- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
szabonagyur #13291 üzenetére
Nem ez a kérdés, hanem hogy müxik-e?
Off
Egy régi E30-as BMW-be is néha beleraknak S54 vagy S85 (M5 V10) motort, miért vajon? Megalománia. De jóóóó
On -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy SATELLITE L500-1GE-ről lenne szó. A Toshiba oldala szerint max 4GB ramot tud használni. Ez a max vagy elboldogul 8GB-al is?
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok, tud valaki Toshiba Satellite A110-334-n működő fan control progit nevet mondani?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11740 üzenetére
Normális csavarhúzó és jófajta fekete alkoholos filc
.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Girmin93 #11732 üzenetére
Bizony célszerű újrapasztázni, mert öregszik, kiszárad, berepedezik és nem úgy vezeti a hőt. Viszont a laptopok a kis méret miatt ki vannak hegyezve a hűtésre, és ez élettartam szempontjából nagyon fontos. Egyébként lehetett a paszta rossz, vagy rosszul volt felkenve, vagy a hűtőfelület visszaszerelése nem volt megfelelő, azaz nem feküdt fel rendesen.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Balázs1986 #11730 üzenetére
"Az a baj, hogy a tisztítás nem szeretet kérdése, hanem bajmegelőzés. Ezt az átlag user-nek is meg kell értenie."
-
Taoharcos
aktív tag
Igen.
Első lépés elem kiszed, (én az elem pólusait is rövidre zárom 2 percre, természetesen akksi, töltő kihúzva). Ha nem sikerült akkor:
Második lépés ha bejön a windows, akkor windows alól bios írás. Ha nem sikerült akkor:
Harmadik lépés laptopos szakemberhez viszed, aki leszedi a biost és programozóval újraírja (ezt csak szakember tudja, mert le kell szedni, és újra felrakni, illetve programozókészülék is kell hozzá). -
Taoharcos
aktív tag
válasz
szekfizsolt #11725 üzenetére
Akkor sajnos nincs más lehetőséged, csak egy komplett bios csere a megoldás.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
szekfizsolt #11719 üzenetére
F12?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Zoli133 #11634 üzenetére
Saját véleményem, hogy azok a lapok (akár alaplap, akár videókari), ahol egy BGA folyamatosan magas hőmérsékleten működik, nagyobb valószinüséggel lesz "BGA hibás", amit ugyan van hogy sikeres reballozással megjavítanak, DE! szerény véleményem szerint a nyák rétegei deformálódnak, szétválnak a folyamatos hőterhelés miatt. Leszögezem, ez csak egy 20 éves szakmai tapasztalatú műszerész véleménye, amit javarészt alaplap debug "statisztikai" elemzésre alapozok.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
fenoman78 #11601 üzenetére
A mostani gépemben a gyári specifikáció 533MHz FSB, és 533MHz memória sebesség. Mégis felismerte a CPU-t ami 667MHZ-s FSB-s, és a memóriát ami szintén 667MHz-s (ehhez azért kellett a legfrissebb BIOS). Ha fel tudja ismeri a CPU-t akkor annak az órajelein fut. Asztali gépeken fordul elő inkább, mert ott több a lehetőség, hogy elindul a proci, de nem a saját frekijén, mert a BIOS nem támogatja, de a chipset igen.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Taoharcos #11566 üzenetére
Régebbi szívásaimra megtaláltam a banális megoldást! Ha valakit érdekel ne olvasson vissza, egy Toshiba Sat. A110-334 az alany. Gyárilag Celeron M430 procival. Régebben próbáltam bele egy T2450-t. Elindult de fagyogatot. Aztán eladtam azt a procit, gondolván, nem jó bele. Mostanában megint új erővel, és egy T7200-al próbálkozva rájöttem mi a hiba! Az M430-on kívül más procinál nem indítja el a ventilátort! Talán valami Bios probléma lehet, de ezt Bios szinten nem lehet orvosolni, mert ez a legfrissebb Bios ami még elérhető hozzá. Megoldásként a ventilátor fix feszültségről járatása, vagy hőmérséklet figyelő fan control beépítése. Átmenetileg az első, később a második megoldás lesz. Mindezt csupán azért írtam le, ha valaki esetleg ilyen régi gépet "tuningol" ne adja fel. Végül is az eredeti konfigból egész szépen kinőtte magát a gép: Celeron M430/512MB/80GB --> Core2Duo T7200/3GB/500GB. De a megbízható működéshez mindenképpen kelleni fog a hűtés modding.
-
Taoharcos
aktív tag
Amin még elgondolkodtam a processzor hűtő. A ventilátorának az alsó burkolatban van kialakított szellőzőnyílása. (A szokásos kerek szellőző rések). De ez belülről le van takarva! Egyelőre úgy hagytam, de ha kipróbálok egy gyorsabb CPU-t benne, és fagyogat, akkor lehet hogy a takarást el kéne távolítani, hogy a ventilátor jobban tudjon levegőt szívni?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Taoharcos #11563 üzenetére
Közben még találtam ittthon egy másik 2GB-os memóriát, de ez DDR2 800MHz-s. Beraktam a 667-s mellé és meghazudtolva a GYÁRI SPECIFIKÁCIÓT egyrészt tudja használni a 800-s modult, persze csak 667-en, másrészt 2GB-nál nagyobb memóriát is tud kezelni, de csak 3GB-ot, mert gondolom a proci csak 32bit-es. Evesrest, CPU-Z látja hogy a modul 800-s, de csak 667-en engedi a memóriabuszt ketyegni. Csak a 800-sal nem indult el, bekapcsolt, de sötét a képernyő. Van itt még egy elfekvő gépben egy T3200-s proci ha lesz energiám, kipróbálom.
-
Taoharcos
aktív tag
Érdekelt a dolog, és hál istennek ma még nem aludtam el a gép előtt a székben
. Így volt erőm megnézni, mi a pontos helyzet, mivel tegnap csak működik-e tesztet csináltam. Felraktam, a gépre egy CPU-Z-t és egy Everest Ultimate-t hogy két különböző programmal is ellenőrizem az adatokat. Nos először a régi memóriákkal kezdtem, szépen kiírta 533Mhz-en ketyegnek. Utánna csak a 667MHz-s memóriát raktam be és mindkét program szerint 667MHz-en megy.
-
Taoharcos
aktív tag
Nagyon nem láttam erről leírást, hogy mit frissítettek. Saját tapasztalatom, hogy a gyári ajánlás szerint, csak 533MHz-es memóriákkal ment, és eddig ez így is volt. Ma frissítettem, és próbaként beraktam 667MHz-es memóriát, és működött! Régebben próbáltam bele egy T2450-es procit, de fagyogatott. Godoltam szerzek egyet, hátha most jó lesz ezzel az új bios-szal. Most a gyári Celeron M430 van benne.
-
Taoharcos
aktív tag
Windows7 lehetőség nincs, mert ugye azt már nem supportálják. Csak a parasztlogikámmal a következő két lehetőség merül fel: a Windows 7 mint Vista utáni (abból továbbfejlesztett, "finomhangolt Vista") oprendszer, vagy szimplán a Vista mivel egy rakás hígf** volt kellett egy normális bios neki. Csak azért érdekelne a dolog, mert ugye a Windows7-hez nincs Toshiba driver, így Vista-s drivert használok. Majdnem minden szép és jó, csak a videokimenet nem működik rendesen. Nem akarok feleslegesen bios cserével foglalkozni, mert ha nem jó a Vistás bios, akkor nehogy szívás legyen a régit vissza rakni.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite A110-334 laptopom. 1.40-es biosom volt, frissítettem 1.70-re. Láttam, hogy volt egy 5.20-as "Vista only" bios. Windows 7-t használok, melyik vajon a jobb az 1.70 vagy az 5.20? -
Taoharcos
aktív tag
Egy Toshiba Satellite A110-334 lapom van. Érdekelne milyen procik jók bele az M430-s cerkán kívül. Egyszer próbáltam egy T2450-t, a winxp még elindult, de a progik már fagyogattak. Nézelődtem és olyanok érdekelnek, hogy működnek-e mint a Pentium M740 vagy a T2050, T2250? A T2450-t már elpasszoltam, máig nem tudom igazán mi miatt fagyott, túl magas volt a TDP-je vagy magas volt a frekije 1.73GHz-->2GHz, vagy másik BIOS kellett volna? Amikor vettem a lapot (újonnan) voltak ilyen Satellite-ból dual core-ok is csak azt már nem tudom melyik procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest