- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sveczo
tag
válasz
Balázs1986 #13977 üzenetére
Hali! Vezetékről van internet a gépen. Végig próbáltam mindent de csak nem akar javulni a wifi gond. Valószínűleg ennyit bírt. Köszönöm még egyszer a hasznos segítséget!
Ma sikerült venni egy másik gépet. Remélem ez is el fog ennyit futni.
-
repvez
addikt
válasz
Balázs1986 #13943 üzenetére
win alatt csak olyan opciót találtam, hogy lecsukásra mit csináljon, de olyan nincs ami a felnyitásra vonatkozna.
biosba minden érték megmarad nem állitódik vissza, a gombelemet nem tudom, hol kéne néznem, a biosba is jó a dátum és nem kaptam üzenetet sehol, azt meg hogy fizikailag, hol van benne nem tudom, még nem szedtem szét soha -
csutkaa
senior tag
válasz
Balázs1986 #13874 üzenetére
Tudom mi mit használ
azért köszönöm a kioktatást
én úgy értettem, hogy mindig ki lesz kapcsolva a gép, mivel SSD lesz benne és gyorsan betölt.
se alvás se hibernálás nem kell. -
urbi73
senior tag
válasz
Balázs1986 #13797 üzenetére
Na sikerült szereznem Pesten egy laptop bontóban . 1900 ft - ért . Angliából várhattam volna pár hetet mire megkapom .
-
urbi73
senior tag
válasz
Balázs1986 #13794 üzenetére
Na még egy kicsit csak értetlenkedek . Amit linkeltél az szerintem nem jó hozzá . Ezt rá lehet dugni a panelra [link] lehet ez se olyan ,de az biztos hogy olyan kel amit rá lehet dugni . Megszámoltam az érintkezőket 22 DB van rajta , a linkelt konnektornak is annyi van .
-
urbi73
senior tag
válasz
Balázs1986 #13794 üzenetére
Köszi a segítséget .
. Valószínűleg megrendelem . Hát tényleg nem mai darab ,de nagyon szép állapotban van . Még a fólia is rajta van kijelzőn . Teljesen karcmentes újszerű állapotban van. . Aki kiszerelte a HDD , valószínűleg lehúzta konnektorral együtt .
-
urbi73
senior tag
válasz
Balázs1986 #13792 üzenetére
Na kezdek félni
. Külső HDD ről nem lehet rendszert rakni rá ? A mobilitás nem fontos , amire kell megfelelne .
-
urbi73
senior tag
válasz
Balázs1986 #13790 üzenetére
Ok köszi . Éppen ilyen után böngészek . Egyébként ez szabvány csati ? mert akkor más típusé is jó lehet hozzá .
-
BaLee
addikt
válasz
Balázs1986 #12684 üzenetére
Köszi a tippet, ez volt a probléma oka!
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #12667 üzenetére
ötlet volt végső megoldásként...
-
bl4ze
veterán
válasz
Balázs1986 #12483 üzenetére
DVD meghajtó 100% nem kell.
Mit ajánlasz, milyen gépet erre a célra akkor DVD meghajtó nélkül ami a keretbe belefér ? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Balázs1986 #12454 üzenetére
Szia!
Ezt is tudtam, rá is kerestem arra a 3-ra ami hiányzik, külföldi oldalakat dobott ki ahol szintén keresték ezeket, de konkrét válasz csak az egyikre volt...Ott AHCI drivert írtak, fel is raktam egy ott ajánlottat, de maradt ugyan úgy a felkiáltó jel...
Rég szopt@m ennyit egy géppel, végül hagytam úgy ahogy van, mert ugye amúgy mindene normálisan működött, kivéve a webcam...Viszont a tulaja mondta már vista alatt se ment szóval elkönyveltem hibásnak... -
törölt tag
válasz
Balázs1986 #12438 üzenetére
kerestem aida-ban is, de az is csak a lemezt mutatta milyen van benne.( vagy csak én nem találtam meg). Legalább 1,5 év után megtudtam, hogy nem is Sata2-es a csatlakozó van benne, mert ha tudom hogy 3-as akkor korábban elkezdtem volna gondolkodni egy SSD-ben.
Ezen gondolkodom: SSD
és ez van benne most éppen
Ennél biztosan gyorsabb lenne
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #12430 üzenetére
touchpad-nál a legfrissebb van fent. De azt észrevettem hogy amikor meghal a nyíl mozgatása eltűnik az ikonja a tálcáról (tabbal odaugráltam) majd mihelyt visszajött az ikonja alulra egyből elkezdett működni.
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #12430 üzenetére
meg néztem én is, de nekem a HDD-nél 3Gb/s-ot ír, az ODD-nél meg semmit.
Csak azt nem értem miért mikor itt is sata 3-at ír bele
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #12427 üzenetére
Azért írtam azt is, mert nekem is onnan van
Amúgy nekem meg L850-13R gépem van.
Két kérdésem lenne.
Egyik. Én is gondolkodok SSD beszerelésén, de én sem tudom hogy Sata2 vagy sata 3 van benne. Ezt valahol ki lehet deríteni?
Másik problémám a touchpad elég sokszor befagy és nem tudom mozgatni az egeret. A gombok működnek a billentyűzet működik, a gép nem fagyott le.
n@p@lm Amúgy garanciális a gép? Azt nem tudom írtad-e.
Erről jut eszembe érdemes plusz garanciát venni?
-
raven12
senior tag
válasz
Balázs1986 #12427 üzenetére
Igen, pontosan ezért voltam rá kíváncsi, köszi szépen!
-
n@p@lm
őstag
válasz
Balázs1986 #12423 üzenetére
köszönöm a felvetésedet de win 7 kellene rá.
egy dolgot megpróbálok még, win 8-at feltenni rá, ahhoz mit szól.
Merevlemez biztos, hogy nem lehet? - kipróbáltam egy másik hdd-vel.
a benne lévőt megnéztem hard disk sentinellel, nem mutatott hibát.
köszi kalm007 neked is. -
törölt tag
válasz
Balázs1986 #12423 üzenetére
Hát igen nagyjából ezt végignézed és ez után a részletes leírás után is csinálja akkor hardveres lehet
Akkor pontosítok
MSDN-ről, TechNet-ről, DreamSpark-ról hivatalosan letöltjük
(ha van) ha nincs akkor persze meg kell venni
-
bigiboyka
csendes tag
válasz
Balázs1986 #11438 üzenetére
Kösz jó a leírás csak kiegészíteném annyival érdemes a billentyűzet alá bekukkantani és a csavarokat kiszedni mivel nálam fogta valamelyik így ezáltal elkerülhető a feszegetés és rongálás,a többi mind megegyezik
-
nulzkukac
csendes tag
válasz
Balázs1986 #12299 üzenetére
Szia! Igen, köszönöm szépen! Megkerestem, most próbálom letölteni és felrakni mind a kettőt!
-
nulzkukac
csendes tag
válasz
Balázs1986 #12297 üzenetére
Igazad van, csak az USB-s telepítő ment végül. Restartoltam is, de nem ez az illesztő hiányzott, hisz még mindig ott van az ismeretln eszköz..
-
nulzkukac
csendes tag
válasz
Balázs1986 #12295 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, letöltöttem, fel is akartam rakni , de miután végig ment az installon, akkor a Catalyst installba akart kezdeni, amit viszont ma raktam fel újra, mert arra gyanakodtam, és 13.12 van fenn most... -
nulzkukac
csendes tag
válasz
Balázs1986 #12293 üzenetére
A laptop típusa Satellite C850D-10K. A Google erre sem ad ki sok mindent, ezt a gépet Szerbiában vettem, csak horvát és szerver oldalakat dob ki.
-
válasz
Balázs1986 #12286 üzenetére
BIOS update sikerült, nem nagy kunszt. A tisztítást majd a józanodás után elintézem
Köszi -
válasz
Balázs1986 #12281 üzenetére
Garanciavesztéssel jár az újrapasztázás és a tisztítás egy nem hivatalos Toshiba szervizben?
Win 8.1-et felrakom és majd a Toshiba oldaláról lekapott BIOS update-t le fogom futtatni utána. Van nekik valami szöveges/képes tutorial, azt mindenesetre kinyomtatom. -
75kokoko75
aktív tag
válasz
Balázs1986 #12152 üzenetére
Ezt is az eladó bolt regisztrálta, de nekem is külön a nevemre kellett.
-
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #12150 üzenetére
Az nem biztos olyan egyszerű, nekem a garancia kibővítést amit vettem a gépre, az eladó bolt beregisztrálta.
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #12131 üzenetére
A fogyasztóhoz kerüléstől számít a garancia, de átlag esetben 1 hónap alatt átmegy a nagykeren az eszköz, így a garancia idő vége felé van szükség ténylegesen a számlára, amikor a nagykerhez szállítástól számítva már letelt a garancia ideje. (Lehet utánanézek ennek pontosabban valamikor)
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #12129 üzenetére
A rendszer alapesetben a nagykerhez kerülési időt ismeri.
Elvileg amikor a user regisztrálja a gépet ez az dátum frissül valahogy, de ennek nem néztem még utána, mert nem érintett közvetlenül.De tapasztalati úton mondhatom, hogy 10-bõl 1x van ténylegesen szükség a papírra. ( Ettõl függetlenül alapesetben elkérik, mert kitudja melyik az az 1 eset. )
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #12127 üzenetére
Meg tudja nézni közvetlen a szerviz a gariadatokat, elég ritka estben kérnek számlát.
Egy próbát biztos megér szerintem. -
Chabee
tag
válasz
Balázs1986 #12123 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Az a béta driver amit írtam, nem az amit korábban kicsit rejtegetve publikált az AMD?
-
balbekk12
tag
válasz
Balázs1986 #12069 üzenetére
KÖSZI!
Sikerült bejutnom a BIOS-ba!
Újrahúzom a WIN 7-et és meglátom mi lesz?!
-
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #11854 üzenetére
A rézcsövek meg a procik a kép alapján amit feltettél a HDMI csati vonala fölött, tehát a billentyűzet alá esnek. Ráadásul alacsony terhelésnél a billentyűzet nekem hüvősebb, amikor elkezdem meggyötörni éri utol a tenyértámaszt, ami sima böngészés alatt is langyos lesz. Ezért is gyanítom nem a proci/VGA fűti ott. A többi is ilyen lehet? A chipset az intel szerint 4,1W TDP-vel bír, ami ha nincs elvezetve lehet át tudja fűteni a házat. Nekem a vékony fémtakaróval szerelt L855 van, lehet azért veszi át könnyebben a hőt.
A hűtése ettől függetlenül szerintem egész korrekt. 30 fokban sem feküdt meg soha, pedig néha volt kínozva video renderrel rendesen már néhányszor. Sőt, aida stressteszt alatt is minimálisan throttlingol úgy, nekem 45W-os i7 van benne. -
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #11851 üzenetére
Nekem is fura, nincs rajta hűtés. De ha nem az melegíti a jobb tenyértámaszom, akkor mi? Először a HDD-re gondoltam, de SMART szerint nem meleg, azóta meg kapott SSD-t ami még hüvösebb. Ellenben míg a bal oldal kellemes hűvös (mitől is enne meleg ha nincs ott semmi?) addig a jobb oldal a nyári melegben pont a kellemetlen langyos...
Nem meleg, csak nem jó langyoson támaszkodni. -
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #11846 üzenetére
Hali!
Az a hűtés nélküli chip mi a képen bal oldalt alul (valójában jobb kéztámasz alatt)? Nekem zavaróan melegszik ott a gép, lehet ezzel valamit kezdeni?Köszi
-
válasz
Balázs1986 #11848 üzenetére
Mostanában nem sűrűn járok Szegedre, de ha megyünk netán gokartozni vagy valami, majd dobok egy üzenetet
-
válasz
Balázs1986 #11846 üzenetére
Hoppa, ez igen
Köszönöm szépen. Gondoltam rá, de magam nem tudom megcsinálni :S Attól félek, hogy kárt teszek benne és ugrik a garancia.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11826 üzenetére
Hát az szívás... Akkor ugyanaz mint egy i3. Érdekes, mert asztali i5-ök mind 4 magosak. (fizikailag) És nincs bennük HT. Az i7-ek is 4 magosak, de azok HT-sak így 8 magnak látszanak feladatkezelőben. De ez mind asztali prociknál van.
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11826 üzenetére
ahogy a kollega mondja, 2 magnál valamivel gyorsabb,de közel sem annyira mint a 4magos.
-
VMatteo
őstag
válasz
Balázs1986 #11771 üzenetére
Volt bios update, az össze kombinációt kipróbáltam, de csak úgy működik ha a 2 gigás van az alaplaphoz közelebb lévő slotban, máshogy nem
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11747 üzenetére
hát ez az... Akkor marad az eddig bevált gyakorlat. Megcsinálom magamnak.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11740 üzenetére
Értem. Azt tudom hogy HP-t és Asust nem bonthatsz meg. De akkor ha Toshibát igen, akkor e örö e bodottá...
Mondjuk szerintem lehet felhívom majd valamikor őket és azért rákérdezek, biztos ami biztos alapon.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11740 üzenetére
Normális csavarhúzó és jófajta fekete alkoholos filc
.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11730 üzenetére
Ezzel a takarítás dologgal az a baj, hogy a Toshiba ad 2 év garit a gépekre, de ha megbontom tisztítás miatt, akkor bukom a garanciát.
-
válasz
Egy bizonyos szintig egyet is értek veled. Az viszont, hogy még az 1 éves kor előtt már pasztázni kell, nem gondolom, hogy normális dolog. Pont ezért nem ajánlom neki az L850 szériát.
Mellesleg: újabb hiba. Sleepbe raktam, elmentem fénymásolni. Visszajövök, kapcsolnám fel, erre fekete képernyő. Sleep újra. Visszakapcsolom, ugyanígy. Valamennyi háttérvilágítás van, de semmi több.
Csak úgy sikerült újra működésre bírnom, hogy kivettem az akkut. Erről végképp fogalmam sincs, hogy mi okozhatja. -
Girmin93
tag
válasz
laptop tisztításnál nem elég, csak a venti-t,és a szellőzőnyílást tökéletesen kitisztítani? én erre a célra,egy sima egyszerű vízfestékhez adott ecsetet szoktam használni,praktikusabb szerintem mint a sűrített levegő,mert így tényleg mindenhol kitudom tisztítani. a paszta csere feltétlen szükséges? mert ha igen,sajnos nem tudom,milyen paszta lehet az ideális,mert anno vettem 390Ft-ért valami 1grammosat,de semmit sem használt,persze akkor még másik laptopom volt.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
"Az a baj, hogy a tisztítás nem szeretet kérdése, hanem bajmegelőzés. Ezt az átlag user-nek is meg kell értenie."
-
válasz
Balázs1986 #11722 üzenetére
Egy átlag júzer nem akar foglalkozni azzal, hogy nekiáll kitisztítani a laptopot vagy pasztázni. 1 évig nem szeretném, hogy szervizt lásson a masina. Én így vagyok vele. Majd az évfordulón elviszem kitisztíttatni. Szinte soha nem használtam semmilyen pokrócon és amikor ölben használtam, akkor is ügyeltem rá, hogy a szívó rész szabad maradjon. Ennek ellenére folyamatosan valami gebasz van vele és ide járok kérdezősködni, mert nem tudok vele mit kezdeni. Zavaró. Azt hittem, hogy egy akkori áron 590 eurós géptől többet várhatok, de ettől nem.
Nem lebeszélni akarom róla (#11718) staker-t, csak szerintem gondolja át kétszer is a Toshibát, mint gyártót ebben a szegmensben. Szobatársamnak Dell Inspiron 15R-5521 van és olcsóbban vette pár hónapja, de sokkal masszívabbnak és megbízhatóbbnak tűnik.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Balázs1986 #11716 üzenetére
Ide elfelejtettem beírni, hogy közben megoldódott, bocsánat.
Az első és utolsó bekezdésben volt az igazság, nem volt formázás, csak rátelepítés, így ugye csinált egy winold mappa, amiben még ott voltak az előzőleg feltelepített driverek (az is, ami nem is hozzá való volt). Ezt a mappát törölve már csatlakozott is szépen.Köszönöm azért a segítséget!
-
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #11650 üzenetére
Ha a Toshiba honlapon lévővel nem működik a kijelző fényerő-szabályzása, akkor rakd fel a linkelt beta drivert. Nekem L855-ön azzal megy.
-
johniee
senior tag
válasz
Balázs1986 #11650 üzenetére
Telepítéskezelő és HDMI audio amit a pipálós részben listáz
Letöltöm a Toshiba oldalán lévő drivercsomagot, hátha jó lesz -
Eruu
csendes tag
válasz
Balázs1986 #11538 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál, letöröltem ami volt és feltettem a legújabbat. Valamit javított a problémán, most már max 95 °C-ig megy "csak" fel. Viszont valószínűleg a szerviz lesz a végső megoldás, addig meg megpróbálom csak tanulásra használni.
Köszönöm a segítséget. -
válasz
Balázs1986 #11501 üzenetére
Leellenőrzöm és majd jelentkezem.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Balázs1986 #11523 üzenetére
Sajátomból indultam ki, itt sárga és nincs mellette villámjel (thinkpad T420i).
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11523 üzenetére
Csak a portra írtam,hogy úgy van. A mikrofon port mellettinek ("Kellene") támogatnia. Frissítettem biost, de továbbra is semmi.Villámjel nincs is a port mellett,sem alatt,szóval csak a bolt elírása jöhet szóba továbbra is.
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11514 üzenetére
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11511 üzenetére
hát igazából, ahol vettem, ott fel volt tüntetve,hogy sleep and charge-ot támogatja az usb 3.0, de toshiba oldalán én se láttam,ami számomra érdekes dolog.
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11511 üzenetére
Saját tpasztalati aalapon kellenek a toshibás cuccok, másrészt LINK szerint is kell.
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11508 üzenetére
igen,az lenne az elvileg,de mégsem megy :s
-
VMatteo
őstag
válasz
Balázs1986 #11494 üzenetére
Köszönöm, letöltöm, kiderül
-
alexy92
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11496 üzenetére
hát remélem a legjobbakat
-
válasz
Balázs1986 #11496 üzenetére
Fura, mert a Toshiba driverrel ilyen gond nem volt, sőt: FullHD-ben tudtam a TV-n játszani az F1 2012-őt gond nélkül. Csak az pont nem volt stabil, mert néha a Windows kikapcsolta, vagymi.
Mindenesetre most letöltöm 13.4 Catalyst drivert és majd tesztelem van-e változás. Hőmérsékletet mivel tudom mérni pontosan? Van HWMonitor Pro verzióm, csak nem tudom, hogy megbízható-e.
-
Geffry
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11487 üzenetére
Egyszerűen csak leállítja a telepítést, nem a whql-el problémázik csak azt mondja hogy nincs olyan hardver a gépben... De igazából már rendben is van, minden fut ahogy kell csak kezdeti nehézségek voltak.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11489 üzenetére
igen én is erre gondoltam, egyébként az ebay-es nem jó az én notimra, a csavar helye sem ugyanott van.
-
VMatteo
őstag
válasz
Balázs1986 #11479 üzenetére
köszi!
-
albi31
aktív tag
válasz
Balázs,a billentyűzet egy beviteli eszköz,se kevesebb se több
Most néztem,hogy "adidasnak" milyen gépe van...inkább nem mondok semmit arról a gépről,a hajam őszült meg azoktól a gépektől,kettő darabból áll,az egyiken a CPU a másikon az eszközvezérlők,és a kettő-t egy 1000 lábú csatlakozó köti össze,elbontottam őket,mert annyira sok időmet emésztették fel! -
adidas4death
aktív tag
válasz
Próbáltam másik slotba tenni, illetve RAM nélkül elinditani, de semmi változás. Holnap megyek egy másik RAM-ért illetve prociért. Kipróbálom velük, hátha megoldja a gondot.
-
albi31
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11433 üzenetére
csak az nem indul el,amelyiken a bekapcsoló elektronika együtt van a billentyűzettel,de az új gépeknél ilyen nincs,régieknél meg csak LENOVO-nál volt ilyen meg egy pár DELL-nél.
-
adidas4death
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11433 üzenetére
Ha visszateszem a bill-t akkor pedig csak sípol, ahogy leirtam fentebb, és ugyanugy nem ad képet.
-
adidas4death
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11405 üzenetére
Na kiszedtem a billentyűzetet belőle és megszűnt a sipolás, mostmár csak szimplán bekapcsol és fekete képernyő. [OFF(]szóval semmi) A bekapcs gomb pedig villog mint amikor alvó módban van a lapos, de a venti meg fullon pörög egyfolytában. :/
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11398 üzenetére
Hát jó, legyen. Amúgy msdnről még XP is letölthető. Most néztem meg az előbb.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11387 üzenetére
Jó, ha így nézem ok. De simán letöltheti torrentről az msdnről leszedhető gyári isot. És úgy a gépén lévő windows jogtiszta marad.
-
Daert
őstag
válasz
Balázs1986 #11392 üzenetére
Köszi,akkor fleveszem velük a kapcsolatot.
-
válasz
Balázs1986 #11360 üzenetére
Mikrofon mindig be van kacsolva. Hangszórótól függetlenül mindig adja ezt az idegesítő cicergő hangot. Ventillátortól független, egyedül akkor változik meg, ha elkezd dolgozni a gép, de amint írtam, SSD van benne, így nem a winyó hangja lesz az.
-
válasz
Balázs1986 #11352 üzenetére
Nekem görgetésénél, letöltéseknél, vagy ha csak "megy" a gép, szóval bármikor. Hangszóró nem hiszem, mert külső hangforrásra csatlakoztatva is ugyanúgy csinálja...
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Balázs1986 #11354 üzenetére
Köszönöm, bízom benne, hogy most már minden rendben lesz. Vicces, hogy driver nélkül nem megy a net, de azért netről töltse le az ember...
-
VMatteo
őstag
válasz
Balázs1986 #11338 üzenetére
enyémet majd nyáron küldöm vissza gariztatni, valszeg elromlott az egyik memória slot, ezért 2giga RAM van benne, ami nem sok de legalább kevés. Továbbá tengeri beteg leszek ezen a hullámzós billentyűzeten, és igen nekem is fényesednek a gombok.Semmi merevsége a laptopnak.Meg ha max fényerőn van, az egész kép olyan mint amikor egy fénykép beég, alig van kontrasztja.
-
VMatteo
őstag
válasz
Balázs1986 #11336 üzenetére
nekem is 13Q van
nemhiszem hogy hőmérséklet baja lenne, csak eléggé hűti magát indokolatlanul. Mit fejlesztettél pluszban rajta?
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11311 üzenetére
Köszi a tippet. Bevált!
Azt hittem hogy az asztali és a mobility gpu-k el vannak szeparálva driverügyileg. De nem. Így már nem 1 éves drivert használok.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11309 üzenetére
Rendes asztali GPUkhoz való drivert teszel fel?
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986 #11304 üzenetére
Hogyan tudsz feltenni gyártói oldalról drivert? Én pl. hiába akarom leszedni az AMD-től csak az AMD Mobility Radeon Driver Verification toolt tudom leszedni, ami azt mondja hogy nem támogatott grafikus chip.
-
JoinR
őstag
válasz
Balázs1986 #11240 üzenetére
1333-as a gyári, olyat is vettem mellé.
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11219 üzenetére
Nincs ugyan teljes USB 3-omnak megfelelő sebessége, de az USB2-nél jóval gyorsabb lesz és nem egy drága beruházás a bővítőkártya.
-
Dontorrent
tag
válasz
Balázs1986 #11214 üzenetére
Szia.
Ugyanerre a tipusra gondoltam mint amilyen most is benne van,csak gondoltam utána nézek,hátha adott már ki a gyártó usb3.0-ás csatival alaplapot.De belátom hülyeség.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Balázs1986 #11183 üzenetére
Mea culpa: elfelejtettem, hogy ehhez a sorozathoz nincs ilyen lehetőség
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #11186 üzenetére
azt tudom csak én is megerősítettem, hogy nem lehet.
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11164 üzenetére
No problemnek a lopásra vonatkozó részei nagyon szigorúak, ahogy észrevettem. Rég volt, de ha jól emlékszem, lopás esetén csak akkor ha otthonról lopják el, aka betöréses lopás vagy utcán erőszakkal, így ha az autódból lopják el az nem garis eset
Tétel egy mezei user, hisz a felhasználói tábor nagy részét ők alkotják.
A típuszzám helyett a PA number első 5 karaktere sokkal hasznosabb ilyen kérdéseknél (Pl, PSKDN - ez valamelyik intel+amd-s L850), ebből sokkal több megállapítható. Egyébként valószínűleg cserélhető, biztosra úgy mehetsz ha írsz egy szerviznek mailt, ők utána tudnak járni. Viszont a processzor cseréje elvileg garanciavesztéssel jár (Biztos megoldható garivesztés nélkül de ennek nem néztem utána), másrészről nem hoz annyit az Ivy teljesítményben.
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #11164 üzenetére
Hát nekem egy L850-13R gépem van i7-3610qm processzorral.
A 210 ezer forintot úgy értettem, hogy egy normálisabb házba is belerakhatták volna ennyi pénzért ha pedig mindenképpen ebbe akarták rakni legalább ne fekete műanyagot krómoztak volna be. -
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11158 üzenetére
A touchpadek fényesedését azt tapasztaltam azzal nem igazán tudnak mit kezdeni. Ha viszont kezd elvállni akkor egy próbát megérhet. A NO PROBLEM meg jó dolog, csak el kell olvasni az apró betűs részeket, hogy pont mire vonatkozik.
(#11159) kalm007 A legtöbb cserélt alkatrészt vissza kell küldeni és bevizsgálják, meg egy pár hasonló dolog, tehát a szervizesek fogva vannak.
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #11160 üzenetére
az is igaz
de hogy ha lekopott a touchpad felülete az nem befolyásolja az egér mozgását?
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #11158 üzenetére
de elképzelted már hogy néz ki FEKETÉN egy keret fehér gépen ?
De ilyen árban már igazán csinálhatnának egy normális házat, ha egyszer az ember ad egy gépért 210 ezer forintot. Igaz itt az i7-es nyomta meg az árát 85 ezer forinttal, de hát akkor is.
-
JoinR
őstag
válasz
Balázs1986 #11046 üzenetére
1 hete raktam újra a gépet, és mindenből a legújabbal természetesen - mondjuk a TVAP pont novemberi volt azt hiszem. A változás az újrarakás előtti állapothoz kb. ugyanaz, kizárólag a TVAP-t raktam fel, hogy ezentúl elsődlegesek legyenek a médiagombok az F1-F10 helyett. Tehát fél éven keresztül nem volt TVAP, itt a különbség.
"Nincs hát, mert nem kapsz hibaüzenetet" - hát bocs, nekem olyan szoftver nem kell, ami hibaüzenetet dobál fölöslegesenAmikor fel volt rakva a TVAP, nyilván azért vette lejjebb a CPU-órajelet, mert magas volt a hőmérséklet (külön nem néztem meg akkor, de Aida-val szoktam nézegetni), mert a venti fullra leállt vagy 3x 10mp-en belül. Mióta letöröltem e TVAP-t, akárhogy gyötröm a gépet, indítok alkalmazást, a venti fordulatszámkezelése normális, így nyilván túlhevülés sincs.
Nah mind1 csak gondoltam megosztom, hátha valakinek is ilyen bullshitgenerátorrá válna a TVAP, aztán menne a gép szervízbe 2 hétre fölöslegesen...
szerk: most nézem a win frissítéseket még nem raktam fel, sima Win7 64bit SP1, na megnézem ma, hogy van-e változás. -
JoinR
őstag
válasz
Balázs1986 #11043 üzenetére
Fél évig nem volt feltéve, és nem volt gond. Most letöröltem, és nincs gond.
-
Zuperapuka
csendes tag
válasz
Balázs1986 #11005 üzenetére
De csak válaszoltál
Kitöltöttem az űrlapot, megjelenik ez a 1,1Mb-os csomag, ezt kell letölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest