- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
logarithm #66201 üzenetére
"Sziasztok
Érdeklődnék, ha egy v4-es routerre felteszem ezt a LEDE fw-t van már vissza út gyári fw-re?
Ha igen tudtok iránymutatást adni nekem, hogy hogyan s merre találok hozzá fw-t.
Köszi"
Üdv.!
Röviden: IGEN.
Hosszabban: igen, vissza lehet térni a gyárira az ezen a linken levő leírást követve.
Azt a fw-t, amit én használtam -hosszas keresgélés után- a Google Drive-ról tudod letölteni. (Egy darabig ott is hagyom, hátha kell másnak is... Némi segítséget tettem hozzá annyiban, hogy képernyőfotókat csináltam a statikus IP beállításról Win10 alatt. Mert nem mindenki "profi mágus" ))
Annyi kiegészítésem van, hogy a fw-t nem kell már átnevezned kicsomagolás után, tökéletes ahogy van. Illetve a Drive-on én a 64 bites verzióját mellékeltem a "TFTPD32"-nek, mivel nekem 64 bites a Win10...
Itt ragadnám meg a lehetőséget a saját problémámra:
Sajnos vissza "kellett" térnem a gyári "hulladékra", mert hiába böngésztem itt napokat, nem találtam épkézláb leírást a gyáriban viszonylag egyszerűen konfigolható "Access Controll"-ra. A fenti Drive-os linken van két képernyőfotó arról, hogy konkrétan mire is gondolok.
Ha esetleg valaki venné a fáradtságot és hasonlatosan -lefotózva- megosztaná a beállítását, azt nagyon szépen megköszönném (Meg egyáltalán azt, hogy hol lehet ezt megtenni... :-P )
Valamint ezt a fw-t: "lede-wr1043nd-v4-GO2017-04-15.bin" (6.7MB) használta-e már valaki, mert erre pl. nem tudtam "frissíteni" erről: "lede-17.01.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin"? -
CloZee
aktív tag
-
Doky1988
senior tag
válasz
logarithm #51130 üzenetére
Nekem 11-en van, tökéletes minden jelenleg, sima 20Mhz-es változatba volt, hogy a laptop se akart felcsatlakozni, mostmár az is gondnélkül felmegy!
1 király vagy, a sok közül
Net is maxos mostmár wifin is! Köszönöm, majd egyszer ha tudom meghálálom, hálám örökké üldöz!
WAN-nál meg bevan állítva a dns 8.8.8.8 meg 8.8.4.4 -re azaz a google dnsére, és repül minden ahogy kell!
-
Bálint85
senior tag
válasz
logarithm #51109 üzenetére
0,4 mb -val gyorsabb lett a letöltés.
HT mód: 40 mhz második csatorna alatta vagy felette?
40 MHz csatornaszélesség használata akkor is, ha a másodlagos csatorna átfedésben van. Ezen opció használata nem felel meg az IEE 902.11n-2009 szabványnak! - ezt kipipáltam
Távolság optimalizáció - mit kell írni?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
logarithm #50959 üzenetére
Szia!
A V2-nek azért 200 Mbps fölött kell tudnia. Én a jelenlegi feladatomból adódóan egy olyan mérést végeztem, ahol a WAN interface típusa PPPoE volt, illetve a LAN interface-on egy PPPoE szerver futott. Azaz 2-szeres PPPoE csomag kibontás/becsomagolás történt, a LAN-on csücsülő kliensek PPPoE kapcsolatot létesítettek a routerrel, ő authentikálta őket. Így volt a WAN->LAN irányú sebesség 185 Mbps. De alkalomadtán letesztelem úgy, hogy a LAN oldal marad DHCP.
-
vargalex
Topikgazda
-
zharmat
csendes tag
válasz
logarithm #47141 üzenetére
Hálleluja, ezt holnap reggelig sem találtam volna meg a segítségetek nélkül, nagyon köszönöm mind2töknek!
még lehet egy bonuszkérdésem....? Wifi kapcsolódást hogy kell a routeren openwrt-n beállítani? Hálózat/Wifi menüt megtaláltam, de ha ott a szerkesztést kiválasztom, akkor onnantól kezdve nem igazán ismerősek a fogalmak.köszi!
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz
logarithm #23048 üzenetére
szívesen
kíváncsi voltam, hogy milyen témák léteznek, nem igazán találtam, ez volt amire leltem rövid idő alatt, és megtetszett, de tényleg szokatlan kicsit
mondjuk még újonc vagyok a témában, csak 3 napja használom a vargalex build-et, előtte pedig csak a gyári firmware volt fentVargalex-nek nagy Köszönet jár a munkájáért
-
vargalex
Topikgazda
válasz
logarithm #16028 üzenetére
Hi!
1. Ebben az esetben a router által kapott IP-re kell forwardolni a szükséges portokat (2222, 2221, 9091, 21234)
2. Ez az egyszerűbb eset. Már leírtam, hogy én hogy csinálnám. A lényeg: a z 1043ND-n mindent változatlanul hagynék (azaz DHCP WAN kapcsolat), és a Cisco-n rendelnék hozzá static DHCP-t a leírt módon, majd ezt az IP-t tenném DMZ-be). Így nem kell forward.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
logarithm #14795 üzenetére
Én még csak a factory-t próbáltam feltenni Luci-val. Ha a keep configuration files be van pipálva (és be is állítod a számodra fontos config-okat a System fülön, ha nem detektálta volna automatikusan), akkor is megtartja. Persze ezt akkor érdemes, ha nem tettél fel külön kernel modulokat utólag, ugyanis a kernel verzió változott.
Viszont a 0.8-at nem érdemes most feltenni, ma jön a 0.9. -
-
-
válasz
logarithm #11772 üzenetére
Szeretek segíteni másoknak, az ASUS Router Forum-ot is ezért indítottam. Igaz, hogy a fő célja nem a fórum funkció volt, hanem a leírások közzététele, valami olyan formában, ami utólag is könnyen szerkeszthető, és mivel ennek az SMF tökéletesen megfelelt, így fórum is lett belőle. Sajnos OpenWrt-hez sokat nem értek, így itt csak általános dolgokban tudok segíteni, és mivel az RT-N16 topik elég kihalt, így valahol lenni kell, hogy ne legyenek "itcafe elvonási tüneteim". (na jó, ez azért túlzás) Bár, ott van még a WL-500G Premium, és néhány másik topik is. Mellesleg egy ideig nekem is volt 1043-asom, bár sok örömöt nem okozott. Mondjuk Alex fw-jével lehet, hogy akkor is másképp lett volna, így viszont nem lettünk jó barátok az OpenWrt-vel. Nekem Tomato-val sokkal egyszerűbb az élet, így az RT-N16 által vissza is pártoltam ahhoz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
logarithm #11469 üzenetére
Hi!
Ahogy privátban már írtam, én egy pendrive-val próbáltam az írási sebességet, samba alatt stabilan ment 6.3-6.5 MB/s-el. Próbáld meg, hogy javul-e a helyzet, ha felteszed a kmod-usb-storage-extras csomagot (bár, ha ez kell hozzá, akkor az alap csomagokkal elvileg fel sem ismerné a HDD-t. Esetleg másik házban nem tudod kipróbálni?
-
-
amargo
addikt
válasz
logarithm #10803 üzenetére
/jffs legyen
Nem kell fdisk hozzá feltétlen, én ezzel csináltam EASEUS Partition Master 7.0.1 Home Edition. Csak lehet az fdisk közelebb áll hozzád, meg azzal ext4-et is létre tudsz hozni. Bár lan-on nálam 12MB körül van az olvasás az írás 8MB - ennyit tud a pendrive. wifi-n ez 3M.. hozzáteszem a noti 130Mbit-et tud csak..
-
amargo
addikt
válasz
logarithm #10772 üzenetére
Szia,
1, Jelenleg a Firmware: DD-WRT v24-sp2 (02/17/11) std használom.
2, Ext3-ban van, a napokban tettem egy próbált ext4-re is igaz nem olvastam elsőnek utána, hogy van-e rá támogatása, de valamiért nem ment a mount így maradtam ext3-nál. Igazából még az xfs-t akarnám kipróbálni. Majd.
3, szerintem mind a két leírás ugyan az. Csak az angol az szűkszavúbb, de az is azt mondja, hogy vagy web-es felületen csinálod meg vagy a fájlt módosítod. A magyar meg leírja, hogy:
"Majd a router webes felületén lépjünk az Adminisztrációs menü alatt a Parancsokba és az ablakba
másoljuk be: (...)
Klikk paracs futtatása
Mentés majd router újraindítása"
4, Két felé kell osztanod a háttértáradat, az egyik lesz a system, ami a /jffs-be kerül, a másik a storage, amire majd töltesz, stb.. tehetsz közé egy harmadikat is a swap-ot, ha netalántán egyszer lesz swap támogatás vagy openwrt-t is kipróbálod. Fontos a sorrend, mert az auto mount az első particiót fogja a megadott /jffs, /opt, /mnt-be csatolni, így a system a /jffs-be kerül.
Leírom nálam, miként néz ki: system:256MB, swap:128MB, Storage:~7GB, egy 8GB-os pendrive van benne.Az /mnt-be a storage van felcsatolva. Továbbá itt létrehoztam egy HDD mappát, amibe egy 1TB-os winyó van felcsatolva.
Belső memóriát nem ajánlom használni, mert nagyon kicsi.. így mindenképpen a fent leírtakat ajánlom - itt találhatsz segítséget hozzá, persze előtte az fdisk-et telepíteni kell.
Itt egy alap, amiből ki van gyomlálva csomó minden, csak tesztre jó:
config transmission
option enable 1
option config_dir /mnt/transmission
option download_dir /mnt/transmission/done
option speed_limit_up 20
option speed_limit_up_enabled true
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*'
option rpc_whitelist_enabled true -
válasz
logarithm #10772 üzenetére
Egy dolog biztos... A firmware-ben nem tudsz semmit sem változtatni, mivel a fontos része csak olvasható területen van! Ebből kifolyólag, ha csak egyéb panaszod nincs rá, ne flash-eld újra... Nem kell feleslegesen kockáztatni a router épségét! Egy Hard Reset mindent visszaállít a flash-elés utáni állapotba, tehát kezdheted elölről a jelszó megadásától kezdve.
-
amargo
addikt
válasz
logarithm #10749 üzenetére
Ez indítja el:
/jffs/usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/etc/transmissionEzt is megnézheted, de ugyan azt írja le mint a linkelt.
-
NeverGone
tag
-
hati
addikt
válasz
logarithm #10713 üzenetére
2.5"-es hdd-vel, 64MB RAM + 128MB swap, ext4-es filerendszer, RC4-es openwrt-vel nálam nem stabil a transmission (restartolja időnként a routert). Amikor éppen ment, akkor 2MB/s-re is felment a letöltés, de volt olyan, hogy 500KB/s-ra lekorlátozva is újraindult. Részemről nem is használom. A seed-re lehet, hogy ettől még jó lesz, annak hamarosan adok egy esélyt.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- 3D nyomtatás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged