- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
Új hozzászólás Aktív témák
-
magortaltos
csendes tag
válasz
konyi79 #14792 üzenetére
A linken amit adtál a windows iso állományokat lehet letölteni, MS segédprogramot nem láttam.
Igen, köszi! Tényleg találtam egy toshiba setup programot. Abban is átállítottam a boot sorrendet USB kezdetűre de akkor sem bootol onnan. Azonban legalább ténylegesen kikapcsolja a gépet és az F12-vel bootmenüt lehetett kérni.
Abban kiválasztottam az USB -t, de akkor sem bootolt onnan.
:-)
Most kezdem érteni miért nevezik a windowst "a legnagyobb bootvírusnak"... :-) -
magortaltos
csendes tag
válasz
konyi79 #14789 üzenetére
konyi79:
Megkerestem a speciális rendszerindítási lehetőségeket. Az én általam fent írt próbálkozás ugyan ide vezetett. Tehát hiába kattintok a kikapcsolásra a bios nem hozható be, az eszközök használatára kattintva hiába kattintok az USB -ről történő indításra, akkor sem onnan indul.Janou:
Rufus-al írtam fel win 8.1 IOS képet.
Szétszedni nem tudom, mert nagyon kis kompakt a gép, még csavar sincs rajta.
A restore technikáktól félek, mert tartok tőle, hogy téglát csinálok a gépből. Az nyugtatna meg, ha kintről bootolna és felülírnám az SSD-n lévő oprendszert. Akkor biztos hogy valami működni fog a végén... :-) -
-
lugomon
tag
válasz
konyi79 #14015 üzenetére
Szuper a gép! Könnyen írtam vele Blu Ray lemezt , és a fényes, fullos IPS kijelző meg pazar!! Örülök, hogy megvettem. P50 C 11 K. 259.900 .,Szerintem nagyon jó árban vettem, az elő telepített Windows 8.1-et máris frissítettem Wndows 10-re.
Köszönöm, hogy jó tanácsot adtál! -
sveczo
tag
válasz
konyi79 #13970 üzenetére
A wifi ikon nálam az f8. De nem csinál semmit. Az f12-n van kettő nyíl fel\le. Annak viszont van lámpája ami világít ha be van kapcsolva, az f8-nak nincs. Próbáltam képet feltölteni, hogy milyen a billentyű kiosztásom és az ikonokról. Most telóról vagyok és nem tölti fel a képet.
Nem gondoltam ,hogy ilyen nehéz lesz... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
konyi79 #13786 üzenetére
Nincs, csak Linux. Persze "akármilyen" Win 7-et vissza lehet rakni, de maradna a jogtisztánál. De úgy néz ki ez elúszott.
Amúgy a Win 10 licenc valamilyen módon átvihető másik gépre? Én az asztalinál már megléptem, de most vennék bele másik meghajtót, meg hát időnként előfordul egy alaplap vagy CPU csere.
Az oké, hogy vissza kell tenni a Win 7 licencet a saját kulcsával és mehet újra az upgrade, de 2016 júniustól már nem lehet ingyen.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
konyi79 #13283 üzenetére
Na, nekem pont a géjrózsaszín winlogó van a gép alján, ezek szerint bármilyen Win 8 telepítésénél automatikusan beaktiválja magát?
Ez amúgy tök szép és jó dolog, de én szeretném "a kezemben fogni" a termékkulcsot, az a biztos. Ennek gondolom akkor se szabadna elvesznie, ha közben felrakok egy Linux disztrót, ugye? Meg akarom nézni, hogy sebességben miként viszonyul a dolog, a gép játékra úgyis alkalmatlan, talán az OpenTTD lesz az, amivel játszani fogok, az meg van linuxra is. Persze kíváncsi leszek, hogy ez a Toshibásított Win meg a szűz Win 8.1 között milyen különbségek lesznek. Már most félek a drivervadászattól.
-
raven12
senior tag
válasz
konyi79 #13246 üzenetére
20 gb-os filmekről beszélünk, de CMD-t is végigfuttattam minden állománytípuson.
a HDD engedné kb. 70-el a másolást, pendrive meg 100-al, mondom, kimérve, régen nem is volt semmi baj.
Ami még érdekes, hogy kicsi adatot (1gb) felmásol valós 70mb/s-al 15mp alatt, a 10gb-osnál meg van ideje belassulni, lassul is fokozatosan 26mb/s-ig, így vagy 15 perc, mire átmásolja.
-
Werkly
őstag
válasz
konyi79 #13058 üzenetére
Nincs hiányérzet! Csak kíváncsi voltam a véleményekre. Nem is nagyon akarnám szétszedegetni mert elég bonyolultnak tűnik. Amúgy is totál újszerű karcmentes a gép és nem szeretném kókányolni. Kösz a javaslatot. De a mostani HDD-vel is szépen megy az igényeimhez mérten!
-
Werkly
őstag
válasz
konyi79 #13016 üzenetére
Elgondolkodtam rajta, hogy szóba jött a melóhelyen. 32-es a rendszer ami 3,86-ot látna de a dedikált 256-os VGA elvehet 1024-ig a rendszermemóból így sovány lehet a maradék. Ezért gondoltam 2X2 GB-ra amit támogat. De ellentmondásosak a kompatiblitások ahogy olvasgatom külföldi siteokon.
-
Krystal_s
addikt
válasz
konyi79 #13002 üzenetére
A fejparkolás gyárilag van beállítva (FW-ben) és egyes márkákra jobban jellemző, de a laptop HDD-k energiatakarékosság és ütésvédelem szempontjából gyakrabban parkolnak. Néztem én is még másik 2 gépben, azokban Seagate van és 27-30 körüli a parkolások száma percenként. Azt olvastam, hogy a Toshiba lemezekre még jobban jellemző, ezért kérdeztem rá itt a fórumon, hogy másoknál milyen.
Akkor végzi a legtöbb parkolást, amikor be van kapcsolva a gép, de nem használja senki/semmi. Ami a legzavaróbb, hogy nem hagyja leparkolva, hanem mindentől függetlenül kapcsolgatja pár másodpercenként, ami hosszú távon állítólag nem tesz jót.
Itt WD hdd-k esetén kritikus hibának említik, pedig kb fele akkora az érték.Jó lenne, ha még írna valaki akinek Toshiba HDD van, hogy nála milyen. Nem merem csak úgy kikapcsolni, vagy átállítani a parkolási értéket, mert nem tudom mi lenne az ideális, mi a legjobb a lemeznek. Több fórumon azt írták, hogy a gyártók 300, vagy 600 ezerig garantálják a használhatóságot. Hát így nem nehéz elérni.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
konyi79 #12995 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted. Jobb klikk és a decimális adatmezőt kell kipipálni, hogy látható legyen a számérték. Alul a grafikon is mutatja.
A Load/Unload Cycle Count érték számít és a Power On Time Count. A kettő érték határozza meg, hogy percenként mennyiszer parkoltatja a fejet.
Neked nem Toshiba a HDD. -
törölt tag
válasz
konyi79 #12986 üzenetére
vagy mondjuk ez a gép :[link]
Azt nem tudom mi a különbség a HQ és a QM között. Mondjuk láttam olyan gépet amiben Y van, de arról sem tudok semmit. Azt tudom hogy ami U-ra végződik az számomra felejtős.
Ez a linkelt laptop sem rossz bár ne lenne benne az a sz@r panel
Szerk.: Már látom hogy az Y i7-es is 2 magos
Az is felejtős
-
törölt tag
válasz
konyi79 #12984 üzenetére
Ha most akarnék gépet venni nem is nagyon találok olyat ami nem U-s lenne
Viszont nem hiszem hogy nagyon olvassák vagy túl későn írtuk le véleményünket mert itt van a core m 4,5W-os fogyasztással
Remélem nem ilyennel fogják elárasztani a piacot, mert ha igen akkor már most gyorsan meg kell vennem 30 évre a laptopokat
-
diobioesz1
tag
válasz
konyi79 #12973 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!
Igen a hirdetésben úgy volt,hogy ingyenes a szállítás,majd mikor tovább mentem a vásárlásra még 2.99 dollárt hozzáraktak standard szállításra,meg még valamit valamire...
Első próbálkozásom volt,valójában már nincs rá szükségem,csak nem tudtam,hogy érdemes-e velük foglalkozni,de az általad leírtak szerint fogom rendelni,mert,ha szükségem van valamire ezt a szállítási határidőt nem érdemes kivárni. -
törölt tag
válasz
konyi79 #12974 üzenetére
Ez a gép már több mint 2 éves. Azért vettem ezt mert teljesítménye nem olyan rossz. Csak most nézegettem a kijelzőket és láttam hogy van nagyobb felbontású ugyan ebben a méretben csak hát sajnos mint kiderült nem jó. Találtam ccfl kijelzőt is de annak meg a csatlakozója 30 pines szóval az sem jó bele.
Igen elég érdekes hogy ilyen a kijelzője kicsit elfordítom és már más a szín kicsit fehérebb is lesz. Nem is gondoltam még 2 évvel ezelőtt hogy ilyen lesz, mert van egy led monitorom [link] meg egy lcd led tv-m [link]
Ezeknek mind jó képe van főleg a monitornak, de amikor megvettem a laptopot nem gondoltam volna hogy a ledek között is ilyen eltérés van. Legalább a tervező programok szépen futnak rajta.
-
Werkly
őstag
válasz
konyi79 #12964 üzenetére
Hát az újabb csak a végén frissíthető mert 3.5 framework kell neki. Ja lehet, hogy hülyeség! AMD SDK meg HDMI audio driver meg gondolom hülyeség mivel D-SUB van rajta! Így is szoptam vele rengeteget! Nem mindegy a driver sorrend sem. FN hotkeyek is működnek bár a supervisor password és a flash card utility nem is ment a szériához adott driverrel hanem csak másikkal. Szóval macera egy ilyen telepítés az asztalihoz képest. A helyreállító lemez felejtős! Nem működött az új HDD-vel a Vista telepítése után! Kösz!
-
tutis
őstag
válasz
konyi79 #12957 üzenetére
Ennek nem ilyennek kell lennie. A router 1 méterre van a laptoptól, ráadásul nem is gagyi router, Netgear WNR3500L, tomatousb firmware-el, sokkal de sokkal gyorsabbnak kéne lennie.
-
diobioesz1
tag
válasz
konyi79 #12952 üzenetére
Köszönöm a választ! Ez a második gépem C660-ból.A Wifivel azon is küszködtem...Ezekből milló típúst kiadtak.Tudom a megnevezését is és meg is volt a driver,de hiába telepítettem.Konkrétan ilyen esetben úgy szoktam,hogy TP linket csatlakoztatok,majd megszerzem a szükséges anyagokat a netről. Itt pontosan ez volt a probléma! A 3.telepítés után nem linkeztem,hanem egyből dríver és beindult.El vagyok kényelmesedve,mert 8-8.1-eket használok,az viszont rátekeri az illesztőprogramokat az updatéről.
-
Pharaoh1st
tag
válasz
konyi79 #12594 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Annyit tudok, hogy gyárilag az összes Llano APU-val szerelték az L750D típusokat. Viszont sok helyen kerestem már, hogy BGA-s megoldásról van-e szó, semmit nem találtam erre vonatkozólag. Van esetleg ötleted, hol tudnék biztos infót keresni ezzel kapcsolatban? Pár disassembly-s videót, leírást is megnéztem, de az esetek többségében Intel alapú gépekbe futottam bele a neten.
-
Grafirka
őstag
válasz
konyi79 #12407 üzenetére
Kosz a valaszt.
Remeltem , hogy nem ezt hallom.
Egy ismerosom gepe, es szerette volna hasznalni a HD 4000 est, gondolom az akuido miatt .Nem tudom mennyi a fogyasztasa az AMD HD 7670 nek de gondolom mindenkepp joval tobb mint a HD 4000 nek. Jatekokat egyeltalan nem futtat rajta, filmet nezni, netezni eleg lett volna az IGPU.
Meg talatam valami zavaros infokat kulfoldi forumokon, de ott nem irtak, hogy nincs osszekotve fizikailag a kijelzovel.Ezek szerint ennyi, itt mar BIOS update sem segithet.egyebkent mi a gond az intel driver tamogatassal?
-
akoska23
aktív tag
válasz
konyi79 #12393 üzenetére
Szerintem rajta van az Fn gombok drivere mert pár gomb működik igy :
FN+F1 Zárolja
FN+F2 Nem csinál semmit (egy égő piktrogamja van rajta hittem sokáig hogy a bill világítás lesz az de nem tudom)
FN+F3,F4 nem csinál semmit
FN+F5 működik
FN+ F6,F7 működik
FN+ F8 semmi
FN+ F9 semm
FN+ F10 értelmére nem jöttem még rá
F11,F12 működik.Most win7 van rajta azt hiszem már minden drivert próbáltam a gyártó honlapjáról nem tudod név szerint melyik az esetleg átsiklottam felette?
A proci pár hónapja pasztázva a hűtés portalan. Amit produkál 1 másodpercre felpörög de csak hideg levegőt fúj és ezt kb 10 másodpercenként csinálja.
-
Dhampir
félisten
válasz
konyi79 #12178 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményt!
Használtam már jobb minőségű paneleket is (T500-ban, Dell Precisionban), de még az IdeaPad Z585 átlagos felbontású fényes panelje is jobb volt egyes hasonló felbontású kijelzőknél. A fényességet még lenyelem, ha jobb színeket és kontrasztot nyújt cserébe.
A legutóbbi termésű konzumereknél sok a fakóbb színű kijelző, ez elég rossz dolog.
Ezért is fontos a személyes tapasztalat, mert egy laptop lényege szerintem a kijelzőnél és a garancia minőségével kezdődik.
Élőben nem voltak kitéve ilyen Satellite gépek, emitt nem győződhettem meg a képernyőről. Egy áruházban sokfélét néztem meg mostanában, de csak Dell, Lenovo és Sony Vaiok voltak többségében és azokból is csupán a hitványabbak.
-
Balázs1986
őstag
válasz
konyi79 #11852 üzenetére
Ja, hát az a rész kicsit langyos, persze, elvégre ott hő van, ami átérzik. Nem is feltétlen csak maga a chipset, hanem az egész réztömb (ill. az az alatt levő processzorok) áraszt hőt, ez természetes. A bal oldalon nem érződik, mert ott a DVD van (vagy esetemben a winyó), így oda nem igazán jut be a meleg levegő.
zsolti.22: Az anyagminőségre lehet panaszkodni. Ha ezzel meg tudsz barátkozni, akkor szerethető gép. Egyeseknél gondok vannak a hűtéssel, de ez nem általános jellegű.
-
Girmin93
tag
válasz
konyi79 #11627 üzenetére
az egy dolog,hogy 105C-ig bírja. 90C felett nem is azzal van gond,hogy nem bírná,mert a proci lehet,hogy bírja, de ha műanyag burkolata van a laptopnak, könnyen előfordulhat az is,hogy egy idő után meggyullad, vagy a proci környékén pár kondi nem bírja a meleget és szétdurran,vagy még rosszabb gajra vágja az egész alaplapot. Én azt mondom,hogy laptop procinak maximum 80-85C lehet a megengedett,hiába is bírná tovább,nem ajánlatos efelett használni. A Stabilitás teszt lehet,hogy neked azért megy 100C felé,mert a paszta a procin már bekeményedett,cserélni kellene,ha ventilátor tisztítás nem volt elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest