-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Headless #11270 üzenetére
Attól, hogy portot változtatsz még ugyanaz az adat fog vándorolni a kábeleken. Lényeg a lényeg ha nem titkosítod a hálózaton átküldött adataidat valamilyen módon, akkor teljesen mindegy, hogy milyen porton mi van. Az alap helyzeten nem változtat. Azt kell megoldani, hogy az adat titkosítva legyen, mikor kilép a WAN közegbe.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Headless #11258 üzenetére
Menni megy, de unsecure, de nagyon. Nagyon nem ajánlott. Nem beszélve az esetleges teljesítménybeli problémákról. Nem WAN-ra lett tervezve. Ahogyan a plain FTP sem biztonságos. Nyilván lehet mondani, hogy mondjak esetet, ahol már belehallgattak a forgalmamba. Nem tudok, de én inkább használnék valami titkosítást is... Min. FTP over SSL. Vagy egy jó VPN. Nem PPTP...
-
balaaa88
aktív tag
válasz
hruodnand #11145 üzenetére
Ha szeretsz matani, állítgatni, nem elégszel meg a gyári beállításokkal, kevesled a testreszabhatóságot, akkor megérheti váltani. Az, hogy mivel tud többet, mint a gyári: openwrt.org-on le van írva. Elég sok mindenben tud többet. Én sem használom torrentre, mert annak a teljesítményét keveselltem. Nyilván többet vártam el, mint amennyit lehetett volna. De torrent nélkül is ezerszer jobb egy WRT, mint egy gyári.
-
balaaa88
aktív tag
-
balaaa88
aktív tag
Na ugyanaz a hiba az új 3600-asomnál, mint a szintén új 1043ND V2-vel volt OpenWrt alatt...
Egyszerűen lehal a net egy idő után és csak UPC HGW újraindítása után áll vissza. Ping nem megy se kábelről, se wifiről. Volt fent sima OpenWrt, meg suste verzió is (BB). Mindkettőnél ugyanez a helyzet. Valószínűleg valahol valami összeakad a HGW és a router között vagy nem tetszenek egymásnak nem tudom pontosabban. (HGW Bridge mode-ba van állítva).
Annyi történik, hogy este feltettem a suste-féle változatot. Semmi gond nem is volt vele. Reggel ülök géphez, oldalak alig jönnek ben, connection timed out-ot nyom, meg dns resolv errort. Ennyi. Hiába indítom újra a gépet, routert semmi sem változik. Csak ha a HGW-t rebootolom.Kérdés (magamhoz is intézve)
: ha a UPC HGW-t meghagyom router mode-ban és külön alhálón összedrótozom őket, vagy WDS-el, akkor mi lenne a helyzet. Mert másra nem tudok gondolni. Csak arra, hogy valami nem okés, mert két TP-Link modellnél is ugyanaz a hiba (kábelcsere, stb. megvolt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest