- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #13165 üzenetére
Köszi a linket, megpróbáltam, de sajnos egyelőre nem jön össze...
Megpróbáltam áttenni a DNS320 NAS USB portjára, elvileg fel is ismeri:
Itt HUB nélkül sem dobálja le, de sem úgy, hogy a hálózatban a nas megosztásában levő nyomtatóra próbálok csatlakozni, sem úgy, ahogy normál esetben tcp/ip nyomtatót telepítek, sem úgy, hogy a linkelt canon oldalról leszedem a Canon LPR2 Port Utility v2.22-t és azzal hozok létre egy canon lpr2 nevű portot..
Nem akarom elhinni, hogy nem lehet feléleszteni..
Begi: "Esetleg az usb-t lehetne frissiteni, hátha megoldották már."
Itt pontosan mire gondolsz?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #13157 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy az MR3420-hoz tartozó alap firmware-ban sincsenek benne a kmod-usb-storage, illetve filerendszer kernel modulok, így gyaníthatóan az USB-t nem fogja tudni így kezelni (hacsak fel nem telepíti, ha a routeren van net). Szóval, szerintem inkább a tftp-s megoldás jöhet szóba.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #13143 üzenetére
-
7ER
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13129 üzenetére
Szia.
Elolvastam. Megcsináltam amit írtál de az eredmény változatlan.
Amikor beírom: mtd -r erase routfs_data
Kigyullad a sys led és gyorsan villog mindaddig amíg ki nem kapcsolom a routert.
Amikor bekapcsolom, minden változatlan.
Egyébként az eredeti állapotban a SYS-LED rendes működés alatt lassan, ütemesen villogott. Valószínűleg elkapkodtam a dolgot, mert lehet, nem is azt kellett volna ráraknom.
Miután feltöltöttem ezt a programot:
openwrt-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-sysupgrade.bin (Fájlméret:3809284) és újraindult a rendszer. A SYS-LED elkezdett villogni (mint máskor) majd folyamatos világításba kezdett. Persze, innentől kezdve már nem működött, innentől kezdve már sem a rádiósrész sem a LAN portok nem voltak használhatóak. Szóval, egyenlőre tégla.Annak idején így jártam a Linksys-el is. Persze ahoz vannak programok és a memóriát is automatikusan rendbe teszik, törlik és utána fel lehet rakni (JTAG) a programot.
Talán ott van a probléma, hogy nem tudom azt a memóriarészt törölni, aminek a helyére
feltölteném a programot. (mert gondolom nem törli automatikusan)Na és azt sem tudom, mihez milyen utasítást kell beírni.
Annyit már olvastam, hogy a bootloaderre vigyázni kell, mert különben végleges roncs lesz belőle.Tegnap erre utaltam (3.kép 17 sor): No RedBoot partition table detected in spi0.0
Valamint az 1.kép 11-12. sor: No valid address in Flash. Using fixed address.
Persze, lehet hogy tévedek, de ha nem, egyenlőre marad a böngészés.
Már annyi mindent néztem-láttam hogy teljesen összekeveredtem és zsong a fejem. -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13131 üzenetére
Örök hála!
-
7ER
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13125 üzenetére
Igen. Soros porton láttam. Az egész folyamat soros portról lett "másolva" Kábel: DKU-5 Nokia soros porton. Na jól elböngészgettem az időt. Most már kikapcsolok mert a család kezd ideges lenni.. . Valami hibát látni véltem Valami Flesh memória meg valami RedBoot...
Ha lesz időd nézd meg a képen. Nem emnlékszem már pontosan merre van, de ott van.
Mára elköszönök, ha esetleg írsz, akkor reggel megnézem.
Köszi és jó éjszakát. -
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13123 üzenetére
Rendben, majd mondom a haveromnak, de ez is csak akkor jó neki ha tud kezelni torrentet meg rádugott pendriveot.
Köszi -
7ER
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13094 üzenetére
Szia.
Az most a helyzet, hogy többször is sikeresen beírtam a megadott időben: tpl (enter)
Meg is állt a bootolás de hiába írom be a dolgokat nem éri el az ar7100> at. Minden esetben az ar7240>-nél áll meg és itt hiába írom be: ar7100>....
Csináltam a bootolási folyamatról képet (Szöveget nem lehet menteni) megpróbálom feltölteni és nézd meg négyszíves.
Képek:
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_wzsaifdzime7er1t_boot_0.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_plokyboc1ueklb6e_boot_1.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_u1lefvvkxfx9gzrm_boot_2.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_apznkb4vpoupw0y9_boot_3.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_rcz01tn0j4wo4owc_boot_4.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_qben3kcys2blkmvj_boot_5.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-05/22/280405_ie4ehnhhdj6qak8h_boot_tpl_6.jpg
A képek a bootolás kezdetétől ( 0-5 ) a végéig minden adatot tartalmaznak.
Az utolsó kép a ( 6 ) "Autobooting in 1 seconds"
Véleményed? Egyébként köszönöm az eddigi segítségedet. Nélküled eddig nem jutottam volna el. Most már csak az a kérdés, hogyan tovább... -
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13117 üzenetére
Nos, 1 óra próbálkozás után úgy gondolom, hogy ez a firmware nem tudja a wds-t. Vagy ha igen, akkor igencsak eléggé el van dugva benne, mert még csak hasonlót sem találtam ahhoz ami az enyémben, vagy a gyáriban van. Azt sem értem különösebben hogy miért lehet állítani a protokoll tipusát mindenfajtára a lan interface-nél is - dhcp, ppp, pppoe, static - és ugyanezt a wirelessnél is. Ennek a figyelmetlen átállításával vágtuk haza tegnap. Az enyémnél ezt a wan-nál kell egyszer beállítani, hogy hogyan jön a net, a lan-nál csak egy kapcsoló van, akarok-e dhcp-t vagy sem, és ennyi. szóval, tanácstalan vagyok..
A tanácsot köszönöm, legalább már elérjük a routert.
-
zetecR
addikt
válasz
Intruder2k5 #13119 üzenetére
Köszi.
-
zetecR
addikt
válasz
Intruder2k5 #13114 üzenetére
A bütykölős módszerről hol találok leírást?
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13113 üzenetére
Köszi. Ezt néztem is tegnap este, csak pár pont nem volt világos:
- hogy jelentkezek be rá telneten? Gondolom az 'o 192.168.x.x' paranccsal? Kéri itt is az admin/pass-t?
- csak ez a két parancs kell és ennyi?Még egy 'apró' problémám van, kötsög win7-en nincs már telnet, feltenni meg nem tudtam rá. Konkrétan ennyi fogad ott, ahol fel lehetne tenni. Van valami alternatíva?
Az eredeti szoftjában, és a tomatoban is halál egyszerű volt, ahogy kiválasztottam a wds menüpontot, már nyílt is egy új rublika ahol be lehet állítani hogy melyik wifiről működjön. Ebben semmi.
Lehet inkább átviszem öcsém gépéhez, ott xp van.
-
djyuri
őstag
válasz
Intruder2k5 #13099 üzenetére
köszönöm
Speeedfire köszi
-
7ER
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13089 üzenetére
Helló.
Köszi, de idáig én is eljutottam. Sőt tovább is. Az a kérdés, hogy milyen memóriacímtől meddig kell törölni és a boot loaderben mit kell csinálni(?) Illetve felkellene tölteni az eredeti FW-t csak nem tudom a putty utasításait mert ha jól tudom megkell címezni, hogy hova töltse fel. Tehát, milyen memóriacímre. No itt vannak a kérdések.
Ha nem ez a router lenne, akkor egyszerűbb lenne a helyzet mert azokhoz van leírás a Netten. Csak ugye más a memóriacímzés meg egyebek. Gondolom én. -
7ER
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13087 üzenetére
Szia.
Sajnos az a probléma, hogy nem ismerem a PUTTY-ot. Láttam ár egy két dolgot benne, de hogy mit azt nem nagyon jegyeztem meg, mert nem ismerem a kezelését és egyenlőre nem akarom kivégezni a routert. Bár, ahogy elnézem lehet, az lesz a vége. Aztán bánja egy 7-esem. Aki csinált már ilyent, attól kérnék valami segítséget.
Sajnos csak külföldi oldalakon vannak ilyen témák, és ott is csak másfajta routerek vannak témában. Nem akarom véletlenül a BOOT LOADER-t törölni, vagy beleförölni mert akkor tényleg kilehet dobni a szerkezetet. Az szinte bizos, hogy a Boot loaderbe kell valamit manipulálni, memoriát kellene törölni, felszabadítani hogy hely legyen sz új FW-nek és utána
feltölteni...
Na de... -
BStorm
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13078 üzenetére
Akkor nem probalkozom, faradt is vagyok hozza mar kicsi
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #13058 üzenetére
Igen feltámadt
Hála vargalex-nek, meg a soros portnak!ext4-es-t szintén nem ismerek..
Ellenben most egy érdekes dolgot vettem észre az uShare fülre keveredtem és átírtam, hogy /mnt legyen a csatolási pont, ha még is valamikor használni akarnám, de nem kapcsoltam be! ellenben a folyamotok között szépen megjelent. Nem kezdtem el nagyon vizsgálódni, de jelenleg a v0.7-ben nálam úgy működik, hogy kikapcsolt állapotban be kapcsol, bekapcsolt állapotban kikapcsol. Lehet valami másik folyamat indítja el nem tudom..
-
BStorm
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13058 üzenetére
A formazast megoldom virtualban linux alol az nem para, vagy akar a routerrel is. A kozvetlen iras/olvasas kene nekem, ugyhogy benne van a gepben a vinyo ugyebar. Erre tudtok valami progit? mert en nem talaltam sajna :S
Szerk.:
Routerban levo penre masolas kicsit feldobta a loadot, 3 fole, igy nem akarok ra amsolni 400gb adatot -
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #13056 üzenetére
Már írtam
EASEUS Partition Master tud ext3-at. -
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13040 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #13040 üzenetére
Mert a böngészőjével mit csinál a google? Onnan nem tud jelszót lopni?
Mind1, most nem az a lényeg. Menjen az USB-s vinyó meg pendrive leválasztás a Qss gombbal és aztán az újra felismerés is. Ennyi nekem most elég.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #13031 üzenetére
Nekem az is jó lenne (qss gomb), csak menjen!
-
BStorm
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13036 üzenetére
Ha a PC-re gondolt, akkor vajon miert a router topikjaban kerdezte? Mert igazabol akkor nincs osszefugges ha valoban a PC-re gondolt, vagy csak nekem lenne koran?
Viszont nekem is lenne 2 kerdesem hamar barkihez aki tudja a valaszt. Megpedig:
1. Vargalex fele firm van fenn, erre hogyan tudok mas skint huzni?(ez a skin nem tetszik
)
2. 0.9es magyarositas nem megy fel ra, lehet en vagyok a hulyen, bar ahogy neztem 0.10es kellene, van ilyen valahol?Koszi!
-
BStorm
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13034 üzenetére
Szerintem is, de azert ha nem arulja el konkretan gondoltam rakerdezek. Nem vagyok teljesen otthon igy a kulonbozo firmekben, de gyarin nem igazan fog mukodni torrent kliens ha jol sejtem, ugye?
-
zollover
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13031 üzenetére
Már bele is gondoltam: Nagyszerű router - Windows 7 embedded -
Remélem, hogy csak álmodtam. Kiver a frász... -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #13017 üzenetére
Pendrive!
Azt hitted egy mosógépet dugtam rá?
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #12940 üzenetére
És hogy csatoljam le hivatalosan ha már kirántottam 1x? Nincs erre valami automatice dolog? Gondolom linux nem olyan, hogy ha direkt vagy véletlenül kihúzol egy penderive-ot majd visszadugod, akkor indíthatod újra a rendszert!
Ha visszadugom sdb lesz és azt sem csatolja már. Restart kell.
Lehet legyártja, de működik. Engem nem zavar mit gyárt le, csak menjen. Mondjátok mit állítsak, hogy ez az fw is "gyártsa le". Vagy ha kézzel írom be sda-tól pl. t-ig. Akkor sem csatolja vissza, ez a gondom. De az automatikus megoldást preferálnám. -
BStorm
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12934 üzenetére
Ezer hála működik!
Vargalex: Amikor válaszoltam neki még nem láttam hogy az egy link, utána pedig nem tudtam szerkeszteni a hozzászólásomat!
Egyébként tetszik ez a firm, a kezdeti nehézségek ellenére! DD-wrt-t hasznaltam elozo routeremhez, de lévén ehhez van specifikus, magyar ember által gyártva másféle, így átáltam erre! Bár van még jópár dolog amit nem látok át, de szépen lassan menni fog.
Szóval köszi a firm-et és a fáradozásaidat! -
BStorm
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12934 üzenetére
Milyen visszaállításra gondolsz?
-
murrencs11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12929 üzenetére
Igen, nem biztonságosnak írja minden eszköz. Telefon is, meg a notebookok is. De megpróbálom átnevezni hátha.
-
murrencs11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12907 üzenetére
Nah szerencsére túlélte a router a frissítést, azóta rá is raktam a legújabb ehavi drivert. Már csak az a probléma áll fent ami a kezdetektől megvolt dd-wrt alatt. Nevezetesen nem tudom lejelszavazni a wifi-t. Be van állítva most is, hogy wpa2 personal mixed, meg van adva, hogy mi legyen a jelszó, az algoritmus TKIP+AES, a Key Renewal Interval 3600 másodperc. ÉS nem kér jelszót. Hogyan lehet ezt jól beállítani? Előre is köszönöm.
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #12910 üzenetére
Azaz kernel nélkül képes a dhcp-t ip-t kiosztani, ez kicsit fura nekem.
Azt gondoltam, hogy soros portos lesz a dolog.. a legviccesebb, hogy előtte raktam fel egy régebbi dd-wrt-t. -
murrencs11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12899 üzenetére
Köszke, látom kell szerezni egy adatkábelt is, ha a forrasztásos módszer marad. Még nem próbáltam újraindítani. Szerencsére van itthon egy tartalék router, szal nagy gáz nincsen. Csak most idő hiányában nem játszom ezzel. Majd holnap újraindítom, aztán ha nem megy, akkor pótrouter üzembe kerül. Még jelentkezem a fejleményekkel. Még annyi, hogy ez mitől lehet, hogy megszakadt a flashelés, de a router működik még?
-
murrencs11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12897 üzenetére
Hát ez szomorú, a soros kábelgyártásról és az azon keresztüli újraélesztésről van valami leírás?
-
murrencs11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12895 üzenetére
SSH nem tom mi
de böngészőből nem érem el. Mi a teendő, ha kihúzom és nem indul el a router?:S
-
murrencs11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12880 üzenetére
ok, a factory to dd-wrt-t vagy a webflash-t? Köszi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12862 üzenetére
Én ezekkel nem vagyok tisztában, de valami ilyesmire gondoltam.
És május 10 valóban kedd volt! -
diablo30
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12836 üzenetére
oké csak azt hidtem valami nem jo ha mindenkinek ki irja nem érdekel
-
diablo30
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12828 üzenetére
köszi ugynérki jo lesz
-
diablo30
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12825 üzenetére
oké köszi megprobálom
-
diablo30
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12820 üzenetére
oké megvan beirtam elméletileg müködik hogy tudom én ezt kiprobálni hogy jo e
-
diablo30
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12816 üzenetére
szia az egyik fele megy de az ftp wan on elérése nem nem értem mit hova kell beirni szerintem én vagyok a hülye hozzá ezt nem értem
Amennyiben a távoli elérést is szeretnéd engedélyezni, úgy a Startup Script-be tedd be ezt...
/usr/sbin/iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12786 üzenetére
mondjuk ezt ftp-n keresztül próbáltam.
van itthone egy readynas duo is azt is megnéztem ftp-n keresztül és ott 1.3Mb/s volt az átviteli sebesség.viszont smb, cifs vagy afp-n keresztül hogy tudom elérni a routeren lévő vinyót?
mert pl az smb://192.168.1.1/home mappára nem jön ben semmi -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12696 üzenetére
Hi!
Ha időm engedi, akkor majd build-elek egyet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12680 üzenetére
Hi!
Ha a Luci kinézetére gondolsz, akkor a trunk verzióhoz ilyennek kell lennie. Persze az én patch-aim, kiegészítéseim nélkül.
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12649 üzenetére
hfs+ és tele van adattal
manuálisan is ugyanaz a hibaüzenetegyáltalán a hfs+ hogy kell megadni?
hfs+ vagy hfsplusmert ha az utóbbival írom akkor ezt kapom:
mount: mounting /dev/sda1 on /mnt/hdd failed: Invalid argument
-
halo.balazs
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12623 üzenetére
köszi a segítséget. sikerült!!!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12624 üzenetére
Nekem is Digi van és a Dyndns hibátlanul megy semmi problémám nincs és nem is volt (eddig) és remélem nem is lesz.
-
CS_D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12624 üzenetére
Én digis vagyok, és tökéletesen működik.
Igazából nem dyndns domaint használok, hanem csak a ddns-scripts csomagot.
A freedns.afraid.org-on van egy saját domainem. Ezzel tökéletesen működik.Bár csak annyit csinál ennél a szolgáltatónál a kliens, hogy egy http linket megnyit.
Szóval ha bármi gond lenne, akkor esetleg a dydns.org-al "veszett össze" a digi, és nem a klienssel van a baj.
-
halo.balazs
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12616 üzenetére
az install után:
sudo apt-get install smbfs smbclientmár felismerte a parancsot.
sudo smbmount //192.168.1.1/vinyo /home/balazs/router
erre ezt dobja:
Couldn't chdir to /home/balazs/router: no such file or directory -
glugi
tag
válasz
Intruder2k5 #12619 üzenetére
Köszi. Vágni már nem kell, gondolom.
-
halo.balazs
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12614 üzenetére
win-en sikerült. mostmár látja a total commander is.
linux-on hol tudom így csatolni?
-
Fboy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12572 üzenetére
Köszönöm a választ!
Sajnálom ha félreérthető voltam. Igazából csak arra lettem volna kiváncsi, hogy mindegy milyen usb sticket használok, illetve hogy ezek jók-e hozzá egyáltalán. Továbbá, hogy az a 2 kis antenna a sticken számít-e valamit.Még valami: lehet hogy nem ide kellene, de az úgy működik hogy N-es és G-s eszközök is vannak a hálózatban és a router az N-es eszközzel kitudja használni az N szabvány előnyeit vagy ilyenkor az egész hálózat G-s szabvány szerint fog működni?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12569 üzenetére
+1 (cégtől nem tudok ssh-zni csak a PDA-n, de virtuális billentyűzeten nyomni meg elég perverz
) Szóval ez nem lenne rossz!
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12569 üzenetére
én nem találtam
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12566 üzenetére
de ha a reboot után megadtam a jelszót luci-ban akkor mit tudok csinálni?
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12565 üzenetére
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12557 üzenetére
igen de még nem indítottam újra a router, nem csak akkor lesz jó?
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12552 üzenetére
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12510 üzenetére
van itthon pendrive
-
nyimsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #12508 üzenetére
Köszönöm!
-
nyimsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #12502 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Utána olvasok, hogy van-e mód a scanner életre keltésének így.
Melyik moddolt firmware a legújabb/jobb most?Köszönöm!
-
Bubukain
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12499 üzenetére
ez tűnt kézenfekvőnek.
nekem csak az 1 mb jffs2 helyre lenne szükségem, illetve ha usb-n kezelné a GUID HFS+ particiót.
ezt a szűz rendszert még wrt54g-n próbálgattam anno, de már a jffs létrehozásánál elakadtam ezért gondoltam hogy ezzel ez egyszerűbb lesz. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12446 üzenetére
Ez így biztosan nem jó, mert ez nem forwardol sehova. Ez csak a routeren engedi a portot.
(#12444) Fooler89: a legegyszerűbb, ha a Luci-ban a Network -> Firewall oldalon a Redirections-nál lévő Add gombra kattintasz. Beállítod a nevet, a protocolt, portot és a belső IP-címet, majd Save & Apply.
Statikus IP-t pedig a Network -> DHCP Leases oldalon a Static Leases group-ban lévő Add gombra kattintással tudsz hozzáadni.
-
kidii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12435 üzenetére
Tudom, csak nem akarom, hogy valami gubanc legyen
-
glugi
tag
válasz
Intruder2k5 #12107 üzenetére
Szia!
Most volt időm a live usb-hez, közel ugyanazokat a sebességeket mértem, mint xp alatt. Samba-n, ftp-n egyaránt. A külső hdd-t direktben mountolva smart teszt rendben, a benchmark szerint az olvasás átlagosan 39 MB/s, 15 gigás fájlt 20 MB/s-el másoltam róla.
Felteszem a 0.6-os firmet, hátha változik. -
Tosee
őstag
válasz
Intruder2k5 #12409 üzenetére
hirtelen felindulásból megnéztem másik böngészőből (internet explorer) is, és azzal sikerült webes felületen!
Azért köszönöm a segítséget!A wifi jelerősségről mit lehet tudni ilyen firmware esetén? Mert ahogy néztem elég változó... tehát ingadozik, pedig úgy állítottam be ahogy a gyári is volt!
-
Tosee
őstag
válasz
Intruder2k5 #12406 üzenetére
Amit írtál hova is kellene írnom? Lehet egy kicsit belekeveredtem...
nvram set static_leases="mac adress=host name=ip cím=120"(#12407) Csabi1984 Köszi! A jelentésükkel tisztában vagyok...
-
Tosee
őstag
válasz
Intruder2k5 #12404 üzenetére
Itt állítgatom, de mikor rákattintok a save vagy az apply settings gombra, akkor eltűnnek a beállítások... Ha az add-ra akkor ismételten eltűnik amit oda beírtam!
ui: a ledet tudom, hogy lehet programozni, csak kíváncsi voltam, hogy másnál miként viselkedik...
-
Tosee
őstag
válasz
Intruder2k5 #12401 üzenetére
Értem köszi a választ!
Akkor megkeresem, hogy miként tudom beállítani a routerben statikusra...ui: egyébként átflashelés után az normális, ha nem világít a sys led? mert nálam csak akkor villan egyet kettőt ha elmentek valami beállítást, vagy ilyesmi! Egyébként nem világít, de ettől függetlenül látszólag minden rendben a routerrel!
-
kisza25
félisten
válasz
Intruder2k5 #12341 üzenetére
köszönöm erre magamtól nem jöttem volna rá
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #12321 üzenetére
csak nem sértődik meg ;-)
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12292 üzenetére
höhö ismerős helyzet
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #12287 üzenetére
De! Teljesen jó úgy. Már csak akkor a Wan IP, az idő meg up time hiányzik onnan.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12255 üzenetére
Köszi az infót,emiatt cseréltem le a wl500gp-t a 1043-ra,ma behoztam a tápot a melóhelyre,meg is csináltam a leírtak alapján
Így majd az 500gp-n ráérek kísérletezgetni firmwarekkel,a 1043-on meg marad gyári, vagy a Varga Alex féle mindent tudó firmware -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #12251 üzenetére
Holnap visszatérünk erre! Nem tudom mi az a PIN9, de rápróbálok.
-
ficus10
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #12239 üzenetére
Köszi a választ,biztató!
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #12235 üzenetére
Természetesen, ezért kérdeztem rá ebben a topikban.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12230 üzenetére
Igazad van. Csak a PPPoE járt a fejemben.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12183 üzenetére
Visszaraktam a mentett konfigot, de alig van benne pár dolog.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12180 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni, de nekem a padláson van a router. Egyszerűbb volt parancsorból újratölteni a firmware-t.
-
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12170 üzenetére
Frissítettem a firmware-t (100427->100820), ezzel megtörtént a "factory defaults" és megindult a net is.
Nem találtam utalást, OpenWrt-ben van UPnP?
-
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12167 üzenetére
Most kb 20 mp-ig nyomtam.
Semmi. -
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12165 üzenetére
Bekapcsolt állapotban kb 6 mp-ig nyomtam befele. Még csak újra sem indult.
Lehet a fél kilós kalapáccsal kell resettelni?szerk.
A kézikönyv meg 5 mp-et. -
Syl
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12163 üzenetére
- Eredeti firmware van rajta, még nem lett babrálva.
- Az üzlet megszűnt ahol vettem, ez végett meg nem fogok Pestre bumlizni.
Ezért írtam hogy gari már nincs rá.
- Resetet próbáltam, semmit nem mozdult rá. Minden beállítás megmaradt benne -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #12154 üzenetére
Sikerült szerkesztenem.
A fájlt a /tmp-ben találtam meg. Menteni sekerült a változásokat
Ezt tettem a [global] alá:
dos charset = CP852
unix charset = UTF-8
display charset = UTF-8
client code page = 852Remélem jó lesz.
Winscp műxik.Mindjárt nézem a karaktereket.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12154 üzenetére
Nehogy félreérts, nem kötekedni akarok, csak a saját példám alapján mondom, hogy a winscp szerkesztőjével adódhatnak gondok, amennyiben formázókaraktereket rakosgat a szövegbe, amiket a linux meg nem értelmez.
Arra viszont mindenképpen jó, hogy körülnézhessen, vagy file műveleteket végezzen vele a júzer.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #12148 üzenetére
Köszi.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #12146 üzenetére
Köszi!
Akkor váltok.
- Azt hogy kell? Mert gyáriról máshogy kell mintha update-elek. Vagy mivel már nekem nem gyári van fent, így egy lépésben tudok ddwrt-ről openwrt-re váltani? Esetleg akár a mostani webes felületen keresztül is?
- a vargalex-féle verzióban a samba3 van és ez a fájl karakter támogatás is be van állítva?
- mintha azt olvastam volna, hogy a vargalex-es nem támogatja az ntfs-t. Vagy én értettem félre. "NTFS filerendszer használatát nem támogatom." Ez inkább azt akarja jelenteni, hogy nem ajánlja?
- ebben a verzióban is be lehet állítani az USB auto mountot és az auto share-r? -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12121 üzenetére
Az openvpn és a hozzá tartozó luci eleve telepítve van, de az openssl nem elérhető.
A leírásban lévő luci felület köszönő viszonyban sincs azzal, amit a routeren látok.Sebaj, szeretem a kihívásokat.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12129 üzenetére
US-t próbáltam. De ugyanúgy 100mW.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12121 üzenetére
Köszönöm!
A wifi működésével kapcsolatban is lenne pár kérdésem.
- a konfigurálás során még választható volt az 500mW-os teljesítmény, de az apply után már 100mW a max érték.
- Hiába csatlakozik fel n módban a kliens, már a megjelenített sebesség is alacsonyabb a vártnál (65-130mbit) a tényleges mért pedig még alacsonyabb (25-30mbit) Lehet ezen javítani?
A WPA2-PSK esetleg nagyon leterheli? -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12111 üzenetére
Felraktam, működik. Eddig megvolnánk. Az alap dolgokat be tudom konfigurálni, de rengeteg dologhoz kéne plusz info.
A luci felületen elérhető paraméterekhez nem létezik valamilyen felugró help kiegészítés? A legtöbb paraméter beállítási lehetőség mellet van egy kis kérdőjel, de nem lehet vele megnyitni semmit.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #12109 üzenetére
Köszi, ez egyszerűbbnek tűnik.
VPN és statisztika ebben van vagy külön kell majd telepíteni?
-
_seth_
veterán
válasz
Intruder2k5 #12096 üzenetére
Köszi!
Sorry a hülye kérdésért de az eddigi dlink di524-es routeren 100%ig értettem mindent ami az új tplinket nézve kb semmi
De már alakulok
Amint lesz időm ezt is kipróbálom!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12094 üzenetére
Még nem próbáltam ki, de most már ezt is tudom.
-
_seth_
veterán
válasz
Intruder2k5 #12094 üzenetére
Ez eddig oké de suliból hogyan tudom elérni a routert? Nem az a kérdés, hogy itthon tudjak telefonról torrentet indítani a routeren hanem távolról vagy ez nem lehetséges?
Transmission fut, tölt az már bevált
-
Veron
addikt
válasz
Intruder2k5 #12051 üzenetére
valóban, kösz!
-
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #12045 üzenetére
Semmi gáz, már megoldottam!
Mivel a DNS-320 NAS csinál minden fájlmegosztást, szinte kizárt, hogy (ha működik) hozzányúljak még egyszer!!
NAS-sal azért más, azon is fun-plug-gal ki van nyitva a rendszer és egy komplett Debian fut, tehát bármire szükségem lesz, majd azon futtatom. Úgyis jobban hozzá vagyok szokva már a "normálisabb" disztrókhoz (Debian/Ubuntu) meg azok stabilak és (szinte) nincs lehetetlen.. -
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #12038 üzenetére
Szia Intruder2k5!
Ismét közös téma..
Szóval a céges WL500gP most került lecserélésre és mivel azt olvastam anno, hogy meg vagytok elégedve ezzel a routerrel, beruháztam egybe. Sajnos előtte nem olvastam el ezt a fórumot, csak annyit tudtam róla amennyit az RT-N16 és WL500gP fórumából rémlett.
Mivel nem akartam semmi torrent, vagy más extrát rátenni, ezért gondoltam gyári firmware-el mellé teszek egy D-Link DNS-320 NAS-t és ezzel oldom meg az irodai gigabites router-nyomtatószerver+(raid1-es) fileserver kombót. Aztán gyorsan összedugdostam, és sem nyomtató beállítási lehetőség, sem a gépek közötti fájlmegosztás nem ment.Ami az éjszakai fórum olvasásomból kiderült számomra:
1. Kapásból beszívtam, mert a gyári firmware-el a nyomtatótámogatás nem megy. (biztos sokba került volna beletenni, ha már van rajta egy nyamvadt USB..
Ha tudom inkább veszek mást akár drágábban..
)
2. Ahhoz, hogy működjön, firmware csere elkerülhetetlen.
3. Tomato (Oleg) felejtős, mert az csak Broadcom alapú routerekre megy.
4. Van az OpenWRT-nek egy olyan verziója ( v1.8.luci ), ami direkt erre van, hogy nyomtatómegosztás és alap router funkciók menjenek. Talán ezt érdemes felraknom, ha egy firmware frissítéssel meg akarom úszni (?)
5. Gyári firmware-ről csak webes felületen tudok frissíteni OpenWRT-re..
6. A factory verziót kell .bin kiterjesztéssel feltenni.
7. Ez után fogom tudni használni wifi router+nyomtatószerver+ddns kliens-nek. (?)Tegnap ami még furcsa volt, hogy gyári firmware-el, talán valami tűzfal beállítás korlátozta a belső fájlmegosztást a 3db munkaállomás között. (WL500gP-vel működött, XP van mindegyik gépen, de az új routerrel nem látták a gépek egymás megosztásait.) ez lehetséges??
Érdekesség -képpen, tegnap még a t-online is beszivatott, mert router csere után az új jövevénnyel nem tudtam Pppoe csatlakozni.. Órákig próbálkoztam, mire megpróbáltam direktbe router nélkül is és úgy sem ment.. A t-online újabb egy óra után javított, amikor szintén nem tudtam felcsatlakozni, csak már más hibakóddal.. Újabb 1óra után kiderült, hogy "valamiért" nem egyezik a csatlakozáshoz használt jelszó. (évek óta ugyan az van megadva) miután visszaállították a jelszót felcsatlakozott azonnal. Szóval szerintem a nagy "javításban" a jelszót átállították valami másra, csak ezt nem közlik. Ami poén, hogy miután ezt "lezongoráztuk", beugrott, hogy kb 1,5 éve ugyanígy fél napot szívtam, mert akkor a WL500 nem tudott csatlakozni, és a javításnál ott is elb...-ták a jelszót, tehát két lépcsőben oldódott meg a probléma dettó ugyan így.. Hajrá t-online!!
Ennél már csak az a szebb, hogy ilyenkor mindenáron át akarnak kapcsolni egy idő alapon fizetős helpdesk-eshez, aki aztán a félórás kötelező "ellenőrizzük le ezt-azt"-"klikkelj ide-oda" után ugyanígy visszaállítja a jelszavadat és a "segítségével" pár ezer forintért javul meg a kapcsolatod...
Persze én már ilyenkor nem hagyom, hogy átkapcsoljanak, hanem elküldöm őket melegebb éghajlatra, aztán egyből meg tudják ők is oldani 2perc alatt ingyen...Szóval a kérdésem az, hogy egyrészt jól látom-e a lehetőségeimet?
Másrészt javasolsz-e még valamit amit kihagytam és jó ha tudom??
Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest