- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Conti73
friss újonc
válasz
#65388800 #12664 üzenetére
Sziasztok nekem is az a problémám hogy toshiba tecra a11-12f és mindent el olvastam ami erröl szól de semmi szétszedtem egy kis aksi van benne kivettem de nem történt semmi nyomok esc bal sarkán irja hogy f2 vagy f12 az f12 müködik de nem lehet beállítani hogy usb boot a f2 nyomom meg csak újra indul semmi nem történik és be jön a winfos.válaszokat előre is köszönöm wentit is meg tisztitottam de igy is melegszik rendesen ötlet?
-
Pyrandus
tag
válasz
#65388800 #14156 üzenetére
Köszönöm a figyelmet. Az a problémám, hogy a gép (Win7 32-es Starter rátelepítve) nem tud az internetre kapcsolódni. Telefon: a boltos azt mondja, nincs feltéve a LAN-driver. Namármost, lelkesen és buzgón kereni kezdtem (persze másik gépemen) az internetem a Toshiba driverek között, és több tucatnyit találtan, azt a bizonyost nem. UPC kábelhálózatról kéne kapcsolódnia. Mellékelem keresésem eredményét, megköszönném, ha valaki segítene, melyik LANt kéne telepítenem. Kösz.
http://www.drivertoshiba.com/netbook-drivers/toshiba-nb550d-windows-7-drivers.html
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14141 üzenetére
Na az jó. Akkor reméljük hogy nem töri el megint.
Hát igen a mai felhozatal... Nagyon rámennek erre az energiatakarékosságra, amit én megértek, de az i7 szerintem is pont az a szegmens ahol nem kellene ezt erőltetni. Ha kell akkor legyen piszok erős, ha meg nem akkor vegyen vissza a tempóból...
Strapás kis gép ez, reméljük mostmár nem lesz semmi baja.Touchpad:
Franyesz
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14137 üzenetére
Hát ez szívás...
Igen, úgy néz ki ez a neked való. Valamelyik cikkszám egyezik a tiéddel ezek közül?
H000038840, 13N0-ZWA1K01Ha igen akkor tuti jó, ha nem akkor pedig alapos szemrevételezéssel nézd meg hogy minden ugyanott van-e. Ha igen, akkor megint csak jó lesz nagy valószínűséggel. De úgy látom beficcen a 33 napos visszavásárlási garancia is.
-
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14109 üzenetére
Pontosan azok szoktak kitörni. Azok a teherviselő elemek. Azoknak kell a zsanér terhelését elviselnie. Megpróbálhatod visszaragasztani a kosáranyákkal együtt jó erős ragasztóval (én Loctite-ot használok ilyen esetekben), de ha nem csinálsz valamit a zsanérokkal ugyanúgy ki fognak törni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14105 üzenetére
Huuu de éreztem hogy a zsanér megszorult és kitörte magát az alsó tálcából...
Ezek nem olcsó dolgok sajnos, de ahogy kollega is írta előttem Aliexpress esetleg Ebay jöhet még szóba. De azt remélem tudod hogyha ezzel a zsanérral összerakod az új tálcával, hamarosan azt is szét fogja törni. Nem ártana egy zsanér csere is. Vagy legalább fújd át WD40-el és jól mozgasd át.
Amúgy így már eléggé ráfér egy paszta csere is 4 év után. -
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14099 üzenetére
Szerintem egyszerűbb ha te magad fogod és kitakarítod, újrapasztázod. A megrepedt burkolat helyett meg rendelsz egy másikat.
Vinyónál, optikánál, alsó tálcánál egyszerű dolgod van az egyedi azonosítóval, mert van egy S/N-je. De procin én még ilyet nem láttam és CPU-Z illetve Aida64 sem olvas ki ilyen paramétert a CPU-ból. Legegyszerűbb ha megjelölöd az alkatrészeket valahol alkoholos filcel.Vagy megbízható helyre viszed a géped javíttatni.
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #13994 üzenetére
Végül sikerült megoldani a dolgot, hála a Windows 10-es topicnak. Leírom ide is hogy mi volt a megoldás, hátha más is belefut ebbe.
A gépházban az aktiválás menüpontban meg kell adni a Pro általános kulcsát. Ezzel aktiválni nem lehet, de a netről felfrissíti a Home rendszert Pro-ra. Amint végzett be kell írni a gépházban a megvásárolt kulcsot és aktiválni fogja magát a rendszer.
Win 10 Pro általános kulcs: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T -
aram01
nagyúr
válasz
#65388800 #13823 üzenetére
Balázs1986:
1GB van most benne, és 2-ig lehet bővíteni.Remélem usb-ről lehet mert optika nincs benne.
starter van rajta és az alján van a címke azzal legalizálnám, természetesen szóba sem jöhet a warez.Igazából média lejátszónak használnám, de rohadt lassú mire feláll a böngésző,lemegy a nap
250-es vinyó van benne azt szeretném benne hagyni. -
rostiron
őstag
válasz
#65388800 #13279 üzenetére
Nincs az alján matrica.
Kicsit még beleástam magam a témába, és oda jutottam hogy nem kell termékkulcs mert a UEFI BIOS tartalmazza.
Ha megfelelő a windows verzió, automatikusan aktiválódik. ( digitális termékkulcs [link] )
Több helyen is olvastam róla, de ez a lényeg . -
Mister_X
nagyúr
válasz
#65388800 #13279 üzenetére
Az én gépem (C50D-A-149) alján csak egy hologramos Windows 8 matrica van, de kód nincs mellette. Ellenben eredetinek eredeti, mert szedi az update-eket.
Megnéztem azt a Nirsoftos Recover Keyt, de kitakarja a kódokat... Mielőtt legyalulom a rendszert, a kódot ki kellene nyerni.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
#65388800 #13241 üzenetére
Bocsi, ezt benéztem, valóban 4 magos a "kisebb" i7 is. Azonban akkor nem tudom, hogy melyik sorozatszámú i7-es proci kb ugyanannyit tud, mint az i5. A p750-es laptoppal jött ki és Sandy-s.
Egyébként még amit érdemes cserélni az a hdd. A hdd helyére beraktam egy ADATA SP900-as 256GB-os SSD-t és az ODD helyére egy WD Scorpio Black 7200RPM 750GB winyót és most nagyon repül a masina. Lassan három éves lesz, de el nem cserélném semmire.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
#65388800 #13239 üzenetére
Na várjál.
Tehát az i7 2630QM csak órajelben nagyobb a kis i5-nél, ami a laptopomban dolgozott, arra tényleg nem éri meg kicserélni, azonban az i7 2670QM már 2 maggal több és órajelben is nagyobb sőt a harmadik szintű gyorsítótára (L3) is kétszer annyi (6MB), ha jól láttam sandy-s laptopban ez volt a top proci.
Remélem így már érthető voltam.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
#65388800 #13071 üzenetére
Visszatérve az i7-re.
Nos a Core i5 2410M helyett sikerült beszereznem egy Core i7 2670QM-et.
Az i7-es fizikai négymagos és nyolc szál. A 45W TDP sem jelentett gondot.
Sebességben is jelentősen érezni a különbséget, szóval nagyon megérte.
A két magos i7 lényegében a 2630QM, ami csak órajelben tud többet az i5-nél. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
#65388800 #13090 üzenetére
Beállítottam az Nvidia-t, frissítettem a drivereket stb. De semmi változás. Felhívtam a Toshiba-t azt mondtak, hogy tudják mi a gond csak majd küldjem el a notit. Bár most egy helyi szaki-ba adtam be, mert elég nélkülözhetetlen munkagép számomra. Azért majd folyamatosan tájékoztatlak.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
#65388800 #13048 üzenetére
Igen olvastam. Én nemrég küldtem vissza a hivatalos toshiba szervizbe a laptopom, azzal a gonddal, hogy a 220-as kábel megtört valahogy és néha levágta a gépet, semmi gond nélkül cserélték, kérdeztem, hogy ha már ott van akkor legyenek kedvesek kitakarítani, illetve a sima billentyűzet helyett (mivel a 10C szériából ez kimaradt) egy alávilágításos billentyűt betenni. Azt mondták, hogy nem biztos, hogy megoldható, de végül azt mondták, hogy simán lehet belerakni ilyen billentyűzetet, így kicserélték. A következő gondolatom már az volt, hogy ha már ott van akkor nézzék meg, hogy a kijelzőt ki lehetne-e cserélni egy FHD-ra és azt mondták, hogy nincs akadálya, ajánlottak is egy kijelzőt, de az alapvető problémám az volt, hogy kb. 40.000Ft-ot akartak kérni és nem IPS paneles volt a kijelző, hanem LED-es TFT és még egy ilyen színinvertálós kijelzőt, mint ez az 1366*768-as felbontással bíró kijelzőt, nem szeretnék, így sztornóztam.
Szóval elvileg megoldható a kérdés már csak az, hogy rendeljem be e-bay-ről, ahol találtam nagyon jó panelokat kb. 20.000Ft magasságában és cseréljem ki én? A legjobb azonban az lenne, ha olyan ember rakná bele a kijelzőt, aki már szedett szét ilyen notit, illetve a régit is beszámolná.
-
-
-
-
konyi79
addikt
válasz
#65388800 #12985 üzenetére
Pedig de!
Eladhatják többért, mert milyen jó az üzemidő, pedig fele akkora akkuval adják.
De különben tényleg. Az alsó szegmens teljesítménye kb azt tudja most, mint 8 éve egy erősebb core2duo noti.
Nem olyan lárványos a javulás ott.A mostani P50-ben van rendes 4700HQ.
-
konyi79
addikt
válasz
#65388800 #12981 üzenetére
Hát, ja.
Ott kezdődik, az i7U csak 2 mag.
Mikorra simán kiváltanak a notik egy asztali gépet teljesítményben (jó, nem kell szélsőségekben gondolkodni, de tervezni, rajzolni simán lehet vele), kitalálják mindenbe U-s procit raknak. Nekem most 3630QM van, direkt azért választottam, nem akarok asztali gépet többet. Ez 4 maggal 8 szállal simán több nekem, mint ami kell. Nem is hiányzik doboz az asztal alá, remélem nem lesz a ronda gamer gépek kiváltsága a normális proci. -
konyi79
addikt
válasz
#65388800 #12975 üzenetére
Pont így jártam én is annak idején előtte ccfl 1280x800-as gépet használtam, simán jó volt. Nem is erőltettem a nagyobb felbontást, aztán jött a döbbenet. Görcsöltem egy darabig, majd feladtam. El vagyok vele, én is rajzolgatok is, bár meg van itthon is meg melóban is támogatva külső megjelenítővel, úgyis kettő dolgozok. Szóval lehet simán vele élni, csak nekem is nagyon fura volt, mikor megvettem a híres led megjelenítők mennyire szarok, de ebben a felbontásban mind, föleg közel 3 kijelzőgyártó ugyanazt a termékét használja minden noti gyártó.
-
konyi79
addikt
válasz
#65388800 #12972 üzenetére
Mattot rakhatsz, azzal nincs gond.
Ellenben az 1366x768-at felejtsd el. Ezek a ledes kisfelbontású panelek egy szarok, nyomába sem érnek a régebbi ccfl-nek se. Szemben ülve más a szine alul-felül, annyira hamar invertálódnak a szinei. Szóval nem a felbontás miatt, azzal simán el lehet lenni, de a minősége (pl betekintési szög) érdemes, ha bármi módon hozzá tudsz kicsi pénzt rakni. Ugyanis nagyobb felbontásúakból meg nem csinálnak ennyire szarokat.
Ez gyártótól független.Vagyis visszaolvasva a gép megvan, akkor ennyi. Ez van.
-
konyi79
addikt
válasz
#65388800 #12967 üzenetére
Sajnos nem, én sokat szívtam vele, mire végigjártam a problémát.
A vga a kijelzőre lvds-en tolja a képet, 1366x768 felbontásnál 1 ch 8 bit. Ezzel viszont csak 1440x1050 felbontás vihető át, azaz fullhd-hoz kell a 2ch 8 bit. a két kábel nem ugyanaz, azaz a kijelző csak úgy nem cserélhető, nem lesz jó a kép (próbáltam) Jellemzően a kábel meg nem csereberélhető csak úgy, szóval felejtős, 40pin ide vagy oda. -
-
válasz
#65388800 #12927 üzenetére
Ez megint egy kiragadott és rossz példa. Valljuk be egy átlagos immunrendszerrel rendelkező ember az élete folyamán nagyon ritkán kerül kórházba, úgy hogy több napi ellátásra szoruljon (autó baleset, egyéb balesetek most nem relevánsak, mert az a legjobb szervezetűeket is bármikor érintheti). Akinek meg krónikus megbetegedése van, az nem véletlenül köt egészségbiztosítást kint és fizeti annak a havidíját.
Itt olyan alapvető dolgokra gondoltam, hogy itthon nyáron hétvégén lemennél a Balatonra egy 4 fős családdal és az átlag havi kereseted jelentős százalékát elköltöd 2 nap alatt. Benzin költség jobb esetben 10.000 HUF, autópálya matrica 4000 HUF, strand belépő összesen legyen 2500 HUF, kaja/innivaló 5000 HUF. A felsoroltakból a kaja meg a belépő csak az adott napi, tehát másnap még egyszer ennyi és szállást az IFA--val még bele sem számoltam. Ez a hétvége a legnagyobb jóindulattal is így 35.000 HUF--ba került és az itthoni nettó átlag kereset 130.000 HUF.
Ezzel szemben ugyanez a hétvégi út Amerikában, hasonló vagy jobb körülmények között valamivel drágább (bár kétlem, mert kint a benzin lassan olcsóbb, mint a víz), de mivel annyival többet keresel, így egyáltalán nem érzed meg, mint nagyösszegű kiadás.
Ezért írtam, hogy itthon a termékek és szolgáltatások ára az már nyugati, de a fizetés még mindig a béka segge alatt van.
-
vilag
tag
válasz
#65388800 #12898 üzenetére
Nem próbáltam.
Minek tennék XP-t (bármennyire is szerettem) mikor megszüntették a támogatást
Azóta mint írtam sikerült feltolni rá a Win7-et.
Az mondjuk elég borzasztó, hogy vesz az ember egy gépet 100 rugóért és így kell vele szarakodni.Ezért vagyok én ASUS párti, abban még nem csalódtam.
-
vilag
tag
válasz
#65388800 #12890 üzenetére
Windows 7 telepítése Toshiba Satellite C50-A-1JV típusú készülékre:
BIOS frissítése 1.3-ra
Menete: letöltöd a FOSiba honlapjáról (link)
Kicsomagolod
Kiírod!!! (igen a 21. században ki kell írni lemezre)
Elindítod a gépet (F12)
Kiválasztod a cd/dvd meghajtót
Ekkor magától felrakja az új BIOS-t (de csak akkor ha a hálózati csati be van dugva)
Újraindul
F2 menü
Advanced/System configuration/Boot Mode átállítása "CSM Boot"-ra
Mentés
Újraindítás
F12 menüA kiválasztott meghajtóról telepítheted a Win7-et.
BoldogságRemélem másnak is segített, csak 3 órámba került míg eljutottam oda, hogy elkezdhetem a Win telepítést.
TOSHIBA, én így szeretlek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen routert?
- Horgász topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest