- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chabee
tag
válasz
Balázs1986 #12123 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Az a béta driver amit írtam, nem az amit korábban kicsit rejtegetve publikált az AMD?
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a TOSHIBA guruktól! A történet az, hogy egy ismerősöm „meglepett” azzal a házi feladattal, hogy az általa frissen vásárolt Satellite C855D-V15 típusú laptopra telepítsem az operációs rendszert és még minden földi jót, mi szem-szájnak ingere. Namost ebbe a laposba egy A8-4500M típusú proci dolgozik amibe ugye integrálva van egy HD 7640G VGA. Viszont mellette van még egy diszkrét VGA is, egy 7610M típus. Mivel még sosem volt dolgom ilyen kettős VGA-val ellátott szerkezettel így felmerült bennem egy pár kérés:
Először is: ehhez milyen driverek kellenek? Egy külön az APU-nak és egy külön a diszkrét VGA-nak?Ellátogattam a TOSHIBA oldalra, de ott csak egy VGA drivert találtam (meg külön az ATI HDMI Audio Drivert). Próbaképp megnéztem az AMD oldalán is, és ott alapból nincs driver csak egy AMD Mobility Radeon Driver Verification tool. Ami ráadásul (ha jól értettem) nem is kompatibilis a TOSHIBA laptopokkal. Találtam viszont egy béta drivert: amd_catalyst_13.11_mobility_betav9.2.exe névvel. Szóval ezen driverekből választhatok, vagy mindenképp a gyárit kell használni. Tovább ez az egy driver mindkét VGA-t beilleszti a rendszerbe?
Másodszor: ha sikerül drivert telepítenem a VGA-khoz akkor ezek milyen módon fognak működni? Választhatok, hogy az integrál vagy a diszkrét, vagy mindenképp dualgraphics lesz belőle? Sajnos csak egy darab RAM modul van a gépben így single channel módban megy a cucc, tehát az integrál VGA teljesítménye nem lesz valami acélos.
Végezetül van-e valami egyéb konkrét dolog, amit érdemes tudni erről a laptopról vagy érdemes figyelni pl.: a telepítésnél?
Elnézés ha evidens dolgokat kérdezek, de inkább érdeklődök előtte, mintsem vakarom a fejem utána.
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Autós topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest