- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
Maximusz #69699 üzenetére
ha működik minden akkor felesleges frissíteni. a neted sem indokolja a frissítést. De ha szeretnél frissíthetsz, de új fw-k nem készültek, szóval neked kell telepítgetned a megfelelő csomagokat egyesével, és valószínű a flash tárhely is kicsi lesz, hogy azt elérd, ami a 8.1-ben benn van.
-
suste
veterán
válasz
Maximusz #63652 üzenetére
-knockd nem kötelező, csak ajánlott, mivel biztonságosabb mint a fix nyitott port.
Használat egyszerű, a kopogtató programmal egy gombnyomással bekopogsz a beállított portokra, és már nyitva is a port amit használni akarsz. Egyszer kell jól beállítani a szerveren és minden kliensen.
Hsz végén mi lett volna a kerdes? Vagy miért másoltad be a leírást?-forwardok ide is jók, amik a Vargalex-ben voltak (ha nem használsz knockd-ot).
-
krealon
veterán
válasz
Maximusz #63634 üzenetére
"viszont ami furi, hogy router újraindítás után mindig a /share/500-1 -be kerül felcsatolásra a winyóm, pedig az fstab-ban konfiguráltam, hogy ne oda tegye"
Ha nem irtad vissza az fstab valtozasokat az overlaybol a belso flash-nem levo fstab-ba, akkor nem csoda, hogy boot idejen az eredeti fstabbal dolgozik a rendszer, nem pedig azzal, amit te az overlay-ben szerkesztettel.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #63616 üzenetére
Bocs ez Suste-nek akart menni... - de magamnak válaszoltam
viszont ami furi, hogy router újraindítás után mindig a /share/500-1 -be kerül felcsatolásra a winyóm, pedig az fstab-ban konfiguráltam, hogy ne oda tegye (elvileg helyesen):
config global
option anon_swap '0'
option anon_mount '0'
option auto_swap '1'
option auto_mount '1'
option delay_root '5'
option check_fs '0'
config mount
option enabled '1'
option target '/mnt'
option fstype 'ext4'
option uuid '0715c467-4b07-4968-9576-c8cc9e01f51f'
option device '/dev/sda1'
config mount
option uuid 'f552a697-5026-420f-8377-76da6f529050'
option fstype 'ext4'
option options 'rw,sync'
option enabled '1'
option is_rootfs '1'
option enabled_fsck '1'ezzel szemben indulás után ez fogad :
root@Anna-TpLinkWDR4300-Suste:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 122835 11185 102476 10% /
/dev/root 6144 6144 0 100% /rom
tmpfs 63224 308 62916 0% /tmp
/dev/sda2 122835 11185 102476 10% /overlay
overlayfs:/overlay 122835 11185 102476 10% /
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/sda1 480460504 401323232 74238344 84% /share/500-1
root@Anna-TpLinkWDR4300-Suste:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/sda2 on /overlay type ext4 (rw,relatime,data=ordered)
overlayfs:/overlay on / type overlayfs (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,relatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime)
/dev/sda1 on /share/500-1 type ext4 (rw,noatime,nodiratime,data=ordered)nem nézi az FSTAB-ot induláskor a rendszer?
egy 500 gigás winyó van két felé osztva :
500-1 - adatpartíció , majd 500 GB és egy (sda1)
500-2 -re, ami 128 mb-os a rendszernek (sda2) -
suste
veterán
válasz
Maximusz #63614 üzenetére
nincs routerenkénti frissítés!
ha megnéznéd a logoutom, akkor a legutolsó bejegyzésben minden le van írva, hogy hogyan kell 0.8.1-et frissíteni
páran már félreértették, pedig szerintem tök egyértelmű:
-0.8.1 fw-m van, amit a 0.8.1-repair javít/frissít (ez már végleges, dátum nélküli mentés), és ilyenkor a 9092-n már 0.8.2-nek látszik a fejlécben
-a 0.8.2-nek jelzett 9092-es oldalt lehet frissíteni a 0.8.2-repair-2016-xx-xx mentéssel, ami mivel dátumos, ezért még frissülhet.... -
suste
veterán
válasz
Maximusz #61182 üzenetére
ahogy Headless is írta, pont az a lényege a saját buildnek, hogy ne kelljen extroot a minidlna/transmission/samba/ftp/knockd/stb használatához
ez BB alatt szépen megoldható, de CC-n már nem, vagyis mindenképpen kell extroot
akkor meg már mehet alap CC-vel is: CC + CC-format-backup (készül) + extroot + többi backup + amit csak akarsz az openwrt repoból -
Headless
őstag
válasz
Maximusz #61182 üzenetére
De az alap buildbe nem fér bele az ami eddig. Ha meg úgysincs benne, akkor meg tök felesleges, mert ott van a hivatalos CC felteszi, és a kiegészítéseket is ugyanúgy lehet telepíteni gond nélkül. Teljes 9092 csak shell scriptekből épül fel, ahogy az automount, meg minden más, ami suste buildjében van kiegészítésként, ott vannak a "servicesbackup" fájlok suste oldalán.
0.8 eseén már egész szépen el lehet férni extroot nélkül, 660 kb szabad helyel gazdálkodik a user, úgy hogy knockd, dlna, transmission, smb, ftp, 9092, p910,ddns, stb nem írom le.
-
suste
veterán
válasz
Maximusz #55028 üzenetére
nem értem miért kell az előzőek, de ez csak megnézi az aktuális IP-det, és ezt küldi az ipdns.hu-nak, ugyan úgy mintha a WAN-ról nézné az aktuálisat, csak most neked a WAN cím az ugye nem jó....
tehát csak az ip cím forrását kell átállítani a routerben a DDNS felületen! -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Maximusz #50300 üzenetére
"Van itt valaki, akinek működik csak routerrel is a történte? "
Igen van. Az én a natur BarrierBreaker-es OpenWRT img-böl parancssorból és a luci után webadminban
szoftver-csomag installált rendszeremmel ez a 1043nd V1 jól funkcionál Asterisk11-et (valójában a fent emlitett 11 lét szükséglet package -t ) futtató disa-callback "telefonközpont"-ként."Ha jól értem, felhívom a 21-es számom ( az is van - hála a neophone-nak ), és beütöm, kit szeretnék hívni,
és a router felhívja nekem, és összekapcsol?"Hívod az e célra dedikált 21-es számod amit EZ AZ Asterisk figyel, az foglaltat jelez, majd visszahív téged,
ekkor adhatod be a hívandó-számot....de jól le van írva az előzőekben belinkelt helyen.Igen, a 1043nd routereden futó Asterisk kapcsol össze két voip-hívást , nem a Delmont.
(Nincs pl. a Delmont-klónoknál callback-ra fölszámolt 4-5 cent össze kapcsolási díj, és butus telefonnal is megcsörgethető a dedikált 21-es szám.) -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Maximusz #50282 üzenetére
Ezt arra tudod használni, hogy (dupla) VoIP percdíjért (E linken itt a tarifa az egyik (a browsercalls nevü) provider-nél) telefonálj, a felháborítóan magas GSM szolgáltatói percdíj helyett. Ezen az előbbiekben már belinkelt fejlesztői github oldalon érdemes legörgetve elolvasni a "Hogyan működik?" bekezdést a readme-ből
, jó leírás magyarul (is). A disa-callback InstantWater fórumtárs fejlesztése.
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Maximusz #44309 üzenetére
Kicsit többet gondoltál bele abba hozzászólásba, mint amennyi benn volt! Megtisztelő a feltételezés, és udvarias, de nem én vagyok a sajnos a te embered.
Egy azonban biztos, a fórumot olvasva és kérdezve itt tuti megtalálod mindenre a megoldást egy Vargalex Fw-vel a routetren! -
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Maximusz #44306 üzenetére
A hálókártyán nekem csak auto vagy fix 20MHz van.
A vargalex alatt csont nélkül 150-270MB között ment...és megy most is. (van pár fal).
Tegnap levettem a Gargoylet mert a javítás ellenére sem volt hajlandó 54MB-nél többet.
A Vargalexel tuti minden!Ja és v1.1.7 a legfrissebb.
-
vargalex
Topikgazda
-
Maximusz
aktív tag
-
-
krealon
veterán
válasz
Maximusz #38871 üzenetére
Sajnos ezt felreetetted.
"In a departure from both 10BASE-T and 100BASE-TX, 1000BASE-T uses all four cable pairs for simultaneous transmission in both directions through the use of adaptive equalization and a 5-level pulse amplitude modulation (PAM-5) technique."
A korabbi (10BASE-T, 100BASE-TX) szabvanyokbol erkezve az 1000BASE-T mind a 4 erparat hasznalja, azonos idoben, mindket iranyban kommunikal adaptiv kiegyenlites es 5 szintu impulzus nagysag modulacio segitsegevel.
Mivel azonos idoben mindket iranyban zajlik a kommunikacio (full duplex), igy 2 erparon adas tortenik, 2 erparon vetel.
4 erparon azonos iranyu kommunikacio half-duplex mukodest eredmenyezne.
-
footy
addikt
válasz
Maximusz #38867 üzenetére
A 802.11ac ugy tudom meg javaslat (draft). Ami viszont tuti, hgoy az 1043 nem hasznalja.
1000BASE-TX
The Telecommunications Industry Association (TIA) created and promoted a standard similar to 1000BASE-T that was simpler to implement, calling it 1000BASE-TX (TIA/EIA-854).[11] The simplified design would, in theory, have reduced the cost of the required electronics by only using one pair of wires in each direction. However, this solution required Category 6 cable and has been a commercial failure, likely due to the cabling requirement as well as the rapidly falling cost of 1000BASE-T products. Many 1000BASE-T products are advertised as 1000BASE-TX due to lack of knowledge that 1000BASE-TX is actually a different standard. The confusion between 1000BASE-T and 1000BASE-TX probably stems from the fact that most popular form of Fast Ethernet (100 Mbit/s) is known as 100BASE-TX, and the fact that many products support multiple speeds of 10/100/1000Mbit/s and are often promoted as 10/100/1000BASE-TX.[note 1]
Tehat 4 eret hasznal 1 parat kuldesre es 1 parat fogadasra.
-
footy
addikt
válasz
Maximusz #38865 üzenetére
Az openvpn-t nem ismerem.
Ugy van ahogy leirod, de a wifinel (jelenleg) nem mukodik a full duplex, mert ugyanazt a kozeget/frekvenciat hasznalod kuldesre mint fogadasra. Igy a vevonek varnia kell amig az ado befejezi az uzenetet. (CSMACD)
Kabelnel van kulon erparod amit hasznalhatsz kuldesre es kulon amit fogadasra, igy nem kell varni az uzenet befejezsesere. (CSMACA)Ui.: IEEE 802.11ac elvileg full duplex lesz (vagy olyami)
-
footy
addikt
válasz
Maximusz #38861 üzenetére
A wifi mindig half-duplex evszamtol ffugetlenul, ez technologiai sajatossag. A 10Mbit half-duplex az ethernet sajatja, a wifi-ben nem szabvany a 10Mbit, 11-re esik vissza, hogyha nem megfelelo a jelerosseg. Nem tudom, hogy a VPN overhead miatt lehet-e egyaltalan ilyen.
-
Lipigab
tag
válasz
Maximusz #34538 üzenetére
A beallitasokat lementettem amiket sikeresen be is importaltam, de enszerintem ennek a magasabb verzioju transmission-nek mar keves lehet a router procija.
Vargalex blog oldalan idokozben talaltam egy zip filet ami tartalamzna a korabbi fw-ket, de a file nincs fent csak a hivatkozas...
-
Begi
senior tag
válasz
Maximusz #34349 üzenetére
Win7 elég ratyi ilyen szempontból. Mig XP simán megjegyzi a jelszót, win7 nem akarja, hiába pipálod be az opciót.
Ezt én egy batch file-al küszöbölöm ki, ami igy néz ki:
@ECHO OFF
net use j: \\samba_megosztás password /USER:username
( Pl.: net use j: \\tp-link\mnt 12345 /USER:router )Ezt beraktam az inditópultba és azóta minden okés
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #31535 üzenetére
Hi!
Igen, az Ubuntu elég jó sebességet produkál.
1. OpenVPN-el kapcsolatban ezt elolvashatod. Egyébként simán a Hálózati kapcsolatoknál egy OpenVPN-t kell hozzáadni (én is így csináltam). Persze az OpenVPN csomag kell hozzá.
2. NFS-hez router oldalon ennyi kell. Az IPTABLES szabályok alkalmazására nincs szükség, ugyanis LAN oldalon minden engedélyezett.
-
suste
veterán
válasz
Maximusz #30684 üzenetére
mint jeriko2-nél, nálam is a régi fw van
én sokkal jobban lekorlátoztam a le/fel töltést, semmi fagyás, volt már hogy 80 napot is ment
már régebben irogattak mások is olyat, hogy azt bírja a legkevésbé, ha egyszerre nagy a le és feltöltés is.....szóval próbáld meg az egyiket lejjebb venni sokkal.....aztán még kisérletezgethetsz
(hogy legyen valami konkrét is, nálam most: nappal le/fel=500/60, este le/fel=100/100, mellette megy a DLNA és a SAMBA is) -
jeriko2
tag
válasz
Maximusz #30684 üzenetére
Igaz, hogy még 1.02-es firmware-t használok, de sosem fagyott és éjjel nappal megy a torrent.
Pár torrent specifikus beállítás:config 'transmission'
option 'cache_size_mb' '2'
option 'upload_slots_per_torrent' '2'
option 'peer_limit_global' '20'
option 'peer_limit_per_torrent' '20'
option 'peer_socket_tos' '20'
option 'open_file_limit' '5' -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #30173 üzenetére
Hi!
Nyilván lehet saját config file-t csinálni ehhez, amihez viszonylag egyszerűen akár LuCI felület is hegeszthető. Az már meggondolás kérdése, hogy ezt egy saját script-ből célszerű indítani, vagy esetleg máshogy.
Ha több párhuzamos letöltést is indítottál, akkor a leállítást ne a killall paranccsal csináld, hanem a kill-el (igaz, ehhez kell a leállítandó példány PID-je).
Megy egyébként mindkét tunered?
-
sto1911
veterán
válasz
Maximusz #29663 üzenetére
Semmi gond
Azt hiszem az lesz a gond, az elejen a listen_https az aktiv, azt nem neztem amit irtal, valoszinu ez lesz a baj, mert belso halon se megy. Koszonom, este megnezemJa varj, ez a tuzfal konfig. Ezt a fajlt ugyan szinten nem neztem, viszont kezzel hozzaadtam egy any-any:443 accept szabalyt, de nem megy. Este ranezek erre is akkor.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #29587 üzenetére
Szia Vargalex!
Ha már az előző hozzászólásom miatt a syslog-ban voltam, ránéztem az openvpn-es dologra, miért nem működhet.. -ezt adta egy /etc/init.d/openvpn restart :
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: OpenVPN 2.2.2 mips-openwrt-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Jul 8 2012
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: WARNING: --keepalive option is missing from server config
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: WARNING: file '/etc/ssl/server.key' is group or others accessible
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: TLS-Auth MTU parms [ L:1576 D:140 EF:40 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Socket Buffers: R=[87380->131072] S=[65536->131072]
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: TCP/UDP: Socket bind failed on local address [undef]:443: Address already in use
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Exitingha jól értem, akkor a félkövérrel szedett sor lehet a ludas, a nem működésért, vagy ennek köze sincs a nem futáshoz? (top sem írja)
-
-
válasz
Maximusz #29620 üzenetére
Természetesen némi ingadozás ott is van, de nem olyan szinten, hogy 0 és maximum közt ugrálna! Itt van az rtorrent statisztika, egy 690MB-os torrent letöltésekor. Közben megemeltem a sebességlimitet, ezért van a lépcső benne...
Ugyanez az időszak a firmware WAN statisztika szemszögéből! Bár ebben már van némi egyéb forgalom is, fiam youtube-ozik, párom meg böngészik, így kicsit több benne a tüske...
-
válasz
Maximusz #29620 üzenetére
Az rtorrent stabil, az jól láthatóan, egészen a vas elfogyásáig stabil sebességet produkál, ha van elég seed-er! Nem tudom akkor mi lehet a probléma, de egész biztos nem erőforráshiány, mivel próbálkozásom során is 1 darab torrent futott, ami produkálta a 0-250kbyte/sec közti ingadozást, ráadásul bőven 1 alatti load mellett, és akárhogy is nézzük, a WL-500gP is képes közelítőleg 1MB/sec sebességre, amit rtorrent-el hoz is... Ráadásul amivel próbálkoztam, az optware-es, tehát utólag telepített transmission volt, és nem a firmware-be integrált verzió, mert arra több panaszt hallottam már!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #29549 üzenetére
Hi!
Persze, ez is megoldható. Ha megnézed a /etc/hotplug.d/button/20-reset scriptemet, az is figyeli a gombnyomás hosszát:
if [ "$BUTTON" == "reset" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 5 ]; then
Ebből ugye a $BUTTON értéke nálad wps, a $SEEN értéke pedig a kívánt gombnyomás hossz. A -ge a nagyobb egyenlőt jelenti.
Persze akár használhatod ezt is.
-
poli27
veterán
válasz
Maximusz #29544 üzenetére
És wifin van továbbítva a jel a második routerra? mondom én ezt csak úgy emléxem szó volt erről és akkor ezt nem lehetett megoldani régebben
de mint alex írta az uj buildjével megoldható ez.
Alex régebbi buildel is megoldható vol ez? Miért emléxem én úgy hogy régebben ilyet nem lehetett csinálni vele?Vagy kliens módban ment vagy Ap ben
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #29524 üzenetére
Hi!
Én írtam egy egyszerű init scriptet (/etc/init.d/mumudvb):
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2006-2011 OpenWrt.org
START=99
start() {
if [ ! -d /dev/dvb ]; then
mkdir /dev/dvb
mkdir /dev/dvb/adapter0
ln -s /dev/dvb0.demux0 /dev/dvb/adapter0/demux0
ln -s /dev/dvb0.dvr0 /dev/dvb/adapter0/dvr0
ln -s /dev/dvb0.frontend0 /dev/dvb/adapter0/frontend0
fi
if [ ! -d /var/run/mumudvb ]; then
mkdir /var/run/mumudvb
fi
screen -dmS mumudvb mumudvb -d -c /etc/mumudvb/mindigtv-mux-a.conf
}
stop() {
killall screen
}Ez létrehozza a symlinkeket, ha nem létezik (újraindítás után nem lesznek meg), és screen-ben indítja a mumudvb-t.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #29524 üzenetére
megvan a hiba
-elgépeltem a hivatkozást amikor a mux-ra hivatkoztam
de az első része a kérdésnek (jelöljük 1-el) még aktív, a startdvb.sh-t minden router indításnál kell indítani?
szám szerint egy újabb kérdés (jelöljük 3-assal), hogy a mumudvb miként szedi szét (vagy egyáltalán szétszedi) a multiplex-et ?
Ha ez a konfig (/mnt/util/dvb/mindigtv/mindigtv-mux-a.conf) :
freq=754000
ip_http=0.0.0.0
port_http=1610
#dont_send_sdt=1
sap=1
multicast=0
#multicast_ttl=0
#multicast_auto_join=0
#End of global part
### LIST OF CHANNELS ###
#
# M1 HD - 1611
# M2 HD - 1612
# Duna HD - 1613
# Duna2 HD - 1613
#
########################
#Channel number : 0
ip=0.0.0.0
unicast_port=1611
name=m1 HD
ts_id=100
pids=1000 1001 1002 1004 1003
#Channel number : 1
ip=0.0.0.0
unicast_port=1612
name=m2 HD
ts_id=101
pids=1010 1011 1012 1014 1003
#Channel number : 2
ip=0.0.0.0
unicast_port=1613
name=Duna HD
ts_id=120
pids=1200 1201 1202 1203
#Channel number : 3
ip=0.0.0.0
unicast_port=1614
name=Duna World
ts_id=121
pids=1210 1211 1212 1203
#Channel number : 4
ip=0.0.0.0
unicast_port=1615
name=MR1 Kossuth Radio
ts_id=130
pids=1300 1302
#Channel number : 5
ip=0.0.0.0
unicast_port=1616
name=MR1 Petofi Radio
ts_id=131
pids=1310 1312
#Channel number : 6
ip=0.0.0.0
unicast_port=1617
name=MR1 Bartok Radio
ts_id=132
pids=1320 1322akkor itt jönnie kellene a 1610-es porton az összes stream-nek, és mondjuk vlc-ben tudnék stream-et választnai, vagy csak a 1611-1617-es stream-eken fog jönni az "adás" ?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #29082 üzenetére
Hi!
Kipróbáltam, és valóban nem megy így. Viszont meg is találtam a hibát, el is készítettem a patch-et hozzá, amiről majd nyitok egy ticket-et. De szeretném, ha először letesztelnéd te is (illetve akit érdekel).
A file-t letöltheted innen.Routeren ennyi a teendőd:
wget -O /lib/wifi/mac80211.sh http://users.atw.hu/vargalex/mac80211.sh
Majd egy wifi újraindítás:
wifi
-
válasz
Maximusz #29081 üzenetére
Most egy próba erejéig beizzítottam a Captive Portal-t, és az lett az eredménye, hogy böngészés kezdetekor megjelent egy ilyen ablak...
Ezt le OK-éztam, és tovább lépett... Nem tudom, hogy itt hogy tudnám jelszavas beléptetésre rábírni, mert erre vonatkozólag semmit nem találtam a beállításokban, illetve mivel nem is használok WiFi-t, így engem nem is nagyon hoz lázba ez a dolog, csak kipróbáltam, ha már szóba került!
-
suste
veterán
válasz
Maximusz #29076 üzenetére
A 2. verzióhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha a 1043 lenne az első router, akkor csinálhatna egy sima AP üzemmódot, és +ba egy vendég hálót, amire csatlakozna a 2. router repeater módban. Így teljesen más alhálózatban lenne a 2., és még a Luci-hoz sem férne hozzá, se a vinyóhoz ha van rá kötve. Sőt még a DHCP-t is ki lehetne kapcsolni, hogy a 1043 adjon mindenkinek ip-t.
Még nem csináltam ilyen hálózatot, de szerintem működnie kell. Vagy nem? -
válasz
Maximusz #29069 üzenetére
Bár Tomato-ban benne van a Captive Portal, de még sosem használtam, főleg mert igazából WiFi-t is csak elvétve használok!
Lehet én értettem félre valamit, de mintha azt írták volna, hogy...
Ha olyan ügyféltől érkezik DNS lekérdezés, ami nincs még beazonosítva, nem szerepel a saját adatbázisában, akkor erre a lekérdezésre egy előre beállított saját weboldalt ad válaszul.
A felhasználó ezután ezen a weblapon adhatja meg a hitelesítési adatait, amit a captive portal eltárol a beállított paraméterek szerint.Ezt én úgy értelmezem, ha egyszer valaki hitelesíti magát, akkor Őt a rendszer eltárolja, és ezt nem kell minden csatlakozáskor lejátszani!
A Radius Server szerintem nehezebb dió, és úgy gondolom, hogy felesleges is egy Home rendszerhez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest