- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ampulla
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7629 üzenetére
Aki jártas benne annak biztos, de én azt se tudom hogy hogyan álljak neki egyenlőre. Nem tudom hogy honnét szedjek hozzá fw-t, vagyis OpenWRT-n látom hogy van generic meg trunk, de hogy melyiket szedjem le azt nem tudom. Hogyan flasheljem fel ? Hogy tudok backupot készíteni az eredeti fw-ről? Nincs valahol 1 kis tutorial ?
-
ampulla
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7627 üzenetére
Én is raknám már, de helyette tanulhatok a vizsgákra, majd ha vége lesz az vizsgaidőSucknak beleásom magam.
-
ampulla
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7625 üzenetére
1 youtube video ment más nem. Szóval nagy forgalmat nem kellet, hogy lebonyolítson. Remélem ezt nem csinálja többet, mert vinném ki az USA-ba, ott meg nem valószínű hogy gariztatják, ha bedobja a törülközőt. Vagy netán worldwide guarantee van rá ?
-
válasz
Kicsirics77 #7578 üzenetére
El, a torrent is szépen megy, de csak kényelmesebb lenne sambával, Z meghajtóként hozzáférni, mint eddig (már csak azért is, mert akkor látom a szabad helyet)
de lehet, hogy kipróbálom a Poli27 féle buildet, hátha azzal már okés a téma
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #7527 üzenetére
Nem 100% hogy le lehet állítani.
Ha a keret és a hdd közül az egyik nem támogatja a leállítást, akkor csak max umount-olni lehetne, de utána lehet hogy csak usb ki/be után térne magához.
Meg kéne próbálni, hogy smartmontools tudja-e kezelni.
Az usb-s áramot ha jól emlékszem, akkor nem lehet ki/be kapcsolgatni, de mald Vargalex megmondja, ha erre jár... -
ra^ven
senior tag
válasz
Kicsirics77 #7450 üzenetére
Még nem tartok ennél a fázisnál, csak annyit írtam, hogy kinéztem magamnak, de visszafogott a vásárlásban, hogy az alapműködéshez is nem elég 2 gombot nyomni, mint a gyári FW-s routereknél.
-
ra^ven
senior tag
válasz
Kicsirics77 #7448 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ, olvastam, hogy sokan mókolnak másik fw-vel, viszont se nem vagyok nagy linuxos, se hozzáértő, és ahogy néztem, oda nem árt.
Alap firmware-rel nem lehet használni ilyen célokra? -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7418 üzenetére
Szia!
Az imént kipróbáltam az általad leírt dolgokat a következőképpen:
1. Letöltöd a firmware-t a PC-dre.
Megtörtént!2. Failsafe módban elindítod a routert. Ehhez áramtalanítsd, majd áram alá helyezés után, amikor a sys led először felvillan, megnyomod a QSS gombot. Ekkor a sys led nagyon gyors villogásba kezd. Ha ez a gyors villogás nincs, akkor nem sikerült a failsafe-ban indítás.
Ez is működik rendesen,villog a 2. csillag led gyorsan!3. A PC-den beállítasz egy fix IP-t a 192.168.1.x tartományból (x>1). Pl. 192.168.1.100
Ez az alábbi módon történt,nem biztos,hogy így jó,ezért kifényképeztem:4. Telneten belépsz a routerba a 192.168.1.1 címen (nem SSH, hanem telnet pl. a putty-al)
Ezt az alábbi módon beállítottam a puttyba:
Innentől igazából meg is állt a dolog,mert ha rámegyek a load,majd az openra előugrik a fekete cmd-s ablak majd el is tünik gyorsan...Router összekötése a PC-el az alábbi módon történt:
Néztem a kék internet csatlakozóban is,de azzal sem volt jó....Kérlek írd le mit csináltam rosszul.
Köszi előre is! -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7411 üzenetére
Ez alatt a művelet alatt,a szokásos módon legyen összekötve a router a modemmel vagy csak a router legyen összekötve utpvel a pcvel?
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7411 üzenetére
Szerintem meg az a legegyszerűbb ha leírod a két kérdésemre a választ!(ha sikerül a művelet akkor postázástól és több hét router mentességtől mentessz meg)
Tudod ne add fel!És ha igen?
mi ezzel a baj? -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7409 üzenetére
Semmire még,mert mennen kell el itthonról.
Holnap délelőtt tudom megnézni,addig szeretnék minden kérdést tisztázni! -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7406 üzenetére
1. Letöltöd a firmware-t a PC-dre. Azt a firmwaret ami meghibásodás előtt rajta volt?
3. A PC-den beállítasz egy fix IP-t a 192.168.1.x tartományból (x>1). Pl. 192.168.1.100
Ez pontosan hogy csinálom? -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7404 üzenetére
Ez volt a kérdés,hogy mik a lehetőségek.
Azt nem néztem,hogy kioszt-e ipt.
Ergo nem volt öcsémnek net így gondolom ip osztas sen volt.
Ezért szeretnék kérni segítséget a soros port nélküli élesztéshez.
Annyit infoként,hogy ha resetelem a routert a csillag led elkezd egyre jobban villogni...
Írd le kérlek mit és hogy csináljak! -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7402 üzenetére
Ha van egyszerűbb megoldás ami feléleszti akkor kipró álnám az általad leírtak előtt!
Vannak itt olyan tapasztalt kollégák akik biztos tudnak erre vmi megoldást.
Utána jöhet a gari... -
babose
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #7283 üzenetére
Van valami ötleted?
-
babose
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #7283 üzenetére
Az a gond, hogy az új háznak nincs plussz táp lehetősége.
(A réginek van, de annak meg nem kellett) -
babose
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #7278 üzenetére
Igen, van.
-
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #7269 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy bruteforce-szal jutnak be, hanem azt kérdeztem, hogy mi van, ha ezt a sebezhetőséget próbálják kihasználni.
Laikus vagyok, de nekem az jön le a cikkből, hogy ott van gond, ahol a titkosított kapcsolatra az openssl felsorolt ágait használják és itt a bankokon kívül érintett lehet az openwrt is mondjuk a luci kapcsán. -
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #7267 üzenetére
Többen kaptunk már bruteforce támadást. Gondolom a kérdező(k) arra kíváncsiak mi történik, ha a bruteforce helyett ezt a sebezhetőséget tesztelik rajtunk.
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #7226 üzenetére
portable nincsen telepítve
de értem amit akartál mondani, és próbáltam is keresni, de nem igazán találtam semmit a könyvtárában
könyvjelzők meg más dolgok megvannak, de ezek a https-es kulcsok nincsenek
még reménykedem, hátha valaki megmondja, hogy melyik fájlt/fájlokat töröljem...
végső megoldás, hogy új portable verzió és újra belakás -
tusi74
őstag
válasz
Kicsirics77 #7131 üzenetére
No most elvileg már megy, ha leállítom az ADSL-t, csak bárhogy állítom elsődlegesnek, mindig az ADSL-t veszi annak. Ha beállítom, hogy elsődleges legyen a 4G, akkor is az ADSL kapcsolat megy.
-
tusi74
őstag
válasz
Kicsirics77 #7126 üzenetére
Akkor nem sikerült újdonságot mutatni.
Viszont arra nem jövök rá, hogy mert van ADSL is, hogy lehetne azt is beállítani openwrt-n, hogy amikor nincs valamiért 4G, akkor átváltana ADSL-re, majd vissza.
-
válasz
Kicsirics77 #7116 üzenetére
Ha én gondolom, megírod? Nekem aztán teljesen mindegy, tudod jól, én csak unaloműzésből vagyok itt, se tp-link routerem, se openwrt-m nincsen!
De persze ha késztetést érzel rá, akkor írd meg, nyilván lenne akiknek segít, még ha nem is mindenki veszi a fáradságot, hogy elolvassa, vagy éppen nem is mindenki tudja, hogy ott kell elsődlegesen érdemi infót keresni!
-
válasz
Kicsirics77 #7114 üzenetére
No offense, de írtál neki összesen vagy 5 sort, 2 hsz-t, de egyik sem segített sokat, pedig fél sorban le lehetett írni, amit keresett! Mondjuk pont ennek a topiknak az első hsz-ében nem sok minden van leírva, azt meg nem mindenki tudhatja, hogy a 1043 "rokon fórum"!
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7106 üzenetére
9091-re gondoltam csak nem azt írtam le.
Ha hazaérek melóból este megcsinálom a ddnst.
Noip.comra be is regeltem,már csak a luciban kell beállítani a dolgokat. -
válasz
Kicsirics77 #7102 üzenetére
Pontosítok: a rootert úgy akarom használni, kb. mint egy PC-t. Estére megadom neki, hogy mit húzzon le, reggelre leszedi és seed-eli tovább. Mind ezt PC nélkül.
-
válasz
Kicsirics77 #7102 üzenetére
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7095 üzenetére
Egyszerűbb megoldás nincs?
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7093 üzenetére
OK,ez így wifivel működik is,de ha nem vagyok otthon,akkor 3g-s net van a telómon,azzal már ezt a címet nem hozza be!
Olyan címre,elérhetőségre lenne szűkségem amivel elérem 3g-s nettel is a transmissiont! -
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7088 üzenetére
Leírod a pontos menetét?
Ok megvagyok,köszi!
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6887 üzenetére
Gondolom te is unnád ha felcsatolod és a torrent közben megállna és nem lenne SE samba Se ftp valahogy csak tesztelnem kell.
Nem szórakozásból járok a szomszéd padlására,de hagyjuk kitalálom,most van ötletem. -
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6884 üzenetére
9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346129
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346130
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346131
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346132
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346133
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.warn kernel: [ 101.480000] EXT4-fs warning (device sda2): ext4_end_bio:250: I/O error writing to inode 64356379 (offset 427819008 size 90112 starting block 379158)
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346233
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346234
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346235
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346236
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346237
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.warn kernel: [ 101.480000] EXT4-fs warning (device sda2): ext4_end_bio:250: I/O error writing to inode 64356379 (offset 428314624 size 20480 starting block 379262)
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346377
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346378
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346379
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346380
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346381
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.warn kernel: [ 101.480000] EXT4-fs warning (device sda2): ext4_end_bio:250: I/O error writing to inode 64356379 (offset 428904448 size 20480 starting block 379406)
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346385
Mar 9 09:03:49 OpenWrt kern.err kernel: [ 101.480000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 346386Menetrendszerint megérkezett a hiba
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6884 üzenetére
Szia! Ha leveszem akkor mindig átformázom.
Nem lett volna rossz csak egy idő után megáll a torrent ha keveset azaz kicsit töltök 5-600mb akkor végigmegy utána bedobok egy 4gb-st és megáll.Ilyenkor a samba és az ftp is megáll.
hidd el ha menne akkor én lennék a legboldogabb,de megáll.
Nemsoká visszateszem a vargalex-et és teszek be róla logot. -
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #6849 üzenetére
Szia, sajnos este nem jott ossze, ma meg nem vagyok otthon..
-
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #6814 üzenetére
Hát valamiért nem műxik egyenlőre..
Nem tudom hol lehet a hiba, de azt állítottam be amiket te is leírtál..
-
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #6812 üzenetére
Köszi, már regeltem is!
Még nem volt ilyesmivel dolgom, abban még tudnál segíteni, hogy a routeren mit és hogyan kell h beállítsak?
1 A vsftpd szolgáltatás fut, benne az "ftp" név engedélyezve
2 A szolgáltatásoknál a Dinamikus DNS menüpontban létrehoztam egy "egyéni" szolgáltatást "ftp" néven. gondolom a felhasználónév és a jelszó az az, amivel a ChangeIP-n regeltem, de ezeken kívül nem tudom, hogy hova mit is kell írnom?!
- egyéni update URL?
- gépnév?
- IP cím forrása?
- URL?Ezekhez mit kell?
THX!
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6808 üzenetére
Úgy van, küldök pü-t.
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6806 üzenetére
Nincs
az asztali gépen meg stabilan használható a hdd
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6801 üzenetére
Én is gondoltam rá de ezzel a zte modemes router megöl,van benne port kezdet és vég meg még egy csomó baromság ezért bekapcsoltam rajta a dmz-t a openwrt felé
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6799 üzenetére
Igen eddig nekem is ez végezte csak sajna 5 tv-t már nem tudott kiszolgálni.
megvolt a hard reset előrébb nem vagyok,esetleg befolyásolja,hogy most 2. router lanon kapja a netet dhpc kikapcsolva. -
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6796 üzenetére
Bekerült egy szervergép ami elvégezte a töltést így az ip korlátozást a gyárifirmmel oldottam meg.
Majd a gép a gyerekeké lett így ment vissza az openwrt.suste: Csak azért írtam a többit hogy megy, a transmission root jogokkal fut a formázó felületével formáztam és csatoltam.
Igen lehet user error de akkor a vargalexet egy időután miért nem értel el? Ment pár napig és onnan nem érted el csak,ha kihúztam és vissza. S mivel a szomszéd padlásán van így macerás mindig mászkálni. -
ka64
tag
válasz
Kicsirics77 #6783 üzenetére
Köszönöm a választ. Lenne még egy buta kérdésem. Vargalex féle belső formázás után a Winchester rádugható e közvetlenül egy Windows os gépre? Pontosabban a windows ugyan úgy kezeli mint gyári állapotában?
argalex féle belső formázást használom, akkor a hdd
-
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #6630 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, nekiláttam, de elég láma vagyok, ugyhogy ahogy sejtettem nem is jött össze elsőre!
valamiért nem érem el belülről sem TC-vel a rákötött HDD-t FTP-n..
192.168.1.1:8081 -es porton megadtam az "ftp" felhasználó jelszavát
vsftpd engedélyezve, elindítva
DDNS menüben megadtam a felhasználónevet, jelszot. alapból itt egy dyndns.org-os dologra van állítva nekem, de se ezt, se mást nem változtattam, csak amit irtam azokat! sztem valamit nem jol állitottam be itt, valaki tudna küldeni egy képet esetleg h ennek az oldalnak hogy kellene kinézni?!
-
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #6566 üzenetére
Persze, csak mivel nekem UPC-től amit kaptam az modem+router egybe készülék, igy nincs értelme mégegy plusz routert beiktatni, az a UPC eszköz is elég minden célomra, és a NAS közvetlenül arról megy..
-
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #6563 üzenetére
Én egy WD MyCloud 2TB-ot vettem, 40k volt a benne lévő HDD-vel együtt, akárhogy is néztem az én céljaimnak megfelelőbbet nem találtam ebben az árban. Asszem a ZYXel 310-est néztem korábban de egy 2TB HDD-vel együtt az kb ugyanennyi lett volna, és ha jól rémlik lassabban is másol mint ez, szóval ezért döntöttem a WD mellett, egyenlőre tetszik is nagyon.
-
Karima
őstag
válasz
Kicsirics77 #6555 üzenetére
Lehet, bár anno a wan ip-címmel is próbáltam direktben, azzal sem ment. Ez már úgy látszik örök rejtély marad
-
Karima
őstag
válasz
Kicsirics77 #6307 üzenetére
Köszi.
-
xigris
őstag
válasz
Kicsirics77 #6218 üzenetére
én is ezt találtam csak azt nem tudom tudok e benne proxy szervert és portot megadni mert a munkahelyen csak így menne.
Nem tiltani szeretnék -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77 #6070 üzenetére
Nekem igazából azzal van a bajom egy adott helyiségben nem maximálisan látja hanem csak 80-90%-osan, így nem töltök 10,4 mb/s-el hanem csak 6-9...Tudom ez is elég de idegesít.
kali: Pont ez az, azért kérdezettem hogy lehet e venni hozzá, és ha igen hol konkrétan, mert nem akarok sz@rt venni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77 #6068 üzenetére
Nekem is ilyesmi rémlett, de nagyobb antennát csak lehet venni rá nem?
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #5791 üzenetére
Hogy,ha valami probléma lenne a vargalex féle firm-el....
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #5781 üzenetére
Tehát ne kapcsoljam ki még akkor sem, ha napokig nincs használva, mert ha újra használni szeretném nem fog úgy működni, ahogyan kellene neki.
Elég érdekes egy problémaforrás, főleg annak tudatában, hogy a 130129-es verzióval semmi gondom nem volt.
Mindegy, most nyomtam egy factory resetet és kézzel állítottam be újra mindent, nem backupból mint korábban. Hátha ennyi volt csak a gondja. -
tjb007
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #5758 üzenetére
Reggel modem és rourter bekapcs, PC indít, és ugyanúgy nincs kapcsolat.
Lehet, hogy lemondok inkább az új funkciókról és visszarakom azt a firmware-t, ami eredetileg is rajta volt, mert ez így is nagyon idegesítő. -
tjb007
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #5758 üzenetére
Igen, be van kapcsolva.
Átírtam 1472-re, majd meglátjuk lesz-e eredménye. -
tjb007
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #5756 üzenetére
Igen, ADSL.
Mennyire lejjebb ? Az alapértelmezett 1480 volt, ezt átírtam 1492-re, mivel az előzőnél is ennyi volt. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #5739 üzenetére
Ha a hardver lekorlátozza, akkor miért jelez vissza több felületről is a szoftver, hogy annyival megy?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #5729 üzenetére
Ok.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #5729 üzenetére
Ti a beállítás után hol nézitek LuCI-ban, hogy szerinte mennyivel megy?
-
csixy
addikt
válasz
Kicsirics77 #5630 üzenetére
Na én ezt várhatom napestig.
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5518 üzenetére
akkor neked nem kell tesztelni, azzal semmi baj nincsen
1 eszköz ledobása 2 hetente még elnézhető neki, de a zöldledesekkel sokkal nagyobb a baj..... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5516 üzenetére
de nekedis még a kékledes van, nem?
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5488 üzenetére
a qos interfészt szabályoz
az 5ghz meg gondolom a LAN-on van
vagy nálad külön interfész?
ha nem akarod szivatni a szomszédod a teszteléssel, akkor csinálj egy GUEST2 interfészt+GUEST2 wifit, és azzal kisérletezgess
nálam hibátlanul megy! 2 interfész 2 külön sebességre szabályozva! -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5486 üzenetére
biztosjól veszed fel?
a név a vendég interfészd neve legyen!
tehát nem mindíg GUEST ahogy a példában van, csak akkor ha a vendég interfész neve is "GUEST"olyankor szokott még galibát csinálni, ha van letiltott interfészed, de nem értem miért csinálja
ilyen esetben a WAN-t is lekorlátozza -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5483 üzenetére
-
tzol
tag
válasz
Kicsirics77 #5451 üzenetére
A chroot (change root) való erre. Módosítja a root-ot ("/"-t). Ha a chrootnak a user home-ja van megadva, akkor nem tud belőle kijönni.
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5465 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5465 üzenetére
1043-as topicban volt régebben erről szó, ott keresgélj............de én nem ftp-zek......
-
Lacics25
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #5354 üzenetére
Köszönöm, ettől tartottam. Amit szerettem volna, az az, hogy a telefonon töltöm le a torrentet, adom hozzá transmissionhoz és elindul a letöltés. Androidon ezt meg tudom csinálni bárhonnan, nem csak saját hálózatból.
A JB valószínűleg kihagyjuk.
Köszönöm!! -
Darko
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5063 üzenetére
Én is úgy gondolom, DE nem tudok ftp-vel belépni az usb-s vinyóra. Fut rajta a transmission, és szeretnék total commanderrel belépni és nem megy. Lehet az FTP és a router belépési jelszava egy és ugyanaz? Vagy netán a fájlok, könyvtárak jogosultságával van a probléma, hogy nem tudok belépni?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4857 üzenetére
Szia!
A kérdések egy részére esetleg itt találhatsz választ...
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #4855 üzenetére
Szia!
Igen. Persze, ha az extra opciókhoz beírod a megfelelőket, akkor mehet a forgalmi szabályokhoz is.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #4853 üzenetére
Szia!
Tűzfalban oldható meg. Az én buildemben találsz is példát a facebook-ra.
-
Rick4
félisten
válasz
Kicsirics77 #4826 üzenetére
Egy spoiler, ami ide mutat, és egyheti hozzászóláshalmazt ír elő kötelező olvasmányként.
-
Rick4
félisten
válasz
Kicsirics77 #4824 üzenetére
Nade aki a mag-ról szedi, az nem biztos, hogy eljut ide, ezért mondom, hogy kár a topic nélkül csak a fw-t tolni.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4808 üzenetére
Igen, de akkor a login-ig se ér! Menet közben nem szokta meggondolni magát egy tűzfal. Akkor vagy felugrik a tűzfalnak valami popupja, hogy akkor mi legyen, vagy kiírja a böngésző egyszerűen, hogy a cím nem létezik...
-
jcsinku
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #4801 üzenetére
firefox, cclenaerrel ürítve a gyorsítótár.
kap 192.168.0.valami
192.168.0.1 az átjáró.
sokan ajánlották illetve a stabilitást illetően piszkáltam.
vargalex már 1 hónapja fent van minimum eddig nem tapasztaltam ilyet. -
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4765 üzenetére
Hát ez érdekes, mert azt írtad a TC kapcsolathívási hibát ír. Ha simán rá ftp-zel akkor feldobja a logint? és beírod ezeket az autentikációs adatokat akkor azt kéne mondja, hogy login incorrect vagy valami hasonló.
Küld el a címet. Meg a felhasználót/jelszót privátban és rápróbálnék. -
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4763 üzenetére
Hát ha az a baj, hogy a névszolgáltatásod nem megy, akkor amennyire tudom az a wan port feléledésére aktualizálódik. Vagy tiltod és engedélyezed, vagy újraindítod a routert. Illetve meg kellene nézni, hogy működik-e egyáltalán a szolgáltatásod. a dyn.com vagy ipdns.hu.hu-n nem tudom melyiket használod.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4761 üzenetére
Rákerestem gugliban, több helyen is azt írják, hogy a host-név feloldással van baj. Megy a dyndns-ed?
-
.:Secur:.
tag
válasz
Kicsirics77 #4747 üzenetére
Ezt hogyan tehetem meg?
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4741 üzenetére
ssh-n mc -vel másold. root-ként biztos, hogy mennie kell. Ilyenkor azt szoktam, hogy a hdd-re felteszem valahova ahova engedi, és onnan teszem át mc-vel.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4739 üzenetére
Le kell választani mielőtt formázod!
De ha úgyis elölről akarod csinálni az egész formázást akkor szerintem az is jó, ha újraindítod hdd nélkül, aztán rádugod és formázod.
A linket meg beírtam az előzőbe, de akkor megint:
ln -s /usr/lib/libminiupnpc.so.8 /usr/lib/libminiupnpc.so.9 -
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4736 üzenetére
Azt a soft-linket megcsináltad ami kell hozzá?
Ez:
ln -s /usr/lib/libminiupnpc.so.8 /usr/lib/libminiupnpc.so.9 -
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4697 üzenetére
Hát ez az, hogy nem te vagy a tulajdonos! A TM root-ként fut gondolom. FTP-n ftp user vagy sambán meg megint másik user. puttyban beléptem az /mnt/transmission/torrent -be ott nyomtam (a teljesség igénye nélkül) egy chmod 777 *.torrent -et. És utána sambán lejött.
Mire gúnyolódó szavaitokat klaviatúrába véstétek már rég javítottam!
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4695 üzenetére
Átállítottam rajta a jogokat és lejött. A TM root -ként fut és azt a filét ő rakja oda. Másnak nincs joga rá alapból.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4693 üzenetére
A torrent alatt csak kis picsányi .torrent filek vannak nem? azt samba-n is lekapod pillanatok alatt.
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4639 üzenetére
Bocs, de most tépték ki az egyik fogamat.
Szóval az alapbeállításokon kívül én a globális partnerkorlátot állítottam át 500-ra a torrentenkéntit 100-ra, az előre lefoglalás szerintem mindenképpen maradjon gyorson mert azzal se kell később foglalkozzon, hogy a fileméretet változtatgassa, meg könyvelje..., a letöltési sor nálam 1 mert így ami a legsürgősebb az jön amivel bír, a sebességeket meg úgy állítottam be, hogy mindkettőből maradjon 10%. Nekem ezzel elég jól jöttek is a dolgok és nézni is tudtam róla közvetlenül. Nekem egy DUNE-m van meg egy HTPC-m, egyikkel sem szokott akadni a HD. Ja! 2T -s vinyó van rajta.
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4642 üzenetére
Nekem 20/2 van, alapbeállításként 800k/100k-ra van állítva a TM (a 100k az folyamatosan megy felfelé, lefelé átlagban napi egy letöltés szokott lenni de) böngészést nem zavarja, pedig 3-5 kliens is böngészik általában.
A torrentenkénti max 20 kapcsolatból már 12-15-nél jön a 800k, de amikor felemelem 1200-1500-ra, akkoris elég a 20 (de én a "mag"-ról szerzek be mindent).
Viszont nálam a HDD az gyári külső, csak a routertől kap áramot, nem tudom ez számíthat-e (a 260GB-os ilyen volt, de gondolom az kevesebbet fogyasztott). -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4639 üzenetére
Nálam 10 mbit le-re elég bőven a 20/50 kapcsolat (magról
)
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4630 üzenetére
Ne hasonlítsd össze. Dlna-nàl jellemzően a tv dekodol, medialejátszónál meg a lejátszó.
Így dlna-nàl csak a hálózati sebesség a korlát (meg perdze a hdd kezelés). -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77 #4624 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod!
-
Rick4
félisten
válasz
Kicsirics77 #4624 üzenetére
Tehát akkor mókol az ember valamit még, pl elindít egy hd filmet dlna-ban, és ennyi torrenttel el is érte a router teljesítőképessége határát?
-
Rick4
félisten
válasz
Kicsirics77 #4621 üzenetére
Amúgy kivesézhetnénk, mondjuk 10-20 torrent mennyire terheli le a ketyerét? Persze nem ami csak bent van, hanem ami fut is. Mondjuk 80Mbit letöltés, 5 feltöltés. Van erről infó?
-
.:Secur:.
tag
válasz
Kicsirics77 #4610 üzenetére
Én ilyet vettem: [link]
-
ruhk
tag
válasz
Kicsirics77 #4610 üzenetére
Keresni én is tudok
...az érdekelt volna, hogy van-e "közös kedvenc"?
-
ruhk
tag
válasz
Kicsirics77 #4607 üzenetére
ez ok, de melyiket?
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4547 üzenetére
Ok, hogy nálad úgy megy, de azért a gyártónak számolnia kell azzal, hogy rádugnak egy HDD-t ami felveszi az 500mw-ot, amit USB-n lehet (nálam így van, és megy a wifi is) ........szép lenne, ha lehasalna ez miatt a router.
Így ebbe a 18W-ba mindennek bele kell férnie, vagyis vezetékes routerként USB használat nélkül tényleg az 5-6W a reális szerintem. -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4543 üzenetére
szerintem 10-15 akkor lehet, ha már HDD is rá van dugva
-
válasz
Kicsirics77 #4539 üzenetére
A fogyasztása vezetékes router módban.
(#4541) Kicsirics77: Kár. Ha valaki ráér, akkor kipróbálhatná nekem. Még van pár napom eldönteni, hogy ilyet veszek, vagy marad a 25W fogyasztású P2-400-am.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #4515 üzenetére
Szia!
LuCI-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-ben az
exit 0
sor elé tedd az indítást. Valami ilyesmit:
/root/ncore.sh &
Persze a helyes elérési úttal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged