Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ggaben1 #25863 üzenetére
Ha rákeresel a blkid és/vagy az uuid kifejezésekre itt, akkor találsz róla ezt-azt... Pl. Alex is többször írt róla! Bár nekem nincs ilyen routerem, sem OpenWrt-m, de ha jól rémlik, akkor LuCI-ban webes felületen át tudod állítani a mount opcióknál a device-t uuid alapúra.
-
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
ggaben1 #24450 üzenetére
Szia!
hogy oldottad meg végül az új fw-ben, hogy a QSS ledet is kapcsolja a gomb, ne csak a transmission-t ?
én is próbálgatom, de nem sikerül (parancsorból tudom villogtatni, lekapcsolni, felkapcsolni, de a gomb megnyomásá után nem csinál semmit):
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
STATUS=$(mount | grep sda1 | grep -v grep)
if [ "$STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start
echo heartbeat > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/trigger
logger "Elindítva a transmission!"
else
/etc/init.d/transmission stop
done
logger -t qssbutton "Most mar leallt a transmission!!!"
echo 0 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness
fi
fi
fimi lehet a gond? Hisz parancssorba bemásolva a két sor:
echo heartbeat > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/trigger
és a
echo 0 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness
módosítja a led fényét... csak a gomb hatására nem változik / de a transmission leáll / elindul... - érdekes).... vagy lehet a transmission-t sem kapcsolja???
-
válasz
ggaben1 #24026 üzenetére
Szia!
Ezt a linket a kedvedért betette az avatarja alá, a LOGOUT blog felirat mögé, és mondta, hogy ha keresnéd, szóljunk, hogy ott megtalálod! Na most ha figyelmesen olvasod majd a blogot, meg fogod találni a firmware linkjét! De figyelj, mert jól el van dugva...
ui.: és nem Wargalex, csak simán vargalex!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ggaben1 #10100 üzenetére
Hi!
Ha kikapcsolod az automount-ot, de a jffs-t bekapcsolod, akkor a /jffs alá felmountolja a flash maradék részét és így te a fent említet scriptből oda mountolod a partíciókat, ahova akarod. Illetve, ha nem kapcsolod be a jffs-t, akkor a linkelt leírás szerint a mountolást intézheted a startup script-ből is, így akár a /jffs alá is mountolhatsz partíciót.
-
-
-
válasz
ggaben1 #10020 üzenetére
ntfs-3g /dev/sda2 /mnt
vagy
mount -t ntfs-3g /dev/sda2 /mnt
http://man.he.net/man8/ntfs-3g
http://www.tuxera.com/community/ntfs-3g-manual/
http://linux.die.net/man/8/mount.ntfs-3g
Az fstab-ba meg elvileg így...
/dev/sda2 /mnt ntfs-3g defaults 0 0
Nem tudom, hogy DD-WRT alatt hogyan lehet használni az fstab-ot, de valami módja biztosan van... Majd otthon rápróbálok VMware-en, hátha kiderül. Mert hát, csak az lenne az igazi mountolási célokra.
-
bba
tag
válasz
ggaben1 #9698 üzenetére
lehet nem webflasshel kellett volna, hanem a factory-sat, ssh-ról terminalból, bár elvileg ddw-rt firssíteni lehetne úgyis , ahogy próbáltad...
Pont azon gondolkodtam, hogy este én is frissítek, mert láttam hogy kint van az újabb eko-s dd-wrt build, de lehet leteszek róla... -
-
ggaben1
tag
válasz
ggaben1 #9325 üzenetére
Valami felfoghatatlan okból kifolyólag sikerült,assszem:
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6400 6400 0 100% /
none 512 0 512 0% /dev
/dev/sda1 201582220 67091108 124251284 35% /mnt
/dev/sdb5 110644 4156 100868 4% /jffsDe ezt csakis kizárólag úgy engedte hogy a pendrive jffs-ként felmountolva a ddrt saját felületéről+ auto drive mount engedélyezve. A startup scriptbe pedig beraktam ezt:
mount -t ext3 /dev/sda1 /mnt -o rw,noatime
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ggaben1 #9317 üzenetére
A pendrive is így szét van partícionálva? Vagy esetleg csak a vinyó van rajta, de egyszer csatlakoztattad, majd lehúztad és újra csatlakoztattad?
Ugyanis mind az sda, mind az sdb (első és második eszköz) a következő partíciókat tartalmazza (csak az sda-t írom):sda: maga az eszköz
sda1: Primary partíció
sda2: extended partíció
sda5: logikai partíció -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ggaben1 #9308 üzenetére
Hi!
Mivel a pendrive valószínűleg hamarabb inicializál, mint a HDD, így gyaníthatóan a pendrive lesz az sda (tehát a partíció a /dev/sda1), illetve a HDD az sdb (a partíciók: /dev/sdb1, /dev/sdb2). De ezt a Services->USB menüpont alatt a Disk Info-nál látod. (Ha jól tudom, DD-Wrt-d van.)
Én pont a nem definiált sorrend miatt használok OpenWrt alatt Label alapú mountolást.
-
válasz
ggaben1 #9308 üzenetére
Az első lemez: /dev/discs/disc0/disc
A második lemez: /dev/discs/disc1/disc
...és így tovább!Az első lemez első partíciója: /dev/discs/disc0/part1
Az első lemez második partíciója: /dev/discs/disc0/part2
...és így tovább!A második lemez első partíciója: /dev/discs/disc1/part1
A második lemez második partíciója: /dev/discs/disc1/part2
...és így tovább!A lemezek és partíciók listáját elméletileg az
fdisk -l
paranccsal tudnád kikérni, csak, hogy DD-WRT-n nincs fdisk! Így marad az...
ls -l /dev/discs/disc*
parancs. Ezzel elvileg láthatod, hogy éppen milyen lemezeid vannak a routerre csatlakoztatva. Nekem egy HDD van rajta, és ezt kapom válaszul...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ls -l /dev/sda*
brw-r--r-- 1 root root 8, 0 Jan 1 1970 /dev/sda
brw-r--r-- 1 root root 8, 1 Jan 1 1970 /dev/sda1
brw-r--r-- 1 root root 8, 2 Jan 1 1970 /dev/sda2
brw-r--r-- 1 root root 8, 3 Jan 1 1970 /dev/sda3
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#Csak nekem /dev/sda-nak hívja, de ez most lényegtelen... Hogy ezek közül melyik a PenDrive, azt szerintem a "jó Isten sem mondja meg", mert hiába mondjuk azt dugod rá előbb, de van, amikor helyet cserélnek a második eszköz csatlakoztatásakor. Fdisk-kel könnyebb lenne a helyzet, mert ilyen képet adna.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# fdisk -l
Disk /dev/sda: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 131 1052226 83 Linux
/dev/sda2 132 197 530145 82 Linux swap
/dev/sda3 198 38913 310986270 83 Linux
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#Tehát, ha a sorrendjük, nem állandó, hanem néha megváltozik, akkor valahogy életet kell lehelni az fstab-ba, mert azzal tudsz másképp is mountolni. Mondjuk LABEL alapján. Remélem valamennyire érthető voltam.
A mountolást pedig a
df -h
paranccsal is ellenőrizheted. A kimenete ehhez hasonló lesz...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 5.7M 5.7M 0 100% /
/dev/root 5.7M 5.7M 0 100% /
tmpfs 62M 620K 62M 1% /tmp
devfs 62M 0 62M 0% /dev
/dev/mtdblock3 25M 972K 25M 4% /jffs
/dev/sda3 288G 141G 132G 52% /mmc
/dev/sda1 1012M 142M 819M 15% /opt
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ggaben1 #9270 üzenetére
Hi!
Közben kiszedtem a DD-Wrt-hez fordított 2.03-ból az init scriptet. Tehát a /jffs/etc/init.d/transmission tartalmát cseréld erre:
#!/bin/sh
case "$1" in
start)
RUN=`ps w | grep transmission | grep daemon | wc -l`
if [ "$RUN" == "0" ]; then
logger Transmission nie uruchomione? Start ...
echo "Transmission nie uruchomione? Start ..."
/jffs/usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/etc/transmission
fi
;;
stop)
logger Transmission stop ...
echo "Transmission stop ..."
killall -KILL transmission-daemon
;;
*)
echo "Usage: $0 start|stop"
esac -
-
laolaj
aktív tag
válasz
ggaben1 #9270 üzenetére
azt azért ne feled h amit a lengyel gyerektől lett leszedve 2.03as az dd-wrt féle.. azaz szerintem vele valami machinálás lett..
alex fél e verziót próbáltam én is. de nem volt jó, vissza meg nem bírtam. és ilyenkor jött egy gyári visszaállítás és előröl mindenhamarabb megvan mint h itt keresgélj
-
mgrincs
tag
válasz
ggaben1 #9270 üzenetére
Szia,
szerintem lemaradt a vége a tutorialnak:4. Run it as service
To do so, add the following line to /mnt/root/.profileexport TRANSMISSION_WEB_HOME='/opt/usr/share/transmission/web/'
Then create the startup script /opt/etc/init.d/transmission(delete all previous contents if its not empty)
source /mnt/root/.profile
killall transmission-daemon
sleep 2
transmission-daemon -g /mnt/root/.config/transmission-daemon/Set it to run as service:
chmod a+x /opt/etc/init.d/transmission
ln -s /opt/etc/init.d/transmission /opt/etc/init.d/S60transmissionOpenWRT-nél csavartak egyet a dolgon, és az rc.common egy wrapper szkript, amin keresztül indítja a megfelelő szervízeket. Nem feltétlenül fog kelleni.
-
válasz
ggaben1 #9270 üzenetére
Írd be PUTTY-ba, hogy
opkg
ekkor elvileg kapsz egy help-et, amiben találsz valami olyan opciót, hogy
-force-downgrade
Szerintem ezzel kellene feltenned a régi transmission-t. Bár pontosan én sem vágom, hogy hogyan, de talán így fog kinézni.
cd /tmp
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg -force-downgrade install transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg -force-downgrade install transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk -
-
válasz
ggaben1 #9261 üzenetére
Igen, arra gondolok, és e-szerint teljesen standard csomagokat használ... A tudnivalókat itt találod.
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_9212-9212.htmlszerk.:
Bár, itt a hatodik pontban saját repot használ a transmission-re...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_8191-8191.html -
válasz
ggaben1 #9255 üzenetére
Szerintem DD-WRT-ben is csak annyi...
opkg update
opkg upgrade transmissionvagy itt is kell a transmission-daemon, meg a transmission-web
Azt viszont már nem tudom, hogy mennyire szeretné a DD-WRT, hogy mondjuk a repo-t átállítanád neki, a wargalex.uw.hu címre... Ott fent van most a legújabb transmission, amit Alex tegnap fordított, de mintha nektek is külön lenne fordítva azon a bizonyos cz-s oldalon. Mit tartalmaz jelenleg az opkg.conf file-od?
-
válasz
ggaben1 #9228 üzenetére
Szerintem ott is használhatod ugyanezeket az értékeket, csak "_" helyett "-" kell használnod!
Nekem inkább lenne a kérdésem, hogy senki nem próbálta még a swap-utils csomagot telepíteni DD-WRT alá, most, hogy már mennek az OpenWrt csomagok? Csak mert a Transmission-nek is a swap lenne az egyik legfontosabb dolog, a nagyobb terhelhetőséghez.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ggaben1 #9210 üzenetére
Nahh, nekem most igy van konfigolva:
config transmission
option enable 1
option config_dir /mnt/hdd/Downloads/config
option download_dir /mnt/hdd/Downloads
option speed_limit_up 20
option speed_limit_up_enabled false
option rpc_authentication_required 1
option rpc_password *****
option rpc_port 9091
option rpc_username *******
option rpc_whitelist '*.*.*.*,192.168.*.*'
option pex_enabled true
option dht_enabled true
option preallocation 2
option peer_port 51234
option open_file_limit 24
option upload_slots_per_torrent 24
option message_level 1
option cache_size_mb 5Semmi extra nincs benne, mégis stabil 1M körüli az up.
Intruder2k5:
-
-
-
válasz
ggaben1 #9008 üzenetére
Lehet, hogy valami okból túl korán fut le a parancs... Próbáld meg kicsit késleltetni.
sleep 15
/jffs/etc/init.d/transmission/transmission startEz így 15 mp "időhúzás", ha így működik, akkor megpróbálhatod fokozatosan csökkenteni. Az, hogy az /etc/config alatt nem találod a konfigfile-t, teljesen normális... Ez nem OpenWrt. Keresd inkább a /jffs/etc/transmission/settings.json helyen
-
válasz
ggaben1 #8994 üzenetére
Csak az a baj, hogy ez nem két partíciónak látja, hanem két külön HDD-nek. A lemezek azonosítók kiosztása úgy néz ki, hogy az első lemez kapja az sda nevet, a második az sdb-t, és így tovább... A partíciók ezen belül pedig úgy alakulnak, hogy az első lemez, tehát az sda első partíciója lesz az sda1, a második az sda2. A második lemezen úgyszintén, sdb1 az első partíció, és sdb2 a második. Mivel neked sda és sdb lemez jelenik meg, ez így elvileg két külön HDD, mellesleg a kettő azonos mappába van mountolva (/jffs), és teljesen azonos rajtuk a foglalt terület mennyisége is. Tudom, hogy ez valójában nem így van, bizonyára valami "anomália", de minden esetre érdekes. Normális esetben lenne egy sda1, és egy sda2 eszközöd.
szerk.:
OK! Sokáig írtam, de most már itt hagyom, hátha még jó lesz valakinek... -
ggaben1
tag
válasz
ggaben1 #8994 üzenetére
Lecsúsztam a szerkesztésről.
Megoldottam a több merevelemez kérdését úgy hogy USB támogatás kikapcs-reboot-USB be és így már csak egy SDA-t lát. Ezek szerint ha valamiér kihuzom a vinyot és ujra bedugom akkor azt új lemezként csatolja fel.Így már ment a
hdparm -S 15 /dev/sda parancs is.Remélem jó is lesz, mert amúgy a vinyó is tudná saját magát kapcsolgatni ami win alól működött is de itt a routeren még sosem kapcsolta le magát tétlenség esetén.
-
-
-
-
válasz
ggaben1 #8985 üzenetére
Én ezt sosem használtam, de a fentebbiek szerint..
hdparm -S 300 /dev/sda
ez lenne egy 5 perces beállítás. Próbáld meg, és ha sikerrel jársz, akkor be kell tenni a Startup Scriptbe, hogy minden rendszerinduláskor érvénybe lépjen.
-
-
-
laolaj
aktív tag
válasz
ggaben1 #8801 üzenetére
áááá konisuáááá
té vagy az emberünkakkor ezek szerint ha l értem neked sikerült a DD-WRT +opkg +torrent és ez így neked üzemel is és megy.
minden ?
szerk.:
bpmcwap: hát egy darabig tudok segíteni kb odáig h telepíted az egészetcsak nekem sem jön be a torrent szerintem config hiba lesz..
Intruder2k5: na de mióta várunk egy ilyen emberre akinek ez sikerült
bár ha jobban bele gondolunk akkor minek is járna ide ha neki sikerült
de hogy megírom azt a tutorialt ha nekem sikerült. -
válasz
ggaben1 #8447 üzenetére
Szia!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5754-5754.html
Mellesleg szabad a csatorna amit használsz? Szomszédok nem zavarhatnak be?
Ez igencsak lényeges szempont... -
válasz
ggaben1 #8304 üzenetére
Én nem hinném, hogy ez megoldható... Ez egy ilyen "butított" ProFTPD szerintem, ha részletesen szeretnéd konfigolni, akkor optware-s vsftpd, vagy proftpd lehetne a megoldás, csakhogy ez itt szintén akadályokba ütközik. Jelen körülmények között 1043-ason a DD-WRT "működget", de a lehetőségek eléggé korlátozottak, mivel a DD saját csomagjai nem érhetőek el Atheros platformra, az OpenWrt csomagok meg nem minden esetben telepíthetőek. Persze, ha működik az
opkg install vsftpd
akkor azt már tudnád részletesen konfigolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest