- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
laolaj #13671 üzenetére
Belső hálón nem kell forward. Csak akkor, ha WAN oldalról akarod elérni. Akkor viszont úgy, ahogy az általad mellékelt képen is van, de természetesen a PC IP-jére kell forwardolni.
Ha viszont belső hálón nem megy, akkor csak kliens oldalon lehet tűzfal, vagy nem elindított realVNC server.
-
válasz
laolaj #13664 üzenetére
Hát, nem tudom, igazából nekem sok viszonyítási alapom nincs, mert ezen a routeren sosem sikerült torrentezni, illetve csak egy-két próba letöltés erejéig a transmission-nal, így csak azt tudom mondani, amit mások írkáltak itt, mert a fórumot azt követem már több mint egy éve folyamatosan.
1MB/sec viszont elég kevésnek hangzik, mert annak idején ASUS WL-500G Premium-on is gyorsabb, ~1,2MB/sec körüli sebességet lehetett elérni lefelé, seed-ben pedig még egy v2-es is, ami gyengébb HW, elért 2MB/sec-et, és nem omlott össze, csak egy kicsit (na jó, nem olyan kicsit) megszaladt a load.... És akkor még csak a régi WL-500 szériáról beszéltem.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
laolaj #13664 üzenetére
Azért az 1 MB/s-nél többet bír. De nyilván a vas miatt van egy (viszonylag alacsony) felső korlát, amivel számolni kell. A nagy sebességű nettel rendelkezőknél ezért inkább seed-re javasolt, valamint vannak olyan felhasználók (köztük én is), akik úgy vannak vele, hogy ráér lejönni a cucc (igaz nekem a DIR-825 is kihajtotta a netemet), viszont cserébe alig van fogyasztás.
Mi a gondod a realVNC-vel?
-
-
-
-
bpmcwap
senior tag
Két dolog miatt nem akartam írni többet, egyrészről aki már megvette az tudja mit vett, másrészről nem akartam jobban lehúzni...
(nekem akkora csalódás volt mikor először bekapcsoltam, hogy nem akartam elhinni...) de ddvel és opennel nagyon klassz vas lett belőle
Viszont átküldöm neked privben és nyugodtan tegyél hozzá, írd át, egészítsd ki ahogy szeretnéd, mert ha jól emlékszem te is akartál írni egyet, hát írjuk meg közösen -
-
ggaben1
tag
Sziasztok
Most tuti mindenki azt gondolja hogy hiper trükkös leírás következik meg minden, pedig nem.
Én úgy csináltam hogy egy Mybook 500GB külső vincsi felét leformáztam ext3-ra.Vinyó rádug a routerrre és semmi más majd a ddwrt ui felületén felcsotoltam JFFS-ként (ezt a mount pointsnál ki tudod választani.
Majd az 5218-as hsz 9.pontjától leírtakat lépésről lépésre bemásolgatós módszerrel végig kalapáltam.Szépen felkúszik az opkg,majd azután a transmission.Ha ez megvan akkor a settings.json-t szerkesztettem winscp-vel.A lényeg hogy a következő sor így nézzen ki ha bármely gépről elakarod érni a torrent klienst, "rpc-whitelist-enabled": false ill."rpc-enabled": true,.A settings.json módosítása után mindíg kliens stop/start kell hogy a változások érvénybe is lépjenek, ezt a puttyban kiadott /jffs/etc/init.d/transmission stop majd /jffs/etc/init.d/transmission start parancsal érem el.
A kliens grafikus felületét valóban a router ip címe:9091 -es címen lehet elérni de a settings.json-ban bármely portot megadhatod erre célra (biztonsági okokból érdemes is megváltoztatni).
Én személy szerint a transmission remote GUI használom grafikus felületnek amit bármikor ráguglizva megtaláltok és letölthettek.Beállítása biztosan mindenkinek menni fog segítség nélkül is.Remélem tudtam segíteni.
Ui: Nem vagyok egy nagy hacker meg minden.Az openwrt-be pl. nekem beletört a bicskám. De megtudtam csinálni ,tehát nem egy atomfizika ez.Kitartás!!!
Firmware 15962. Router: ver 1.8Üdv Gaben
-
-
-
-
Parancsolj, itt van másik leírás... Szintén egyszerű, most találtam.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=465395#465395 -
-
Általában elmondható, hogy webes felületen csak azonos firmware-eket fogad el a rendszer, függetlenül attól, hogy webflash, vagy factory file. Tehát, OpenWrt csak OpenWrt-t, DD-WRT csak DD-WRT-t. Kivétel talán a gyári, amire értelemszerűen felmegy a DD és az Open is, mivel másképpen nem is lehetne váltani. De én soha, senkinek nem tanácsoltam, hogy webesen tegyen fel firmware-t, sőt, inkább hangsúlyoztam, hogy én az SSH-s megoldást support-álom!
-
A /tmp tartalma a router újraindítása során eltűnik... Tehát ez így nem jó neked. Azt a konfigfile-t valamiképpen át kellene tenni máshova, mármint, hogy a transmission máshol keresse, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a router (vagy a transmission) indulásával egy időben oda kellene másolni egy jó konfigfile-t. Hogy miként lehet máshol kerestetni a konfigot, azt nem tudom, mert nem igazán használtam soha transmission-t. Lehet, hogy ez is csak konfigfile paraméterezéssel indul, akárcsak az rtorrent?!
-
Eszembe jutott valami! Egy régebbi story, amikor is viralmind topiktárs küzdött, DD-WRT alatt, nyomtató megosztással. A megoldás pedig a portforward volt. Nagyon úgy néz ki, hogy a DD-WRT tűzfala egy kicsit paranoiás, és LAN irányból is szűr. Lehet, hogy nálad is ez lesz a gond. Tehát, Port Forward menü...
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Azt elfelejtettem írni, hogy a módosított init script-ben (ahogy írja is) csak start, illetve stop került megvalósításra. Tehát restart-al nem tudod meghívni. Viszont, ha start-al hívod, akkor előtte nem kell kézzel indítanod a transmission-daemon-t.
Nem kell más csomag, sem a transmission-cli, sem a transmission-remote.
De azt tudni kell, hogy most csak próbálkozok segíteni, mert én egyébként OpenWrt-t használok. Ha maga a daemon elindul (process listában látszik), akkor csak a config lehet hibás. Egyébként az init script a /jffs/etc/transmission/ könyvtárban lévő settings.json-t használja, úgyhogy azt kellene módosítani (vagy ha nem létezik, akkor oda átmásolni, mert a tmp az újraindításkor kiürül).
-
vargalex
Topikgazda
Nem használok DD-Wrt-t, így a Intruder2k5 leírása alapján írtam.
Gondolom a leírásban szereplő Transmission csomagban DD-Wrt-re készített init script található. Az OpenWrt-s viszont használ néhány más OpenWrt függvényt (scriptet) is.Szerk: Közben megnéztem az említett init scriptet, és valóban átírták.
Tehát szerintem a /jffs/etc/init.d/transmission scriptet módosítsd erre:#!/bin/sh
case "$1" in
start)
RUN=`ps w | grep transmission | grep daemon | wc -l`
if [ "$RUN" == "0" ]; then
logger Transmission nie uruchomione? Start ...
echo "Transmission nie uruchomione? Start ..."
/jffs/usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/etc/transmission
fi
;;
stop)
logger Transmission stop ...
echo "Transmission stop ..."
killall -KILL transmission-daemon
;;
*)
echo "Usage: $0 start|stop"
esac -
vargalex
Topikgazda
Így csak a routerről férsz hozzá rpc-n (127.0.0.1). Vagy az rpc-whitelist értékét módosítsd "127.0.0.1,192.168.1.*"-re (így LAN-ról hozzáférsz), vagy az rpc-whitelist-enabled-et false-ra (így mindenhonnan engedi, persze kívülről tűzfal szabály is kell hozzá).
És persze érdemes minden mást is beállítani. Mert pl. download-dir-nek a tmp nem túl jó. -
-
lakatosturbo
aktív tag
A DDNS már rég bevan állítva.
Akkor próbáljátok letesztelni ti.
Kiszolgálónév: lakatosturbo.dyndns.org
Felhasználónév : user1
Jelszó: bebedeHA itthon beírom a böngészőbe, hogy lakatosturbo.dyndns.org akkor csak bejöna routerem kezelőfelülete.
Egyik haveromnak akarok megosztani de ő beállotta az ftp-t totalcommanderrel és azt mondja nem tud csatlakozni.
-
-
-
Nem mondom azt, hogy swap nincs élet, de azért jelentősen gyorsít a rendszeren, ha van... Főleg sok torrent esetén jön jól, mert ahhoz kell a memória. Így majd nem fogsz 50-60 torrentet indítani egyszerre, hanem be kell érjed mondjuk 5-10 darabbal. Persze ezek csak viszonyszámok, mert ez ugye sok mindentől függ.
-
-
Nem tudom, nem vagyok sem OpenWrt, sem DD-WRT szakértő, de nem valami olyasmiről volt szó, hogy a lengyel srác is külön fordított egy erre a konfigra (1043ND+DD-WRT) való transmission-t? Alex forrásában pedig nem ilyen fordítások vannak.
szerk.:
Ezt én is most vettem észre, és akartam mondani, hogy az /mnt-vel nem lesz jó... -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem Intruder2k5 leírásában szereplő 2-es, illetve 3-as pont nem sikerült nálad. Ugyanis a hibaüzenet alapján nincs opkg-d.
-
-
http://e51.xf.cz/wrt/index.php?path=tl-wr1043nd%2Fdd-wrt/
Optware od Tplink - My solution - Tutorial
1. Mount usb-disc as /jffs (formated as ext2)
2. Run in console
Quote:
cd /jffs
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/opkg-ddwrt.tar.gz
tar -zxvf opkg-ddwrt.tar.gz
rm opkg-ddwrt.tar.gz3. Add to startup scrips
Quote:
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile4. Save and reboot router.
5. opkg update
6. Now you can install openwrt`s packages
Quote:
opkg install <package>WARNING
Openwrt`s packages aren`t compile with prefix /jffs and ARE compile with UCI support. Well same of package may not work correct.
###################Transmission
I recompiled transmission 2.03 for tplink&ddwrt
Quote:
cd /tmp
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipkEdit /jffs/etc/transmission/settings.json file and set login, password, whitelist etc. Save and run transmission
Quote:
/jffs/etc/init.d/transmission startdone
###################Nano
If you have a problem with nano (xterm error) you have to do:
Quote:
cp /usr/lib/libncurses* /jffs/usr/lib/###################
The End Smile
-
-
Nem véletlen, hogy a mai napig nem használok a routeren NTFS filerendszert... Egyrészt lassú, másrészt nem ehhez való! Szerintem el kéne fogadni, hogy ez egy linux, amihez ext filrendszer jár. Én azt mondom, hogy az NTFS kezeléssel még nem kerek valami. Nem véletlen, hogy sokaknak már a routeren is problémája van vele, főleg sok filetöredék, azaz torrent használata esetén. Illetve régebben, Windows alól írva - szintén a notebook-on lévő Debian ext3 partíciót - sikerült totálisan elrontanom egy linuxos meghajtót. Azóta megfogadtam, hogy Linux alatt nem használok NTFS-t, de Win alól sem nyúlok a Linuxos dolgokhoz!
Tudom, hogy a sebesség miatt csábító, de meggyőződésem, hogy Linux alatt még nem korrekt az NTFS kezelés, ezért nem látod Windows alól a dolgaidat.
-
Keresztapper
senior tag
Régebben használtam Win 7-et, így nem emlékszem, hogy abban hogyan volt, de szintén úgy emlékszem régebbről, hogy XP-ben volt valami olyasmi, hogy a hálózati meghajtó csatolásánál van olyan opció, hogy a meghajtó automatikus felcsatolása indításkor.
Bocs a pontatlanságért, de nem emlékszem tisztán, viszont lehet, hogy valami ilyesfajta gondo van.
-
-
-
Fogalmam sincs, de elmondásod alapján a hiba még akár a Win7-ben is lehet, mivel bizonyos esetekben a gép újraindítása is megoldja... Olyan nálam is szokott lenni - bár nekem ASUS WL-500G Premium routerem van Tomato firmwarel -, hogy mikor bekapcsolom a gépet, akkor a hálózati meghajtók ikonjain piros X jelzés van, mondván, hogy nincs kapcsolat, de ha egyszer megnyitom a kérdéses hálózati meghajtót, akkor kapcsolódik, és eltűnik a piros X.
-
Igazából csak a 4. pontig kellene megcsinálni, aztán átírhatod az opkg.conf file-t, Alex forrásának címére. Ez esetben az opkg.conf file a /jffs/etc/opkg.conf helyen található. Szerintem ez nem túl bonyolult.
2. Run in console
Quote:
cd /jffs
rm opkg-ddwrt.tar.gz
3. Add to startup scrips
Quote:
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
4. Save and reboot router. -
viralmind
aktív tag
nalam a nyomtatot ez alapjan sikerult beuzemelni:
Step 1: Enable JFFS
On the Administration>>>Management tab scroll down and click enable under jffs2 and disable on clean jffs. Apply SettingsStep 2: Enable SSH
Click the Services tab and click enable under secure shell. Apply SettingsStep 3: Enable USB Support
Click the Services tab and click usb enable everything except usb storage. Apply SettingsStep 4: SSH into the router and enter the following.
Code:cd /jffs
wget http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/atheros/packages/p910nd_0.93-2_atheros.ipk
ipkg install p910nd_0.93-2_atheros.ipk
rm p910nd_0.93-2_atheros.ipkStep 5: Launch p910nd on startup
In the web interface, click tab administration tab then click commands. Enter the following code and click "save startup".
Code:/jffs/usr/sbin/p910nd -b -f /dev/usb/lp0 0
/bin/mkdir -m 755 -p /dev/usb
/bin/mknod -m 660 /dev/usb/lp0 c 180 0Step 6: Connecting to the Print server on windows computers.
Add a new printer, choose Local Printer. Choose Create a new Standard TCP/IP Port. Set the IP address to the IP of the router. (192.168.1.1 by default) Protocol should be RAW, Port number 9100. Install the correct drivers for the printer.
ja delelott folraktam a legujabb 15747-es buildet ,eddig stabil semmi problema nincs vele.
-
-
Elég sűrűn készül új build, de a Tied annyira nem régi... Még 1 hónapos sincs.
ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/Ezt nem értem:
"annyi h ami még jó előbb volt meg h Win7en is megtudtam osztani most nincs meg..."
Mire is érted ezt pontosan? Samba akar lenni? Kicsit zavaros lett ez a mondat... -
-
vargalex
Topikgazda
Hát, az írási sebesség sajnos ilyen. Ha ennél gyorsabbra vágysz, akkor vagy egy erősebb CPU-val szerelt routert kellene (kellett volna) nézni, vagy NAS-t, vagy egy kis fogyasztású (pl. Atom CPU-s) gépet kellett volna építeni.
Én a DIR-825-ön ext4 partícióra samba-n 15 MB/s-el tudok írni. Mondjuk én a legritkább esetben másolok PC-ről a routerre kötött HDD-re. -
-
-
Ez az... Csak ha távolról kapcsolódsz, akkor nem 192.168.1.1 a cím, hanem kell valami dyndns címet regisztrálnod, és azt kell használni. Ha csak nem fix IP-s neted van. Tehát akkor a kiszolgáló neve mondjuk laolaj.dyndns.org
Illetve ha a haverodról van szó, és nem rólad, akkor ajánlatos egy másik user-t létrehozni, és nem pedig a root jelszót megadni neki! Mondjuk root hozzáférést csak végső esetben használj szerintem, ha lehet akkor valami korlátozott felhasználó kell erre a célra, aki mondjuk csak az /mnt mappát látja.
-
-
adamka16
őstag
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Gondolom akkor abban már alapban benne van a Samba. Milyen filerendszer?
Szabi leírása szerint OpenWrt alatt a sebességek így alakulnak:NTFS: 9000 KB/s olvasás, 4000 KB/s írás
EXT3: 9200 KB/s olvasás, 5400 KB/s írás
EXT2: 13000 KB/s olvasás, 5500 KB/s írás -
"A Samba a UNIX gépeken levő fájl- és nyomtató erőforrásokat tesz elérhetővé Windows operációs rendszert használó számítógépek részére. "
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Samba nélkül hogy csatoltad, mint hálózati eszközt?
Nálam egyébként ext4 filerendszerrel 16-18MB/s, de nekem egy D-Link DIR-825-öm van.
-
Samba-nal indulásképpen kapcsold ki az Custom módot, és engedélyezd a public share-t.
Mountoláshoz néhány dolgot engedélyezni kell még, valahogy így:
Az FTP-t meg itt tudod aktiválni.
Ezt az egészet szerintem a mountolással kezd, amíg az nem megy, addig felesleges az ftp, és a samba is.
Én pedig most mentem aludni, sok sikert a továbbiakhoz, holnap este leszek megint!
Üdv, intruder2k5!
-
Funkcionalitásban ki tudja váltani a samba-t, de sebességben szerintem nem. Én úgy sejtem, hogy a WinSCP jóval lassabb, mint a samba. A csatolt winyót ott kell keresni, ahova Te csatoltad! Elméletileg, a leírás szerint a /jffs mappa alatt kell lennie a HDD tartalmának.A http://192.168.1.1:901/-re nem kell menned! Mint mondtam, az a leírás neked nem jó, mert az az optware-s samba-ra vonatkozik!
-
Na végre...
Bántott volna a dolog, ha nem sikerül elérni, annak ellenére is, hogy én biztos voltam abban, hogy amit mondtam, az mind jó volt. Igen, van benne magyar is, bár a fordítás legjobb tudomásom szerint csak részleges... Illetve mikor utoljára láttam, akkor még az volt. Ahhoz, hogy WinSCP-t használni tudd, a szolgáltatások résznél engedélyezni kell az SSH-t. Próbálkozz PUTTY-al bejelentkezni SSH-n, ha az megy, akkor kell mennie a WinSCP-nek is. Samba-t pedig a NAS menü alatt tudod beállítani. -
-
Figyelj... Ha már egyszer bejött a DD-WRT webes felülete, akkor az fent van a routeren, működik, és magától nem is fog eltűnni onnan. Ha hiba történt volna a flashelés alatt, akkor nem láttál volna semmit a DD-WRT-ből. Ha neked most LuCI akar bejönni, akkor a probléma nem a routerrel van, hanem a böngészővel, mert ezek szerint megint előszedte valahogyan a cache-ből, annak ellenére, hogy az előbb már a DD-WRT-t is megjelenítette. Töröld ki az előzményeket, a gyorsítótárat, a cache-t, meg minden ilyesmit. Ha ennek ellenére sem jó, akkor reset-elni kellene a routert, ami 3x 30mp.
hold the reset button all the time you are doing this. (1 minute 30 seconds)
1. hold for 30 seconds.
2. unplug the router. wait 30 seconds. keep holding the button.
3. re-plug the router. wait another 30 seconds. you can now let go of the button.szerk.:
"azt még előtte megtettem.. a bizti kedvért.."Ezek szerint nem jól, mert a DD-WRT-ben nincs LuCI, soha nem is volt, az OpenWrt-ben pedig nincs kiírva sehol, hogy "DD-WRT Control Panel", és soha nem is volt. Na már most, ha neked ilyen felirat jelent meg, akkor fent van a dd-wrt, tehát nem lehet fent LuCI. Remélem eddig bírsz követni...
-
-
Belépsz PUTTY-al, majd írod ezeket a parancsokat...
cd /tmp
wget ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/10-26-10-r15506/tplink_tl-wr1043nd/factory-to-ddwrt.bin
mtd -r write factory-to-ddwrt.bin firmwareA folyamatot ne szakítsd meg, a PUTTY ablakot ne zárd be közben. A router magától újra fog indulni, és onnantól már a DD-WRT működik. A böngészőt be kell zárni, újraindítani, de sokszor még a gyorsítótárat is üríteni kell, mert különben mindig a "régi" OpenWrt-s LuCI jön be rajta.
-
Nekem az a meglátásom, hogy Te sokkal jobban jártál volna egy DD-WRT firmware-el. Leírás itt van hozzá, Ebben webes felületen állíthatod be a mountolást, wifi-t, samba-t, ftp-t, és elvileg a torrent telepítése is ennyi:
2. Run in console
Quote:
cd /jffs
rm opkg-ddwrt.tar.gz
3. Add to startup scrips
Quote:
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
4. Save and reboot router.
5. opkg update
6. Now you can install openwrt`s packages
Quote:
opkg install <package>
WARNING
Openwrt`s packages aren`t compile with prefix /jffs and ARE compile with UCI support. Well same of package may not work correct.
###################
Transmission
I recompiled transmission 2.03 for tplink&ddwrt
Quote:
cd /tmp
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
Edit /jffs/etc/transmission/settings.json file and set login, password, whitelist etc. Save and run transmission
Quote:
/jffs/etc/init.d/transmission start -
-
ntfs3-g fent van, úgyhogy akkor hozz létre egy mappát, ahova majd csatolod a lemezt.
cd /mnt
mkdir hddMajd az /etc/init.d/usbdrive scriptbe tedd bele ezt:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda1
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission
stop
start
#/etc/init.d/transmission
}Ha megvan, mentsd el, majd tedd futtathatóvá...
chmod a+x /etc/init.d/usbdrive
Végül indítsd el.
/etc/init.d/usbdrive stop/start/restart
És ellenőrizd le a "df" paranccsal, hogy fel van-e csatolva?!
-
-
De nem értem, hogy mi a gondod vele? A leírásban ott van minden, ami a beüzemeléshez kell... Ha mindent megcsinálsz, akkor mennie kell. Ha véletlenül mégsem, akkor minden bizonnyal valamit nem jól csináltál, de ahhoz, hogy behatároljuk a hibát, jó lenne tudni, hogy mi a jelenlegi helyzet. Mi az amit megcsináltál, mi az amit nem, hogy néz ki jelenleg a vsftpd konfig file, milyen lemezek és hova vannak mountolva, stb, stb, stb... Ezek hiányában mindenki csak a leírás linkjét tudja adni neked, vagy bemásolni ide az ottani szöveget. Mert ugye mindenkinek külön-külön senki sem fog egyedi telepítési útmutatót írni 10 oldalon keresztül.
Tehát akkor, hogy nagyjából lássuk mi is a helyzet, kellene pár kimenetet látni (tehát, hogy mi a válasz az alábbi parancsokra).
fdisk -l
df -h
free
opkg list_installed
cat /etc/vsftpd.confIndulásnak legyen ennyi... A kimeneteket, ha lehet tedd a "Programkód" tag-ek közé, hogy átláthatóbb legyen.
szerk.:
Mondjuk én már azt nem értem, hogy ha nem tudsz belépni SSH-n, akkor hogy csináltad végig a leírást? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest