Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- A Sony új középkategóriás telefonja is megkapta az Android 16-ot
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
albi31
üzenetére
Pedig ha bill. nélkül sípolás sincs, az azt jelenti (szerintem legalábbis), hogy nem jut el a BIOS betöltésig bill. nélkül.
adidas4death: RAM cserélgetést próbáltad?
Legrosszabb esetben proci vagy VGA baj lesz.Más:
Rászántam magam, hogy jobban is szétkapom az L850-est, és kitakarítom. (Eddig még csak RAM bővítés volt, illetve SSD berakás + optibay keretben HDD az ODD helyére. De ez mind szervizablakos sztori.) Gondoltam, akkor már legyen egy kis haszna a PH közösségnek is belőle, leírom a menetet és a tapasztalatokat. Feltettem egy képet is a belsejéről.Szétszedés:
Ahhoz képest, hogy ennél a típusnál nem szervizablakon keresztül történő műveletről van szó, szerencsére (vagy ki hogy érzi
) nem kell a billentyűzetet kiszedni. Alul körben minden csavart ki kell csavarozni, valamint a szervizablak alatt is van néhány, azokat is. A kijelzőt tartó csavarok nem itt vannak, emiatt nem kell óvatoskodni. Az ODD-t is ki lehet emelni, de elég kicsavarozni és kimozdítani a portból, lejön az alsó burkolattal (annak egy sínjében van) együtt. Innentől már csak körben le kell pattintani a burkolatot, és elérhetővé válik a heatpipe (4+2 csavar), illetve a venti (2 csavar).
Gyárilag szürke (gondolom ezüsttartalmú...bár fene tudja), elég gány minőségű paszta volt. Szeptemberben vettem a gépet, nem szoktam szétégésig hajtani, de már csomókban jött le (kicsit közé is ment a GPU-n az SMD alkatrészeknek, és persze be is ragadt, kefélhettem ki közülük). Kapott rendes Coolink pasztát, hálás is érte, most alapjáraton 40°C és egyelőre még nem akar melegedni (...majd Fifa közben
), de ha a paszta "beáll", lesz ez még szerintem még jobb is. Érdekes, hogy chipset hűtés egyáltalán nincs, valamint a GPU dedikált RAM-jai sem kaptak rezet. Ha lesz időm és anyagom, ezeket lehet, hogy majd pótolom magamnak. Ártani nem árthat.
Ha valaki csontra szét akarja kapni a gépet, akkor már fent is meg kell bontani. A billentyűzetet az alsó sarkai egyikénél kell megkezdeni, és haladni a másik alsó sarok felé (csavar nem tartja). 6 csavar van alatta, amik az alaplapot rögzítik a felső burkolathoz.Pozitív élmény:
- Ahhoz képest, hogy nincs külön ablak a tisztításhoz, nincs vele sok munka.
- A heatpipe-ot kivéve addig a pontig, ameddig szétszedtem, végre teljesen egységes csavarozás!

Negatív (de legalábbis nem pozitív) élmény:
- Az anyagminőség bent se jobb, mint kint.
- A gyári paszta vacak.
- Nem igazán mondható el, hogy tervezéskor túl sokat foglalkoztak a hűtéssel.
- Most már biztosra mondhatom, hogy az AMD GPU integrált...na sebaj, végül is nem terveztem a cserét
Remélem, majd valaki talál hasznos infót a kilométeres leírásban

Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen routert?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Autós topik
- PlayStation 5
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H T1200 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- ASUS Zenbook UX425EA
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) nem kell a billentyűzetet kiszedni. Alul körben minden csavart ki kell csavarozni, valamint a szervizablak alatt is van néhány, azokat is. A kijelzőt tartó csavarok nem itt vannak, emiatt nem kell óvatoskodni. Az ODD-t is ki lehet emelni, de elég kicsavarozni és kimozdítani a portból, lejön az alsó burkolattal (annak egy sínjében van) együtt. Innentől már csak körben le kell pattintani a burkolatot, és elérhetővé válik a heatpipe (4+2 csavar), illetve a venti (2 csavar).
), de ha a paszta "beáll", lesz ez még szerintem még jobb is. Érdekes, hogy chipset hűtés egyáltalán nincs, valamint a GPU dedikált RAM-jai sem kaptak rezet. Ha lesz időm és anyagom, ezeket lehet, hogy majd pótolom magamnak. Ártani nem árthat.
Janou