- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13284 üzenetére
Úgy értettem, nem lett beállítva valamit rendesen
De egyelőre annak is örülünk hogy egyáltalán megy
vargalex szoftja van fent persze.
vargalex nem futott torrent rajtuk, az enyém egyébként sem tud futtatni (wrt54gl). De egyébként is érezhető hogy lassabb. Az én routeremben azt látni, hogy az RSSI -83dBm és -89dBm körül mozog, a quality értéke meg 5-8 között. Nála azt látni, hogy az esetek nagy %-ban 1Mbit-et ír csatlakozási sebességnek. Néha láttunk 5.5Mbit-et is. De működik, most egyelőre egy hét után beérjük ezzel is
Ahogy idő engedi utánaolvasok jobban, azután majd újra nekiállunk. Sztem az sem ártana ha az egyik antennáját kivezetnénk kábellel házon kívülre, kb. egy 1.5m-es kábel elegendő is lenne.
Egy más dolog, a country_code az mennyiben befolyásolja az egészet? Az US beállítással 501mw-ot írt, HU-ra átállítva meg már csak 100mw a plafon. Nálam nem találom hogy hol lehetne állítani, de van egy 'Download NVRAM Dump' menüpont, abban ezt találtam:
wl0_country=JP
wl0_country_code=JP -
zseko
veterán
Nem az igazi valami az openwrt-ben, alig csordogál a net, a gyári szofttal jelentősen jobb volt.
-
zseko
veterán
válasz
vargalex #13267 üzenetére
Átvittem, beüzemeltük, van net wifin át. Transmission igencsak megfogta az egészet, de egyelőre működik, most egy hét után ennyi is elég
Ám a sebesség igencsak megcsappant, a gyárival ~7Mbits/s volt, most ~1.7Mbits/s körül jön. Majd későbbiekben még ránézünk, lényeg hogy megy. Köszi a segítséget.
-
zseko
veterán
Elvileg működik minden, pár apróság kivételével. Azért a transmission elég rendesen megfekteti a routert, 5-ös load körül jár, és belassul az elérése. Mit jelent ez pontosan, ez a load? Mert ezt sose értettem.
Másik, hogy hogyan lehet megoldani, hogy le lehessen húzni róla a külső winyót? -
zseko
veterán
Már majdnem minden működik, már csak a transmissiont nem tudom elérni. Meg persze AP-ként nem működik.
-
zseko
veterán
Na, úgy néz ki elindult. Hogy mitől, fogalmam sincs, mindenesetre csináltam képernyőmentést a beállításokról
Bár így nem működik AP-ként is, de egyelőre ez legyen a legnagyobb gond
-
zseko
veterán
válasz
vargalex #13267 üzenetére
És a WiFi-nél a Network-ot átállítottad WAN-ra?
Na erre most nem emlékszem, reggel megnézem.
Most kábelen van csatlakoztatva a 2 router. Miért is akarod WiFi-n? Vagy az 1043ND nem a tiéd és így osztjátok a netet?
Így van, ez a router nem az enyém, és így menne oda a net. Két háznyival feljebb lakik, és az utca másik oldalán. Kb. 60-80 méter lehet, de általában rosszul saccolok
A gyári szofttal működött, 8-900KB-al ment stabilan, speedtes-tel is, és mikor egy ubuntu cd-t szedtem le próbaképpen akkor is. Nálam AP+wds, így telefonnal is fel tudtam menni, nála szintén AP+wds, így ő is fel tudott menni rá telefonnal. Nála lehetett még jelszót is rátenni a hálózatra, nálam a tomato ezt nem tudja a wds alatt, így csak mac címszűrés volt. Akkor csak bekapcsoltam a routerekben a wds-t, megadtam ennek az én routerem mac címét, enyémbe meg beírtam ennek a mac címét, és ment is.
Konfigurálás közben megtetszett a router, leginkább az usb-s része miatt, lehet beszerzek én is egy ilyet, vagy egy asust a későbbiekben.
-
zseko
veterán
válasz
vargalex #13265 üzenetére
Már feltettem, de így sem működik a wifi úgy ahogy szeretném. A network > wifi > wireless overview alatt megkerestettem, join-nal rácsatlakoztam, és úgy néz ki ip címet is kapott a routeremtől, viszont a net nem jön át. Fogalmam sincs mit lehetne beállítani még, ilyen szinten már nem értek hozzá. A gyári szoftverrel 2 ha perc volt.. Csak abban nem lehet az usb-t arra használni mint ebben.
-
zseko
veterán
Úgy tűnik lassan elindul. ftp-n keresztül már elérem, a transmission is működget, samba-val nem érem el, de már nem is érdekel nagyon
Már csak azt kellene beállítani, hogy wifin keresztül is megkapja a netet. És rájönni hogy melyik dhcp-t kell kikapcsolni
-
zseko
veterán
válasz
vargalex #13260 üzenetére
Addig jutottam, hogy pendrive-ot sikerült csatolni, vsftpd, samba, transmission fentvan, ám egyik sem működik
samba és vsftpd jelszót kér, pedig ez alapján másoltam be mindent, a routerben pedig mikor meg akarnám nyitni a Services - Network Shares menüt, ezt adja:
Unable to read UCI data: samba
stack traceback:
: in function 'error'
?: in function '__init__'
?: in function 'Map'
?: in main chunk
?: in function 'load'
?: in function <?:657>
?: in function 'dispatch'
?: in function <?:128>
Pedig ez ment, de egy ideje ezt adja csak. Kezdek fáradni, már párszor átnéztem az egészet. Nincs már igazán ötletem. És a neheze még hátralenne a wifi :) -
zseko
veterán
Ez a webes kezelőlfelület egy.. hagy ne jellemezzem.. minden második kattintásra kapom vissza a rendes felületet, az elsőre csak egy felsorolásszerű listát. ehh...
-
zseko
veterán
válasz
vargalex #13253 üzenetére
Na, leszedtem a legújabb OpenWrt-t, felraktam a routerre, és jópár ízes magyar szóhasználat kíséretében megpróbáltam beállítani mindent
Áttettem ebbe a netkábelt, beállítottam, így most van net, wifit is állítottam, telefonnal el is érem. Szerintem hanyagolom a wds-t, ajánlottak olyat hogy ad-hoc hálózatot válasszak. Annyit találtam róla eddig, hogy ez lehet 'adó' is és 'vevő' is, leegyszerűsítve. Már csak annyi kérdésem marad, hogy hogy tudom ezek után kikapcsolni ebben a routerben a dhcp szervert, hogy az enyémtől kapjon ip címet? Úgy tudom két dhcp szerver nem szereti egymást közös hálózaton. A transmission meg az usb-s háttértár még beállításra vár.
-
zseko
veterán
válasz
vargalex #13253 üzenetére
Jelenlegezek a beállítások vannak. Statikus DHCP van beállítva a gépekre a MAC címük alapján, plusz mellé sima DHCP is.
Ott a WDS is, ott be kellett adni a másik router MAC címét, és ennyi volt ezen a routeren. Jelszó azért nincs beállítva, mert a Tomato nem tudja kezelni ha a WDS be van kapcsolva..
Ezért bonyolult nekem az OpenWRT, ahol ablakokra szét van tördelve az egészAz okozhat gondot hogy nem 192.168.1.1-es hálózat van hanem 192.168.2.1-es?
-
zseko
veterán
Gondoltam arra is, hogy ezen leírás alapján újratelepítem az egészet, ám nem húzgálhatom ki a netet csak úgy. Ha csak kábellel összekötöm a két routert akkor is le tudja tölteni magának a szükséges csomagokat? A wan beállítására úgysincs szükség, nem ez a fő router. Vagy mindenképpen úgy érdemes konfigurálni?
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13245 üzenetére
Jaa, értem
Akkor mi a bánatot lehet csinálni, hogy csatlakozzon végre wifin keresztül?
Eddig egy épkézláb leírást, vagy támpontot nem sikerült találnom, igaz nem sok olyan időm van, hogy keresgélhessek. Meg az angolt sem értem annyira.
A gyári szoftvert vissza lehet tenni már úgy, hogy nem vágja tönkre a routert? Olvastam hogy alakítani kell rajta mert különben a routernak annyi, de olyat is olvastam hogy a gyártó alakított a firmvare-en és már nem okoz gondot a frissítés. Erről tudtok valami tényleges infót? Nem az enyém a router, így nem kísérletezgetek vele. -
zseko
veterán
Találtam egy leírást, hogy lehet ssh-n beállítani a wds-t.
beírtam, de ezt adja vissza:
root@OpenWrt:~# nvram set wl0_lazywds=1
-ash: root@OpenWrt:~#: not foundmit rontottam el?
Ha a legfrissebb openwrt-t szeretném feltenni, akkor azt csak simán feltehetem a flash firmware menüpontban?
-
zseko
veterán
Nos, sehogy sem jutunk dűlőre ezzel az openwrt-vel se wds ügyben se máshogy, a wifit ugyan már látja, de nem csatlakozik rá. Igazság szerint azt sem tudjuk hogyan lehetne beállítani ennyi beállítás között. Igaz sokat nem értek a beállításokhoz, gondolom az enyémnek AP-nek kell lenni, a másiknak meg Client-nek, de hogy mi egyebet kell még beállítani ahhoz hogy csatlakozzon? Az is érdekes, hogy pl. kikapcsoltam a dhcp-t az interface beállításoknál, legalul, akkor eltűnt az a menüpont
de úgy, hogy még a választó kapcsolója is eltűnt. Meg egyes oldalakat nem lehet közvetlenül elérni, csak körülményesen (legalábbis nem jöttem rá, hogy lehet másként).
Majdnem visszatettük a gyári firmware-t mikor beugrott, hogy lehet nem fog menni olyan egyszerűen, gyorsan átszaladtunk megnézni neten, hát ahogy olvastuk, tényleg nem. Még jó hogy nem kezdtünk bele. Ahogy olvastuk a ddwrt-vel is akad gondja egyeseknek. Tomato létezik erre? De leginkább, hogy lehet feltenni másik firmware-t? Az ssh az kínai, még nem volt szerencsém hozzá (vagyis csak 1x, suliban) -
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13123 üzenetére
Rendben, majd mondom a haveromnak, de ez is csak akkor jó neki ha tud kezelni torrentet meg rádugott pendriveot.
Köszi -
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13117 üzenetére
Nos, 1 óra próbálkozás után úgy gondolom, hogy ez a firmware nem tudja a wds-t. Vagy ha igen, akkor igencsak eléggé el van dugva benne, mert még csak hasonlót sem találtam ahhoz ami az enyémben, vagy a gyáriban van. Azt sem értem különösebben hogy miért lehet állítani a protokoll tipusát mindenfajtára a lan interface-nél is - dhcp, ppp, pppoe, static - és ugyanezt a wirelessnél is. Ennek a figyelmetlen átállításával vágtuk haza tegnap. Az enyémnél ezt a wan-nál kell egyszer beállítani, hogy hogyan jön a net, a lan-nál csak egy kapcsoló van, akarok-e dhcp-t vagy sem, és ennyi. szóval, tanácstalan vagyok..
A tanácsot köszönöm, legalább már elérjük a routert.
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13113 üzenetére
Köszi. Ezt néztem is tegnap este, csak pár pont nem volt világos:
- hogy jelentkezek be rá telneten? Gondolom az 'o 192.168.x.x' paranccsal? Kéri itt is az admin/pass-t?
- csak ez a két parancs kell és ennyi?Még egy 'apró' problémám van, kötsög win7-en nincs már telnet, feltenni meg nem tudtam rá. Konkrétan ennyi fogad ott, ahol fel lehetne tenni. Van valami alternatíva?
Az eredeti szoftjában, és a tomatoban is halál egyszerű volt, ahogy kiválasztottam a wds menüpontot, már nyílt is egy új rublika ahol be lehet állítani hogy melyik wifiről működjön. Ebben semmi.
Lehet inkább átviszem öcsém gépéhez, ott xp van.
-
zseko
veterán
Sziasztok!
Tegnap tettük fel ismerősömnek az OpenWrt firmware-t a TP-Link TL-WR1043ND routerére. A netet osztanánk meg WSD-vel wifin keresztül, nálam egy Linksys WRT54GL router van tomato firmware-el. Előtte, az ő gyári szoftverével működött is, csak szeretne rádugni egy pendriveot is, háttértárnak, ezért lett feltéve az openwrt. Ez sikerült is, ám utána az én routeremet már nem látta wifin keresztül egyáltalán (egy másik látható volt, és mobilon is látttuk az enyémet). Elképzelhető hogy ezt az okozta, hogy a routerem a 13-as csatornára volt állítva amit a tp-link gyári szoftvere látott, de az openwrt nem, mert az csak a 11-es csatornáig működik. Ám hiába állítottuk át az enyémet a 11-es csatornára, továbbra sem találtuk meg. A nagy állítgatásban és keresgélésben a router beállításaiban a LAN oldalon (pontosabban sajnos nem tudom megmondani melyik oldalon) a router ip címe át lett állítva a 192.168.1.1-ről dhcp-re, és sikeresen le is okéztuk.. Azóta nem lehet elérni a routert böngészőn keresztül. Próbáltuk resetelni a rajta található reset gombbal, de eredménytelenül.
Szóval, azt szeretnénk kérdezni, hogy mit lehet tenni, hogy hozzá tudjunk férni újból a routerhez? És tudtok-e segíteni a wds beállításában (+access point, hogy ott is lehessen mobillal elérni a netet)? A tomato-ban és a tp-link gyári szoftverében elég egyértelmű és érthető volt különösebb utánolvasás nélkül is, ez az openwrt viszont teljesen érthetetlen, elsőre legalábbis mindenképp.
vargalexnek írtam üzenetet tegnap, de úgy tűnik eddig nem olvasta, így gondoltam beírok ide is, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest