- iPhone topik
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
Tegnap szentségeltem hogy elkiabáltam napközben ezt a stabilitás dolgot. Annyi történt, hogy hozzáadtam egy torrentet (kb. 5 GB méretűt, sok peer-rel) és egyszer csak újraindult a router.
Azt vettem észre, hogy ha a transmission-remote-dotnet-et használva irányítom a klienst, akkor elfelejti a beállított korlátozásokat és a transmission-remote-dotnet beállításait kezdi alkalmazni, amivel csak annyi a gond, hogy ott hiába adok meg eltérő szabályt, minden indításkor visszaáll.
-
pluhi
tag
Same here, 12MB/s-et tud, ext4. Volt amúgy, hogy lelassult 1-2MB/secre, érdemes ellenőrizni a HDDt akkor, el volt kicsit csesződve a fájlrendszer rajta.
FSTAB meg nemtom minek, ha egy vinyo van rajta állandóra (userek 80%-a szerintem), tök fölösleges, csak a helyet foglalja. Csak egyszer kell megirni az initscriptet... -
vargalex
Topikgazda
A hdparm a vinyó olvasási sebességét teszteli.
root@D-Link:~# hdparm -tT /dev/sdb
/dev/sdb:
Timing cached reads: 290 MB in 2.00 seconds = 144.66 MB/sec
Timing buffered disk reads: 86 MB in 3.04 seconds = 28.25 MB/secHelyette célszerű inkább a valós írási, illetve olvasási sebességet mérni:
root@D-Link:/opt/test# START=`date +%s` && dd if=/dev/zero of=/mnt/test.img bs=1M count=600 && echo Write speed: $((600/(`date +%s`-$START))) MB/s
600+0 records in
600+0 records out
Write speed: 28 MB/s
root@D-Link:/opt/test# START=`date +%s` && dd if=/mnt/test.img of=/dev/null bs=1M count=600 && echo Read speed: $((600/(`date +%s`-$START))) MB/s
600+0 records in
600+0 records out
Read speed: 28 MB/s
root@D-Link:/opt/test# rm /mnt/test.imgA fentebbi teszt egy 600MB-os file-al tesztel, amit a /mnt könyvtárba hoz létre.
Ahogy látható, én egy D-Link DIR-825-ön futtattam, szóval az eredmények biztosan eltérőek lesznek.
Ennél a tesztnél célszerű leállítani a transmission-t, hogy az elérhető maximális sebességet kapjuk. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Milyen verziójú transmission-daemon van feltéve? Ugyanis, ahogy látod, ő a 0.9.8-as verziójú libssl-t akarja betölteni, holott telepítve az 1.0.0 van.
Ha szerinted viszonylag új verzió van feltéve, akkor csinálj egy symlinket az 1.0.0-ra 0.9.8-as névvel:ln -s /usr/lib/libssl.so.1.0.0 /usr/lib/libssl.so.0.9.8
Most néztem, nálam egy januárban build-elt trunk verzió van feltéve, nekem a 0.9.8-as libssl van. A transmission-t honnan tetted fel? Esetleg nem frissítetted a libopenssl csomagot a trunk-ból? Mert ott 1.0.0 van, viszont az RC4 csomagok között még a 0.9.8.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A config-ban nincs beállítva véletlenül a watch_dir_enabled paraméter true-ra?
Ha nincs, akkor indítsd így a transmissiont:transmission-daemon -f -g `cat /etc/config/transmission | grep config_dir | cut -f 3 -d " " | sed s/"'"/""/g`
Így majd kiírja, hogy mi a baja (nem daemon-ként fog elindulni). Ha nem menne a fenti parancs, akkor a -g után egyszerűen írd be a config_dir értékét (a fenti megvalósítással a config-ból veszi, de nem tudtam kipróbálni, bár szerintem működik).
-
amargo
addikt
Az emberek elég nagy % nem ismeri a saját IP-et, a többi valami belső hálózaton csücsül, ahol nincs lehetősége az embernek portot nyitnia - több szolgáltatónál divat ez, nem csak munkahelyi környezetben.
Az első esetben a VNC még kiírja az IP-t, de akkor is a telefon végén kell valakinek lennie, hogy megossza veled, a második esetben már ssh-n keresztül mehet, de azt meg végképp nem fogják tudni megcsinálni.
Ettől még mindenki azt használ, amit megszokott -
-
amargo
addikt
Jogos, akkor tényleg csak közvetlen átfolyik rajta.
Meg is feledkeztem, hogy a putty tud ilyet.. köszönöm!szerk: Ettől még persze bba-hoz hasonlóan beleszaladhatok korlátozásba, mert nem tudom mit szűr még a proxy.. majd meglátjuk mi lesz a nyerő.
amiről megfeledkeztem, nálunk cégen belül saját tanúsítványt állít ki a proxy, így bármilyen titkosítás csak azon keresztül mehet át.. innentől kezdve bármit láthatnak - tekintve, hogy látják az adatfolyamot.
Ezért is mozdultam el a proxy irányába, mert akkor kikerülöm az egészet. -
bba
tag
Ennyire nem ismerem az itteni tűzfalat, (mi az egyáltalán hogy layer7-es; gondolom OSI szabvány egyik rétege, de mire való...)
De az ssh kapcsolat a putty-ban, az nem alapból az is a proxyn keresztül fog kimenni?
Beírom a gépem címét az ssh portot (default vagy módosított) és connection refused lesz. -
bba
tag
hát vannak azért tiltások még itten, bizonyos oldalak, amik a munka rovására mennének, Facebook, Iwiw, Youtube, stb.
bár ezeket én nem nagyon használom
igaz, ftp-n töltenék le, de nem illegális tartalmakat, hanem mert pl SourceForge, és más open source-s programok újabb verziói néha csak így tölthetők le..persze lhet keresni, ahol http mirroron is fenn van, de jobb szeretem a fejlesztő erdeti linkjét használni... -
bba
tag
Szia!
Én ezt próbálom megoldani (nem nagyon értek a TCP/IP dolgokhoz), de nem nagyon (illetve lassan) jön össze eddig, mit és hogyan kéne beállítani, hogy a céges tűzfal ellenére tudjak melóhelyről otthonra csatlakozni?
Ami már meg van: év elején szerzet okostelefonomhoz (OLED-es OSF) szerváltam egy 1.8-as HW verziójú 1043ND routert. DD-wrt decemberi firmware rátéve, dyndns beállítva, wifin elérem http és https-en is mind ip cím, mind dns név alapján, de céges környezetből egyelőre eddig nem ment sehogy.
Elvileg minden böngészés a céges hálózatról egy proxy 8080-as portján kersztül megy. http, https protokol megy (web bankolni tudok), de ftp letöltés nem tudok csinálni a cégnél.
Ebből kiindulva gondoltam, hogy standard portokon engedi a protokolokat kommunikálni a proxy, azaz http-t 80-ason http-est 443-on, más egyéb porton nem.
Http-en nem tudtam elérni a router, de a default portokat megváltoztattam a remote accessben, így a remotenak szánt 8080-ast át tettem 443-as és https adtam neki. Lásd csodát, sikerült, most már eléremInnentől hogyan tovább, hogy a routerem legyen a melóhelyről a net kiszolgálóm és ne a céges proxy?
olvasgattam én a dd-wrt tutorialját, de nem nagyon jött össze abból az ssh elérés egyelőre, de már a korábbiakhoz képest az is haladás nekem, hogy egyáltalán elérem
-
-
amargo
addikt
Egy külsős IP-ről csatlakozok hozzá, hogy a router gyakorlatilag átjátszóként forduljon utána a külvilág felé.
Jobban nem terheli le, mint amikor belülről használod. Igazából ilyet annó egy P1-es gépen volt futtatva, ahol még tömörítés is volt benne..
szerk: terhelésre talán jobb példa a torrent, mivel a proxy-val se szűrni, se tömöríteni nem akarok, sőt még chache sem kell - bár ha már ott van benne azaz 1G modul..
-
bpmcwap
senior tag
4-5mb/s? hát az se egetrengető, az nekem nem ér annyit hogy ne tudjam bárhol használni... vezetéken meg nem is kapcsolódom a routerhez..
Azért vicc ez a router....
gyári fw usbről wifin 0,8-1mb/sec
openwrt usbről wifin 1,8-2,2mb/sec
openwrt usbről ext fájlrendszerrel már 4-5mb/sec...
Esetleg valami olyan fw is amivel legalább meg lehetne közelíteni a leírásban szereplő 300at...???? . -
bpmcwap
senior tag
azt ez is tud.... és azzal mit csinálsz???van valami progid amivel tolod ftpre, vagy a kamera progija tolja felfele???
Nekem mindenképpen rádiós kellett mert nem akartam összevisszavezetékezni a lakást, meg ugye jó lesz a kertbe is igy a biztonsági részt is le tudnám kezelni egy másik progival... -
adamka16
őstag
már pontosan nem is emlékszem csak arra, hogy 2011 első napján haveromnál is gondok voltak vele, meg nálam is akkor kezdődött minden. konfig sem változott, meg semmi... ment a router normálisan és random módon újraindult. napjában többször is, de legfőképp éjjel.
akkor én nyomtam egy alapot, felhúztam rá mindent, de akkor is csak azt csinálta, majd még egyszer és akkor is. aztán feltettem az 1.92-t és semmi problémám azóta sem vele.
pedig ami felkerült a routerre az egy samba, transmission, vsftpd, nano, mc és a wifi cuccok.
meg ugye alapjában nekem 3 mbit-es netem van, éjjel felszokott mászni 8,5 mbit-re ami ugye 1 MB/s így nekem sebességben nem jelentene semmi többletet sem. nappal 15/15 KB/s sebességgel megy, így akkor sem zavar ha közben ftp-n húzok róla valamit vagy samba-n tevékenykedek. -
adamka16
őstag
Bizonyíték, nem ígéret
10-11MB/s - samba
ext4 + 128 mb swap a winyón. winyó egy WD Scorpio Blue 320 GB + Vipower külső rack, meg az újonnan beszerzett Targus USB hub, mert a régi 1 hónap után leégett. -
-
-
-
vargalex
Topikgazda
Igaz.
Nem is állítottam. Mondjuk most több, mint 3000 Ft-al drágább, mint amennyiért én áprilisban vettem. Most a (nagyjából) azonos hardware-ű Netgear WNDR3700 kicsivel jobban megéri. Igaz, azon nem külső antennák vannak, ergo nem is cserélhető, valamint nem forrasztható be egyszerűen második USB port. Állítólag a gyári firmware-ja jobb, mint a D-Link-é, de én a D-Linken nem próbáltam gyári firmware-t, így arról sem tudok nyilatkozni, nemhogy a Netgear-ról.
-
vartime
csendes tag
Nem, nem sikerült. Ez a módszer http://www.youtube.com/watch?v=tUpHA_ZarDg&feature=related nagyon rizikós a 1043nd esetében. Bár az igazat megvallva első alkalommal sikerült kiforrasztanom, és megtisztítanom a helyét. Ehy átlagos huszonezer ft-os forrasztóállomásom van, amit beállítottam 430C - fokra, és elkövettem azt a hibát, hogy a mem ic azonos oldalon lévő két szélső lábát rögzítettem forrasztással, majd ezt követően a panelt függőleges helyzetbe állítva beforrasztottam mindkét oldal összes lábát. Amikor nagyító alatt ellenőriztem, meglepődve tapasztaltam hogy a másik oldalon kb negyed millimétert elcsúsztak a lábak. A második kiforrasztás közben a sok ón feloldott egy ellenállást, és leszakadt két pad .... Nyugodtan lehet cikizni, bevállalom, de legalább ti ne hibázzátok el ugyanígy ....
Ma este meló után viszont egy DIR-825 rev B2 - vel megyek haza
ÓPÁKÁGÉ INSTALL
amire nem szántam volna rá magam, ha nem tapasztalom meg, milyen klassz az openwrt -
Akkor pedig http://openwrt.org/ & read this line...
* modify extroot support to allow functioning when installed as a package, not built into the image -
Azt nem tudom, hogy mi van az rc4-ben, de ez benne van r3pl4y build-jében is.
Sőt, a 1043-hoz szükséges driverek, és egyebek is... (WiFi, USB) -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok... - szerintem van benne valami!
én nemrég feltettem a legfrissebb (eddig legalábbis) 2.12-es transmission-t (vargalex oldaláról), és azóta egyfolytában megy/tölt (5 nap 34 giga fel
26 db 5-10 gigás torrent ).
Tehát tudom javasolni személyes tapasztalatból, hogy kevésbé erőforrás igényes, mint az "alap" 1.92.
-
vargalex
Topikgazda
Akkor a torrent most nincs lekorlátozva 500KB/s-re?
Ha igen, akkor szerintem is csak attól függ, hogy éppen hány kapcsolat van nyitva. Az el tudja vinni a procit. Ilyen feladatra válassz erősebb routert, vagy építs egyet, esetleg tényleg egy NAS a router mellé.Egyébként én azt vettem észre, hogy az ext4 akkor a leggyorsabb, ha a /etc/config/fstab-ban az options-t üresen hagyod. Ekkor így mount-olja:
/dev/sdb2 on /opt type ext4 (rw,relatime,barrier=1,data=ordered)
/dev/sdb3 on /mnt type ext4 (rw,relatime,barrier=1,data=ordered) -
Hát, nem tudom... Az én meglátásom akkor is az, hogy ezzel hiába küzdesz, nem fogsz jó eredményre jutni vele. Ha mondjuk valamit töltesz lefelé 300-al, közben felfelé meg 200-al, az már együtt 500 kbyte/sec, ami ha sok kapcsolaton adódik össze, akkor jelentős terhelés lehet, ami már egymagában magas CPU Load-ot okozhat. Ehhez jön még a samba, az egyéb netforgalom kiszolgálása, na meg a többi futó processz. Szerintem nem fogsz tudni úgy priorizálni, hogy ezek semmilyen fennakadást ne okozzanak a samba-nak. Ilyen gyenge prociról lévén szó, hamar magas lesz a load, akkor pedig már mindegy, hogy mi az ami magas prioritású. Leginkább a QoS-hez tudnám ezt hasonlítani, aminek a tutorial-jában szintén azt lehet olvasni, hogy az elérhető maximális sebesség 90%-át kell alapul venni a beállításnál, hogy mindig maradjon szabad kapacitás, amivel "játszhat a rendszer", és pont ez a szabad kapacitás az, ami ekkora processzoron, ilyen alkalmazásoknál nem lesz. Ez már amúgy sem az a terület, amire ezt a routert tervezték. Ha gondolod próbálkozz, de szerintem időpocsékolás.
-
Szerintem ezen csak az segítene, ha vennél egy komolyabb NAS-t. Ez nem erre van kitalálva... 400 MHz, 32MB RAM, ás ezen torrentezni, plusz a samba másolás.... Szerintem nem bírja, és ennyi. Mellesleg az USB sebessége is véges a routeren. Amúgy ilyenkor mekkora sebességgel töltesz le torrenten, és milyen filmet játszol le közben? Mert ugye nem mindegy, hogy 200k-val töltesz és közben egy 700MB-os avi-t nézel, vagy töltesz 1,2 Mbyte/sec-el, és közben meg egy 30GB-os HD filmet néznél...
-
-
r3pl4y
aktív tag
usb 1-1: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 2
usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
Initializing USB Mass Storage driver...
usbcore: registered new interface driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
Ennyit mutat és éppen ez a gond sehova nem teszi be a winyót... pedig fel kellene tennie /dev/sda1 -nek nem?Az a vicc az egészben, hogy ha pent akkor felteszi /dev/sda1 -nek és tudom particionálni.. ezzel szemben a hdd-t nem teszi be sehova sem... és a hdd led meg folyamatosan világít.. ez egy 250Gb-s maxtor IDE-s...
-
r3pl4y
aktív tag
Értem. Köszi akkor szerintem ez nekem elég jó lesz... nyomtató viszont fontos... milyen firmek vannak rá? nekem eddig Asus WL-500W-m volt, de most az eladó sorba fog kerülni, mert nem tud gigabitet... azon Oleg FW volt így ahhoz értek itt mik vannak illetve mit ajánlotok?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Már volt szó róla. A tmpfs mérete, a tmpfs működése.
-
donci7
csendes tag
-
zoloka24
tag
Nem akkor fogják kiadni, mikor az összes ticket zárva lesz...hanem akkor, mikor a fontos ticket-ek javítva lesznek.
A fő gond az, hogy ticketet bárki küldhet be..ezért sok olyan van ami a user hozzá nem értése miatt kerül oda.
Mikor kiadogatták az RC-ket, akkor is a Known issues-ba egyetlen ticket került, pedig volt vagy 200 nyitott..(egyébként az egy PPOE stabilitási gond volt, ami a visszajelzések alapján az RC3-ban már nem jelentkezett) -
kiss_gee
csendes tag
ez komoly h a gyári firmware csak ennyit tud USB 2.0-n keresztül?
akkor meg kell próbálnom ezt az openwrt-t?
az a baj h félek bele kezdeni mert eddig sose használtam linuxot, illetve egyszer igen de csak grafikus felületen
ha belevágok, tud nekem vmi olyan leírást adni amivel egy magamfajta kezdő is képes rávarázsolni és használhatóvá tenni az openwrt-t vagy más hasonlót? (láttam speedfire írását de az nekem nagyon hosszúnak és bonyolultnak tűnt, mondjuk nem olvastam teljesen végig...) -
dev89
tag
na akkor ne fogd vissza magad, oszd meg velem az érdemi infot. Bár az usb hub olyan szempontból jó lenne, hogy a vinyo mellett lenne nekem egy pendrive ami állandóan benne lenne swap-re. De azért gondolom visszaesne a sebessége nem csak a másolásnak hanem a swap-nek is, hogy egy felületen lenne a két eszköz. Erről van vmi konkrét tapasztalatod?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest