplug(O) -
Milli82
tag
Hát kösz a segítséget.
Gyurka6 segítsége, azért kimerítőbb volt.Egyébként, tényleg nagyon nem értem a nyomtató megosztás működését.
De ha érteném, akkor nem kérdeznék.
Ez azért logikusnak tűnik.Én értem hogy a tudás hatalom, de nem kéne visszaélni vele. Egyébként ez csak egy személyes vélemény.
-
Milli82
tag
Vettem egy canon ff lézernyomtatót és szeretném hálóra akasztani.
NSA310-re nem tudom felakasztani, mert valami ismeretlen ok miatt vagy mert én vagyok a béna, nem jön össze.De van itthon 1043_V1 is. Vargalex 1.1.7
Hogy induljak el? -
Milli82
tag
Sziasztok
Van egy TP-Link 1043NDv1 routeremAz volna a kérdés, hogy érdemes-e cserélnem erre:
Asus RT-N66U Dual band 900VPN-el szemezgetek, de van NAS is... és tudtommal az is lehet VPN szerver...
ötlet? esetleg ajánlás?
-
Milli82
tag
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Azt vettem észre, hogy kissé belassult a netem.
Megnéztem LuCi-ban az interfész WAN fül alatt és azt látom, hogy 8napja él a kapcsolat a modemmel és 146GB(TX) adatot küldtem a modem felé és 75GB(RX)-ot fogadtam. A fogadott RX adat reális lehet, de a küldött adatmennyiségen meglepődtem.Már észrevettem egy ideje, hogy a NAS folyamatosan adatokat küld (villog a hálózati kapcsolat folyamatosan a NAS és a WAN port közt).
Megnéztem a Transsmission (NAS) feltöltéseim és az arányaim nem indokolják a küldött adat mennyiségét.
Van-e arra lehetőség, hogy lássam milyen porton megy az adat a WAN interface felé?
Abból talán ki lehet deríteni milyen típusú adat folyik folyamatosan kifelé. -
Milli82
tag
Már múltkor olvastam róla, csak kiment azóta a fejemből..., hogy megkérdezzem.
Amíg nem telepítem a bash -t, addig nincs fent alapból a csomagok közt? Mert én nem találom.
Vargalex 1.1.7 -
Milli82
tag
Sziasztok
Szeretnék USB-s WEB kamerát telepíteni a router mellé, amivel a NET-ről haza tudjak nézni, ha szeretnék.
Milyen márkát vegyek?
Hol induljak el a csomagok keresgetésével és mit telepítsek fel?Ha minden menne, akkor szeretném automatizálni a rendszert úgy, ha itthon vagyok akkor NE rögzítsen, ha nem vagyok, akkor rögzítsen.
Mozgásérzékelő....Lehetséges ez USB-n vagy csak IP kamerával lehet ezeket megoldani Drága pénzért?
-
Milli82
tag
válasz
k_miso #48281 üzenetére
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
Ha csak ezt írod be böngészőbe a csomaglista megjelenik. Innen akár egyesével azt szedsz le amit akarsz.
Ha másképp nem megy akkor utána én azt csinálnám, hogy WinSCP-vel bemásolnám ahova kell és utánna csak futtatnám...
-
Milli82
tag
válasz
vargalex #48256 üzenetére
Szia
Én így csinálom:
Putty-ban kilistáztatom blkid /dev/sd* parancsal az sda1, sda2, stb. UUID számát az adott partíciónak és simán csak bemásolom LuCi-ban a megfelelő helyekre.És le van tudva. Akárhány meghajtót, rakhatok rá utána USB-n.
A linkel csak a lehetőségét próbáltam bemutatni.
-
Milli82
tag
válasz
@Jocó@ #48139 üzenetére
Szia
Nem akarok beleszólni a dolgaidba, de a helyedben egy NAS-t vennék.
Pl.: http://www.zyxel.com/hu/hu/products_services/nsa310.shtml?t=pEnnek vannak előnyei és hátrányai is. Ha lehet még találni akkor a sima NSA310-et vedd!
Ne az NSA 310S-t(1.0GHz arm).Előnyök:
- 1.2GHz(ARM) processor
- 256MB ram
- FFP-vel legalább annyi csomag van rá mint openWrt-re.
- Alacsony ár. (Én a sima 310-et 17e Huf-ér vettem.)
- Beépített Sata + 2db USB, 1db eSataHátrányok:
- 2 különböző eszközt kell nézegetned
- Beépített ventilátor enyhe zajÜdv: M
-
-
Milli82
tag
Úgy néz ki nem a Pendrive a hibás.....
Most mindent alapra állítottam, semmi pendrive. Majd egykét dolog tiltva a tűzfal alatt. És a jelenség ugyan az:
Ha bekapcsolódik egy új eszköz a netre, akkor a t-home router elérhetetlen lesz egy kis időre.Nem tudom mi a F............
-
Milli82
tag
Találkoztatok-e olyannal, hogy a Pendrive, amit SWAP-nak Owerlay-nek és mnt-nek használtatok szektor hibás lesz kb 6-8hónap után?
Elképzelhető egyáltalán? Még nem 100%, hogy ez a helyzet, de nagyon gyanús. Ugyanis a legutóbbi adathordozóm is nagyon hasonló gondokat produkált. Bár akkor SD kártya volt mount-olva. És azt hittem a kártyaolvasó miatt szart be. Akkor vettem egy pendrive-ot, és most megint problémázik.
A gondom az, hogy hálózatot véletlenszerűen eldobálja a Router. De csak a WAN felé. A LuCi-ba be tudok lépni. Látszólag minden ok. A Loggfile-ban sem látok semmit, ami okozhat ilyen gondot. És érdekes, mert a T-Home-os routert ilyenkor nem érem el. Majd, ha visszakapcsolódik, akkor pedig a T-Home kütyüben vagy a 1043 IP-je változik meg látszólag, vagy a neve. De a MAC adress is érdekes, mert olyan, ami semelyik eszközre nem illik rá. Ráadásul olyan névvel csatlakozik a t-home routerre, ami a PC-m neve.
Elképzelhető ez?
Ja és, ha lecsatlakoztatok egy eszközt a 1043-ról, kihúzom a LAN kábelt, akkor megjavul egy időre.
-
Milli82
tag
Ha letiltom a tűzfalon az ssh_Wan-t és az ftp_wan-t, valamint a block internet access IP-t, akkor mi történik pontosan?
-
Milli82
tag
Van egy olyan kérdésem, hogy: WWAN hálózatot csináltam a T-Home router és a 1043 közt. A két router közt n-es (150Mbit-es) hálózat van. A 1043 és a PC közt csak 65Mbit-es. Tudom ez is már n-es hálózat, de nem lehet ezt megfordítani?
-
Milli82
tag
Rendszer/Admisztráció felületen átállítom az SSH hozzáférést csak LAN-ra az elég vagy a Tűzfal beállításainál is át kell állítani?
-
Milli82
tag
Sziasztok
Arra várnék javaslatokat, hogy lehetne biztonságosabbá tennem a kintről jövő támadásokkal szemben a hálózatom.
Jelenleg minden ok, de kb. 2hetet szórakoztam míg minden a helyrekerült itthon.
Volt PC, NAS, router reinstall is amire minden ok lett.VPN??? esetleg más pl.: port zárások, veszélyes url listák és ezek tíltása ésatöbbi....
Ha valaki otthon van ilyenekben vagy tud egy jó összefoglalót írni, azt szerintem mindenki szívesen venné.
Én isSok volt a 2 hét copy és reinstall.
M
-
Milli82
tag
válasz
Milli82 #47926 üzenetére
Próbálkoztam a csatornák beállításaival.
Jelenleg így néz ki:
Client 40MHz T-Home-1043
Master 20MHz 1043-PCHa a T-Home átállítva 20MHz-re azt automatikusan követi.
De ekkor sem áll át a Master hálózat 40MHz-re. Pedig a beállításokban 40-re van állítva mindkettő. Force-olva sem megy. Egyedül egyébként a 40MHz +alatti beállítással megy.Pedig jó lenne, mert így kissé lassú a hálózat Wifi-n.
Gondolkoztam még ha a T-Home-ra csatlakozok fel, akkor meg nem látom a NAS-om és a megosztott könyvtáraim. -
Milli82
tag
válasz
vargalex #47912 üzenetére
Szia Alex
Köszönjük a Video-t a WiFi alhálózat létrehozásáról (még 1x) . Sokat segített.
A kérdésem evvel lenne kapcsolatos.
Az egyik oldalon a WLan kommunikáció sebessége 150Mbit (T-Home router ---- 1043) 40MHz-es csatorna
A másik oldalon 65Mbit (1043 ---- PC) 20MHz-es csatornaNem lehetne ezt a két sebességet megcserélni?
Próbálkoztam, de ha az egyikbe belepiszkálok a másik hálózat is elmegy.
Valamint mind2-nél 40MHz-et ír.Esetleg Force-oljam be??
Üdv Milán
-
Milli82
tag
Sziasztok
Szeretném a következőt elkövetni:
Adva van egy T-Home router. Ehhez szeretnék Wifin a 1043-al csatlakozni majd egy másik IP tartományban NET-et osztani. Wifi-n és Lan-on.
Órákat elb@..tam vele, de nem jött össze. Lehetséges egyáltalán?
A router-en hamar lett Net, de nem route-ol tovább a LAN portok felé sem. Próbáltam az azonos IP tartomány is, de ott sem működött.
Üdv M
Privátban is jöhet
-
Milli82
tag
válasz
vargalex #43270 üzenetére
Kösz a a gyors választ. Nem igazán tudom mit jelent amit kérdeztél.
Egyébként meg nem szoktam piszkálgatni semmit benne. Egy pár napja, 1 hete még tuti működött.
Söt a :8081-es porton keresztül is beenged, de amikor meg kéne jelenítenie a cgi-bin/..etc. dolgokat azt már nem akarja.Ezt írja: The requested URL /cgi-bin/first_steps was not found on this server.
-
Milli82
tag
Találkoztatok már olyannal, hogy extroot-al használva, a routerbe nem tudtok belépni web-en(luci)?
Minden más működik egyébként, putty-ban simán kapcsolódik, WinSCP-ben szintén. Sőt még a TVheadEnd web-es felülete is megnyílik.
Ha kiveszem az extroot meghajtót, akkor be tudok lépni Luci-ba.Az én elméletem: mSD kártyán van az extroot. Lehet behányt a kártyának egynéhány szektora, amin a luci volt tárolva?
-
Milli82
tag
Szeretnék nyomtató/szkenner kombót kötni 1043-ra.
És neten keresztül nyomtatni.
Lehetséges ez? -
Milli82
tag
Sziasztok
Szeretném a transmissiont távolról vezérelni, interneten keresztül. Már elakadtam ott, hogy a dyndns(no-ip)-t nem biztos, hogy jól próbálom használni. Egyáltalán kell hozzá?
Elöre is kösz -
Milli82
tag
Közben rájöttem hogy csak simán "mc" azt elindul.
Viszont a hálózati helyeket hogy látom? -
Milli82
tag
LuCI-ban fent a terheléseknél melyik szám mit jelent?
Terhelés: x.xx x.xx x.xx
És milyen értékeknél van baj?
Mert mióta transmissionnal játszottam folyamat 4,5-5körül ugrál az 1. szám pedig csak böngészőből ugrálgatok LuCI-ban. Transmission azóta ki is van kapcsolva. És mégis.
Bár lehet eddig nem tűnt fel. -
Milli82
tag
Leírom pontosan mi a bajom, csak lehet hosszú lesz:
Vettem 1 NAS-t benne 1TB HDD. <-------- Ez az új a rendszerben.
Van egy TP-Link 1043 amire rákötve van 1TB HDD <-------- Ez volt eddig is.
Szeretnék közvetlen másolni úgy, hogy ne a laptopomon keresztül keljen átmásolnom egyikről a másikra az adatokat. KÖZVETLEN másolást szeretnék. Amit elindítok és kész. Ki is kapcsolhatom a laptopom akkor átteszi. <------ Ez a CÉL!!!!!!
Láttam a feltelepített csomagok között (alapból benne van a Vargalex firmware-ben) van Midnight Commander. Azt gondolom ezzel meg lehet oldani. Jó lenne, ha web-es felületről el lehetne érni. DE ha nem akkor pontosan hogy? <-----------Ez egy kérdés.
Ha van más megoldás erre akkor azt is szívesen veszem. <---------- Hátha valaki tud ebben segíteni
Bocs ha nem teljesen érthető, de néha csak telefonról tudok forumolni.
-
Milli82
tag
Mondjuk ha nem müködik akkor az Vargalex miért rakja bele alapból csomagok közé. Remélem valahogy meglehet oldani, h közvetlen is lehessen másolni. Így kva lassú és fölösleges adatforgalom van. 1Tb meg elég sok. Biztos van megoldás erre.
Aki most kapcsolódik be: közvetlen másolás (router 1Tb)root/mnt----NAS(külsö 1Tb)
-
Milli82
tag
Sziasztok a Midnight Commandert hogy tudnám használni a web-es felületről? Közvetlen másolást szeretnék a routerről a NAS-ra.
-
Milli82
tag
Egy kérdésem lenne srácok:
Vettem egy NAS-t: Zyxel NSA-310
Sikerült is beüzemelnem.Viszont a 1043-ra akasztott 1TB HDD-ről a NAS-ra (1TB) "csak" 2,5-3MByte sebességgel tudok másolni.
A gépemről a NAS-ra 8-9MByte (kb a Wi-Fi korláttal) tudok másolni. Bár lehet azon is lehetne tuningolni. Laptopomban 150Mbit-es kártya van.(???)NAS<--->Router CAT5e-vel van összekötve.
Ez ennyit tud? A gépről a routerre kb. 5-6MByte-al simán megy a másolás.
-
-
Milli82
tag
válasz
SteveBeard #39216 üzenetére
Most nekem 3 torrent van felfűzve. Mikor a 3-kat is elindítom.... kész fagyás. Úgyhogy egyenlőre hanyagolom a transmissiont.
Majd, ha megjön a NAS-om azon majd jól beállítom azt kész.Ez így felejtős.....
-
Milli82
tag
válasz
SteveBeard #39216 üzenetére
Hát most elszomorítottál, ha ez már 6hónapnl is régebbi hibajelenség.
Viszont akkor, ha az ember figyel kikerülheti a bajt.Ha megy a transmision nem turkáluk LuCI-ban!!!!! Főleg, ha másolnunk is kell.
Köszönöm a válaszod.
-
Milli82
tag
válasz
vargalex #39187 üzenetére
Na kitapasztaltam pontosan mi a hibajelenség.
Egyidejűleg ezek mennek 1x-re:
Saját gépről:
-Megy a file-másolás (4-5MB-os sávszéllel)
-transm. remote GUI
-Szörf a netenKözben más eszközökkel:
-Lossless hangfájlok hallgatása
-Szörf a netenÉS na most jól figyuzz, ha megnyitom böngészőben LuCI-t. ELKEZD belassulni, majd vagy újraindul, vagy olyan mintha iszonyatosan leterhelődne a routerCPU és csak 1-2perc után tér észhez.
-
Milli82
tag
Van 1 problémám ha megy a transmisson, akkor kifagy a router, ha másolok a HDD-re. Majd újraindul
TPlink 1043, Vargalex 1.1.7
USB-re kötve: 1TB HDD, DVB-T vevő, 3G modemMi lehet a baj?
A fel-le töltést már korlátoztam: 128/32kB-ban.
-
Milli82
tag
Senki nem használja média szerverként a 1043-at?
Mkv fájlokkal nincsenek pörgetési, ugrási gondjaitok? Usb-n van ráakasztva 1TB HDD. Lejátszás pompás, de pörgetés nem igazán jó. Eddig ezt nem tapasztaltam. Több gépen több lejátszóval próbáltam. Tehát nem gép specifikus. -
Milli82
tag
Sziasztok
Egy érdekes problémám van amit csak most vettem észre. Az .mkv (matroska) konténer videokba nem tudok belepörgetni csak puffer-elés után az új 1.1.7 firmware felrakása óta. Eddig simán tudtam lépegetni-pörgetni. Elképzelhető, hogy valami nincs jól beállítva? Próbáljátok ki nálatok működik-e. Vagy ez teljesen kizárt?
-
Milli82
tag
Szia
Szerintem te is a számok és térerő pálcikák bűvöletébe estél és nem pedig a használhatóságot veszed figyelembe. Velem is megesik néha.De egy-két kérdésem, azért lenne, hátha felnyitom a szemed.
-A routert mire használod, hogy ekkora sávszél, amit mértél nem elég? 71Mbit/38Mbit
Ha torrentre nagyüzemben, akkor miért nem használod a transsmission-t? Akkor nem kell nézegetned állandóan hol tartasz. A router teszi a dolgát azt néha leszeded ami kell.
Nem hiszem, hogy ne lenne mind1, hogy 1 film 5perc alatt jön le vagy 10. Legfeljebb dobsz 1 sárgát addig.-Hány gép van rákötve?
Ha 1-nél több, akkor evidens, hogy mást is ki kell szolgálnia. Ha pedig csak 1, akkor miért nem közvetlen kapcsolódsz a NET-re?-Milyen szolgáltatások vannak bekapcsolva a routeren?
Kommunikál-e kifelé DNS kiszolgálókkal vagy bármi mással?
Pl: DLNA, upnp és egyéb szolgáltatások amik a file transfer-en kívül más portokat is használnak. Amiket te a megint csak nem látsz sehol, de attól azok igenis foglalják a sávszélességet.-Ja és nem utolsó sorban. Biztos vagy te abban hogy a szolgáltatód neked mindig 120/50-es NET-et biztosít?
Általában szokott lenni egy szerződésben biztosított MINIMÁLIS sávszélesség. Nehogy a paraszt reklamálni merjen.Hát most gyorsan csak ennyi jutott eszembe a kérdéseddel kapcsolatban.
Üdv MilánUI.: Amilyen értékekkel te organizálsz az szerintem sok mindenkinek csak álom. Véleményem szerint remekül működik a routered, ha a kérdés ez lett volna. De legyünk maximalisták.
-
Milli82
tag
Nézd meg nem-e fogyott kb. 10% alá az overlay tárolód. Akkor csinálja azt h nem aktualizálódnak a mentések. Jó ötlet a gyári visszaállítás, de szerintem inkább nézd meg milyen csomagokra nincs szükséged. Mert ha hdd nélkül használnád akkor mindent állíhatsz be megint,ha tönkremegy, vagy épp nagyobbra cserélnéd
-
Milli82
tag
Úgy néz ki működik a dolog, de a gyári ló..sz antennával esélyem sincs bármilyen csatornát találni a DVB-t-n. Hát akkor marad a háztetőn lévő dolog. De ahhoz GPS poziciót kell váltanom és az asszonytól végre kicsit megszabadulok.
-
Milli82
tag
Most fogom bedugni a DVB-T vevőt a routerbe.......
Úgy izgulok......
-
Milli82
tag
válasz
Grobyc #38845 üzenetére
A gyári firmware, vagy a Vargalex féle openwrt van rajt? Mert az Openwrt-vel igencsak meg lehet küldeni a térerőt.
De ettől függetlenül egy jó tanács ami minden routerre igaz: A Wi-Fi, akkor érzi jól magát, ha minél magasabban van. Tehát, ha többszintes a ház, akkor a felső szint közepére tedd és akkor jó lesz a lefedettség mindenhol.
-
Milli82
tag
Sziasztok
Na van 1 apró gondom. Sikerült állandósítanom az overlay helyét/particiót úgy, hogy el is indul rendesen a router. azt csináltam, hogy az alap (belső memória a routerben) overlay teljes tartalmát rátettem arra a particióra amit overlay-nek használnék.
De most egy újabb hibával szembesültem, és ezt már nem értem, miért van. Ezáltal, hogy exroot-ot használok megszűnt létezni a korábban jól működő 3G-s hálózat. Ja de ha nincs a HDD kérdéses Overlay particiója (swap--/mnt marad) felpakolva a 3G megy. Megpróbáltam újratelepíteni a csomagokat, de a helyzet változatlan.
Hol keressem a bajt?
Üdv Milli
-
Milli82
tag
Akadály mentesen tudod használni a 2-öt 1x-re is. Ha a TP-Link-nek átállítod az IP tartományát másra mint a szolgáltató által adott routerét. Vagy fodítva. Ekkor a szolgáltató LAN portját a TP-Link WAN-portjával összekötöd és el kell indulnia rendesen. Akár azt is megteheted, hogy ne csatlakozzanak össze vissza az eszközök, hogy a szolgáltató wi-fi-jét kikapcsolod.
-
Milli82
tag
válasz
tboy72 #38795 üzenetére
Ha az Alex által kreált formázóval csináltad a particionálást, akkor az így néz ki:
128MB Swap---Rendszer memória, átmeneti tár500MB Overlay---exroot ide menti a letöltött csomagokat és itt tárolódnak a beállítások és minden a rendszerhez használt dolog. Ez a méret gyakorlatilag egy ilyen eszköznél végtelen. Soha sem kell törölnöd. Persze ha jól van beállítva minden és 3 particiósra formáztad a HDD-t.
xxxxxxGB /mnt---Adat, film, zene,stb
-
Milli82
tag
válasz
tboy72 #38792 üzenetére
A probléma nálam is jelen volt. Én úgy vettem észre, (de lehet hülyeséget írok) hogy ha kevés az overlay tároló, rGO sok csomag van feltelepítve a routerre és nincs elég hely, akkor ezt a hibát produkálja. Én leszedtem egy-két általam korábban felrakott nem használt csomagot és utána rendesen működött.
De ez csak tapasztalat
-
Milli82
tag
Lehet, hogy elb...tam avval, hogy kitöröltem az overlay-disable teljes tartalmát? mert a root/overlay/etc/mds5chksum tartalmát már felülírtam az aktuális uuid tároló-ra, de így sem indul el a routerem Ha fel van mountolva az overlay tároló. Miután az overlay-t törlöm a mountolt meghajtók közül elindul rendben a router.
-
Milli82
tag
válasz
vargalex #38785 üzenetére
Valami hasonlót próbáltam már korábban. Csak én az egész overlay-disabled könyvtárat töröltem WinSCP-vel. De változás nem volt, sőt fel sem boot-olt rendesen a router, csak miután lehúztam a hdd-t. Ezek után vissza elindul majd újra megpróbálom felmountolni. És a helyzet ugyan az. overlay-disabled-ként jelenik meg.
-
Milli82
tag
Sehogy se megy a korábbi overlay tároló beállítása. Jelenleg overlay-disabled alatt van tmp-ben. Így viszont az a bajom, hogy nem tudok csomagokat feltenni, mert elfogyott a helyem.
Vargalex-nek köszönöm a linket a wi-fi-kről. Már értem miért nem volt eddig rendes sávszélem.
-
Milli82
tag
válasz
lasarus1988 #38735 üzenetére
Vagyis, akkor a 20 vagy a 40 a gyorsabb? Milyen sebesség?
-
Milli82
tag
Az lenne a kérdésem: mit jelent a Force 40Mhz mode? Valamint mi a különbség a 20Mhz és a 40Mhz-es HT mode közt?
-
Milli82
tag
Újrahúztam a routerem a legfrissebb firmware-el. A bajom az hogy a hdd owerlay tárolóját nem tudom mountolni. Azt írja, hogy overlay disabled. A swap és a mnt particiók rendben vannak. Uuid-vel szépen be is tettem őket. Viszont korábban az overlay-t nem uuid-vel mountoltam. És most sem probáltam csak simán Luci-ból kiválasztással. Nem szeretném újraformázdmi Vargalex hdd :8081-es felületén mert tele van. Mit próbáljak? Uuid csatolás segítene? Korábban egyébként az overlay nem is látszott luciban nálam.
-
Milli82
tag
Arra próbálok rájönni mi lehet a 3G-s APN azonosítója a T-Mobile-nak.
Ugyanis eddig digit használtam.Valamint az ZTE MF637-es a stick. a korábbi ZTE MF190-es volt. Elvileg elindul a 190-es modem config-gal is. Ugyanis "kikékül" a LED.
-
Milli82
tag
Valaki segítene nekem DVB-T beállításának a 1043-on. Akár privátba is.
-
Milli82
tag
Sziasztok
Arra próbálok rájönni mi lehet a 3G-s APN azonosítója a T-Mobile-nak.
Ugyanis eddig digit használtam.Valamint az ZTE MF637-es a stick. a korábbi ZTE MF190-es volt. Elvileg elindul a 190-es modem config-gal is. Ugyanis "kikékül" a LED.
TL-WR1043N/ND v1
OpenWrt vargalex v1.1.4 r33174 /LuCI Trunk (trunk+svn9011)Előre is kösz nektek.
-
Milli82
tag
Sziasztok
Hogy tudnék 2 vagy több adattárolót fel mount-olni OpenWRT alatt a 1043-ra?
Úgy hogy azt külön mappában lássam a hálózaton.
Jelenleg 1-et látok a 2-ből (HDD és SDkártya). Ezek között tudok váltani de 1x-re szeretném.Előre is kösz Milán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest