- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
-
-
Balázs1986
őstag
válasz
Zoli133 #12130 üzenetére
Csak ezt mondtam visszább is, hogy a reg.űrlapon azt ír be vásárlás dátumának, amit nem szégyell.
Biztos, hogy a nagyker az alap? Úgy tudtam, hogy a fogyasztóhoz kerüléstől indul a garanciaidő, az meg hitelesen csak a számlából deríthető ki. De ne legyen igazam, az a jobb mindenkinek -
ett
aktív tag
válasz
Zoli133 #12044 üzenetére
Na közben visszavittem, tényleg hibás volt. Cserélték egyből. Köszi azért!
Valami driver gond viszont annál a gépnél is volt meg ennél is van. Felraktam a hozzá való hangkártya drivert, de lehet hiba volt, mert gyárilag is felismerte a win7. A hibás gépen is csak akkor volt hang amikor elindult a win7, meg ennél is. Utána tök süket, de nem volt némítva és hardverhibát se jelzett. Újraindítottam, minden ok. Beszarás. Minden 2. indítás után van csak hang. Gondolom ez vmi driverhiba lehet. -
ett
aktív tag
válasz
Zoli133 #12042 üzenetére
Ja bocsi. Azt kihagytam a hozzászólásból, hogy felraktam a gyári toshiba pc health monitor progit. A ventilátor egyáltalán nem pörög. Sem alapjáraton, sem terhelésen. Indítok egy böngészőt, megnyitom a youtube-ot és pár másodperc múlva már írja is a hibaüzit, és a pc health monitor szerint is 0-án forog a ventilátor. Vagyis nem forog sehogy sem. Kifogtam egyből a szart ezek szerint. Vihetem vissza, hogy cseréljék ki, vagy kérem vissza a pénzt. A milyen notebookot begyek topicban jól le is szóltak hogy mekkora egy szar notebookot vettem és vegyek inkább egy normálisat. Pedig nekem nem tűnik annyira rossznak, hardverileg megfelel amire nekem kell. Mobillal videot is csináltam róla, bármikor tudom reprodukálni a hibát.
-
Clapko
csendes tag
válasz
Zoli133 #11920 üzenetére
Az én BIOS verzióm: TOSHIBA V1.50, 2010.12.01.
Ezen az oldalon keresek frissebb drivert, de nem találok: http://support.toshiba.com/support/modelHome
Illetve maga a notebookom pontos típusa sem szerepel az adatbázisba. Csak L500D-ből van több fajta. Beírtam a serial numbert, de nem találja.L500D-ST2531-nél van egy ugyanolyan verziószámú BIOS, csak azt 5 nappal később adták ki.
Frissítsem erre, vagy van valami ötlet?
-
rolii21
aktív tag
válasz
Zoli133 #11882 üzenetére
De szerintem igen meg neztem dedikalt vidikari van benne.
unknownerror: Pont ma takaritottam a hutest, nem volt benne sok por csak egy kissebb nagyobb csomo a huto bordan, de meglepo a kulombség. Battlefield bc2 nél alig langyos a levegö és nem fullon járatja, eddig szinte izzott még youtube közben is.
-
VMatteo
őstag
válasz
Zoli133 #11762 üzenetére
A bolt bővítette amikor rendeltem tőlük. Megkaptam és egyből kékhalállal indult minden egyes bekapcsolás. Visszaküldtem a boltba hogy csináljanak valamit, és a két Samsung memóriát (2,4GB) kicserélték Kingstonra. Azóta ugyanúgy rossz a helyzet. Ez volt tavaly augusztusban. Ahogy kivettem az egyik slotból a 4GB-at, úgy működik stabilan, de ugye csak 2 gigával. Szóval nem tudom érdemes-e megint a boltba küldeni, mert sztem ők is tovább küldenék.
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
Zoli133 #11738 üzenetére
Remélem nem úgy mint a HP-t...
Beküldtük takarításra, mert túlmelegedett és leállt. Garos volt a gép nem lehetett szétbontani. HP hivatalos márkaszervízben kitakarították és kiszámláztak 5800 Ft + ÁFÁt, mondván ez nem garanciális hiba. Hiába lett nekik mondva, hogy ember akkor mi a teendő ha takarítani kellene de nem bontható a burkolat, nem mondtak rá semmit. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Zoli133 #11634 üzenetére
Saját véleményem, hogy azok a lapok (akár alaplap, akár videókari), ahol egy BGA folyamatosan magas hőmérsékleten működik, nagyobb valószinüséggel lesz "BGA hibás", amit ugyan van hogy sikeres reballozással megjavítanak, DE! szerény véleményem szerint a nyák rétegei deformálódnak, szétválnak a folyamatos hőterhelés miatt. Leszögezem, ez csak egy 20 éves szakmai tapasztalatú műszerész véleménye, amit javarészt alaplap debug "statisztikai" elemzésre alapozok.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Zoli133 #11634 üzenetére
Ezt tudom, meg azt is hogy 230 fok körül olvad a forraszanyag, de akkor is. Tuti nem jó a folyamatos meleg. Xboxban is hallottam olyat hogy kiolvadt a gpu a lapból. Ha kondik vannak a cpu foglalat körül akkor igenis átmelegedhetnek + azoknak is van egy üzemi hőjük. A kondik pedig általában 85 vagy 105 fokra vannak hitelesítve.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Zoli133 #11513 üzenetére
De ez csak egy Win alól futó app. A Sleep and Charge OS függetlenül kellene, hogy működjön.
Szvsz ez az app annyit csinál, hogy lemegy BIOS-ig, és beállítja a a Sleep and Charge funkciót Disabled-ről Auto módra (ahogy az Fn app-ban, ha bepipálod, hogy a funkciógomb legyen az elsődleges, az is kb. ennyit csinál).
Viszont, ha megnézed a beszúrt képeket, nincs ilyen funkció. Ott kellene legyen a 2. képen, a Beep Sound és az USB Legacy között annak, hogy Sleep and Charge [Auto Mode / Alternate Mode / Disabled].
Ezért mondtam, hogy talán BIOS update segít. Van is egy 2013.04.25. dátumú update, bár nem viszik túlzásba a changelog írást: "This Bios Update adds increased functionality to your system." -
szagery
csendes tag
válasz
Zoli133 #11290 üzenetére
Sziasztok!
Megoldódott a problémám. Leírom a megoldást, hátha segítek vele valakinek:
Persze a szakszerviz nem tudott segíteni (olyanokat mondtak, amitől "a hajam égnek állt": csak rendszergazdai jogosultsággal lehet usb3-on másolni, vagy biztos a Windows automatikus frissítései okozzák, majd az összes eszköz, amivel próbáltam biztos nem kompatibilis a Toshiba usb3 portjával)...
Természetesen a legfrissebb usb3 driver és firmvare volt feltelepítve a gépre.
Tehát a megoldás, amivel végre rendesen működik az usb3 portom: a BIOS-ban meg kell változtatni az "Internal USB3.0 Controller Mode"-ot Mode 1-ről Mode 2-re.
Üdv:
-
-
Dontorrent
tag
-
törölt tag
válasz
Zoli133 #11170 üzenetére
jó rendben csak nem ugyan arra a hozzászólásra ment a válasz amúgy szoktam használni
és lenne még 2 kérdésem:
Az egyik, hogy az 5400-as merevlemezt lehet cserélni 7200-ra mert nagyon lassú. Néztem a gép betöltését a merevlemez 100%-on dolgozik a processzor meg épp hogy ad valami életjelet mivel a lemez le van maradva.
A másik. Láttam olyan kiegészítőket amik arra jók, hogy ki lehet venni a dvd-t és helyére be lehet rakni egy keretet és így 2 merevlemezt tudsz használni vagy ssd-t és egy hdd-t. Ennél a típusnál is meg lehet csinálni ezt?
-
Balázs1986
őstag
válasz
Zoli133 #11163 üzenetére
Elolvastam anno, és megoldható...nem touchpad kopással kell bevinni, hanem el kell intézni, hogy jól elázzon
kalm007: Az a baj, hogy nem igazán tétel egy mezei user 150-200ezre nekik
Más: Az L850-13Q-ba elvileg vajon elférne egy Ivy bridge proci? Enyémben Sandy i5 van, de láttam már L850-et Ivy-val. Csak azt nem tudom, hogy ugyanez az alaplap / BIOS van abban is, vagy az már valami upgrade széria ugyanazzal a típusszámmal.
-
-
törölt tag
válasz
Zoli133 #11154 üzenetére
ilyet mondjuk ha garanciában nem akarnak cserélni akkor lehet valami mást csinálni? Voltam egyszer samsung szervizben és amíg a telefonra vártam mivel gyors szerviz volt bejött egy férfi, hogy most vett 1 hónapja egy telefont most pontosan nem tudom, milyen típus volt talán s2 vagy 3 de neki nem akartak cserélni. Most ha toshibához beviszem lehet nekem is ezt fogják mondani?
Vagy mondjuk ha azt mondják, hogy nem be lehet vizsgáltatni?
-
válasz
Zoli133 #11104 üzenetére
Elnézést a késői válaszért, a koleszos net hagy némi kívánnivalót maga után +a PH! se volt elérhető mostanság. Azóta megkérdeztem a Toshiba Supportot is, simán leráztak egy egyszerű magyarázattal.
Egyébként van arra mód, hogy a gyári AMD Catalyst drivert feltelepítsem gond nélkül az L850-13M-re? A Toshiba oldalán nem igazán van friss letöltés és már elegem van ebből.
-
badzsofamily
csendes tag
válasz
Zoli133 #11104 üzenetére
Szia!
Úgy néz ki, a dolog megoldódott.A wifivel azonban nem boldolgulok(Toshiba L500-1q0).Fent van a driver, meg minden,. mégsem tudom elindítani........Nincs rajta kapcsoló, bill.kombinációval lehetne bekapcsolni(fn-f8), de nem megy.Csinál fura dolgokat az fn-es kombinációk....Pl.:a fényerőt lefelé vételnél felfelé nyomja
biosban nincs külön ilyen opció, és egyébként meg megy minden rendesen.(mármint a betűk
Próbáltam írni a Toshibának, de nem válaszolnak, nem érnek rá valószíűleg
Ha van bármi ötleted, szívesen fogadnám, ja és aztán már a vendégem leszel egy kávéra!! -
nRu3
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest