- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
redlingg #46606 üzenetére
ez így brutál sok a 1043-nak!
ne csodálkozz, ha elérhetetlen lesz a luci, meg eldobja a wifit
főleg, ha a kapcsolatok számát nem korlátoztad lejjebb,mint az alapbeállítás,
és vargalex 1.1.7-et használsz, nem régebbitSzerintem:
le fel = 1024/100 (de 800/100 még jobb lenne)
kapcsolatok= 20/50Lehet, hogy van amikor éppen jó a te beállításaiddal is, de kap egykis plusz terhelést valahonnan (torrent vagy más), akkor tuti besokal.....kell egy kis ráhagyás.....
-
-
-
-
-
-
cimp
senior tag
válasz
redlingg #46132 üzenetére
Még vagy három egyszavas hozzászólást dobhattál volna szerkesztés helyett!
Ha a transmission letöltés megy akkor van net. Nekem akkor csinált ilyet amikor a feltöltés kitöltötte a teljes sávszélességemet. Nem tudott elmenni a kérés és így gyakorlatilag nincs net. Transmission beállításaiban korlátozni kell. -
-
-
-
válasz
redlingg #14005 üzenetére
http://gezocomp.addel.hu/detailproduct.php?productid=499513
Utólag is vállalják a beépítést...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
redlingg #13850 üzenetére
köszi, ismerem a vlc-t de ez nem arra jó amire nekem kell. Varga alex FW úgy van összerakva hogy fogod laptop/pc/bármi kinyit böngésző, hálózat, router, mappák, mp3 lejátszás és játszik. Mindent ami rajta van a hddn, teszi a router a dolgát-akár VLC lennefent
Na most VLC a gépről streamel, erre nekem nincs is szükségem, egyrészt nem is a gépen vannak az adatok hanem a routerre csatolt hddn másrészt ne menjen már a gép monitorral 500wattal óránként nonstop... elég lenne a winmora egy sambás mappakezelő, tallózó valami...
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
redlingg #4896 üzenetére
Hi!
Én nem szoktam levenni semmit a routerről, mert ftp-n 22-24 MB/s-el másolok róla (D-Link DIR-825-öm van). De, ha valamiért le akarom állítani a routert (pl. legutóbb a 2. USB beforrasztásakor), akkor teljesen szabályosan: leállítom a drive-t használó szolgáltatásokat (nálam ez transmission, lighttpd, vsftpd, crond, vnstatd, syslog-ng, samba, nfsd), majd umount-olom, és lehúzom.
Ha nem látja visszacsatoláskor a létező mappákat, akkor az csak azért lehet, mert nem lett szabályosan lecsatolva. Ilyenkor esetleg egy javítás (ext2/3/4 esetén e2fsck) az adott partícióra segíthet.
Mi az, hogy kettő között nem enged másolni? Hogyan van mountolva (mi a mount kimenete)? Külön-külön tudsz rá írni? Én egy pendrive-ot használok extroot-nak, és egy HDD-t swap-nak, /opt-ba és /mnt-be mountolva. De simán másolok a pendrive-ról a HDD-re és vissza. -
vargalex
Topikgazda
válasz
redlingg #4867 üzenetére
Hi!
Szerintem igen. Igaz, nekem DIR-825-öm van, de úgy már használtam az aktív HUB-on (nem a HUB saját tápjával, hanem egy 2,5A-ossal), hogy volt rajta 1 pendrive, 2 db 2,5"-os táp nélküli HDD és a nyomtató. Nyilván a nyomtató nem a HUB-ról veszi az áramot, tehát lényegtelen.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
redlingg #4451 üzenetére
Nem tudom exroot -os e az openwrt -d, vagy külső eszköre be van e állítva a telepítés ha nem akkor a libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk valószínűleg nem fog már felférni.De vagy kérd meg azt aki csinálta, hogy olvasson utána vagy próbálkozzon meg a következővel.
Ssh-n belép utána
cd /tmp
wget http://eko.one.pl/openwrt/backfire/10.03/minidlna_1.0.18-1_ar71xx.ipk
opkg update
opkg install minidlna_1.0.18-1_ar71xx.ipk
Ha ez fent van és van helyed telepíteni a libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx -t akkor
wget http://eko.one.pl/openwrt/backfire/10.03/libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk
opkg install libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk/etc/minidlna.conf szerkesztése amivel szimpatikus elég jól le van írva benne, hogy mivel mit állítasz.Ha kész akkor.
/ etc/init.d/minidlna start -
válasz
redlingg #4440 üzenetére
Ahogy Keresztapper is írta, a firmware-be fordított dolgokat valójában nem tudod leszedni, csak látszólag. Ez azt jelenti, hogy ha kiadod az opkg remove csomag parancsot, az le fog futni, eltávolítja a programot úgy, hogy az a továbbiakban már nem használható, de helyed nem fog felszabadulni, mivel az állományok olyan helyen vannak a flash-ben, ami csak olvasható. Ha növelni szeretnéd a rendelkezésre álló helyet, akkor 3 megoldás van... Az első, amit már írt Keresztapper, hogy saját fw-t buildelsz, és abba csak azt teszed bele, ami neked kell. A második és harmadik pedig egy háttértár használata (hdd vagy pendrive), amit ugye kétféleképpen tudsz megtenni. Vagy úgy, hogy simán becsatolod valahova, és az opkg-val néhány apró módosítás után tudsz oda telepíteni, vagy pedig extroot-os fw-vel tudod csatolni az /overlay mappába boot-oláskor. Ilyen fw-t vagy szintén fordítasz magadnak, vagy használod a lengyel build-ek valamelyikét. Tudtommal mindkettő extroot-os.
-
válasz
redlingg #4438 üzenetére
Feltételezem, ha valamit feltelepítettél, akkor annak oka volt. Talán mert szükséged volt rá... Persze többnyire nem csak az települ amit szeretnél, mert szinte minden csomagnak, programnak, vannak függőségei, amik vele együtt települnek, és csak így működik. Ergo ha valamiről nem tudod, hogy mikor és miért tetted fel, az még nem jelenti azt, hogy nincs rá szükség. Persze ha van olyan, amiről tudod, hogy feltetted, és már nincs rá szükség, akkor
opkg remove csomag
-
gyugyo79
addikt
válasz
redlingg #4426 üzenetére
Akkor ne is küzd tovább az ushare-vel. A samsunghoz biztos, hogy nem jó. Nekem a TV-hez legalábbis nem volt jó.Amivel megy az a minidlna és ha videót is szeretnél akkor még fell kell raknod egy bővebb libffmpeg -et mint amit az alap csomag tartalmaz.
[link]Innen letudsz tölteni mindent ami kell hozzá
Telepítsd a minidlna_1.0.18-1_ar71xx.ipk -t ez függőségekkel felrakja a libffmpeg-et is DE azzal nem mennek még a videók, ha azt is szeretnéd és van helyed is telepíteni akkor fel kell rakni a libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk -t is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
redlingg #4419 üzenetére
Hi!
Arról nem esett még szó, hogy milyen eszközzel szeretnél kapcsolódni.
Az options mezőbe írj -d-t, ha DLNA kompatibilis profilt akarsz használni, illetve -x-et Xbox 360 kompatibilis profil esetén. Természetesen utána indítsd újra az ushare-t, amennyiben a Luci nem tenné ezt meg. -
vargalex
Topikgazda
válasz
redlingg #4417 üzenetére
Hi!
Ha minden IP-ről be akarod engedni, akkor egyáltalán minek bekapcsolni az rpc_whitelist-et?
Szóval, én így módosítanám:config transmission
option enable 1
option config_dir /mnt/hdd/downloads/config
option download_dir /mnt/hdd/downloads
option speed_limit_up 20
option speed_limit_up_enabled true
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*'
option rpc_whitelist_enabled false
option preallocation 1Azt ugye tudod, hogy így 20KB/s-re limitálod a feltöltési sebességet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
redlingg #4414 üzenetére
Hi!
Hát, ebben a firewall configban kicsit össze vannak kavarodva a dolgok. Először is a WAN zone default input rule-t REJECT-re illik tenni, különben az összes port nyitva lesz. Másodszor több portra van redirect és rule is, és van olyan, amire két redirect-et definiáltál. Ha a routeren akarsz portot nyitni, akkor csak rule kell. Szóval én így módosítanám a /etc/config/firewall-t:
config 'defaults'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'syn_flood' '1'
option 'forward' 'REJECT'
config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'masq' '1'
option 'mtu_fix' '1'
option 'input' 'REJECT'
config 'forwarding'
option 'src' 'lan'
option 'dest' 'wan'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'udp'
option 'dest_port' '68'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '9091'
option '_name' 'transmission-web'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '51413'
option '_name' 'transmission'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'ftp'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_dport' '21'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'http'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_dport' '80'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'ssh'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_dport' '22'Az ssh-t is betettem, azt nem tudom, hogy meg akarod-e nyitni (vagy mit jelentett az ftp.ssh).
-
válasz
redlingg #4396 üzenetére
És a remote elérést honnan próbálod? Azt is helyi gépról, csak dyndns címmel? Csak mert az nem minden esetben működik. Nálam Tomato alatt is van egy beállítás, amit meg kell csinálni ahhoz, hogy helyi gépről elérjem a routert dyndns címmel. Csak nem tudom, hogy ennek van-e OpenWrt-s megfelelője, illetve egyáltalán ott szükség van-e rá.
Amúgy ez lenne az: -
-
válasz
redlingg #4394 üzenetére
http://www.utorrent.com/testport?port=6881
A link végén a 6881-et cseréld le arra a portra, amin el szeretnéd érni a transmissiont távolról, és ellenőrizd le vele, hogy nyitva van-e a port.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
redlingg #4378 üzenetére
Hi!
Ha egy konkrét IP címről szeretnéd elérni a transmission-t, akkor a /etc/config/transmission-ban ezt a címet vedd fel az rpc_whitelist-be.
Ha bárhonnan szeretnéd elérni, akkor az rpc_whitelist_enabled-et tedd false-ra.Ha ftp-n (21-es port) szeretnéd elérni, akkor ugye nyitottad is a 21-es portot? Valamint fut is a vsftpd (vagy amit ftp-re használsz)?
-
gyugyo79
addikt
válasz
redlingg #4329 üzenetére
Szia, nem minden UPnP A/V és DLNA kliensel kompatibilis az uShare.Változó melyik szervert melyik kliens szereti vagy fordítva. Xbox 360-hoz,Ps3 hoz jó de különböző beállításokkal.Windows alol az XBMC vel tudtam csak lejátszani róla bármit.TV-m nem is látta, a telefonom látta de nem tudott lejátszani semmit róla mint ahogy a win media player 11se.
-
ankaz
tag
válasz
redlingg #3233 üzenetére
Nem az interneted száll el. A router indul újra és relay miatt (ami nincs is telepítve) átdobja a külső címet a gépednek... Én pont egyszer láttam, azért tudom. Valamint az újraindulás után már nem hozza fel a winyót. Ezért látod úgy, hogy ledobta, pedig csak a router indult újra.
-
válasz
redlingg #2678 üzenetére
Hmm... Nem tudok okosat mondani, próbáld meg a watch-dir megoldást addig, amíg valaki nem tud jobbat tanácsolni neked. Ehhez be kell tenni még néhány sort a json file-ba.
# watch-dir: String
# watch-dir-enabled: Boolean (default = false) Watch a directory for torrent files and add them to transmission. -
-
válasz
redlingg #2670 üzenetére
Igen, a probléma gyökere inkább ott lehet, hogy ledobja a HDD-t. Nem tudom, hogy pontosan hogy működik a transmission, de gyanítom, hogy kilépéskor szeretné menteni az aktuális állapotot (torrentek listája), nem pedig rögtön amikor hozzáadsz egy torrentet, így ha bekövetkezik egy ilyen spontán HDD eldobás, akkor eltűnnek a torrentek. Saját tápja van a HDD-nek, vagy routerről táplálkozik? Mert a kevés áram szokott lenni a fő oka az ilyen hibáknak.
Átmeneti megoldás lehet esetleg, hogy amikor hozzáadod a torrenteket, akkor állítsd le a transmission-t, majd indítsd újra, mert ha jó a gondolkodásmenetem, akkor így nem tűnnek el a torrentek. Illetve, ha jól tudom - de ez nem biztos -, akkor a transmission is tud olyat, mint az rtorrent, hogy kijelölsz egy mappát neki, és az abba betett torrent file-okat automatikusan beteszi a letöltési listába. Ha ide megadnád neki a torrent file-okat tartalmazó mappát, akkor induláskor mindet újra hozzáadná. De persze a leszakadás okát kellene megtalálni, és elhárítani.
-
válasz
redlingg #2630 üzenetére
Először is leszögezem, hogy nem a szakértő, vagy hozzáértő felszólításra jelentkeztem! :-)
A seed alapesetben tuti, hogy nincs letiltva, nekem ment automatikusan. És azt sem tudom, hogy egyáltalán le lehet-e tiltani. Amúgy fut a transmission? Tehát nem "elszállt" a processz, csak eltüntek a letöltött torrentek? Újat hozzáadni tudsz?
-
-
-
-
-
válasz
redlingg #1572 üzenetére
Az, hogy világít a SYS LED, önmagában jó hír... Ellenben a másik kettő már nem annyira.
Próbáltad a visszaállítást alapállapotra? Ennek a menete:
1. Áramtalanítsd a routert.
2. Húzz ki minden kábelt,csak az legyen rádugva amivel a géped csatlakozik.
3. Állíts be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0 Mást nem kell megadni..
4. Dugd vissza a táp kábelt a routerbe.
5. Amikor boot-ol a router, akkor nyomkodd szaporán a QSS gombot, addig, míg nem kezd el gyorsan villogni a SYS LED., amikor már gyorsabban villog (kb. 2x-es tempóban), TELNET-en (tehát nem SSH-n) tudsz rá csatlakozni, majd újra kezdheted az egész rendszert konfigurálni.Ezeket a parancsokat írd be egymás után:
mount_root
firstboot
passwdHa ez sem jön össze, akkor nagy a gáz...
-
-
-
válasz
redlingg #1565 üzenetére
"sak a kezdo oldal jon fel"
Ez mit takar pontosan? Van webes felület (WebIf)? Ha igen, akkor megy az fw... Olyan nincsen, hogy félig ment fel, és csak webes felület van, SSH meg telnet nincs. Áramtalanítsd a routert, majd egy 1-2 perc múlva dugd vissza, és mennie kell!
-
válasz
redlingg #1545 üzenetére
Szerintem használj Midnight Commander-t, egy kezdőnek véleményem szerint barátságosabb, és valamivel ismerősebb lesz a felület, mint a nano, vagy a vi. Feltenni így tudod:
opkg update
opkg install mcHa ez megvan, akkor az mc parancsra indul, és szokás szerint F4 az editor.
-
-
válasz
redlingg #1531 üzenetére
Nem kell neked feltétlenül USB... Ha a PC-re felteszed a WinSCP nevű progit, azon be tudsz jelentkezni a routerre, a root névvel és annak jelszavával, kapsz egy commander szerű felületet, amivel tudsz másolni a pc és a router közt. Felmásolhatod a firmware-t a /tmp-be, és már mehet is az mtd parancs. Nem kell se net, se usb.
De szerintem neked X-Wrt kellene, abban van grafikus felület.
-
Scobbyka
tag
válasz
redlingg #1529 üzenetére
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire. Se ssh, se webui, se ftp stb.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstboot5. ponthoz saját kiegészítésem: nekem akkor sikerült elérni a gyorsabban villogást, ha akkor nyomtam kis ideig a QSS gombot amikor a SYS elkezdett villogni. Ha rögtön bekapcsolás után csináltam nem lépett be eme "Rescue" módba.
-
válasz
redlingg #1475 üzenetére
Itt megtalálod, többek közt azt is
-
Beri
addikt
válasz
redlingg #1403 üzenetére
És ezt nekem a csillagok állásából kéne kiolvasnom?
Egyébként még mindig nem routerrel megosztott vinyóról kell wifin 1080p-t streamelni. Törődj bele, valószínűleg a lejátszó-oldali wifi hálókártya is moslék, ugyanúgy, ahogy a 1043ND gyári szoftverével az usb sebesség. A megoldás egy NAS és kábel. -
Beri
addikt
válasz
redlingg #1399 üzenetére
1080p-t streamelni még mindig nem routert kell venni szvsz. Plusz a gyári szoftverrel nem túl fényes az usb írás/olvasás sebessége a 1043on. N sebesség? Nem dróton éred el a rojttttert?
redlingg: Persze, megvan a tempó, ha nincs egyéb terhelés a routeren. És használjuk már a shiftet, könyörgöm (már ha arra gondolsz és nem 9 millibittel olvas).
-
rionpulya
tag
válasz
redlingg #1222 üzenetére
Gyári firmware? Gondolom.
A legrészletesebb leírást rögtön ott találod a jobb oldali help sávban, amelyik menüben a rádugott eszköz látszik. "Network Sharing Help" címszó alatt.Ha nem tudsz angolul, a google translate lefordítja.
Ha ezt követve sem megy, akkor próbálj meg más eszközt is, pl egy pendrive-ot, mert volt már másnak is inkompatibilitási problémája pl külső wd merevlemezekkel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest