- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ha nem raksz külső eszközt a routerre, akkor miért is kellene alternatív firmware? Csak, hogy legyen lehetőséged erre?
Egyébként hiába csak 8MB-os a flash, OpenWrt esetén természetesen van lehetőséged a flash nem használt részébe telepíteni az egyéb csomagokat. Simán elfér még benne pl. a samba+ftp+transmission.Én nem igazán használom a WiFi-t, de az OpenWrt fórum szerint rendesen lehet használni a N-es WiFi-t dual band-al és természetesen gigabitesek a portok.
-
vargalex
Topikgazda
Az RT-N16 jelenleg kb. 7000 Ft-al (~22%-al) drágább a DIR-825-től. Az RT-N16-ban dupla annyi RAM van, nagyobb flash (mondjuk mivel az RT-N16-nál az Optware-t minden firmware esetében a külső meghajtóra kell tenned, ez nem jelent semmi előnyt) 2 USB. A D-Link-ben viszont gyorsabb a CPU, valamint 2,4 és 5 GHz-es Wifi is van. A gyorsabb proci miatt viszont a DIR-825-ön a hozzá csatlakoztatott USB HDD-ről gyorsabban tudsz másolni (D-Link-en 22-24MB/s, Asus-on Oleg-el NFS a leggyorsabb, 13MB/s).
Az Asus-ra tehetsz Oleg-et, DD-Wrt, illetve Tomatot, míg a D-Link-re OpenWrt-t, illetve DD-Wrt-t. -
-
-
-
Én ugyan nem használtam soha DD-WRT-t (néhány óránál tovább), sem ezen, sem pedig az ASUS-on, de legjobb tudomásom szerint a webes felület mindkettőnél ugyanaz, így samba nem volt az ASUS-on sem, csak ha utólag feltetted optware csomagként. Az alap DD-WRT fw szerintem teljesen ugyanazt tudja, mindkét routeren, csak ezt "kicsit" nehézkesebb tovább okosítani.
-
Ez attól függ, hogy mit értesz az "olyan" alatt?
Ezen a vason OpenWrt csomagokat lehet telepíteni DD-WRT alá, de én ezt nem próbáltam ki, csak itt írták, hogy sikerült feltenni rá transmission-t például... Mondjuk DD-WRT-ben meg nincs samba. Persze lehet, hogy azt is rá lehet erőltetni, vagy beéred az ftp-vel, ami benne van gyárilag. -
-
Szia!
swap-elni többnyire csak a torrent miatt kell... Ha leveszed róla az adattároló hdd-t, akkor meg úgysem megy a torrent, ergo lekapcsolhatod a swap-et is. Másrészt rengeteg negatív tapasztalat van a flash memóriára való swap-elés terén. Sokan beleestek már ebbe a csapdába, és aztán jönnek majd a mindenféle megmagyarázhatatlan hibák, és csak szívni fogsz vele, majd 3 hónap szívás után rájössz, hogy a pendrive-on lévő swap miatt van az egész. A hdd még gyorsabb is, sokkal gyorsabb mint egy pendrive, és amiatt sem lesz érezhető lassulásod, hogy egy eszközön van a swap és az adat, sőt a programok is, mivel ebben a történetben mindig a router usb portja marad a leggyengébb láncszem. A mai hdd-k még random read-ben is bőven túlteljesítik azt a 10-12 MB/sec-et, amit maximálisan ki tudsz facsarni ebből a routerből. Egy pendrive-ról ez már nem minden esetben mondható el, sőt többnyire ekkora sebességet azok nem tudnak.
Hogy én is tegyek hozzá egy típust, nekem jól működött külső táp nélkül egy WD Scorpio Blue 320 GB SATA lemez, egy SPIRE HandyBook 2.5 SATA házban. Illetve az ASUS-on is így megy, most is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- E-roller topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged