- Mobil flották
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
válasz
repvez #14431 üzenetére
Ehhez nem fogsz találni újabb drivert. Toshiba honlapján csak Windows 7-hez van VGA driver, 8-hoz és 8.1-hez már nem. A 10 pedig nem is szerepel az elérhető operációs rendszerek listáján. A legutolsó hivatalos driver dátuma pedig 2012. 04.13.
Az én laptopomba egy HD6310M típusú VGA van, annál is hasonló a probléma és én is egy 2015-ös asztali HD7500-as szériához való drivert használok. Megpróbálhatsz újabb drivert leszedni és saját lemezként beadni neki, de szerintem a bootolást nem fogja meggyorsítani. A gyorsabb rendszerinduláshoz UEFI-ben telepített rendszer (amihez UEFI kompatibilis hardverek kellenek) vagy SSD kellene.
Esetleg ráereszthetsz egy Slimdrivers-et vagy egy Driver Navigatort, hátha talál újabb drivert. De szerintem mindenképp saját lemezként kell beadnod a drivert, telepítve nem fog sikerülni.
Windows 10-el ha rákerestetsz gondolom nem talál semmit?! -
Balázs1986
őstag
válasz
repvez #13941 üzenetére
Win alatt hogy van beallitva a felnyitasi muvelet? Az belenyulhat. Illetve azt nezd meg hogy mas BIOS beallitas megmarad-e mentes utan. Lehet hogy lemerult a gombelem, ez a lassu boot-ra is magyarazat lehetne. Bar errol illene ertesitest kiirnia (datum es ido helyessege a Windowsban nem eleg ellenorzesre mert lehet hogy azt NTP szerverrol szinkronizalja).
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
repvez #13920 üzenetére
Például egy hiányzó bootmgr hiba mbr-es vinyónál konzolból kiadva 3 parancs és megy újra a rendszered (bootrec.exe /fixboot fixmbr rebuildbcd). Uefiben pedig egy kiba*zott hosszú paranccsal sikerült 1x megcsinálni amit fél óráig kerestem. De pl. múltkor találkoztam egy Toshiba C855-el gyári rendszerrel gpt-s partícióval. Vinyó bad sectoros, uefiben nem volt hajlandó bebootolni optikáról sem (csm-be persze igen, de úgy nem javítható a gpt-s windows) vinyót átrakva gépbe, nem látod az adatokat (gpt védőpartíció). Mbrnél ilyen gond nincs.
Amúgy ha valaki tud valami megoldást erre a gpt védőparticiós adatmentésre, az ne tartsa magában. -
Janou
Topikgazda
válasz
repvez #13910 üzenetére
Kezdésnek frissítsd a bios-t. Az alvó módból nem felébredést megoldotta az új Bios a C50-B-149 típusú laptopoknál. Lehet nálad is megjavul a dolog frissítés után. Elvileg a 2.10-es a legújabb bios a tiédhez. Innen szedd le a megfelelőt: [link]
Touchpad: Fel kell tenni a drivert és utána be tudod állítani a görgetést a Synaptics vagy ELAN kezelőjében.
VGA: Én saját lemezként adtam be neki az eredeti AMD-s drivert, mert a Toshibással kék halálozott. (Nálam a 13.9-es van fent és HD 7610M van a notiban)
Lassú indulás: Winchester hány %-os? -
törölt tag
válasz
repvez #12517 üzenetére
ide írd be a géped és nem kell semmilyen serial-t beírni csak kiválasztani a listából.
Nekem nem kellett semmit sem feltennem. Mindent megtalált a win 8.1. A catalyst-ot is csak azért raktam fel mert használom a gépemet TV-vel és ott állítanom kell a méretet. De a drivert a vga-hoz is letölti amikor felrakod vársz 15-20 percet és az is felkerül.
pinnacle: Tercra-t kerestem neten de nem találtam. 16:10 arány elég ritka. A 17"-os is. A legelterjedtebb a 15,6"-os
-
törölt tag
válasz
repvez #12515 üzenetére
Szia!
Én AMD oldaláról letöltöm a drivereket, ha win 8.1-et raksz fel akkor az az összes drivert megkeresni ezért is lehet az oldalon kevesebb driver. Nekem l850-13r gépem van. A win7-es 60 körüli driver, program volt. 8.1-hez pedig csak 25 azok is segédprogramok. Először én is azt hittem, hogy nincs hozzá, de amikor felraktam már net is volt rajta.
VGA driver 64 bit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest